Gry lipca 2026Ukochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do opinii: Jeden aspekt Gothic Remake szczególnie dobrze wróży serii na przyszłość. Scenarzyści mają powody do dumy

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
24.07.2026 12:56
1
odpowiedz
Felo74
138
Konsul

Najbardziej czekam na G3 bo nigdy nie przeszedłem tego guano. Może uda poprawić 90% tej gry.

24.07.2026 13:19
2
odpowiedz
Darek1785
10
Generał

Patrząc na to ile powstawał ten Remake, a o ile większy jest Gothic 2 to Remake 2 wyjdzie dopiero po 2030 roku o ile w ogóle wyjdzie.

24.07.2026 13:21
Aquma
3
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Aquma
76
Centurion

Jak dla mnie udało się znacznie więcej niż tylko to jedno. To naprawdę fajna gra, która przypomniała mi, dlaczego kiedyś tę serię polubiłem. Studio Alkimia Interactive zrobiło kawał dobrej roboty i zacieram ręce na myśl o tym, jak mogą odświeżyć piękną dwójeczkę.

24.07.2026 13:39
BigBadSnake
3.1
odpowiedz
BigBadSnake
85
Pretorianin

GRYOnline.plRedakcja

Aquma to prawda, po prostu w tekście skupiłem się głównie na tym aspekcie, także dlatego, że jestem freakiem od narracji wszelkiej maści i lubię śledzić zabiegi z tą warstwą związane : ) Ale tak, to fajna gra jest, po prostu.

Diabeł z Caroc
4
odpowiedz
1 odpowiedź
Diabeł z Caroc
15
Pretorianin

Najbardziej w tym nowym scenariuszu podoba mi się trolowanie starych wygów. Idź przynieś kółko zębate Ianowi, to na pewno otworzy kopalnie na dole 😂 A propos kopalni, to G:Remake fantastycznie zalał treścią niewykorzystane wątki (Opuszczona kopalnia, Quentin i bandyci) i bardzo fajnie wplótł je w główny materiał; ergo nie ma poczucia, że są z dupy. Podobało mi się też przerobienie wątku Baala Lukora -

spoiler start

w G1 wszedł w jakieś pajęczyny i mu odyebało, a tu dostaliśmy cudowny (naprawdę cudowny!) fresk ze Śniącym i nagle naprawdę poczuliśmy ten loretwist, że Śniący to wróg ludzkości, co w oryginale było dość arbitralne

spoiler stop

24.07.2026 13:48
4.1
odpowiedz
katai-iwa
72
Legend

Diabeł z Caroc Akurat Quentina tak średnio wykorzystali do końca, stworzyli naprawdę duży obóz i dali tylko 2 zadanka.

spoiler start

Aż się prosiło zeby w 4 rozdziale dołączyć do tej bandy.

spoiler stop

5
odpowiedz
1 odpowiedź
katai-iwa
72
Legend

Jestem bardzo ciekawy jaki mają plan na trójkę.

24.07.2026 13:40
5.1
odpowiedz
Darek1785
10
Generał

katai-iwa

Ja już widzę te wierzchowce niczym w Wiedźminie lub The Elder Scrolls i niezbyt mi to pasuje do Gothica.

post wyedytowany przez Darek1785 2026-07-24 13:40:56
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl