Komentarze do wiadomości: Coraz popularniejsze w pracy: „chronoworking” sprzeciwia się zasadzie, że w biurze trzeba być od samego rana

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
25.06.2026 10:51
Dezoksyrybonuklein
1
odpowiedz
Dezoksyrybonuklein
25
Chorąży

- Panie Januszu, ja to jutro przyjdę na 12 bo tak mi się najlepiej pracuje.
- Ależ oczywiście Panie Areczku, proszę sobie pospać, ja wyjaśnię to klientom.
Kurtyna.

25.06.2026 11:05
2
odpowiedz
szatan
69
Generał

sa firmy gdzie pracownik ma kontakt z klientem i trzeba byc na posterunku w godzinach pracy lub pracuje sie w zespole. tego nie przeskoczysz. sa tez takie, gdzie pracownik ma wykonac prace i malo wazne jest, o ktorej godzinie.
ja bym wolal pracowac od siodmej, ale firma czynna od osmej i co zrobie? nic nie zrobie.

post wyedytowany przez szatan 2026-06-25 11:06:57
25.06.2026 11:18
Wronski
3
odpowiedz
Wronski
40
Senator

Za kazdym razem kiedy czytam o jakis rewolucjach trybu pracy przypomina mi sie kawalek Słonia - Marsz robotów :D

25.06.2026 11:36
Aquma
4
odpowiedz
Aquma
75
Centurion

Wszystko zależy od firmy i stanowiska - stosowanie jednej miary na zasadzie "ma sens dla wszystkich" nie ma właśnie, nomen omen, sensu żadnego. Nie brakuje ról, w których przypadku ktoś po prostu musi być o danej godzinie na stanowisku i tłumaczenie na zasadzie "ale panie, kto to widzioł, ja zaspany jestem, wolę pracować od 9" nikogo nie interesuje.

Plus, serio potrzebujemy nowego słowa na każdy przypadkowy trend i zwyczaj?

25.06.2026 11:44
5
odpowiedz
1 odpowiedź
serious
20
Pretorianin

Głupota. Zegar biologiczny można łatwo przestawić, wystarczy chodzić wcześniej spać kilka dni. Dostosować firmę do zegara każdego pracownika osobno już jest znacznie trudniej, jeśli w ogóle się da.

25.06.2026 12:06
5.1
odpowiedz
toyminator
101
Senator

serious Problem z zegarem biologicznym jest taki, że jak pracujesz na system 3 zmianowy...to nie masz zegara biologicznego ;D Bo mimo to, że da się go naprawić w ciągu 3 dni albo tam tygodnia, to pracując tak zmianowo, jest to ciężkie.

post wyedytowany przez toyminator 2026-06-25 12:10:00
Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl