Via Tenor
Błędy i problemy GOL październik 2025
OK, dziękujemy za wszystkie uwagi i sugestie, prosimy o więcej.
Postanowiłem zebrać je w jednym miejscu, gdyż chcemy wszystkie problemy usunąć lub ustosunkować się do nich w najbliższych dniach. Są tu również wasze pomysły.
Będę edytował ten post, także jak czegoś brakuje poczekajcie i się wszystko pojawi.
Kolejność jest przypadkowa. Nie gwarantuję zrealizowania każdego waszego pomysłu, ale przynajmniej spróbujmy.
-----------------------------------------------------------------------
Poprawione lub zmienione
- Przycisk do wylogowywania na górze strony
- Lista “moje ostatnie posty” na forum (zły link), przycisk - jest widoczny dla zalogowanych
- Opublikowane obrazki na forum nie pojawiają się - zostało to poprawione, jakkolwiek mogą być pojedyncze obrazki których nie widać bo “zagineły w akcji” po zmianach i ich nie będzie ponieważ ich nie mamy.
- Powrót na główne forum na dole wątku - zrobione, pojawia się przy dłuższych wątkach
- Nie mogę otworzyć “ustawień” - poprawione, jeżeli jeszcze ktoś ma problem proszę o informację
- Podwieszenie postu “psuje” tabelkę - poprawione
- Czy baner reklamowy musi być tak wielki - banery mają znormalizowane rozmiary - będziemy wprowadzali bardzo tani abonament celujący w wyłączenie wszystkich obiektów reklamowych na serwisie.
- Problem z edycją treści i tytułu pierwszego posta w wątku
- Problem z kolorystyką strony na Profilu
- Obiekt znajdź mnie w Profilu źle wyświetla się przy większej ilości pozycji
- Złe kolory ocen w komentarzach na forum
- Edycja postu z przywołaniem nie działa poprawnie (zaczep)
- Brak wersji językowej w encyklopedii
- Polski wydawca w encyklopedii
- Sporadyczny brak platformy przy ocenie na forum
- Dodać obsługę kawiatury przy logowaniu, “Enter” do akceptacji
- Spoilery są widoczne w komentarzach
- Mniejsze, skondensowane listy wiadomości, więcej widoczne na stronie w jednym momencie
- Obiekty na liście gier w encyklopedii zbyt duże
- Wielkość fontów w nagłówkach wiadomości w średnich rozdzielczościach ekranu jest zbyt duża
- Brak platform w encyklopedii - platformy są na stronie końcowej encyklopedii, tam gdzie jest opisana gra, trzeba trochę zjechać niżej, przy platformach są daty premier na konkretną platformę (jak są) i wersje językowe (jak są i są inne niż angielska)
- Brak stopni userów w komentarzach pod materiałem i Dodawanie komentarzy z poziomu strony materiału zdecydowaliśmy że uprościmy komentarze pod materiałami i to jest jedno z uproszczeń, być może w przyszłości będziemy to zmieniali na bardziej rozbudowane komentarze.
- Prosta strona encyklopedii z wyborem platformy i przed i po premierze na razie zostaniemy przy takich listach, jak są na stronie, być może wrócimy do tego tematu.
- oceny Steam do starszych gier
- Większa ilość komentarzy na stronie materiału (10)
NIE POPRAWIONE, trakcie poprawiania, zmiany lub dyskusja
- W edycji postu brakuje zmiany obrazka, usunięcia obrazka
- Edycja postu, brak ustawienia kolorystyki premium
- Poprawić / zmienić "przywoływanie", tak żeby działało na mobile i łapało wszystkie ksywki, poprawić przywoływania ze "spacjami"
- Nie działa dodawanie Avatara
- Dodać do zmiany oceny możliwość usunięcia oceny
- Szerokość stron forum, zbyt mała, powinno być jak dawniej, białe paski po bokach są problemem
- Układ okna do postowania, zwinięte funkcje, za dużo miejsca
- Jak mam abonament to chcę szerokiego (starego) forum.
- błędy w numeracji postów
- Obsługa klawiszy prawo, lewo, escape w galerii.
- W niektórych postach, dodanie nowego posta nie odświeża strony, double click
- W Firefox nie powiększają się obrazki na forum
- Ustawić edycję postów dla wszystkich na 24h, dla VIP na 7 dni - zlikwidować ograniczenia czasowe na edycję postu dla nowych czytelników
- Inny dobór komentarzy na stronie materiału
- Odpowiedź na wyróżnionego posta nie działa
- Przyciski “najnowsza odpowiedź” nie działa prawidłowo
- “Skocz na koniec wątku” nie działa prawidłowo
- Gdzie jest stara funkcjonalność Moje Gry
- Gry w które grałem i ukończyłem
- Gry Obserwowane
- “Ostatnio oglądane” nie pokazują aktualnych gier
- “Ostatnio oglądane” na górze tylko dla ludzi którzy nie mają nic innego, a jak mają to ląduje na dole.
- usuwanie z listy Moje Gry nie zawsze działa
- Zmiana strony Profilu
- Obiekty reklamowe w filmach pojawiają się czytelnikom z abonamentami
- Serduszka pod materiałami nie przyrastają adekwatnie do kliknięcia
- Serduszka pod materiałami powinny być klikalne zamiast guzika
- Pasek scroll przy bocznym menu
- Problemy z “opera GX” i niestandardowymi przeglądarkami
Kiedy planujecie ogarnąć zakładkę ,,Moje Gry,,? Ktoś jak ma w obserwowanych jak w moim przypadku około 300gier lub więcej to i tak stale pokazuje tylko 64tytuły,jeśli się usunie jeden z obserwowanych to wskakuje następny.Jak poprawa tego ma potrwać kilka miesięcy to sobie będę usuwał po tytule i sprawdzał jakie kolejne będą wskakiwać w sloty aż dojdę do końca i z tąd spadam gdzieś indziej,zakładam nie tylko ja.Serio kto to wymyślił żeby uniemożliwić ludziom przeglądanie swoich bibliotek.
- Powrót na główne forum na dole wątku - zrobione, pojawia się przy dłuższych wątkach
Dlaczego tylko przy dłuższych?
Nie wiem czy przeoczyłem ale na liście nie ma chyba ogarnięcia tych przycisków 'zaawansowanych' opcji przy pisaniu na forum. Teraz każda sekcja się otwiera jedna pod drugą choć po bokach jest masa wolnego miejsca
Edycja: aaa chyba jest jako "- Układ okna do postowania, zwinięte funkcje, za dużo miejsca"
[edit] Nieważne, za pomocą tego posta chciałem przetestować czy odświeżenie strony po dodaniu posta działa (wczoraj miałem z tym problemy), ale jest już poprawione :)
- Gdzie jest stara funkcjonalność Moje Gry
- Gry w które grałem i ukończyłem
Czyli to powróci, czy jeszcze to rozważacie?
W planach jest cały , nowy profil usera, wraz z nowymi i starymi funkcjonalnościami. Ale to plany tak za circa 9 miechów.
Mnie wkurza, ale tak chyba było zawsze (natomiast jest to lekko nielogiczne), że kliknąłem, że czekam na Simon the Sorcerer i teraz to się wyświetla jako "moje gry".
No nie, to nie jest moja gra, nawet nie wiem czy ją kupię lub kiedykolwiek zagram, to nie jest "moja gra".

