Komentarze do opinii: Kiedy wszyscy gonili za grafiką, Nintendo dało ludziom pilota. Wii było rewolucją, choć tylko na chwilę

Forum Gry Sportowe
Dodaj komentarz
13.06.2026 11:17
Sasori666
1
7
odpowiedz
Sasori666
200
Korneliusz

Dla mnie ten zastój technologiczny w grach Nintendo jest zbyt duży. Nowe Zeldy są spoko, ale nadal irytuje brak pełnego audio i doczytujące się obiekty jak w czasach PS2. Jak wyszła kolejna gra, to ja olałem, bo dla mnie to była prawie taka sama gra.
Gameplayowo też nie są wybitne. Znajdę na steamie gry na podobnym poziomie które był zrobione przez 10 osób.

13.06.2026 15:28
CJzSanAndreas
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
CJzSanAndreas
58
Konsul

Huop nigdy nie miał. W tamtych czasach wydanie takich pieniędzy było dla mnie nieralne. W dzisiejszych czasach wysłać wydać takie pieniądze to tyle co pierdnąć. Zawsze mnie też zastanawiało czemu moda na rzeczy typu Kinect czy Wii tak nagle przeminęła.

13.06.2026 18:19
2.1
odpowiedz
dawidg
15
Legionista

CJzSanAndreas Wii było spoko ale dopiero z tym dodatkowym adapterem Wii plus można było mówić o prawdziwej precyzji..jak miałem już konsole, w tym czasie miałem już również obie różdżki psmove i navigator i to w połączeniu z Sharpshooter w killzone 3 i Resistance3 dopiero był kosmos. Największe wrażenie po latach zrobił jednak Kinect..że nie potrzeba kontrolera..nic rak nie zajmuje, nie trzeba precyzyjnego oświetlenia i nagle wszystkie gry taneczne nabrały nowego sensu dla mnie i moich młodszych graczy w domu..szkoda że nie rozwijają już tej technologii gier ruchowych :(

13.06.2026 21:28
2.2
1
odpowiedz
Piotr.Yako
3
Legionista

GRYOnline.plTeam

dawidg Tak. Kinect był fantastyczny. Ja wspominam w związku z nim trzy rzeczy: 1. To, że chwalili się, że będzie rozpoznawał tez ruchy palcami, a okaząło się to ściemą. 2. Jak Waldemar Pawlak prowadził konferencję prasową z użyciem kinecta, gdzie pokazywał rękami, a na ekranie za nim pojawiały się napisy tam, gdzie pokazał. 3. Star Wars kinect i taniec Hanem Solo :)

14.06.2026 01:52
WolfDale
😃
2.3
odpowiedz
WolfDale
98
~sv_cheats 1

Na szczęście te nowe wersje pilotów miały już wbudowane lepszą precyzję i nie trzeba było tego pipka doczepiać.

13.06.2026 18:19
Tupolew
3
odpowiedz
3 odpowiedzi
Tupolew
97
Pretorianin

Moim zdaniem Nintendo powinno nadal robić takei akcesoria.

13.06.2026 21:40
3.1
2
odpowiedz
Piotr.Yako
3
Legionista

GRYOnline.plTeam

Tupolew W sumie... robi. Kontroler od Switcha to w zasadzie taki Wiilot - tylko przy telewizorze nie ma sensorbara.

14.06.2026 01:27
WolfDale
3.2
1
odpowiedz
WolfDale
98
~sv_cheats 1

Piotr.Yako Dokładnie, to nawet lepsze niż Wiilot bo nie trzeba tego klamota przy TV z dodatkowym kabelkiem.

15.06.2026 18:18
Tupolew
3.3
odpowiedz
Tupolew
97
Pretorianin

WolfDale No może i tak.

13.06.2026 21:59
cycu2003
4
2
odpowiedz
cycu2003
262
Legend

Nawet nigdy nie zwracałem uwagi na to że to Wii a nie Nintendo Wii 🤔🙂 ciekawy artykuł. Lubię wspominki choć tej konsoli nigdy nie miałem. Ale u nas N nigdy nie było popularne w opór

14.06.2026 01:54
WolfDale
5
2
odpowiedz
WolfDale
98
~sv_cheats 1

Bardzo miło wspominam Wii, Mario Galaxy to było świetne doświadczenie i sterowanie pilotem bardzo wygodne. Byłem do tego sceptyczny, ale jak spróbowałem to mi się spodobało. Zabawne jak Sony i Microsoft to wyśmiewali, a potem ze swoim kombinowali widząc jak Nintendo się rozpędziło.

14.06.2026 03:26
hardcoholic
6
odpowiedz
hardcoholic
162
Generał

Konsola była śmiechowa, ale w Ghost Squad pykałem :p

14.06.2026 22:29
WolfDale
7
1
odpowiedz
WolfDale
98
~sv_cheats 1

To był ten pierwszy raz kiedy Nintendo olało wyścig mocy na rzecz innowacyjności budując jednocześnie swoją niszę, która zwróciła się z nawiązką przy pierwszym Switchu dobijając prawie do rekordzistki w postaci PlayStation 2.

15.06.2026 04:24
8
odpowiedz
JanThePlant
1
Junior

Ja z Wii mam mega dobre wspomnienia. Mieliśmy ją w świetlicy w gimnazjum. Jako, że mam pewną niepełnosprawność, to nigdy nie ćwiczyłem na WFie i nie brałem udziału w żadnych zawodach sportowych czy drużynowych. Ale w Wii Sports nie miałem sobie równych, a wielu próbowało mnie ograć w tenis czy kręgle. Nikomu się nie udało. Super uczucie.

Forum Forum Gry Sportowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl