Komentarze do wiadomości: „Im bardziej nas dręczycie, tym więcej pracowników odejdzie”. Ceniony animator odpowiedział na krytykę 3. sezonu One-Punch Mana

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
25.11.2025 10:59
Sasori666
1
6
odpowiedz
Sasori666
199
Korneliusz

Ten sezon jest tragiczny i to fakt. To że się napracowali nie ma znaczenia. Ogólnie nie kumam Japońskiej metody robienia interesów.
Gdyby to było w USA, to po tak popularności 1 sezonu, by zwiększyły im budżet licząc na jeszcze większy sukces. W Japonii z jakiegos powodu tną koszty, licząc ze utrzymają widzów. W 3 budżet jest jeszcze mniejszy i wygląda to jak wygląda. Tracą widzów i nawet gdyby w 4 wrócili do jakości z 1, nie wiem czy to cos pomogło.
Gdyby robili trzecią część gry która ma gorsza grafikę i więcej bugów niż jedynka, to tez by była krytyka.
W tym sezonie niektóre postacie mają po 6 palców i po 3 cycki. Wygląda jakby było robione przez AI, ale nie jest, bo wygląda to słabo, jak jakieś generyczne anime z 2006 roku.

26.11.2025 01:36
1.1
tynwar
99
Senator

Sasori666
Wielka szkoda, że zmniejszyli budżet, a było to bardzo niepotrzebne i tylko sobie zaszkodzili. Nie wiem jaki był budżet, ale wrażenie jak niszowa animacja od amatorskich animatorów lub pojedynczego animatora. Budżet musiał być naprawdę bardzo mały, zwłaszcza że przecież mieli źródło w postaci mangi w przeciwieństwie do niszowych animacji, których autorzy musieli od 0 wymyślać.

post wyedytowany przez tynwar 2025-11-26 01:38:03
25.11.2025 11:43
Wronski
😒
2
4
odpowiedz
Wronski
36
Senator

Typ jest jakis odklejony od rzeczywistosci, przeciez widac ze wlozono w ten sezon tyle wysilku co w odkrecenie sloika. Ja to bym sie wstydzil w ogole odzywac na ten temat...

25.11.2025 12:11
3
1
odpowiedz
toyminator
95
Senator

Problem tego sezonu jest taki, że został on zlecony jakimś Chińskim animatorom...to już nawet nie przerzucanie na drugą grupę, tylko na jakąś 4 grupę, która ma zerowy doświadczenie w pracy na większymi projektami. Nie rozumiem czemu główna grupa bierze projekt, a potem z racji braku czasu, daje to robić dużo gorszym animatorom, i daje im mało czasu. Te anime powinno mieć minimum animację z drugiego sezonu(bo o pierwszym nie wspominam, drugi miał dobrą animację, to pierwszy miał rewelacyjną) To samo z jednym sezonem Nanatsu no Taizai który wyglądał jak kupa.

25.11.2025 13:45
Polterghost
4
1
odpowiedz
Polterghost
66
Pretorianin

Ah, Bluesky. To wszystko tłumaczy.

25.11.2025 14:36
5
4
odpowiedz
Popek999
12
Legionista

No właśnie, nie robią tego za darmo! Więc do cholery niech się przyłożą do swojej pracy. Co oni nie oglądają swojej twórczości przed premierą? Nie widzieli jak to kartonowo wszystko wygląda? Co za durne tłumaczenie. A to czy ktoś obejrzał anime w sposób legalny czy nielegalny nie ma tutaj żadnego znaczenia. To takie odwracanie kota ogonem i wybielanie siebie z powodu tragicznie wykonanej pracy.

post wyedytowany przez Popek999 2025-11-25 14:37:14
25.11.2025 16:05
6
1
odpowiedz
1 odpowiedź
rafall091360
1
Junior

Bym się nie wkurzył jakby z jak włożyłeś w sezon 3 całą duszę panie porównaj sezon 3 i sezon 2 a to dopiero zobaczysz jak jakość spadła uwielbiam one panchman ale jakość jest słaba już wole mange czytać chociaż że nie lubie czytać książek

26.11.2025 01:35
6.1
tynwar
99
Senator

rafall091360
No w takiej sytuacji to jednak zacząłem czytać mangę, żeby dokończyć opm, bo jednak sezon 3 jako anime mocno rozczarowuje.

25.11.2025 16:08
7
1
odpowiedz
rafall091360
1
Junior

Nawet 2 sezon już jest lepiej oglądać

25.11.2025 16:56
Mqaansla
8
odpowiedz
Mqaansla
46
Generał

Nie oglądam, a nawet ja widziałem ten motyw jak miniaturka gościa jest przesuwana (bez animacji) niczym w przedszkolnym przedstawieniu... xD

25.11.2025 20:16
9
odpowiedz
ProXsek
3
Junior

Jak dostali od studia kilka mies na zrobienie anime to powinni odejść i pójśc do lepszego studia

25.11.2025 21:02
FAS-ACA3
10
odpowiedz
FAS-ACA3
9
Centurion

Moje ulubione demon lord retry też padło ofiarą kiepskiego sezonu i nowy sezon jest z temu.