1. Wejście w niektóre wątki nie przenosi na ostatnią stronę.
Przykłady:
Nintendo Switch #5
Seriale S05E09
2. Rozważaliście wrzucenie niebieskich przycisków zmiany stron na szarą belkę ze statystykami i likwidację tego wielkiego białego pola?
Jest szansa by przy komentarzach do artykułu / opisu gry - link do źródła wiadomości pojawiał się na następnych stronach, a nie tylko na pierwszej?

W poprzednim wątku wrzuciłem screena gdzie nie ma odnośników do newsów z poziomu forum. Chyba widzę już gdzie problem, bo w większości wątków odnośniki są normalnie. Wygląda na to, że tylko komentarze z newsów z cooldown.pl nie wyświetlają prawidłowo odnośników do newsów.
https://www.gry-online.pl/newsroom/cooldown/
Przykłady:
https://www.gry-online.pl/newsroom/serial-harry-potter-juz-teraz-przewyzsza-filmy-dzieki-obsadzeniu/ze2f23a
https://www.gry-online.pl/newsroom/fan-baldurs-gate-3-dokonal-najbardziej-wyczerpujacej-i-absurdalne/z52f274
Nie wiem czy to tylko u mnie ale wtf co jakiś czas nie mogę się zalogować na kompie na konto, po prostu ten niebieski guzik "Zaloguj się" nie reaguje... (mam nowa myszkę więc lewy działa). Z mobila wszystko jest OK.
Klikając na dodaj komentarz, na recenzji handhelda xboxa przenosi mnie na stronę główną forum. Używam telefonu samsunga.

Nie wiem czy to jakiś błąd, czy ja jestem jakiś ślepy i nie mogę się w tym połapać. Jak mam teraz znaleźć stare newsy o danej grze? bo wchodząc w wiadomości o KCD2, mogę jedynie zobaczyć newsy z września, a przykładowo z maja nie ma nic.
------>

Jak przewiniesz listę newsów do końca, jest tam guzik, który pozwoli Ci przeglądać starsze wiadomości.
A właśnie! i pojawił się znowu ten sam problem co na początku, że po napisaniu komentarza trzeba odświeżyć stronę, żeby się pojawił.
Tutaj nie ma odnośnika do artykułu czy nie widzę?
https://www.gry-online.pl/forum/komentarz-rze-deloreana-z-powrotu-do-przyszlosci-wkrotce-kupicie/z2100a9be
Jak dla mnie to ten rozciągnięty przycisk z moimi postami na mobilce jest mało intuicyjny. Na webie można najechać i przynajmniej się tooltip pokaże co to jest. A na mobilce szeroka belka i zero informacji. Warto rozważyć dodanie tekstu na tym przycisku, przynajmniej na mobilce.
Jak ktoś używa stylus w FF to to pomoże:
tr:has(a[href^="/newsroom"]) ;;
display: none !important;
;;
.forum-table.S008-c ;;
max-width: none !important;
;;
.pt ;
max-width: none !important;
;
Usuwa linki do komentarzy (bo oczywiście nie ma już kategorii Komentarze) i rozszerza stronę na boki.
Strona wciąż nie odświeża się po wysłaniu komentarza i po edycji wpisu. (PC, Chrome).
Ja mam teorię że to interakcja z innymi skryptami, np. z banerami, bo jak mam banery wyłączone to nie mam tego objawu. Tak czy inaczej jak napisałem mistrzowie zajmą się tym w najbliższym czasie.
Masz normalne banery? Masz AdBlocka? Czy abonament?
Nie mam abonamentu. U mnie to się zdarza niemal za każdym razem. Z włączonym i wyłączonym "adblokiem". A jeśli (rzadko) jakiś wpis spowoduje odświeżenie, to ten mechanizm działa "poprawnie" nawet z włączonym "adblokiem".
Np. teraz mam włączonego "adbloka". Po wrzuceniu tego wpisu strona się odświeżyła poprawnie. Ale już przy edycji - nie.
To ja jeszcze raz pomęcz w w temacie zwijania postów. Jeżeli przejdę do swojego profilu i kliknę "zwiń moje posty". To czy zamierzone jest, aby po wejściu w każdy wątek gdzie się wypowiedziałem, wszystkie moje posty były ukryte?
Edit: niektóre reklamy na mobilce nie dają się odklikać (te zajmujące cały ekran) i przeładowanie strony po dodaniu komentarza też zawodzi. iOS 26 i Safari.
Tak jeżeli chodzi o reklamy bez możliwości zamknięcia to problem był już kilkakrotnie zgłaszany, jest to po za moją mocą bo reklamy są zewnętrzne. Absolutnie nie może być takich reklam.
Czy jest (lub będzie) opcja zaznaczania gier jako "ukończone", bez konieczności oceniania - tak jak to było wcześniej? Obecnie zaznacza mi jedynie, że mam grę w planach do ogrania, a chcę zaznaczyć, że właśnie ją ograłem - coś robię nie tak czy jeszcze nie ma tej funkcji?
PS: Chwali się, że zabieracie się za odświeżenie stronki - szkoda tylko, że efekt jest mega nieczytelny i mało intuicyjny.
Na razie nie ma, ale będziemy pracować na nowymi profilami userów i tam się pojawią. Mamy w bazie wszystkie wasze historyczne dane, wiec nic nie zginie.
Wszystko z czasem.

Cześć, mam uwagę pokrywającą się częściowo z tym wpisem, więc nie zakładam nowego - podobnie jak
Dodatkowo zauważyłem braki na liście gier z podstrony Gry -> Moje gry (obecnie mam tam 46 pozycji z około 100, które miałem wcześniej zapisane - pierwsza część screena). Obawiałem się, że przepadły, ale na podstronie Profil -> Moje gry można zauważyć zaginione pozycje (druga część screena). Prawdopodobnie inne warunki wywołania procedury pobierającej dane z bazy - możliwe, że jest to związane z domyślną platformą / pierwszą pozycją na liście platform danej gry. Przykładowo grę "Little Nightmares", która nie jest widoczna na liście moich gier, dodawałem do ogranych na PS4, podczas gdy na pierwszym miejscu listy platform widnieje PC (trzecia część screena).
Ostatnią uwagą, która przyszła mi do głowy podczas pisania tego postu jest brak podziału / możliwości przefiltrowania po platformie na której gra została ograna (albo jej nie znalazłem). Wcześniej już z samych miniaturek okładek w "Moje gry" dało się to wywnioskować, pewnie łatwiej było tym zarządzać przy dedykowanych podstronach dla kombinacji gra-platforma. Jak dobrze rozumiem obecne podejście zakłada tylko jedną, główną stronę z wyszczególnionymi platformami, natomiast miło by było znów mieć możliwość w miarę sprawnego przefiltrowania / przeglądnięcia listy po platformie (jeśli byłaby możliwość przywrócenia okładek pod daną platformę to już w ogóle bomba).
Dziwne, nie ma żadnej opcji na przywrócenie starego wyglądu, to chyba jakiś spory bug.

