Sherlock Holmes The Silver Earring: Baker Street 12
Aktualizacja:
Baker Street
![]() [15] |
15 - Jeszcze tylko krótka rozmowa pomiędzy Sherlockiem a Watsonem i możesz przystąpić do ostatniego quizu. Zanim jednak to zrobisz przeczytaj znajdujące się w inwentarzu dokumenty.
PYTANIE 1 - Are there several sets of keys from the Aston theatre? (Czy istnieje kilka zestawów kluczy do teatru?)
ODPOWIEDŹ - Yes (Tak).
DOWÓD - Rozmowa z Astonem (Bruce Aston - Aston Theatre - 18th of October 1897)
PYTANIE 2 - Did one of the actresses lose a red haired wig? (Czy jedna z aktorek zgubiła rudą perukę?)
ODPOWIEDŹ - Yes (Tak).
DOWÓD - Rozmowa z Panną Sullivan (Miss Sullivan - Aston Theatre - 18th of October 1897)
PYTANIE 3 - Could the discovery in the dressing room be connected to the case? (Czy odkrycie z teatralnej przebieralni może mieć związek ze sprawą?)
ODPOWIEDŹ - Yes (Tak).
DOWÓD - Komentarze z samego początku gry (In the kitchen: near the dustbin, someone has lost...) oraz z teatralnej przebieralni (Dressing: there a costumes register, with 30 are listed...)
PYTANIE 4 - Could the writing on the message to Veronica Davenport be found elsewhere? (Czy wśród znalezionych dokumentów pojawiają się takie, które zostały napisane w identycznym stylu do wiadomości kierowanej do Veronici Davenport?)
ODPOWIEDŹ - Yes (Tak).
DOWÓD - Dwie wizytówki (French visit card oraz Antiques dealer)
Uwaga! Zanim obejrzysz końcowy filmik, możesz, ale nie musisz, odpowiedzieć na pytania dodatkowe. Dotyczą one zabitych osób. Poniżej podaję prawidłowe odpowiedzi, proponowałbym jednak samodzielnie spróbować wytypować morderców. Gratulacje, to już koniec :-)
PYTANIE 1 - Who killed Sir Bromsby? (Kto zabił Bromsby'ego?)
ODPOWIEDŹ - Herrington
PYTANIE 2 - Who killed Horace Fowlett? (Kto zabił Fowletta?)
ODPOWIEDŹ - Collins
PYTANIE 3 - Who killed Johanssen? (Kto zabił Johanssena?)
ODPOWIEDŹ - Spencer (czyli Jeffries)
PYTANIE 4 - Who killed Veronica Davenport? (Kto zabił Veronicę Davenport?)
ODPOWIEDŹ - Spencer
PYTANIE 5 - Who killed Jeffries? (Kto zabił Jeffriesa?)
ODPOWIEDŹ - Nobody (Nikt)
PYTANIE 6 - Who killed Hunter? (Kto zabił Huntera?)
ODPOWIEDŹ - Herrington
0
Adventures of Sherlock Holmes: The Silver Earring
27 sierpnia 2004
Komentarze czytelników
zanonimizowany419747 Junior
Jak odpowiedzieć na 1 pytania. odpiszcie ;)
zanonimizowany484910 Junior
PIETRYNKA GRA JEST SUPER I JEST CIEKAWA i chciałbym zapytać o dalsze części SHELOCKA HOLMSA CZY SĄ JUŻ W SPRZEDAŻY .
jackowsky Legend
Jest dostępna kolejna część przygód Sherlocka Holmesa czyli Przebudzenie za niecałe dwie dychy. Spójrz tu: https://www.gry-online.pl/gry/sherlock-holmes-the-awakened/zf270f#pc
zanonimizowany530993 Junior
siemka mam problem z jedna zagadka nie wiem jak rozwiazac ta zagadne z ta szachownica z tymi pionkami co sa na nich cyfry czy ktos moze mi pomoc??prosze!!:P <prosi>
zanonimizowany437617 Legend
Smerfi1111111
Naszym zadaniem jest (jak możemy dowiedzieć się z nadpalonego fragmentu notatki) ułożenie wszystkich linii (wiersze, kolumny i linie poprzeczne) tak, aby suma wszystkich ułożonych guzików była równa 55
Proszę.
zanonimizowany530993 Junior
dziekuje bardzo za pomoc:*
zanonimizowany605841 Junior
kto wie jak trzeba ułożyć tą drewnianą zabawkę z cyframi proszę o dokładne instrukcje
zanonimizowany644226 Junior
jak rozwionzac 1 quiz plz nieh mi ktos powie z gury dzienki nza pomoc
Zabrania się kopiowanie jakichkolwiek obrazków, tekstów lub informacji zawartych na tej stronie. Strona nie jest powiązana i/lub wspierana przez twórców ani wydawców. Wszystkie loga i obrazki są objęte prawami autorskimi należącymi do ich twórców.
Copyright © 2000 - 2025 Webedia Polska SA wszelkie prawa zastrzeżone.
![[15] - Baker Street | Dzień 5 #2 | Sherlock Holmes i tajemnica srebrnego kolczyka - Sherlock Holmes i tajemnica srebrnego kolczyka - poradnik do gry](/Galeria/Html/Poradniki/314/125091859.jpg)
