Dodać do listy... nie wspierać Rockstara. Dobra. Kto kolejny?
Szkoda, że pewnie jestem w mniejszości, ale ktoś musi to robić. Jak korporacja mówi, że coś jest dobre dla ciebie, to znaczy, że jest odwrotnie. To jest dobre dla nich, nie dla nas. Coś czuje, że piractwo mocno się odrodzi.

A co do piractwa. Pójdą w streaming gier zamiast wersji pc i się skończy rumakowanie.
Ale sie już do tego nie przyznacie :))
Piractwo przez ostatnie lata wyraźnie osłabło, ale mam wrażenie, że powoli zaczyna wracać, bo sytuacja na rynku robi się coraz gorsza. Jednak trzeba też powiedzieć, że w ostatnich latach i tak było niewiele gier, które naprawdę były chociażby warte piracenia...
Nie jestem też wielkim fanem GTA, więc specjalnie mnie to nie zaboli. Jeśli kiedyś pojawi się piracka wersja tej gry, to być może z niej skorzystam, a być może nie czas pokaże. Ewentualnie za kilka lat odbiorę te GTA VI za darmo na jakiejś platformie, tak jak kiedyś było z GTA V. To uczciwa cena.
Skoro 90% sprzedaży gier Rockstar to cyfra to chyba gracze sami zdecydowali? Nikt już nie płacze o to, że nie ma wypożyczalni kaset video, nawet sprzedaż Blu-Ray i 4K UHDBD siadła bo teraz są serwisy VOD a film można też sobie kupić na Amazonie, postępu i zmian nie zatrzymasz.
Mogę się założyć, że GTA 6 nas jeszcze nie jeden raz negatywnie zaskoczy.
W sumie szanuje takie podejście. Napluć w morde całemu community, wysmiać ich bo i tak gośc wie że się gierka sprzeda. A osły które się prują i tak to kupią bo "GTA" co jest dla mnie absurdalne.
Echh przykro to pisac ale pewnie chlop ma racje :/ Zelnick ma dostep do liczb i po prostu mowi jak jest.
To tak jak z grami mobilnym wszyscy mowia ze scierwo i nikt w to nie gra. A jak przychodzi do liczb to okazuje sie ze mobilki to jakies 70% calej branzy gier video.
Zreszta pisze w Newsie : "Gta 6 ma stanowic 37% a glupie Zenga produkujace glupie gierki na mobliki 34%.
Czaicie? Czyli glupia jedna firma produkujace glupie kolorowe cukiereczki zarobi z palcem w dupie tyle co GTA 6 tworzone przez 15 lat i kosztujace 2mld$. Tyle w temacie :/ Zegnajcie, giniemy.
Z tego, co czytałem, popularność gier mobilnych wynika głównie z bardzo niskiego progu wejścia. Wystarczy mieć smartfona i dostęp do internetu, a dziś ma je zdecydowana większość ludzi. Pobierasz grę i od razu możesz zacząć grać. Co więcej, większość gier mobilnych jest darmowa, ale zazwyczaj opiera się na mikropłatnościach. To właśnie one często sprawiają, że niektórzy gracze wydają naprawdę duże kwoty.
Dobrze że gram na kompie, to sobie poczekam na GTA na tę platformę i może się skuszę na kupno.
Jak skończy się era gier na własnym sprzęcie to będzie dla mnie równoważne z zakończeniem ery nowych gier.
Najgorsze jest to, że ja już widzę jak ludzie temu pomysłowi wręcz przyklaskują... Argument jest prosty: nie trzeba wydawać kilku tysięcy złotych na własny komputer czy konsolę. Niestety wygląda na to, że wszystko naprawdę powoli zmierza do tego zdania "Nie będziesz nic mieć i będziesz szczęśliwy"...
Czekam z niecierpliwością na GTA VI już od 10 lat, ale nie będę kupował pakietu Netflix bo tam kompletnie nic nie ma, nie zmuszą mnie do wykupu pakietu by obejrzeć trailer, trudno...Poczekam na yt aż będzie
Nie powiem, że nigdy nie kupię gta6 ale rockstar jak i całe sony zachowują się tak skurwysynsko że to w palę się nie mieści. PlayStation też mam pierwsze i raczej ostatnie. Tak jak w tym roku mają w dupie konsumenta to dawno nie widziałem