Przepraszam może zabrzmi to naiwnie ale jak mam dotrzeć do wszystkich gier w które grałem i oceniłem na golu? Wcześniej mogłem sobie analizować a teraz na tej liście mam z25 pozycji i nuie wiem jak ją rozwinąć. Klikanie na nagłówek niczego nie zmiena
Mam nadzieję, ze te udogodnienia wizualne będą polegac na ujednoliceniu palety kolorystycznej i kontrastowej na stronie bo na ten moment w ogole ze soba to nie gra.
A najlepiej to rezygnacja z tych biby oczojebnychb ale slabo kontrastujacych z tłem nowycg przyciskow, na ktorych nie widac napisow. Porazka uixowa
Via Tenor

Mhm, czyli prosicie o zgłaszanie błędów i tak je traktujecie. Ok, na zdrowie. Zamiast przyjęcia konstruktywnej krytyki wolicie pasywno agresywne podejście. Nie wiem w sumie czego innego spodziewałem się po tym nicku.
Ale nie wmawiajcie mi, że to ze sobą współgra, bo tak nie jest.

Tak samo to ---->
jest mega nieczytelne a na komórce dodatkowo zlewa się w jedną niebieską plamę z niewyraźnym białym tekstem.

Jasno niebieski tekst na białym tle ewidentnie wymyślony przez geniusza kolorystycznego. Gruby hajs na to poszedł.
Reasumując - ujednolicenie palety nie polega na monochromatyzmie, tylko na tym, żeby wszystkie elementy ze sobą pasowały. Teraz wygląda to jak połączenie ze sobą dwóch różnych stron zrobione przez daltonistę.
BTW
Nie działa kolejne pisanie postów po opublikowaniu pierwszego. Trzeba naciskać F5. Ale pewnie w tym przypadku tez przesadzam i się nie znam.
Schowaj swoje ego do kieszeni albo przekaż tę robotę komuś innemu.

Jest wiele aspektów doboru kolorów. Wiele celów, różne ekrany, różne gusta, różne zadania. A nawet to że jak masz profesjonalny monitor to widzisz coś innego niż na tanim marketowym. Możemy o tym porozmawiać, nie teraz kiedyś, bo to teoretyczna całkiem miła rozmowa. Ja wiem jedno, nie ma uniwersalnych gustów, jednego schematu kolorystycznego dającego zadawalający efekt dla wszystkich. Bo jeżeli zastosujesz wszystkie zasady to twój serwis będzie bez wyrazu, podobny do tysiąca innych, generycznych serwisów, a to jest bardzo złe. Po wejściu na stronę na ci pozostać wrażenie unikalności. Jest wiele dużych serwisów które są okropne kolorystycznie, mają koszmarne przyciski, nieforemne menu, są zrobione wbrew zasad, ale mają wielką zaletę, są unikalne w swojej brzydocie i pozostają ci w pamięci. Potrafisz je zawsze rozpoznać.
Dla mnie to jest ważna zasada, a to czy przyciski są fioletowe czy różowe to drugoplanowy problem.
Druga sprawa to reklamy. Inaczej robi się piękny, artystyczny layout bez reklam, z wysublimowaną współgrającą ze sobą kolorystką, a inaczej serwis który jest wypełniony najbardziej agresywną kolorystką (i jeszcze stale się zmieniającą) użytą w reklamach.
Ja nie uważam że obecny gol jest wzorcem gustu i jakości doboru kolorystyki, uważam natomiast że w całości nie jest źle, a to co razi zostanie poprawione, tak jak wielokrotnie w przeszłości zmienialiśmy kolory i ich odcienie.
Ja bardzo uważnie czytam wszystkie uwagi, również twoje i zapamiętuję je. Tak pracuję od 30 lat, zawsze słucham co mówią ludzie, bo nawet jeżeli w swoim zadufaniu uważam że lepiej się znam i mam lepszy gust to oni, czytelnicy będą to oglądali.
I na rozluźnienie atmosfery zabawną anegdota o kolorze jasnoniebieskim który wskazałeś. Wiesz że GOL jest własnością wielkiej ogólnoświatowej firmy, ja nawet nie wiem ile tam jest poziomów nad nami. No i ten jasnoniebieski kolor, w postaci kodu, zstąpił na mnie za czasów poprzedniego prezesa GOLa z conajmniej trzech poziomów nademną. Nic mi nie zostaje tylko się zachwycać :) co do „hajsu” to o tyle masz rajcję że to jeden z droższych elementów designu tego serwisu, lol.
OK, luzik, będzie dobrze, jeszcze wiele pracy przed nami, za Twoje uwagi dziękuję i nie stresuj się tylko pisz nowe.

Poważnie podchodzę, bo jestem na tym forum ponad 20 lat i skoro prosicie o feedback, to staram się go udzielić.
Oglądam to miejsce na 3 różnych urządzeniach tylko w jasnej skórce i na żadnym te kolory do siebie nie pasują. Nie chodzi o sposób wyświetlania (aczkolwiek imho dobry design powinien tę kwestię rozwiązywać) ale że kolor niebieski jest zbyt intensywny względem kolorów tematów, więc jeśli ich też nie zmienicie, to będzie to pasować jak pięść do nosa. Wszakże łączycie kolor sprzed 15(?) lat z kolorem z 2025 roku. Czy to jest kwestia palety, czy kontrastu to już trzeba pytać kolorysty grafika.
Dodatkowo moja partnerka powiedziała, że nie rozumie dlaczego wszystkie przyciski są w tym samym kolorze, co przycisk forum ogólne, a przycisk wszystkie w kolorze przycisku nowego wątku, tak jakby to było powiązane.
Kontrastowy kolor jest dodany celowo żeby wyróżnić nowe lub inne elementy, ale wcale taki nie musi zostać na zawsze.
Powiedz partnerce że kolorystyka wskazuje ci aktualne obiekty zainteresowania i wyróżnia to co jest w danej chwili ważne. 20 takich samych przycisków było by pomijane wzrokiem po 3 wizycie, a chcemy ludzi nauczyć pewnych schematów.
Nowa lista premier jest kompletnie bezużyteczna (o ta https://www.gry-online.pl/gry/daty-premier/ ). Widzę sobie w listopadzie takie Age of Empires IV, widzę sobie, że to strategiczne, średniowieczne, widzę sobie, że Game Pass - SUPER normalnie!
Szkoda, że nie widzę najważniejszego - że chodzi o premierę gry na PlayStation 5. Jeszcze daty dla poszczególnych platform zostały pokitrane na karcie produktu tak, że nikt nie zwróci na to uwagi na pierwszy rzut oka (a wchodząc na kartę, dostajesz w twarz info, że jest po premierze, która miała miejsce w 2021...) Jak ktoś nie siedzi w temacie i nie ma w małym palcu, co gdzie i kiedy powychodziło, a co wyjdzie, to będzie miał spory mętlik
Wiem, że to miejsce na "błędy i problemy" ale czy dublowanie menu nawigacyjnego u góry i przy "najnowszych newsach" + te breadcrumbsy to są konieczne? Szczególnie te breadcrumbsy niebieskie, które pasują tutaj jak pięść do nosa. Obrzydliwe są. xD
A co do nawigacji, nie lepiej postawić na ukrywany pasek nawigacyjny przyklejony na górze jak się odjeżdża w dół zamiast kopiować nawigację przy headerze "NAJNOWSZE"?
Brak teraz filtrowania kategorii wątków z poziomu forum. Kiedyś po zalogowaniu pojawiała się lista kategorii, teraz jest widoczna tylko po otwarciu jakiegoś wątku. Lipton i tyle.
Dwa, nie działa potwierdzenie Enterem przy logowaniu.
Czy ja dobrze widzę. Jedyna fajna rzecz na tym forum - czyli wykres swoich ocen została zlikwidowana ?
Pamiętam jak wiele razy pisałem, że stare forum GOL to relikt lat 2005. Teraz widzę, że idzie to w jeszcze gorszym kierunku.
OK. Teraz już załapałem filtr kategorii pojawia się po wybrania subforum. Sprytne, ale przez buton nazwany - Forum stało się to lekko nieintuicyjne. Bo skoro już jesteśmy na Forum to kolejny buton - Forum jest imho niepotrzebny. Powinien się inaczej nazywać np. Basic albo Moje Forum (jeśli wyświetlają się tam wybrane z ustawień).
Chyba trochę zbyt pochopnie to wprowadziliście: https://www.youtube.com/watch?v=6HiXd0injWc
Nie można skomentować recenzji.
https://www.gry-online.pl/recenzje/ta-gra-nie-ma-dialogow-a-i-tak-zlamie-ci-serce/z64864
Po kliknięciu "Dodaj komentarz" odsyła na:
https://www.gry-online.pl/forum/gry-przygodowe/
Zlitujcie się wreszcie zmniejszcie elementy i ostępy. W sekcji newsów wszystkie nagłówki powinny być równej wielkości i więcej na jednym ekranie.
Niezła drama. By mieć spokój na forum ukryłem wszystkie tematy administracji. Przecież tu rok wynajdywania koła na nowo. Ok, są nowe rozwiązania ale za cenę zniszczenia reszty.
Dobra. To teraz ikona "oka" i spokój.
[Nawet to jest wadliwe, nosz urwa...
Wykupiłbym abonament na stałe za poprzedni styl wizualny. I chyba masę innych osób.]
Adios
Znamienne, że multikonciarz z przerażeniem szuka opcji wylogowania żeby móc wejśc na pozostałe konta.
Znamienne, że multikonciarz z przerażeniem szuka opcji wylogowania żeby móc wejśc na pozostałe konta Przedstaw jakieś moje inne konta zamiast tak pierdzielic.
Przed chwilą - po dodaniu posta będąc na ostatniej - 2 - stronie, wrzuciło mnie na start strony pierwszej. Chyba kiedyś tak to nie działało?
najgorsze jest że tak naprawdę nasze opinie ich nie interesują. Liczy się to że jak wcześniej napisał Soul, wszystkim w redakcji sie podoba ta wersja i szlus. Co my jako ich odbiorcy będziemy im marudzić, mamy się przyzwyczaić i tyle.
Interesują interesują. Tylko zaadresowanie waszych uwago to nie 5min pracy, a od kilku dni do kilku tygodni. Więc na wprowadzenie poprawek trzeba ciutkę poczekać.
fajnie że odpisywanie się wiesza i wrzuca mi dwa razy;)
zostało przeglądanie starej strony z archiwum. Obecny wygląd to katastrofa. Na samym wejściu na stronę człowiek dostaje spazm
Dzięki za podpowiedź. Niestety ta metoda tez ma swoje minusy, bo nie da się odfiltrować filmów, czy innych ich stron, z których teksty mnie nie interesują ;x

Ikona pinezki powinna wg mnie działać odwrotne.
Gdy niekatywna - przekreślona.
Gdy temat podwieszony - jak na foto
Brak możliwości dodania obrazków na Firefox 144.0. Brak Adblock i innych programów blokujących. Po kliknięciu nic się nie dzieje. Przykład do tego wątku nie da rady dodać zdjęcia https://www.gry-online.pl/newsroom/wiedzmin-netflixa-bedzie-inny-niz-wczesniej-mniej-nagosci-i-wiece/z12f2e2 . A odpowiadając Łosiowi w wątku Cyberpunk 2077 można. Interesujące.
Co tu sie odjaniepawla gdzie sa moje nowinki z gier które sledze?

Wiem że mój post niewiele doda, ale te jasne pasy po bokach to naprawdę zły pomysł, niezależnie czy reklamy itp. Odbiera to ochotę od przeglądania i męczy oczy.

Zmieńcie w Newsroomie nazwę przycisku "Trendy" na "Tagi" lub jak to wcześniej było "Tematy". Jest to dosyć mylące i myślałem, że tą funkcję skasowaliście.
Przywróćcie też tag związany z promocjami gier za darmo. Muszę teraz sprawdzać u was pod tym linkiem:
https://www.gry-online.pl/newsroom/tagi/gry-za-darmo-promocje/zf126f
Może też taka propozycja, żeby była możliwość filtrowania wiadomości poprzez wpisywanie tagu w polu wyszukiwania wiadomości np. #valve
Co do wyszukiwarki, pewnie kiedyś to nastąpi, bo jeszcze będziemy wyszukiwarkę zmieniać.
Od 8 lat, w zasadzie od zawsze, nie działa prawidłowo funkcja "ostatnio oglądalem" w profilu. Nie tylko nie pokazuje gier, które naprawdę ostatnio oglądałem (a szkoda, bo by się przydało - wczoraj obczajałem jakieś indyki, a teraz nie pamiętam ich tytułów), to na dodatek trzyma jeszcze tytuły, które obejrzałem pierwotnie w tym 2016 czy 2017 roku (kiedy tam to wprowadziliście) - pokemony, duck tales, na podstronie stray też pewnie byłem ostatnio ze 3 lata temu, a podobnie jak wspomniane pokemony zawsze się wyświetla w ostatnio oglądanych.
https://www.gry-online.pl/users/#/mohenjodaro/gry/z8f844b
## 2 kwestia
Dalej jest problem z dodawaniem postów, pomimo wysyłania wiadomości, nie wyskakuje mi żaden komunikat o dodaniu, strona się nie odświeża (Chrome najnowszy, macOS najnowszy)
Dodawanie postów jest zdecydowanie ważniejszym problemem. Z mechanizmami forum wiele się nie zmieniło, ja stawiam na interakcję z kodami reklamowymi, które są inne niż poprzednio. I to nie tak że to nie działa, tylko nie wykonuje się do końca. Z pewnością będziemy się tym zajmowali, dodawanie postów musi działać z 99,99% skutecznością.
Hejka ;) Przychodzę jako osoba często korzystająca z Waszej strony do oceniania gier i kompletowania listy gier, które ukończyłem ;)
Z brakujących funkcjonalności (które nie zostały chyba wypisane na liście w pierwszym poście):
- Brak "licznika" ocenionych gier (czy ew. gier, które się przeszło, jeżeli zostanie to przywrócone) - poprzednio na profilu widziałem liczbę gier, którym wystawiłem oceny
- Brak pełnej listy "Moje oceny gier" - osobiście mam ocenionych ponad 1000, jednak przejście do zakładki w profilu "Gry" sekcja "Moje oceny gier" wyświetla tylko kilkadziesiąt ostatnich i brakuje (z tego co widzę) jakiegokolwiek przycisku który pozwoliłby przejrzeć ich pełną listę/zbiór kafelków ;)
Mam nadzieję, że uznacie, że funkcjonalność taką warto przywrócić (ja na pewno tak uważam :D )
Strona "Moje gry" będzie inna i powinna mieść zbliżoną, a może większą funkcjonalność niż poprzednio. Część zmian nastąpi dosyć szybko, na część trzeba będzie poczekać bo wiążą się z nowymi funkcjonalnościami.
Wszystkie "stare" dane mamy także pełne listy gier wrócą.
Przepraszam za utrudnienia.

Fajnie by było gdyby wyświetlały się w wyszukiwarce i innych miejscach konkretne platformy na które wyszły gry. tak jak to było na starym Golu.
Innym problemem jest zmieniający się rynek gier, wszystko zmierza w kierunku że każda większa gra jest tylko na PC, lub wszystkie nowe główne platformy. I w zasadzie jest taka sama wszędzie. Zakładamy że w najbliższych latach podział na platformy stanie się mało istotny. Oczywiście ta informacja jest i będzie, ale nie będzie już tak ważna.
Będziemy się jeszcze tym listom przyglądali, w wypadku starszych gier twoja propozycja ma oczywiście sens.
Jak się szuka czegoś na konkretną platformę to takie info robi robote, szczególnie w przypadku starszych gier.
W jaki sposób na stronie gry w encyklopedii mogę wejść na podstrony która zawierają wszystkie newsy o danej grze, wszystkie recenzje, całą publicystykę?
Wcześniej trochę to kulało, przez długi czas nie dało się podejrzeć wszystkich recenzji, ale np dla newsów była osobna podstrona gdzie można było prześledzić całą historię gry właśnie na podstawie newsów. Teraz takiej opcji nie widzę. Będzie?
Brakuje tu spójności bo np. sekcja pliki posiada na dole przycisk "Wszystkie pliki do pobrania".
Mam nadzieję, że dostanę odpowiedź że to przeoczenie i to wdrożycie, a nie że to celowa decyzja bo nikogo to nie obchodzi i za dużo roboty.
Też daję okejkę dla tego rozwiązania - jest lepsze od tego z poprzedniej wersji strony.
A ja dalej mam dziwny problem/błąd. Od kiedy nadeszły zmiany nie mogę dodać komentarza ani odpowiedzieć na komentarz pod Falloutem 4. Soul sprawdzał i on może a ja z jakiegoś powodu po prostu nie mogę. Chciałem zaktualizować ocenę i napisać nową recenzję ale nie mogę. Po kliknięciu dodaj komentarz nic się nie dzieje, nie pokazuje się okno do pisania. W żadnym innym wątku nie zauważyłem tego problemu. Dziwna sprawa.
No i dalej nie działa u mnie dodawanie gier do listy Moje gry. Po kliknięciu Dodaj do listy "Moje Gry" nic się nie dzieje i gra się nie dodaje. Moje oceny gier ładnie działa i dodaje nowe/zmienione oceny ale Moje gry już nie.
Strona Moje Gry będzie zmieniana, mam nadzieję że zacznie ci działać.

Data twojej oceny z tego co widzę jest prawidłowa. Jeżeli mówisz o dacie posta, gdzie jest treść, to jest tam data oryginalnej publikacji posta, bo nie modyfikowałeś jego treści. To chyba wyjaśnia temat daty.
Co do zmiany platformy, na razie nie jest możliwe. W przyszłości, jak takich przypadków/pomyłek będzie więcej, to dodamy zmianę.

Sprawdziłem inną grę, której zmieniałem teraz ocenę i nie ma jej tam, jest tylko: Twoje oczekiwania to: (9.5) [PC] (2014-06-05 13:56:27) Ocenę zmieniałem na 8,5 tydzień temu.
Jeszcze taka sugestia, powinna być możliwość zmiany wcześniej wystawionej oceny na daną platformę z poziomu pisania komentarza właśnie. Z tego co widzę, ocenę przy pisaniu komentarza można zmienić edytując post w którym ta ocena jest wystawiona. Jeżeli dodajemy nowy komentarz lub edytujemy inny stary komentarz nie ma już takiej opcji. I teraz z tym W3 mam taką sytuację, że gdy ogrywałem go ponownie w 2023 roku napisałem rozległy komentarz na temat gry, nie mam przy nim jednak oceny bo chyba nie dało się jej wtedy dodać, więc nie pokazuje tego komentarza pod Ocenami Recenzentów i Ekspertów. Edytując ten komentarz nie ma w ogóle opcji zmiany oceny ani wystawiania nowej dla innej platformy. Więc teraz jeżeli chciałbym aby ten komentarz był pod Ocenami Recenzentów i Ekspertów to muszę dodać go jeszcze raz, dodając w nowym komentarzu ocenę wersji na inną platformę. Wydaje mi się, ze prościej byłoby gdyby zawsze można było z poziomu pisania komentarza zmienić swoją ocenę, nie tylko przy komentarzu przy którym ta ocena jest wystawiona.
Dobra, po kolei:
1. Wywaliłem tą twoją problematyczną recenzję PS4 F4, bo po dyskusji z programistą okazało się, że tak najszybciej załatwić temat. Teraz możesz tam robić co chcesz - masz czyste konto.
2. Co do kwestii zmiany typu posta ze zwykłego komentarza na recenzję, to już nie takie easy, bo musimy wziąć pod uwagę to, że mamy też możliwość wystawiania noty nie wchodząc na forum, dla osób które nie używają forum. W przyszłości (kolejnej iteracji systemu) w ogóle zrobiony tak, że będzie można napisać cały tekst nie wchodząc na forum. Teraz nie starczyło na to czasu. Więc tutaj dochodzi problem synchronizacji i spójności obu rzeczy. Niemniej pochylimy się nad tym.
3. Oczekiwania w W3 - fixed.

