Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja The Sinking City 2GTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Coraz popularniejsze w pracy: „chronoworking” sprzeciwia się zasadzie, że w biurze trzeba być od samego rana

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
25.06.2026 10:51
Dezoksyrybonuklein
1
odpowiedz
Dezoksyrybonuklein
27
Chorąży

- Panie Januszu, ja to jutro przyjdę na 12 bo tak mi się najlepiej pracuje.
- Ależ oczywiście Panie Areczku, proszę sobie pospać, ja wyjaśnię to klientom.
Kurtyna.

25.06.2026 13:34
1.1
odpowiedz
Inquerion
57
Generał

Dezoksyrybonuklein Tu bardziej chodzi o korpo gdzie kontakt z klientem jest ograniczony; np. game dev. Niektórym się programuje lepiej wieczorami niż z rana. Nie każda firma to ciągły kontakt z klientem. Poza tym od czegoś są działy PR, reklamy etc.

26.06.2026 09:27
1.2
odpowiedz
PastTime
13
Legionista

Dezoksyrybonuklein Są firmy, gdzie współpracujesz z ludźmi z ameryki północnej i południowej. Jaki jest sens siedzieć od 7, skoro najwcześniej o 15 możesz się skomunikować z kimś ze wschodniego wybrzeża, o zachodnim już nie mówiąc. Widać kiepsko u ciebie z wyobraźnią xd

25.06.2026 11:05
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
szatan
71
Generał

sa firmy gdzie pracownik ma kontakt z klientem i trzeba byc na posterunku w godzinach pracy lub pracuje sie w zespole. tego nie przeskoczysz. sa tez takie, gdzie pracownik ma wykonac prace i malo wazne jest, o ktorej godzinie.
ja bym wolal pracowac od siodmej, ale firma czynna od osmej i co zrobie? nic nie zrobie.

post wyedytowany przez szatan 2026-06-25 11:06:57
26.06.2026 14:46
LugiaFan9
2.1
odpowiedz
LugiaFan9
23
Centurion

szatan Dziwię się, że tego typu wymówki dalej są tak popularne. Poza tym, ciężko mi zrozumieć osoby, które chcą pracować od 7 a nie 9 czy 10, ale co ja tam wiem ;)

26.06.2026 15:10
2.2
odpowiedz
szatan
71
Generał

LugiaFan9 jakie wymowki? jesli przyszedlbym godzine wczesniej do pracy, to godzine wczesniej bylbym w domu, proste.

26.06.2026 15:23
Dezoksyrybonuklein
2.3
odpowiedz
Dezoksyrybonuklein
27
Chorąży

LugiaFan9 No ja wolę zaczynać od siódmej. Gdy muszę jechać do biura to jeszcze brak jest korków, więcej popołudnia dla siebie.

25.06.2026 11:18
Wronski
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Wronski
42
Senator

Za kazdym razem kiedy czytam o jakis rewolucjach trybu pracy przypomina mi sie kawalek Słonia - Marsz robotów :D

26.06.2026 14:44
LugiaFan9
3.1
odpowiedz
LugiaFan9
23
Centurion

Wronski Czyli głupota. Jakoś mnie to nie dziwi.

25.06.2026 11:36
Aquma
4
odpowiedz
1 odpowiedź
Aquma
77
Centurion

Wszystko zależy od firmy i stanowiska - stosowanie jednej miary na zasadzie "ma sens dla wszystkich" nie ma właśnie, nomen omen, sensu żadnego. Nie brakuje ról, w których przypadku ktoś po prostu musi być o danej godzinie na stanowisku i tłumaczenie na zasadzie "ale panie, kto to widzioł, ja zaspany jestem, wolę pracować od 9" nikogo nie interesuje.

Plus, serio potrzebujemy nowego słowa na każdy przypadkowy trend i zwyczaj?

26.06.2026 14:43
LugiaFan9
4.1
odpowiedz
LugiaFan9
23
Centurion

Aquma Widać, że kolega gada od rzeczy ;) Tak, to pasuje dla każdego, a stanowiska, nie firmy, o których mówisz, jest jak na lekarstwo, przynajmniej jeśli mówimy o rzeczywistości, a nie o tym, jak ty czy inni chcieli by, aby ona wyglądała.

