Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Halo: Campaign EvolvedGTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: GTA 6 idzie po absolutny rekord: „Nikt w branży nigdy wcześniej nie widział czegoś podobnego”. Szef Take-Two twierdzi, że „płyty nie mają sensu” dla konsumenta

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
07.08.2026 16:51
Shadoukira
1
7
odpowiedz
Shadoukira
122
Chill Slayer

Dodać do listy... nie wspierać Rockstara. Dobra. Kto kolejny?

Szkoda, że pewnie jestem w mniejszości, ale ktoś musi to robić. Jak korporacja mówi, że coś jest dobre dla ciebie, to znaczy, że jest odwrotnie. To jest dobre dla nich, nie dla nas. Coś czuje, że piractwo mocno się odrodzi.

07.08.2026 17:08
Racja
1.1
1
odpowiedz
Racja
15
Generał
Image

Shadoukira Jak mogę nie wspierać rockstara jak chce grać w gry które robią?

A co do piractwa. Pójdą w streaming gier zamiast wersji pc i się skończy rumakowanie.

post wyedytowany przez Racja 2026-08-07 17:09:09
07.08.2026 17:13
Lateralus
1.2
odpowiedz
Lateralus
159
Last Of The Wilds

Shadoukira I tak kupisz, zakupicie, prędzej czy później. I nie będziecie smęcić bo płyty brak, a namiętnie się w to zagrywać.
Ale sie już do tego nie przyznacie :))

07.08.2026 17:16
1.3
2
odpowiedz
kubas9732170346
5
Legionista

Lateralus nie, nie kupie spirace w sumie nie mam żadnej kupionej gry rockstara chyba

07.08.2026 17:38
Shadoukira
1.4
1
odpowiedz
Shadoukira
122
Chill Slayer

Lateralus Nie, nie kupię tej gry, bo mam swoje zasady. Skoro firmy otwarcie działają na niekorzyść graczy, to nie zamierzam jeszcze nagradzać ich swoimi pieniędzmi. Są inne gry, które bardziej zasługują na moje wsparcie. Nie wspieram Sony, nie wspieram Rockstara i nie będę wspierał żadnej firmy, która traktuje swoich klientów, czyli nas graczy w taki sposób.

Piractwo przez ostatnie lata wyraźnie osłabło, ale mam wrażenie, że powoli zaczyna wracać, bo sytuacja na rynku robi się coraz gorsza. Jednak trzeba też powiedzieć, że w ostatnich latach i tak było niewiele gier, które naprawdę były chociażby warte piracenia...

Nie jestem też wielkim fanem GTA, więc specjalnie mnie to nie zaboli. Jeśli kiedyś pojawi się piracka wersja tej gry, to być może z niej skorzystam, a być może nie czas pokaże. Ewentualnie za kilka lat odbiorę te GTA VI za darmo na jakiejś platformie, tak jak kiedyś było z GTA V. To uczciwa cena.

07.08.2026 17:57
1.5
odpowiedz
lis22
100
Generał

Shadoukira Na PC praktycznie nic już nie wychodzi na płycie a w pudełku często jest kod na Steam, więc na PC też w nic nie grasz?
Skoro 90% sprzedaży gier Rockstar to cyfra to chyba gracze sami zdecydowali? Nikt już nie płacze o to, że nie ma wypożyczalni kaset video, nawet sprzedaż Blu-Ray i 4K UHDBD siadła bo teraz są serwisy VOD a film można też sobie kupić na Amazonie, postępu i zmian nie zatrzymasz.

07.08.2026 17:59
NOWAHUTANACZASIE
1.6
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
28
Generał

Shadoukira to + Rockstar bada cały czas granice, z resztą nie tylko oni: jak jeszcze lepiej i wydajniej doić ludzi. Trailer na Netflixie i reklamy nowego filmu o Spider manie w BMW są tego najlepszym przykładem.
Mogę się założyć, że GTA 6 nas jeszcze nie jeden raz negatywnie zaskoczy.

07.08.2026 17:18
Saturator
2
3
odpowiedz
Saturator
2
Legionista

W sumie szanuje takie podejście. Napluć w morde całemu community, wysmiać ich bo i tak gośc wie że się gierka sprzeda. A osły które się prują i tak to kupią bo "GTA" co jest dla mnie absurdalne.

07.08.2026 17:32
Bociek69
3
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Bociek69
64
Byle do Wiosny

Echh przykro to pisac ale pewnie chlop ma racje :/ Zelnick ma dostep do liczb i po prostu mowi jak jest.