Przy W3 rzeczywiście nie ma już oczekiwań ale teraz pokazuje, że wystawiłem ocenę 209.5 :D
U mnie problem jest taki że usunięto wyszukiwanie filmów na gol a wcześniej można było, do tego usunięto coś takiego że jak wchodzisz na kogoś profil to tam była zakładka nie polecam i teraz to usunięto. jeszcze przed aktualizacją można było sprawdzić na golu w jakim języku była gra na daną platformę i czy miała polski dubbing lub napisy.
- nad wyszukiwarka filmów pomyślimy
- pomysł "nie polecania" nie podoba nam się, ale będziesz mógł zobaczyć oceny innych czytelników
- język wróci do encyklopedii w najbliższych dniach.
dobra może z tą zakładką nie polecam był trochę nie potrzebny reszta to jeszcze ok bo z tą wyszukiwarką tych filmów to chodziło o to żeby móc wyszukiwać starsze filmy od tv gry których nie ma na youtube.
Jednak właśnie zauważyłem że jak przewijasz do tego momentu gdzie jest po prawej napisane podobne gry to po lewej stronie jest napisane na jakie konkretnie platformy została wydana dana gra i w jakim języku były więc to już nie ważne
Dlaczego starsze gry nie mają ocen z Metacritic albo Steam? Mafia z tego co pamiętam po wprowadzeniu aktualizacji strony miała oceny ze Steam, a teraz nie ma. Co się stało? :D

"Więcej newsów" na karcie gry już dodane.
Witam
Stara szata graficzna była lepsza !!!
Z serwisu korzystam od 2002 roku. Po aktualizacji do nowej szaty graficznej nic nie można znaleźć
TOP 10 gry
Gry przed premierą
Oraz
Po premierze
To było zrobione prosto i czytelnie
Szata graficzna
Danej gry
Była prosta i czytelna
Opis
Wymagania sprzętowe danej gry
===Prosta szata graficzna lat 90 jest najlepsza !!!==
Po logowaniu na telefonie brak sprawdzania poprawności pisania
To cofnijcie się do roku 2025 Styczeń :D
Obecna szata graficzna jest tragedią
Gry Online nie idzie tą drogą !!!
Szatę graficzna trochę można odświeżyć ale to co jest to jest tragedia. Na stronę wchodzę kilka razy w tygodniu. To jest cofnięcie się kilka set lat wstecz. Zróbcie ankietę
Kto chce starej szaty graficznej takiej jak była
VS
Nowa szata graficzna =Tragedia== 2025
Głos graczy
Głosem ==Boga == :D :D

Witam,
Czy obecne zachowanie encyklopedii gier to błąd, czy celowo wprowadzona zmiana?
We wcześniejszej wersji istniała możliwość cofania się do samego początku listy gier. Obecnie, gdy korzystam z „wyszukiwarki gier” z filtrami (np. PC & Po premierze) i sortowaniem po dacie, mogę przewinąć jedynie kilkanaście tytułów -na dole strony nie pojawia się już pasek z kolejnymi stronami. W efekcie nie mam możliwości wczytania starszych tytułów.
Z kolei podczas przeglądania gier z poziomu strony głównej pasek z kolejnymi stronami jest widoczny, ale w tym widoku brakuje możliwości filtrowania wyników.
Czy to zamierzona zmiana, czy przypadkowe pominięcie?
Dzięki za szybką odpowiedź, choć niestety nie do końca pokrywa się ona z rzeczywistością.
Zrobiłem dokładnie tak, jak opisałeś — po przejściu pięciu pełnych stron kliknąłem „więcej”, ustawiłem sortowanie według premier i po załadowaniu się kilkunastu tytułów dochodzę do momentu, w którym nic więcej się nie wczytuje.
Nie pojawia się też nigdzie opcja „więcej” ani „następna strona”.
Startuję z filtrami: PC / Po premierze / wszystkie lata / sortowanie: po dacie.
Pierwszy tytuł na liście to „Bleak Haven” (24.10.2025), a po przewinięciu w dół lista kończy się na „HYKE: Northern Light(s)” (19.09.2025). Dalej nic się nie wczytuje i nie ma opcji przełączenia na kolejną stronę.

Dla porównania przy zastosowaniu filtrów
Po tych wszystkich zmianach proponuje jeszcze jedną: wyeksponujcie jak najlepiej się da przycisk "usuń konto".
Dodajcie widoczność daty wystawienia oceny dla danej gry. Oraz w ogóle możliwość rozwinięcia listy wszystkich ocenionych gier

Nie wyświetlają się komentarze pod newsami, przykład pod tym z hadesem 2, ale tak jest pod wszystkimi, które sprawdziłem.
Mam taki problem że jak napiszę nowy temat i chcę go dodać to nic się nie dzieje ale jak wejdę na główną stronę forum to jest on dodany. To jest błąd po mojej stronie czy to jakaś niedoróbka po tych zmianach jest?
Czyli jednak macie [rpblem z wysłuchaniem forumowiczów. Natoomiast można to pogodzić: dać wybór. Jedni sobie włącazą starą, inni nową, wszyscy zadowoleni. Tak ciężko pogodzić każdego ?
zróbcie też żeby wszystkie gry się wyświetlały a nie tylko te ze z wierzchu
Dlaczego przy newsach o grach nie dajecie już linku do gry na Steam, żeby można było łatwiej przeczytać jej opis właśnie na tej platformie? Albo na GOG, ESG?
Znaczy nikt nie broni wam dawać linków do waszej Encyklopedii, jak i do Steama. Korzystałem z obu opcji i było to dla mnie wygodnie, żeby od razu skoczyć na Steam i zobaczyć np. cenę czy recenzje graczy. Na PC jeszcze jest to do przełknięcia, bo kopiuj-wklej tytułu tu jest łatwe, ale na telefonie to już jest ciut upierdliwe.
Brak możliwości "lajkowania" komentarzy bezpośrednio pod artykułem. Serduszko pojawia się dopiero po przejściu do forum przyciskiem "wszystkie komentarze".
Brak funkcjonalności wyświetlania top komentarzy oznaczonych na niebiesko. Teraz zawsze pokazuje tylko najnowsze komentarze.
Brak możliwości filtrowania gier z serii per platforma (było na starym GOL) np. chcę sprawdzić które residenty lub halo były na pc i nie mogę: https://www.gry-online.pl/gry/seria-halo/zd265
To jakie komentarze będą się pojawiały pod materiałem i w jakiej ilości nie zostało ostateczne zadecydowane. Na forum jest jak było.
W serii masz średnio kilka gier, są podane na tej srtonie platformy, ale zapisałem sobie twoją uwagę.

Dlaczego pod newsami nie wyświetlają się komentarze? Dopiero jak kliknę dodaj komentarz to wyświetla się sekcja komentarzy. I nie widomo czy komentarze w ogóle są jak się nie kliknie.
Jak już zmieniacie tyle rzeczy to może dodacie w jakiś sposób, żeby było widać od razu na stronie gry, ze została przeze mnie oceniona.

System liczy kolejność postów w temacie kilku stronowym dla każdej strony od nowa. Prosty powinny być liczone raczej po prostu od pierwszego.
Zmyla czytelnika i wydaje mu się że to początek dyskusji
Nie rozumiecie podstawowej rzeczy. Na 2560 viewportu, kontent zajmuje 1330. To prawie połowa niewykorzystanej przestrzeni.
Co z tego, że zmniejszyliście teksty, jeżeli zawartość dalej jest zbudowana na podstawie jednej kolumny. Nowoczesny design na komputery/telewizory polega na rozsądnym wykorzystaniu całej szerokości ekranu. Przestronność osiąga się poprzez schludne rozmieszczenie elementów i wolnej przestrzeni pomiędzy nimi, nie ściśnięcia elementów i zostawienia połowy ekranu pustego.
Jeśli już koniecznie uprzecie się na pozostawienie wolnej przestrzeni, to wciąż tę "kolumnę" można wykorzystać dużo lepiej. Zobaczcie chociażby https://www.tabletmag.com/
Też newsowa strona, też wolne przestrzenie, ale główny kontener dużo lepiej wykorzystany. Dodatkowe boczne menu.. tutaj nawet header, jakiekolwiek menu nie jest przyczepione na focus przy scrollu, co przy tak długiej stronie jest uciążliwe.
Mam konto od 2014, a korzystam ze strony jeszcze dłużej, a od zmiany wchodzę tu dużo dużo mniej, a czasem wcale. Do tej pory design był średni, stary, ale znany, wchodziłem z przyzwyczajenia. Teraz ani nie jest dobry, ani nie jest znany. Nie mam potrzeby uczyć się obsługi, gdy jakość jest tak słaba.
Jeżeli chodzi o trudność obsługi to jest o wiele mniejsza niż przy poprzedniej wersji, także młodzi czytelnicy nie będą mieli tyle problemów co z poprzednią wersją, a starsi obyci z internatem nie powinni mieć problemy aby się przestawić.
Adres który podałeś podoba mi się, tyle że my mamy wszystko dwa razy mniejsze i sporo ludzi dostało apopleksji że sza duże, ale to ładna strona. My mamy niestety innych czytelników i inne wytyczne.

Nie wiem z jakim viewportem wszedłeś na podesłaną przeze mnie stronę, ale zwrócić chciałem tam uwagę na bardziej horyzontalne rozmieszczenie elementów w obrębie podobnego do waszego kolumnowego kontenera. Nie masz tam jednego artykułu na całą szerokość, a nieregularne rozmieszczenie w obrębie podziału na 4. Pierwsza 1/4, środkowa 2/4 i ostatnia1/4. By niżej zmienić na 1/4 - 1/4 - 2/4 dodając dynamiki do układu.
Nawet przy czystej liście artykułów na dole jest podział na 3 kolumny po 33.33%
Rozumiem, że dostawali apopleksji . Normalne, sam dostaje/dostawałem. Bo pierwotna wersja jest nieczytelna przez swój rozmiar. Tyle, że obecna poza zmianą wielkości fontu, wciąż nie naprawia problemu.
Problem jest w układzie elementów i w złym wykorzystaniu już okrojonej przez głupio zaprojektowaną przestrzeń reklamową. Układ jednokolumnowy, z listą artykułów jeden pod drugim jest tak do cna mobilny, że na komputerze wygląda karykaturalnie. Wymaga ogromnej ilości scrollowania, co przy fakcie, że nie ma dostępnego headera, bądź choćby burger menu podczepianego przy scrollu, sprawia, że daje to odczuć jeszcze bardziej. Choć samo podczepienia menu też nie rozwiąże problemu, bo jedynie przeniesie nas na kolejną mdłą listę jednego artykułu na 100% szerokości.
Jeżeli chodzi o wersję mobilną, to na urządzeniach mobilnych GOLa ogląda między 60 a 70 % czytelników. A jak masz duży monitor, ja np. mam w domu 4K w 150% powiększenia, to standardowy layout jest z myślą o takich czytelnikach.
Wiesz ogólnie jak się robi layout dla dużej firmy, to masz budget, ograniczenia czasowe, wyraźne wytyczne i ludzi nad sobą którzy mają swoją wizję.
Ok, czyli mamy podstawowe wytyczne. Da się z tym popracować. Najgorzej, że jest to sztywne 1300px, zamiast % ekranu, zwłaszcza pod 2-4k. Ja absolutnie rozumiem jak działają duże firmy, bo regularnie zarówno z małymi jak i dużymi współpracuję. Taka dygresja: kiedyś jeden wysoko postawiony w firmie klienta, zażądał zmiany w designie by dla strony z aktualnościami ograniczyć szerokość treści do 80%, a z prawej strony zostawić 20% pustej przestrzeni... by nie zasłaniał sobie palcem artykułów gdy scrolluje. xD
Co do mobilek 60-70% to taki standard w branży, więc nic zaskakującego, tak samo podejście mobile first. Jedyny błąd gdy mobile first zmieni się w mobile only, a tak praktycznie tutaj to wygląda, przynajmnie jeśli chodzi o newsy.
Jakie jeszcze wytyczne? (jeśli możesz zdradzić oczywiście), nacisk na przekierowanie na tvGry, jakieś konkretne kategorie artykułów najbardziej się klikają?
Imo, cała główna jest do przebudowania, ale tak na szybko bez zbędnej ingerencji to już sama możliwość przejścia z widoku listy na proste kafelki, jak niegdyś była przy encyklopedii gier by dużo zmieniła w kontekście czytelności na dużych ekranach. Macie w sekcji "gorące artykuły" widok 4 artykułów na stronę. Trochę popracować by przy mniejszych desktopach zamiast trzymać sztywne 305px szerokości i scroll, to przechodziła na 3 w rzędzie, ostatecznie 2, a potem 1 i masz gotową listę.
Ja mam ublocka, więc chciałbym, by ta przestrzeń była zajęta przez treść, a nie reklamy, których nie widzę
Też z niego czasem korzystam żeby nie było, ale na stronach które lubię staram się wyłączać. A tam gdzie korzystam to nie przyszłoby mi do głowy mieć pretensje do serwisu. Bo dla każdego serwisu gdzie masz adblocka mogłoby Cię równie dobrze nie być.
Ja nie mogę dodać avatara z dysku, tak jak by odnośnik do importu z dysku był nieaktywny, nie działa na trzech telefonach i na jednym sprawdzałem na trzech przeglądarkach.
Coś mi mówi, że glowny powod zmiany layoutu to zachecanie do korzystania z appki