25.06.2026 11:44
5
odpowiedz
3 odpowiedzi
serious
24
Pretorianin

Głupota. Zegar biologiczny można łatwo przestawić, wystarczy chodzić wcześniej spać kilka dni. Dostosować firmę do zegara każdego pracownika osobno już jest znacznie trudniej, jeśli w ogóle się da.

25.06.2026 12:06
5.1
2
odpowiedz
toyminator
103
Senator

serious Problem z zegarem biologicznym jest taki, że jak pracujesz na system 3 zmianowy...to nie masz zegara biologicznego ;D Bo mimo to, że da się go naprawić w ciągu 3 dni albo tam tygodnia, to pracując tak zmianowo, jest to ciężkie.

post wyedytowany przez toyminator 2026-06-25 12:10:00
25.06.2026 15:54
5.2
odpowiedz
bobbu383084321d
10
Legionista

toyminator Tak, teraz wszystko jest ciężko, czasy łatwiejsze, komfort życia lepszy, ale ludziom wszystko ciężko. Biedne żuczki. Może tym, którym ciężko pomoże ai, bo chyba ich robota przy biurko, bo najczęściej ci narzekają, ogarnie bez problemu.

25.06.2026 18:40
bmwbmw2
5.3
1
odpowiedz
bmwbmw2
95
PAPIEŻ GIER IV

bobbu383084321d Chyba nie wiesz co znaczy praca na 3 zmiany że tak gadasz xD takie gówno nie powinno mieć miejsca w 19 20 i 21 wieku. XD już lepiej ustawić pracownika na rano i południe a 2 na południe i nocke. Sprawa rozwiązana. A że ktoś ma wyje... i robi grafik bo symetrycznie to ... W moim mieście są takie firmy ale nie ukrywam że są uważane za najgorszy syf i wyzysk nawet jeśli chodzi o wypłatę. Dalej robi tam tysiące ludzi za prawie minimum. To że nikt nie narzeka, nie chce zmian. Że się nie zjednoczą w jakimś celu, to smiech. Chociaż jak o cos walczyć gdy ciągle chodzisz w pół na jawie

25.06.2026 21:35
Szlugi12
6
odpowiedz
Szlugi12
135
BABYMETAL

Gdyby nie budzik, to człowiek by spał do 8:00 i czuł się wypoczęty, a tak to 5:20 pobudka i tak dzień w dzień, aż sie żyć odechciewa i nie widać zmiany na lepsze.

25.06.2026 22:42
7
odpowiedz
Sebcza_k
46
Generał

Ja mogę sobie przyjść o której chce między 6-9 a i tak najlepiej wolę na 7 , ale z racji odwożenia córki do przedszkola jestem na po 8

26.06.2026 09:19
8
odpowiedz
Wallace92
1
Junior

Pracuję w Game Devie i tam normalnie jest, ze obowiązuje core hours na przyklad 10-15, wiec mozna sobie zaczac prace miedzy 7, a 10 i konczy sie odpowiednio po 8h od rozpoczęcia.

26.06.2026 14:51
LugiaFan9
9
odpowiedz
LugiaFan9
23
Centurion

No proszę, jaka mi wielka nowość.. Bo przecież zupełnie nikt o tym nie wiedział już od zarania dziejów.. Mam wrażenie, że autor napisał artykuł o czymś na prawdę logicznym i oczywistym, w sumie tylko dlatego, że przecież coś trzeba było napisać i artykuł wstawić. Ja tam mogę pracować nawet i od 10, jak nie później, tak akurat idealnie, a jak ktoś mi powie, że jego to nie obchodzi, bo taka robota i firma, to po prostu się zwolnię bez pytania o zdanie, tyle w temacie - To nie ja tracę robotę, a oni pracownika :) Tak, mogą sobie zatrudnić kogoś innego zamiast mnie, ale akurat ja na tym nic nie tracę.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl