Najbardziej czekam na G3 bo nigdy nie przeszedłem tego guano. Może uda poprawić 90% tej gry.
Patrząc na to ile powstawał ten Remake, a o ile większy jest Gothic 2 to Remake 2 wyjdzie dopiero po 2030 roku o ile w ogóle wyjdzie.
Jak dla mnie udało się znacznie więcej niż tylko to jedno. To naprawdę fajna gra, która przypomniała mi, dlaczego kiedyś tę serię polubiłem. Studio Alkimia Interactive zrobiło kawał dobrej roboty i zacieram ręce na myśl o tym, jak mogą odświeżyć piękną dwójeczkę.
Najbardziej w tym nowym scenariuszu podoba mi się trolowanie starych wygów. Idź przynieś kółko zębate Ianowi, to na pewno otworzy kopalnie na dole 😂 A propos kopalni, to G:Remake fantastycznie zalał treścią niewykorzystane wątki (Opuszczona kopalnia, Quentin i bandyci) i bardzo fajnie wplótł je w główny materiał; ergo nie ma poczucia, że są z dupy. Podobało mi się też przerobienie wątku Baala Lukora -
spoiler start
w G1 wszedł w jakieś pajęczyny i mu odyebało, a tu dostaliśmy cudowny (naprawdę cudowny!) fresk ze Śniącym i nagle naprawdę poczuliśmy ten loretwist, że Śniący to wróg ludzkości, co w oryginale było dość arbitralne
spoiler stop
spoiler start
Aż się prosiło zeby w 4 rozdziale dołączyć do tej bandy.
spoiler stop