Obejrzałem. Nie wiem co jest nie tak z tymi fizjonomiami, sprawiają wrażenie dziwnie "zapuchniętych". Nie są to typowo kartoflane mordy, ale zdecydowanie jest z nimi coś nie tak.
Tutaj zachowane jest to z oryginałem a zarazem jest to nowa piękna oprawa. Styl artystyczny poprostu tej gry.
Mam nadzieję, że nie zrobią z tego kolejnej, ponurej i ciemnej gry Dark Fantasy ... Obecnie na rynku nie ma praktycznie przygodowych gier akcji ze zręcznościową walką w klimacie High Fantasy, wszystkie gry w tym gatunku to RPG i Souls Like w klimacie Dark Fantasy, wszystko jest na jedno kopyto.
Ciekawe czy gra będzie zoptymalizowana, pod względem moich parametrów, na przykład karta graficzna, Ramy, procesor i inne podsystemy wewnętrzne komputera, ja akurat posiadam laptopa.
Ciekawe czy ten manewr jest zrobiony po to żeby przypodobać się graczom na pokazie czy zmiana już weszła na stale i można powiedzieć że będą wracać do normalności.
W sensie poprawili wygląd grafiki, żeby przypodobać się graczom? Przecież to jest normalny aspekt procesu produkcyjnego każdej gry, im bliżej premiery, tym wygląda to lepiej, o ile tylko wcześniejsze materiały nie były sfabrykowane.

Ewidentnie poprawili animacje.
Chodzi już bardziej "neutralnie".
W pierwszych pokazać miała dosyć kobiecy chód, co strasznie bolało bo męska postać (dodana pod głosem krytyki zapewne) miał tą samą animacje
Spoko, ale prawdę mówiąc poprzednia też jakoś wpisywała się w charakterystyke świata w Fable. W poprzednich częściach postacie to także były jakieś karykatury z powykręcanymi głowami i nowe fable też mimo pójścia w większy realizm, nadal trzymało się tego kierunku, gdzie graliśmy raczej mało urodziwymi ludźmi. Trochę jak w Shreku niby realizm, ale połączony z baśniowością.
Zresztą w poprzednim zwiastunie także dostała już lifting twarzy i wygladała sympatycznie, taka zadziorna chłopka z wioski, teraz bardziej przypomina księżniczke z balu. Całkiem inny archetyp postaci.
Szczerze, to nabrałem trochę nadziei po obejrzeniu tego teasera.
Graficznie wygląda ładnie, na oko klimat Fable jest zachowany. Walka wygląda zadziwiająco przyzwoicie (ani Soulskike, ani efekciarski akcyjniak i tak ma być) i nawet główną postać trochę poprawili.
W sumie do wcześniejszych zapowiedzi nic nie miałem, nawet ta brzydka damska postać by uszła, bo szczerze nie mam nic przeciwko graniu takową, byleby tylko była dobrze napisana i sympatyczna.
Aśka kazala im przestać bawić się w dei lolz ale to też patetyczne że wrzucili 1 sek portret seksi doopy tylko po to aby ugłaskać aske lol