Wow kolejny antycheat uzywajacy secure boot... teraz to na pewno bedzie bezpiecznie XD z takim security to ubikibel szybko popeknie znowu
Zaraz zaraz, czyli ludzie będę mieli teraz na komputerach oprogramowanie o możliwościach trojana zarządzanego zdalnie przez firmę która non-stop jest hackowana...? Czy tylko ja widzę tutaj problem? Co jeśli osoba która zhakuje im kompy wykorzysta je żeby uzyskać dostęp do sprzętu klientów?
Stary masz Windowsa w domu i procesor Intela lub AMD a wszystko to mozna zhakowac i odczytać hasła.
Stary masz w domu drzwi i okna, zamki w drzwiach da się przewiercić a okna stłuc - więc po kiego grzyba je zamykasz?
To ty się gry czepiasz. Może tak zapytaj Microsoft co robi z lukami których niebdabsiebzalatac i czemu nic z tym nie robi
1. Nie korzystaj z windows'a
2. Nie instaluj trojanów (jakkolwiek nazwanych)
Nie widzę tu nic o co można by zapytać...
Już się ludzie zesrali w komentarzach że Secure Boot co to będzie i po co to a nie wiedzą właśnie co to jest i do czego służy.
Służy do tego, żeby ludzie chcący korzystać z systemu operacyjnego który nie jest windows'em musieli się do Microslopu udawać po dopusty. No popatrz, myślałeś że wiesz, a nie wiedziałeś...
A co do tej całej ochrony którą niby oferuje w zamian, z tego co kojarzę już jakiś czas temu został złamany.
Ponadto nikt mi jeszcze nie wyjaśnił po co mi ten dodatkowy poziom zabezpieczeń w kompie do którego niepowołana osoba już uzyskała dostęp.
Przecież już wcześniej była weryfikacja dwustopniowa. Nareszcie po dwóch latach przeczytali zgłoszenia graczy, którym ukradziono konta, a za support odpowiadał bot. Ubisoft to dno dna...