To się robi chore. A cziterzy jak byli tak są. Jeszcze trochę i trzeba będzie jakiś klucz kryptograficzny albo inny podpis zaufany kupować żeby móc zagrać w darmową grę.
Bo gracze się na to godzą. I na defacto trojana zwanego anticheatem i na oszustów.
Znając życie zgodzili by się nawet na aktualną kolonoskopie - pozostaje nie grać w takie gnioty, bo co zrobisz.
Gracze się na wszystko godzą
Nie tak dawno było info że gry wymagają Secure Boot i UEFI. Nawet do singla
Teraz idą coraz bardziej muszisz wgrać bios. Bo wgranie BIOSu zawsze jest ryzykiem niech prądu braknie w trakcie i po ptokach.
Co za rok Chip w głowie bo nie zagrasz.
Zaczyna się od głupotek a potem kończy się kagańcem
Znając życie zgodzili by się nawet na aktualną kolonoskopie
Co to za fiksacja anusem?
LOL, kur.... A czy ci debile ot tej gry wiedzą, że każdy producent płyt głównych zawsze zwraca uwagę, że jeżeli mamy zainstalowany jakaś wersję bios i on u Ciebie sprawdza się dobrze, to odradza się aktualizacji do innych wersji???
Replikacja mitów... Dlaczego wszystkie laptopy biznesowe automatycznie aktualizują BIOS? Bo latanie podatności tam jest bardzo ważne. To że zwykłych konsumentów często olewają to nie znaczy że też nie jest ważne. Ja mam zawsze najnowszy możliwy BIOS wgrany bo podatności tylko w tym roku w firmware było mnóstwo.
Mam wyłączony Secure Boot, nie aktualizuję BIOSu, żadni pajace od gry nie będą mi mówić jak mam mieć skonfigurowany swój komputer. Takimi rzeczami to mogą sobie zarządzać i odgórnie ustalać u siebie w firmie, a nie na moim sprzęcie.