25.11.2025 23:08
11
odpowiedz
Patrz
1
Junior

Toyminator nie żeby co ale ty chyba nie oglądaleś chińskiej animacji najpierw sie zapoznaj a później pisz takie rzeczy to pierwsze a drugie to animatorzy jp nie popisali się z tym sezonem jak widziałem ogółem co tam jest nie mówiąc już że kreska obiega od normy

26.11.2025 01:20
Endev
12
odpowiedz
1 odpowiedź
Endev
15
Legionista

Coraz bardziej mam wrażenie, że ludzie na Gry Online czytają tylko tytuł artykułu a potem lecą pie***lić bzdury w komentarzach.

Kimkolwiek jest ten gościu, jego przekaz był prosty.

Krytyka = okej
Ataki słowne na pracowników = nie okej

Nie napisał, żeby ludzie nie krytykowali, tylko żeby sprawdzali czy ich krytyka to nie jest pełen jadu atak na innego człowieka, bo jedno drugim nie jest.

Ja oceniam produkt który widzę, bo widzę wszystko co mam ocenić. Nie oceniam procesu pracy lub animatorów, bo nie znam tych ludzi i nie wiem jak wyglądała ta praca i jakie mogły być problemy. Proste, logiczne.

26.11.2025 09:49
elathir
12.1
1
elathir
118
Czymże jest nuda?

Tylko, że on oskarżenia o hejt odnosił nawet do wypowiedzi w stylu: "Stworzyliście totalne gówno", "Co za patałachy dostały trzeci sezon do zrobienia" itd.

No i te oskarżenia o to, ze narzekają tylko ci co spiracili.

"Nie oceniam procesu pracy lub animatorów, bo nie znam tych ludzi i nie wiem jak wyglądała ta praca i jakie mogły być problemy." - patrząc po efektach ktoś coś bardzo skopał i tyle. Czy animatorzy, czy zarząd, nadzór, zlecający rezerwując zbyt wygórowane terminy (i zarząd, ze się na nie zgodził) jako klienta mnie mało interesuje, zwłaszcza, że przy takiej katastrofie jak tutaj musiało to być kilka różnych grup ludzi a nie błąd jednej osoby, w zasadzie większość na pewno. Jak kupię samochód prosto z salonu i odpadną mu drzwi nie interesuje mnie czyja konkretnie to wina. Produkt jest do niczego a jego twórcy dali ciała (kto konkretnie to mam to gdzieś).

26.11.2025 01:31
13
1
odpowiedz
tynwar
99
Senator

ja serio nie rozumiem tego, to jest nie do pomyślenia, że po pierwszym świetnym sezonie nagle sezon trzeci jest bardzo kiepski w wykonaniu jakby po sukcesie zamiast zwiększyć budżet to go zmniejszyli tak bardzo, że jakość taka jak niszowych animacji klepanych przez amatorskiego animatora. Jak po pierwszym odcinku to miałem nadzieję, że się polepszy, bo w sumie nie było walki, to może chcieli oszczędzić sobie i robili spokojne sceny jako statyczne, żeby do scen walk wprowadzili dużo dynamizmu. Myliłem się, naprawdę wielka szkoda. Powinni byli nie oszczędzać sobie i przeznaczyć większy budżet. Niepotrzebnie to zepsuli, mieli bardzo dobre anime i mogli tylko normalnie i porządnie zaanimować mangę, a i tak zawiedli. To po prostu niezrozumiałe, jaki był w ogóle powód tego stanu?

post wyedytowany przez tynwar 2025-11-26 01:32:44
26.11.2025 09:44
elathir
14
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
elathir
118
Czymże jest nuda?

Boli to szczególnie o tyle, że manga rysowana przez Muratę (na podstawie i we współpracy z twórcą Webcomica ONE) jest absolutnie fenomenalnie ilustrowana. To chyba najlepiej wyglądająca obecnie manga na rynku a na pewno w ścisłej czołówce. Tak więc to nie tak, że materiał źródłowy jest ubogi w detale, czy też nie pokazuje dynamiki itd.

Na tym etapie lepiej by to wyglądało gdyby po prostu zdubowali i pokolorowali mangę i tyle. Taki pokaz slajdów autentycznie wyglądał by lepiej niż to co stworzyli.

27.11.2025 20:01
14.1
tynwar
99
Senator

elathir
Ta, też to zauważyłem, bardzo się zdziwiłem gdy zacząłem czytać mangi 85 rozdziału, czyli mniej więcej kiedy zaczyna się sezon 3 anime po tym jak zobaczyłem, że kolejne odcinki jednak się nie poprawiły i następne raczej się nie poprawią. Każdemu też to polecam, zamiast oglądać słabo i nieciekawie wykonane anime lepiej przeczytać naprawdę dobrą mangę.

post wyedytowany przez tynwar 2025-11-27 20:02:56
05.12.2025 14:03
14.2
Silas1415
27
Konsul

W kwestii najlepiej rysowanych mang, to bardzo tu polecam Witch Hat Atelier - u mnie aktualnie numer 1 pod tym względem :)

post wyedytowany przez Silas1415 2025-12-05 14:04:05
05.12.2025 14:42
elathir
14.3
elathir
118
Czymże jest nuda?

No Shirahama też jest fenomenalna.

post wyedytowany przez elathir 2025-12-05 14:43:05
27.11.2025 14:24
15
odpowiedz
emilm258001
1
Junior

Jak można coś takiego wrzucić do społeczności, spartolili i teraz chcą się przepychać w komentarzach z oglądającymi. Jeszcze ich atakują o to że chcą jakości a oglądają nie legalnie xD co to ma być? Jak dla mnie definicja jest prosta, lincz się należy tym komentarzem to potwierdził

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl