dokladnie mialem to samo. nie bede tu pisal wulgaryzmami ale poprostu ms to zlodzieje.
Kłamią w żywe oczy. Byle administrator intune/azure może resetować hasła użytkowników, a tym bardziej microsoft, który zarządza kontami globalnie.
Kolejnym kłamstwem jest brak możliwości odzyskania plików na onedrive - przecież wszyscy wiedzą, że trzymają klucze deszyfracji na koncie online, poza tym mają odpowiednie backdoory dla służb i samych siebie.
Tyle, że... nie takie jest uzasadnienie w tej wiadomości. Oni się tłumaczą, że zmiana informacji zabezpieczających jest "completely out of control of customer service".
Steam w takiej sytuacji prosi o dowód bycia właścicielem konta np. poprzez udostępnienie wyciągu bankowego lub maila z zakupem.
Nie mam tego problemu na linuksie. Pozdrawiam wszystkich płacących za darmowe.
Mnie też to spotkało ale było gorzej najpierw próbowałem się zalogować używając adresu do konta Microsoft na którym widać było że adres był używany do tego konta gdy użyłem adresu e-mail dostałem komunikat konto nie istnieje jeszcze lepiej było na Xbox live użyłem drugiego adresu i dostałem error i nie mogłem się zalogować użyłem nazwy konta w Minecraft i okazało się że mam zblokowane kont pisałem parę razy do Microsoft support i stwierdzili że nie jestem właścicielem po tym adresie który używałem do konta Microsoft i zablokowali mi konto mimo że było zblokowane nie wiadomo czemu i skontaktowałem się z Minecraft support zgadnijcie co . ..... Nic nie zrobili z tym a upominam się bo to już drugi raz straciłem konto gdyż drugi raz zostałem zhakowany podsumowując :
Straciłem czas
Straciłem pieniądze
Straciłem zdrowie psychiczne