Ta tekstowa wyszukiwarka gier oparta na Google to tymczasowe rozwiązanie czy tak zostanie? Bo wygląda to strasznie biednie i nie działa tak jak do tej pory. Dla przykładu chciałem sobie wyszukać wszystkie GTA, więc wpisałem w wyszukiwarkę "grand", wyświetliło mi tylko 9 pozycji a mnie interesują wszystkie, klikam więc enter i moim oczom ukazuje się taki potworek.
Najgorsze, że to nawet nie wyświetliło listy gier, które mają "grand" w tytule, tylko po prostu to co google zindeksowało w powiązaniu z tą frazą więc akurat w tym przypadku dostaje 7 linków do listy gier "grand strategy", które prowadzą pod ten sam adres i ani jednego linku do gry GTA.
Uprzedzając, wiem, że mogę wejść w "Seria GTA" albo wpisać GTA w wyszukiwarkę, ale nie o to chodzi, nie tak powinna działać wyszukiwarka.
==Stara szata graficzna była najlepsza !!!==
=Ankieta powinna powstać na dniach=
Kto chce starej szaty graficznej takiej jak była
VS
Nowa szata graficzna =Tragedia== 2025
Głos graczy
Głosem ==Boga == :D :D
czy będe mógł jeszcze kiedys sprawdzić wszystkie oceny swoich gier i całą rozpiskę w co grałem od początku istnienia konta?
Może moja propozycja nie w tym miejscu, ale temat dotyczy forum. Myślałem nad dodaniem nowej kategorii wątku w zakładce ogólne, a mianowicie kategoria pod nazwą "Problemy" lub "Rozwiązywanie problemów" posiadająca dodatkową funkcjonalność.
Często zdarza się, że użytkownicy zakładają wątki dotyczące pomocy nierozwiązanych problemów np. Mają problem z nieprawidłowo działającą kartą graficzną lub np. Szukają nazwy starej gry, w którą grali jako dzieci, ale nie mogą sobie przypomnieć jak się nazywała.
Jaka była by w tej kategorii dodatkowa funkjonalność? Możliwość flagowania postów przez zakładającego wątek. Często zdarza się, że dane rozwiązanie nie pomogło i trzeba użytkownikowi po prostu odpowiedzieć...
Koncepcja jest taka, że obok każdego postu obok przycisków polubienia postu, lub odpowiedzi znalazły by się dodatkowe trzy przyciski flagujące post:
- przycisk "nie pomogło" oznaczony jako "X": po prostu dana propozycja nie rozwiązała problemu. Tło takiego postu zmienia się na kolor szary (taki sam jak jak kolor kategorii administracyjne na głownej liście wątków forum)
- przycisk "dobra wskazówka" oznaczony symbolem żarówki: użytkownik odpowiadający w wątku pomógł w jakiś sposób nakreślić miejsce gdzie szukać odpowiedzi np. Wskazał serwis z bazą filmów jeśli chodzi np. o szukanie tytułu filmu. Tło takiego postu zmienia się wtedy na kolor zielony tak jak to ma miejsce z wątkami z działu ogólne.
- przycisk "prawidłowe rozwiązanie problemu" oznaczony jako "V": post takiego użytkownika pomógł ostatecznie rozwiązać problem i w zasadzie temat jest do zamknięcia. Tło postu zmienia się na niebieski kolor (taki sam jak przy najlepszej odpowiedzi i tak samo ten post zostaje podwieszony pod pierwszym postem zakładającego wątek szukającego odpowiedź.
Posty nieoflagowane mają standardowy żółty kolor.
Starałem się, żeby kolorystyka oflagowanych postów była spójna z resztą forum.
W ten sposób odpowiadający użytkownicy mają informacje czy sprawdzone rozwiązanie pomogło, a zakładający wątek ma jakąś formę check listy.
Dodatkowe założenia:
- złe odpowiedzi nie wpływają na obniżenie rankingu. Tylko posty które pomogły rozwiązać temat lub dały wskazówki (te na niebiesko i zielono) zwiększają ranking.
- max ilość flagowania postów jako rozwiązujące problem to może być np. 3 i te 3 są na górze wątku tak jak jest to z najlepszymi odpowiedziami
- brak ograniczeń w ilości flagowania postów, które nie pomogły lub nakreśliły wskazówkę (te oznaczone na szaro i zielono)
- tylko założyciel wątku może flagować posty
- jeśli założyciel wątku zostanie zanonimizowany, flagi w tym wątku zostają zamrożone.
Ale to będzie jak będzie robione nowe forum, wtedy wrócimy do tego tematu, na razie musimy skończyć to co jest w trakcie i usunąć już istniejące błędy.
Tak czy inaczej dziękuję za pomysł.
Dopiszę tylko jeszcze jedną rzecz, jeśli chodzi o dodatkowe założenia, bo pisałem w pośpiechu:
- założyciel wątku ma możliwość w dowolnym czasie flagowanie wszystkich postów i odflagowywanie wszystkich postów każdego rodzaju (które nie pomogły, dały wskazówkę i rozwiązały problem)
Czy byłaby możliwość dodania opcji włączenia/wyłączenia powiadomienia w trakcie edycji posta? Obecnie ten przycisk dzwoneczka znika po publikacji posta i powiadomień nie da się włączyć post factum.
Czy planowane jest dodanie opcji linkowania do posta? Np. chce komuś podesłać link do 77 posta w tym wątku i nie mogę, 77 jest nieklikalne.
Nie wiem czy już naprawiliście to, ale na wszelki wypadek zgłoszę parę problemów.
Podczas dodawania komentarza czasami nie ma żadnej reakcji i trzeba odświeżyć stronę, by zobaczyć, że komentarz się dodał.
Czasami komentarze pod niektórymi artykułami nie ładują się, a pojawiają się dopiero po kliknięciu przycisku dodawania komentarza przenosząc się do podstrony z komentarzami do danego artykułu, gdzie dopiero są widoczne komentarze.
Nie mam pewności co do wyszukiwarki gier, ale wydaje mi się, że chyba ma problem z pobieraniem gier, bo coś pokazuje o wiele mniej gier niż powinno. Np. wybieram 2 tagów "bijatyki" i "2D", a potem rok 2005 i wyskakuje bardzo mało, analogicznie dla innych lat i myślę, że podobnie jest z innymi tagami. Coś jakby jakiś limit wyszukanych pozycji nie pozwalał pobrać więcej tytułów z bazy.
Fajnie by było przywrócić przycisk minusowania.
Moglibyście zmienić jakieś oprogramowanie wyświetlania reklam czy coś takiego, nie wiem dokładnie co, ale chodzi o tę szczególną formę reklamy co ma nazwę "google viginete" czy jakoś tak. Moim zdaniem te oprogramowanie jest zbyt agresywne i można nawet ją stawiać na równi z niektórymi reklamami z stron inwazyjnie reklamujących, chociaż na początku nie ma żadnego przycisku "x", żeby zamknąć, to wyświetla się dopiero jak się pomniejsza/oddala ekran. Na początku jest niezwykle dezorientująca, mało tego te oprogramowanie aktywuje się już przed przekierowaniem na nową stronę przez co sprawia, że odświeżanie, aby usunąć reklamę, powoduje że użytkownicy nie są przekierowywani. Moim zdaniem powinniście to jak najprędzej porzucić, to oprogramowanie jest fatalne, widziałem je tylko na kilku stronach i pewnie dlatego, że jest nawet szkodliwe to nie wszyscy je używają. Po prostu zmieńcie na jakieś normalniejsze oprogramowanie, zauważyłem że oprogramowanie dostosowuje wielkość wyświetlanego okienka, tak by ten przycisk "x" zawsze był poza widokiem ekranu i to jest na moim stacjonarnym komputerze, laptopie i komórce. To wyraźnie świadome działanie mające zwiększyć agresję wyświetlania reklamy, więc tym bardziej musicie zmienić software tej reklamy, nie powinno się popierać takich form wyświetlania reklam atakujących użytkowników, którzy nie mieli jeszcze styczności z tym.