Ale to jest coś niezwykłego? Jestem pewien, że podczas pisania tego komentarza jakiś nastolatek zrobił w Polsce jakąś prostą gierkę. :) To się dzieje w Polsce od 1989 roku. Gdybym dostawał 100 zł za każdego nastolatka, który zrobił grę w Polsce to dawno byłbym na emeryturze. :)
Ten slime jest podobny do smarka z Nosa w jednej z gier online od Nitrome - Snot Put.
No taka zupełnie nijaka, pobrałem, pograłem z 5 minut i wyłączyłem. Nie zachęca niczym szczególnym.
A podzielisz się co to było?
Gierka taka sobie. Dobra jak ktoś siedzi w autobusie, ma zainstalowaną tylko tę grę a nie ma internetu by zainstalować coś lepszego. Np stardew valley.
Równie istotna, choć nie w temacie byłaby informacja o otwarciu nowej żabki w miejscowości o której prawie nikt nie słyszał
Cały czas ktoś robi takie platformówki ale na steamie nikt tego nie chce kupować a na mobilkach obecnie mały twórca nie ma szans na jakąkolwiek widoczność
15-20 lat temu takie gówno gierki latały w nieskończonej ilości na darmowych stronach z grami flash typu Miniclip, Armor Games itp. z tą różnicą, że wymagały kilkanaście, góra kilkadziesiąt MB RAM a nie 8 GB.
Widać, że na grafice się nie zna. Taka karta graficzna do gry 2d powinna być przestępstwem. Już słabsze karty mogą w Hogwarts Legacy.
fNiech sie skupi na tym
co w jego wieku jest najważniejsze bo taki mamy dziś swiat.
procesor: 32-bitowy procesor RISC R3000A MIPS taktowany zegarem 33,8688 MHz cache 4 kB. ...
przepustowość szyny danych: 132 MB/s.
pamięć operacyjna: 2 MB.
pamięć układu graficznego: 1 MB. To specyfikacja pierwszej plejki, która ciagneła bardziej wymagające tytuły w 3d.
Właśnie ściągnąłem na telefon i spróbowałem pograć. Ta gra to po prostu wynik testu umiejętności, nie prezentuje sobą nic specjalnego, ale jest dobrze wykonana technicznie.
Ja mu życze wszystkiego dobrego w życiu ale taka se jest ta gierka, większość nastolatków którzy choć troche znają się na game dev'ie i mają lub sami potrafią robić grafikę do gry, będą w stanie taką gre zrobić w tydzień plus minus
Kilka osób napisało że gierka słaba itp. jak jesteście tacy mądrzy zróbcie lepszą Polacy tylko potrafią w większości narzekać zamiast być dumni że Polakowi coś się udało.
Na dobry początek, super. Świetne doświadczenie i o to w tym chodzi. Chłopak zrobił to od pomysłu do wydania, więc ma się czym pochwalić. Teraz do przodu z bardziej poważnymi projektami. Powodzenia
Szacun za stworzenie własnej gry :O, ale wiadomo szkoła ważniejsza to potem wszystko jakoś pójdzie.
No spoko, szacunek dla chłopaczka, że w tak młodym wieku coś już stworzył! Może i gierka też fajna. Tylko, że pamiętam iż we wczesnych latach 90ątych jako dzieciaczek grałem w podobne gry, z dokładnie taką grafiką na Amidze (taki ówczesny komputer). Więc czy zrobienie obecnie czegoś podobnego to wielkie halo? Chyba tylko jako sentyment dla dawnych czasów.