Te 15 komputerów to ewidentnie do grania w Half Life 3.
A 15 podzielić na 5 to 3, więc Half Life 3 potwierdzony.
Te 15 komputerów to ewidentnie do grania w Half Life 3.
A 15 podzielić na 5 to 3, więc Half Life 3 potwierdzony.
No to jest dobre, nie bierz w sklepie woreczka na cytryny bo planeta i jak wychodzisz z biedronki to widzisz lecące nad marketem dwa F16 eskortujące reprezentację polski na mecz piłki nożnej :)
Po czym wsiadasz do bolidu 1.0 o trzech cylindrach, którego musisz gasić co skrzyżowanie.
A w radio kolejne info o płonących dla zabawy rafineriach i magazynach ropy.
Pamiętajcie o efekcie skali. Jeden taki jacht miliardera czy nawet kilka tysięcy takich jachtów/samolotów jest niczym pośród setek milionów samochodów/kopciuchów i innych urządzeń. Ktoś ewidentnie zapomina ilu ludzi jest na świecie i nawet drobne ograniczenia przy takich liczbach mogą zrobić różnicę. Zarobicie to też sobie kupicie jacht ;)
No akurat tak się składa, że świat najbardziej zanieczyszczają kraje takie jak Chiny czy Stany, korporacje, bogacze, politycy i ich samoloty, a nie auta Kowalskich.
*
Oni mogą, ale to ty przecież zanieczyszczasz planetę i trzeba ci zakazać tego czy tamtego.
Gdzieś się muszą te pozytywne zmiany zacząć. Poczytaj ile takie Chiny np produkują energii z oze. Biorąc pod uwagę ich tempo rozwoju i to kiedy w ogóle ten rozwój się zaczął w porównaniu do Europy to i tak są do przodu względem 'nas'.
No ale co ja będę strzępił język jak najwięcej na temat 'płonącej planety' krzyczą nieuki co im ciężko śmieci zawieźć do kosza i wyrzucają przez okno podczas jazdy autem itp.
a co to za chłopskie rozumowanie? Przecież napisałem, żebyś pomyślał o skali. Ilu tych 'bogaczy' jest na ziemi?
Zrozum jedno. Jeśli biedakowi zakazują kolejnych rzeczy, a jednocześnie bogacze latają sobie na zakupy prywatnymi odrzutowcami, to w ludziach narasta bunt. Albo wszyscy dokładamy się do ratowania klimatu, albo niech politycy i bogacze się od zwykłych ludzi odczepią. Przykład powinien iść z góry, a nie z dołu.
mogę nawet zrozumieć Wasz punkt widzenia ale matematyki nie oszukacie. Miliardy biedaków bardziej zanieczyszczają środowisko swoim jestestwem niż tysiące 'bogaczy'. Bogatych stać na nowsze auta które mają mniejszą emisję . Bogacze więcej wykładają na wszelkiego rodzaju cele charytatywne (w tym ochronę środowiska) niż niektórzy z nas zarabiają przez 10-20 lat pracy.
Równości nie ma i nigdy nie będzie. Bolesne ale prawdziwe.
Krytykujecie, że taki Gabe kupił sobie jacht (bo go stać) a sami pchacie mu kasę do kieszeni.
A wiecie ilu 'biedakom' taki jacht zapewni pracę? Od produkcji po załogę itd?
Świat jest dużo bardziej złożony niż napisanie 'planeta płonie a oni kupujO jachty'.
Ja Gabe'a nie krytykuję, to po pierwsze. Po drugie, bogaci mają większe możliwości, więc i więcej się od nich wymaga. Przede wszystkim nie bycia hipokrytami, a do tego nie trzeba kasy. Ktoś wytyka innym, że latają samolotami, a sam posiada prywatny odrzutowiec? Słabe to. I nie pisz znów o miliardach biedaków i tysiącach bogaczy, bo nie o to tu chodzi.
Tylko jeśli np. taki Bill "planeta płonie albo i nie" Gates może latać prywatnym odrzutowcem, bo niby płaci na jakąś fundację, która chyba sadzi drzewka, żeby redukować ilość CO2 w atmosferze, to rozumiem, że mi wolno kupić cytryny w plastikowej siateczce w Biedronce skoro ja świadomie rezygnuję z latania prywatnym odrzutowcem?
rozumiem, że mi wolno kupić cytryny w plastikowej siateczce w Biedronce skoro ja świadomie rezygnuję z latania prywatnym odrzutowcem?
Zdradzę Ci sekret. Nawet gdybyś latał tym odrzutowcem, to i tak mógłbyś kupić cytrynę w plastikowej siateczce. Nikt tego nie sprawdza!
Ludzie, kto Wam zabrania tych rzeczy? :)
Ludzie, kto Wam zabrania tych rzeczy? :)
Kupić cytryny w plastikowym woreczku? Nikt. Poruszać się po mieście autem, które nie spełnia wydumanych norm emisji, choć jest w super stanie technicznym? Już tak. Chyba, że zapłacę, wtedy ten samochód magicznie przestaje truć. Ewentualnie gdy zestarzeje się do tego stopnia, że zasłuży na żółte papiery. Po ich założeniu również przestaje truć. Zero hipokryzji, jedynie troska o środowisko. Ale w sumie co mnie to, przecież moje auto spełnia wymogi. Dziś. Jutro, kto wie? Tak czy tak, niech jak najszybciej wprowadzają ten zakaz produkcji samochodów spalinowych.
HL3 Borealis confirmed!
A co dorobił się chłop na tych zawyżonych cenach w Polsce na steam
Patrząc na niego, powinien raczej zadbać na swoim jachcie o kaplicę z klęcznikiem.
Nawet jeśli sam za to zapłacił i będzie sobie na nim pływać z naukowcami, to uważam że my jako ogół ludzkości możemy na tym jeszcze skorzystać. W przeciwieństwie do tego co fundują nam politycy.
Stać go, to niech sobie kupi. Widać jaką żyłą złota jest Steam :P.
Przecież ta gruba beka kiszonej kapusty zawsze myśli o sobie kaszalot będą gejb
Dorobił się na Polakach. Weź typowi napisz, że ma zły przelicznik to nic nie odpisze.

Taki to pożyje. Potem zdziwko, że tej Gry o Tron mu się nie chce pisać, jak może sobie pływać jachtem za pół miliarda.