To tak jak z grami mobilnym wszyscy mowia ze scierwo i nikt w to nie gra. A jak przychodzi do liczb to okazuje sie ze mobilki to jakies 70% calej branzy gier video.
Zreszta pisze w Newsie : "Gta 6 ma stanowic 37% a glupie Zenga produkujace glupie gierki na mobliki 34%.

Czaicie? Czyli glupia jedna firma produkujace glupie kolorowe cukiereczki zarobi z palcem w dupie tyle co GTA 6 tworzone przez 15 lat i kosztujace 2mld$. Tyle w temacie :/ Zegnajcie, giniemy.

post wyedytowany przez Bociek69 2026-08-07 17:35:24
07.08.2026 17:48
Shadoukira
3.1
odpowiedz
Shadoukira
122
Chill Slayer

Bociek69 Z tego, co kojarzę, to rynek azjatycki wręcz uwielbia gry mobilne. Tam ponad połowę graczy stanowią właśnie gracze mobilni. Później są Ameryka Północna i Europa. Szczerze mówiąc, trudno mi to sobie wyobrazić. Dla mnie gra mobilna to raczej taka zabawka na kilka minut, kiedy człowiek na coś czeka i nie ma co ze sobą zrobić.

Z tego, co czytałem, popularność gier mobilnych wynika głównie z bardzo niskiego progu wejścia. Wystarczy mieć smartfona i dostęp do internetu, a dziś ma je zdecydowana większość ludzi. Pobierasz grę i od razu możesz zacząć grać. Co więcej, większość gier mobilnych jest darmowa, ale zazwyczaj opiera się na mikropłatnościach. To właśnie one często sprawiają, że niektórzy gracze wydają naprawdę duże kwoty.

07.08.2026 17:38
4
1
odpowiedz
Szto91
24
Centurion

Pokrzycza i sie przyzwyczaja xD

07.08.2026 17:41
5
odpowiedz
1 odpowiedź
katai-iwa
72
Legend

Dobrze że gram na kompie, to sobie poczekam na GTA na tę platformę i może się skuszę na kupno.

07.08.2026 18:00
5.1
odpowiedz
lis22
100
Generał

katai-iwa Na PC też w pudełku nie wyjdzie.

07.08.2026 17:41
animatiV
6
odpowiedz
1 odpowiedź
animatiV
116
PCMR

Jak skończy się era gier na własnym sprzęcie to będzie dla mnie równoważne z zakończeniem ery nowych gier.

07.08.2026 17:58
Shadoukira
6.1
odpowiedz
Shadoukira
122
Chill Slayer

animatiV Niestety wygląda na to, że rynek powoli zmierza właśnie w tym kierunku. Zamiast własnego komputera będziesz miał coś na wzór Netflixa, tylko dla gier. Kupujesz telewizor, wykupujesz subskrypcję jakiegoś "Gamixa" i grasz na zdalnym sprzęcie. Im droższy pakiet, tym większy dostęp do bardziej wymagających gier.

Najgorsze jest to, że ja już widzę jak ludzie temu pomysłowi wręcz przyklaskują... Argument jest prosty: nie trzeba wydawać kilku tysięcy złotych na własny komputer czy konsolę. Niestety wygląda na to, że wszystko naprawdę powoli zmierza do tego zdania "Nie będziesz nic mieć i będziesz szczęśliwy"...

07.08.2026 17:51
Lottes
7
odpowiedz
Lottes
2
Legionista

Czekam z niecierpliwością na GTA VI już od 10 lat, ale nie będę kupował pakietu Netflix bo tam kompletnie nic nie ma, nie zmuszą mnie do wykupu pakietu by obejrzeć trailer, trudno...Poczekam na yt aż będzie

07.08.2026 17:55
cycu2003
8
odpowiedz
cycu2003
263
Legend

Nie powiem, że nigdy nie kupię gta6 ale rockstar jak i całe sony zachowują się tak skurwysynsko że to w palę się nie mieści. PlayStation też mam pierwsze i raczej ostatnie. Tak jak w tym roku mają w dupie konsumenta to dawno nie widziałem

07.08.2026 18:03
NOWAHUTANACZASIE
9
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
28
Generał

Kochani ja wam tylko przypominam, że Rockstar, Take Two, Electronic Arts, Sony Playstation... to są jedne z najbardziej pazernych, chciwych korporacji na planecie:)

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl