- Szefie nie potrafimy zoptymalizować naszego arcydzieła napisanego przez Claude AI, bo zwolniłeś wszystkich seniorów, żeby było nas stać na licencje, co robić?
- Odpalamy protokół 64 GB RAMu w zalecanych
A mnie zastanawia 64 GB Ram dla 50 GB na dysku wtf ?!?
Do 4k ta gra ile będzie potrzebować. Też 64 czy razy 2?. Chyba bym padł na zwał jakby tak było. Do tego jeszcze W11. Jak tak ma granie wyglądać to podziękuje.
- Szefie nie potrafimy zoptymalizować naszego arcydzieła napisanego przez Claude AI, bo zwolniłeś wszystkich seniorów, żeby było nas stać na licencje, co robić?
- Odpalamy protokół 64 GB RAMu w zalecanych
Pewnie kodują w nodejs i gra działa w kartach chrome / electron xD
Ile dajecie tej grze czasu zanim twórcy ogłoszą, że zwijają manatki? 🤣
Na szczęście to jakaś niszowa gra, o której nikt nie słyszał. Nie ma się czym przejmować.
Ja bym powiedział że ma szanse być pierwszą dużą produkcją która połamie skrzydła z powodu wymagań sprzętowych.
Ciekawe czym uzasadniają takie duże zapotrzebowanie na pamięć ram?
Bo faktyczna gra może wygląda OKEJ, ale jej cutscenk'i to całkowicie inny pułap, wizualnie dwie inne gry.
Do tego w tej grze nie ma nawet najprostszej destrukcji, w ok 0:42 sekundzie filmiku, przeciwnicy strzelają z betonowy klocek a on jak stał tak sto nie ruszony.
Świat wygląda na gęsto zaludniony przez budynki i na tym koniec, samych NPC ma dużo, większość doczytuje się gdy zmierzamy na miejsce misji i celu.
Ta a w minimalnych jest 32gb ram hahahaha to po co te 64gb ram jak na 32 też pójdzie , co za zmyślona bzdura, znowu klikbait
Via Tenor
Kompletnie bzdura.
Zastanawiam się, co takiego oferuje Cinder City, skoro wymaga aż tyle pamięci GB RAM. Nie widzę coś wyjątkowego, czego inne gry AAA nie mają. Drapię się po głowie. Nawet to nie jest Sim City, ani Civilization, a te gry też nie potrzebują aż tyle pamięci.
Crimson Desert z najbardziej rozbudowany i bardzo bogaty świat mieściło się w 16 GB na zalecane... Nawet Red Dead Redemption 2 nie potrzebuje 32 GB RAM.
Krótko mówiąc, poszli na łatwiznę i to na całego, jeśli chodzi o optymalizacji. Mam wrażenie, że ktoś z producentów pamięci RAM dał dużo pieniędzy dla twórców CInder City jako łapówkę i mocno się liczy, że to pomoże w sprzedaży pamięci RAM.
po prostu najwidoczniej nadużyli AI i juz nie umieją tego ogarnąć wiec pogodzili się, ze gra będzie miał status dla wybrańców
Niejedną z pierwszych, tylko jedyną istniejącą,. Nie wprowadzajcie ludzi w błąd
Pewnie ktoś aie pomylił (choć 32 gb akurat ram mam) co jest normą a tu taka sensacja.
The Blood of the Dawnwalker zjechało z wymaganiami w zeszłym tygodniu albo dwa tygodnie temu, wiec tylko czekać poprawki.
kolejny kupsztal...
Z MMO to juz chyba nic ciekawego sie nie pojawi. Z nowych Aion 2 pewnie tez faila zaliczy.
Według raportu steam 64 lub więcej GB RAMu ma niecałe 6% użytkowników, czyli sami drastycznie ograniczają sobie bazę graczy. Czuję, że po katastrofalnej premierze będzie stara śpiewka: wina graczy.
Czemu te azjatyckie gry usługi prześcigają się w wyglądaniu tak generycznie jak tylko się da
#nikogo, jeśli będzie źle działać na 32gb to nazbieraja same negatywy i refundy i tyle będzie z inwestycji
Dzisiaj już zmienili z 64 na 32 po tym jak było głośno o tym.
Niedobrze mi się robi czytając tytuły "newsów". Mam lepsze skojarzenia z przejeżdżającą ciężarówką zawaloną po dach padliną... I to w upalny dzień...