Komentarze do wiadomości: Krytyczna usterka płyty głównej umożliwia oszukiwanie w grach, Riot Games blokuje graczy Valoranta, którzy nie aktualizują BIOS-u

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
19.12.2025 16:49
pieterkov
1
4
odpowiedz
pieterkov
163
Senator

To się robi chore. A cziterzy jak byli tak są. Jeszcze trochę i trzeba będzie jakiś klucz kryptograficzny albo inny podpis zaufany kupować żeby móc zagrać w darmową grę.

19.12.2025 20:20
Mqaansla
1.1
2
Mqaansla
45
Generał

Bo gracze się na to godzą. I na ‹defacto› trojana zwanego anticheatem i na oszustów.
Znając życie zgodzili by się nawet na aktualną kolonoskopie - pozostaje nie grać w takie gnioty, bo co zrobisz.

19.12.2025 22:16
1.2
1
Twoja stara 1993
63
Generał

Gracze się na wszystko godzą
Nie tak dawno było info że gry wymagają Secure Boot i UEFI. Nawet do singla
Teraz idą coraz bardziej muszisz wgrać bios. Bo wgranie BIOSu zawsze jest ryzykiem niech prądu braknie w trakcie i po ptokach.
Co za rok Chip w głowie bo nie zagrasz.
Zaczyna się od głupotek a potem kończy się kagańcem

19.12.2025 20:26
hopkins
2
odpowiedz
hopkins
231
Zaczarowany

Znając życie zgodzili by się nawet na aktualną kolonoskopie
Co to za fiksacja anusem?

19.12.2025 21:29
3
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
TobiAlex
210
Legend

LOL, kur.... A czy ci debile ot tej gry wiedzą, że każdy producent płyt głównych zawsze zwraca uwagę, że jeżeli mamy zainstalowany jakaś wersję bios i on u Ciebie sprawdza się dobrze, to odradza się aktualizacji do innych wersji???

19.12.2025 22:18
PanSmok
😐
3.1
1
PanSmok
266
Legend

Może i wiedzą - ale mają to głęboko w dupie. Bo tak.

20.12.2025 00:18
Nucleoprotein
3.2
Nucleoprotein
9
Legionista

Replikacja mitów... Dlaczego wszystkie laptopy biznesowe automatycznie aktualizują BIOS? Bo latanie podatności tam jest bardzo ważne. To że zwykłych konsumentów często olewają to nie znaczy że też nie jest ważne. Ja mam zawsze najnowszy możliwy BIOS wgrany bo podatności tylko w tym roku w firmware było mnóstwo.

20.12.2025 00:51
4
odpowiedz
asasin24
43
Konsul

Mam wyłączony Secure Boot, nie aktualizuję BIOSu, żadni pajace od gry nie będą mi mówić jak mam mieć skonfigurowany swój komputer. Takimi rzeczami to mogą sobie zarządzać i odgórnie ustalać u siebie w firmie, a nie na moim sprzęcie.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl