Komentarze do wiadomości: Gorsze od kradzieży konta Microsoft okazało się wsparcie samej firmy; interwencja w sądzie pokazała, że gracz nie musi kupować gier od początku

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
07.04.2026 13:52
1
2
odpowiedz
zd37erminowany_kask
0
Junior

dokladnie mialem to samo. nie bede tu pisal wulgaryzmami ale poprostu ms to zlodzieje.

07.04.2026 18:54
XdekHckr
1.1
XdekHckr
5
Centurion

zd37erminowany_kask I co? Mamie się poskarżyłeś i pewnie nic z tym nie zrobiłeś? Trzeba było pójść do sądu albo stosować odpowiednie zabezpieczenia konta np. 2fa...

07.04.2026 14:11
2
1
odpowiedz
Paprykarz
51
Pretorianin

Walić microslop, tylko linux!

07.04.2026 14:16
3
odpowiedz
Cothalup
15
Legionista

Dlaczego mnie to nie dziwi?

07.04.2026 15:53
Cziczaki
4
5
odpowiedz
Cziczaki
207
Renifer

Dobrze byłoby zaktualizować ten news jak się te sprawy rozwiną.

07.04.2026 16:41
pieterkov
5
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
pieterkov
167
Senator

Kłamią w żywe oczy. Byle administrator intune/azure może resetować hasła użytkowników, a tym bardziej microsoft, który zarządza kontami globalnie.
Kolejnym kłamstwem jest brak możliwości odzyskania plików na onedrive - przecież wszyscy wiedzą, że trzymają klucze deszyfracji na koncie online, poza tym mają odpowiednie backdoory dla służb i samych siebie.

07.04.2026 17:15
5.1
CyberKiller
6
Legionista

pieterkov jasne że mogą hasło czy maila zresetować. Ale nie mogą stwierdzić że ten kto pisze jest realnym właścicielem, a nie jednym z miliona botów próbujących szczęścia w celu przejęcia czyjegoś konta. Konta na platformach growych nie są powiązane z żadnymi dokumentami tożsamości. Dlatego wolą kompletnie uciąć temat.

07.04.2026 17:19
pieterkov
5.2
pieterkov
167
Senator

Tyle, że... nie takie jest uzasadnienie w tej wiadomości. Oni się tłumaczą, że zmiana informacji zabezpieczających jest "completely out of control of customer service".
Steam w takiej sytuacji prosi o dowód bycia właścicielem konta np. poprzez udostępnienie wyciągu bankowego lub maila z zakupem.

07.04.2026 18:53
XdekHckr
5.3
XdekHckr
5
Centurion

pieterkov ta, steam to już się popisał wiele razy, gdy odmówił pomocy właścicielowi konta, a pomógł oszustowi. Albo ostatnia akcja z izakiem: https://sekurak.pl/zhackowali-konto-steam-jednego-z-najpopularniejszych-youtuberow-gamingowych-w-polsce-piotr-skowyrski-izak/

07.04.2026 18:52
XdekHckr
6
odpowiedz
XdekHckr
5
Centurion

Powinna być interwencja UOKIK-u i kara. Wtedy może by się nauczyli. Corpothieves

07.04.2026 20:07
7
odpowiedz
Znaczy
18
Chorąży

Nie mam tego problemu na linuksie. Pozdrawiam wszystkich płacących za darmowe.

08.04.2026 01:38
8
odpowiedz
1 odpowiedź
zaktualizowany-skin
0
Junior

Mnie też to spotkało ale było gorzej najpierw próbowałem się zalogować używając adresu do konta Microsoft na którym widać było że adres był używany do tego konta gdy użyłem adresu e-mail dostałem komunikat konto nie istnieje jeszcze lepiej było na Xbox live użyłem drugiego adresu i dostałem error i nie mogłem się zalogować użyłem nazwy konta w Minecraft i okazało się że mam zblokowane kont pisałem parę razy do Microsoft support i stwierdzili że nie jestem właścicielem po tym adresie który używałem do konta Microsoft i zablokowali mi konto mimo że było zblokowane nie wiadomo czemu i skontaktowałem się z Minecraft support zgadnijcie co . ..... Nic nie zrobili z tym a upominam się bo to już drugi raz straciłem konto gdyż drugi raz zostałem zhakowany podsumowując :
Straciłem czas
Straciłem pieniądze
Straciłem zdrowie psychiczne

08.04.2026 20:39
8.1
Pailgarek
0
Legionista

zaktualizowany-skin masakraa...

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl