Wielkie Przywołanie
Z racji pojawienia się nowej funkcji na GOLu:
https://www.gry-online.pl/spolecznosc/
Postanowiłem przywołać wszystkich top 200 najbardziej aktywnych użytkowników.
Długi czas oczekiwania dobiegł końca. Wszechmocny GOL, doprowadził nas tutaj, gdzie będziemy świadkami jego przebudzenia. Artefakt, który ukazał nam w wizji, skupi naszą duchową siłę. Zjednoczcie swe myśli tak, by GOLowicze usłyszeli naszą modlitwę. Bo GOLa jest moc, która wyprowadzi nas na wolność, a my jesteśmy jego wybranym ludem.
Z Tygryskiem to troche slabo...
Za to ja przybylem przed przywolaniem :P
Dlaczego niektórzy sa na szaro?
Via Tenor
Bezi chce objąć prowadzenie w rankingu serduszek za obecny tydzień. Sprytne
(Aktualizacja gdzieś po północy)
Przywołanie? Przecież ja cały czas na GOlu jestem..Hmm, może ostatnio bardziej w Falloucie o wielu wymiarach, do których także GOL się zalicza ;) Tak czy owak, jestem i pozdrawiam Przywołanych.
To jeszcze tylko specjalny Piknik/GryOffline dla top weteranów i niektórzy będą mogli znowu zniknąć na kolejne 10 lat ;-)
Swoją droga teraz doczytałam, że 200 najbardziej aktywnych przywołują. Aż sie łezka w oku kręci, że moje spamowanie dało mi tak wysokie miejsce na podium, sniff sniff
Taaaa, akurat stworzyli ranking, gdy człowiek przestał się udzielać.
No to odpalam wspominki:
1. Gra przeglądarkowa TDZK, gdzie ekipa z forum GOL miała poważną reprezentację w postaci klanu Silver Horde. Wokół gry i klanów w niej było sporo kanałów IRC i w samej grze też były fora
2. Jeden z forumowiczów pewnego dnia odpalił się, żeby robić własną grę (chyba MMO) - no i poleciał klasyk: "kto chce ze mną robić, kto co umie" :) Dostałem zadanie nauczenia się modelowania 3d, co skłoniło mnie do zainstalowania 3d Maxa i zlepienia ze sobą kilku podstawowych kształtów w formę BUŁAWY xD w sensie była to kula + walec + stożki dolepione do kuli. Do dziś pozostaje to moim szczytowym osiągnięciem w dziedzinie grafiki 3d (A MOŻE I GRAFIKI W OGÓLE)
3. Stowarzyszenie Attyli. Ogólnie Attyla i jego nemezis Vader. Fajnie tak być od małego wystawionym na pełen bukiet chwytów erystycznych :D
Żyję :P Ale kompletnie nie zaglądam.
edit: ale widzę, że dopisek muszę zmienić, bo od roku już nie Panna xD
A ten licznik aktywności to na jakiej zasadzie? Bo czuję się pokrzywdzony dalekim miejscem

Pod linkiem co dałem w wątku jest lista z użytkownikami co napisali najwiekszą iloscia postow w totalu.
Musimy się zjednoczyć teraz albo nigdy, aby przywrócić światłość forum GOLA jako króla i resztę wymarłych aby z prochu powstały. Następnie wypowiemy wojnę wszystkim mediom społecznościowym, a także AI przywracając normalne sytuacje na rynkach światowych.
Niech się stanie wola GOLA - Amen!
Via Tenor
Następny etap to wprowadzenie ras czy klanów, a póki co...
po tej wzniosłej chwili wracajmy do obowiązków
Faktycznie sporo osób poznikało nawet 10+ lat temu jak tak kilka osób wyrywkowo sprawdziłem
jezu ale sie nicki poprzypominaly jak czytam ten ranking xD
Lol, przywołania w mailu to się nie spodziewałem po tylu latach. xDD Miło widzieć, że GOL dalej żyje i w sumie chyba ma się względnie dobrze w erze discordów, grupek facebookowych i innych miejsc. Na GOLu spędziłem pół swojej gimbazy i sporą część technikum. xD
Swoją droga teraz doczytałam, że 200 najbardziej aktywnych przywołują. Aż sie łezka w oku kręci, że moje spamowanie dało mi tak wysokie miejsce na podium, sniff sniff
Mnie dalej śmieszy, że po latach nieobecności jestem wciąż na 87 miejscu, i mam prawie 2 posty na dzień. xDDDD
Moja aktywność w zasadzie od kilku lat ogranicza się do jednego wątku ale co się kiedyś postów nawaliło to moje :) Nie mniej na wielkie przywołanie trzeba się wstawić ;)
Zajrzałem o co chodzi i czy aby bana nie dostałem a tu okazuje sie, że jestem w topce spamerów... No nieźle.
Ten wątek to jak spis ludności forum, która w jakiś sposób jest jeszcze aktywna choćby życiowo.
Taaaa, akurat stworzyli ranking, gdy człowiek przestał się udzielać.
No siema, jestem tu codziennie ale co raz rzadziej piszę.
Miło widzieć siebie na 145 msc w klasyfikacji generalnej :D
15 lat i nadal w pierwszej dwusetce?
No, kiedyś to było centrum mojego internetowego życia :)
Pozdrawiam wszystkich którzy mnie kojarzą i zapewniam, że ja też Was kojarzę! Przynajmniej nicki!
Via Tenor
Matkobosko coo-siiię staneo ?!? Ktoś mnie woła i jak żem się wystraszył... nie powiem jak.
Miejsce 44 na liście spamerowania. No tak średnio bym powiedział, tak średnio.
Chociaż nawet za wysoko, bo w głównych wątkach seryjnych mało siędzę.
Spamerzy 200 postów w miesiąc walą? O ludzie, wyjdźcie czasem na dwór. elathira to rozumiem, Sajberpank sam się nie obroni xD
Postanowiłem przywołać wszystkich top 200 najbardziej aktywnych użytkowników.
ziomuje w "najwięcej otrzymanych serduszek w tym tygodniu"? jesteśmy zgubieni XD
Tym razem to nie eksperyment, wszystkie serduszka są od Megiery. A czemu to chyba zdradzać nie muszę.
Nie, on akurat milczy już jakiś czas https://www.gry-online.pl/users/#/lookash/komentarze/z621c
Ależ to był niesamowity meltdown, z tej perspektywy wygląda nawet zabawniej :P
Via Tenor
Bezi chce objąć prowadzenie w rankingu serduszek za obecny tydzień. Sprytne
(Aktualizacja gdzieś po północy)
Dzień dobry, skoro ktoś woła i moja skromna osoba nawet jest na tej zaszczytnej liście "spamerów" to melduję się z wielką przyjemnością.
Kurcze, jeżeli pisząc ~1 post na miesiąc człowiek łapie się do top 200 najbardziej aktywnych, to chyba niedobrze świadczy o kondycji forum....
Obawiam się w dobie dzisiejszych mediów społecznościowych GOL upadł, ale może uda się wstać z kolan, tyle mamy tutaj wszyscy wspomnień, godzin spędzonych na dyskusjach, grach, nie mówiąc o nieprzespanych nocach i zakładam, że grubo większość z Nas jest 40+, albo i 50+.
Wojtek to pewnie pod 70 podbija, pozdro wieczny Soul.
Via Tenor
Mnie się nie da przywołać, jak coś sam przyjdę :D
i że mam 62 pozycję na forum pod względem postów? Fiu fiu :D
A nawet 44 w rankingu :D
e? nie budzic.
ps. mam raka wiec tez niedlugo nie bede odpisywal :)
Czyli to takie wspominki będą? Kołko emerytów GOLowych? Będziemy rozmawiać jak "kiedyś to było" oraz co nas dziś boli?
JA SIE PISZĘ
Pierwsze gorzkie żale dopiero za tydzień, a na GOLu już "z grobów umarli powstają".
Chodzi o najdłuższą przerwę między postami?
To polecam jeszcze jedne z moich największych hitów, jak 2014-2018, 2011-2014 i 2008-2011!
pozostałe powroty po ponad roku nieobecności:
kastore 4 lat 1 miesiąc 10 dni
gracz12301 3 lat 9 miesięcy 23 dni
slowik 2 lat 4 miesiące 18 dni
Paul12 2 lat 1 miesiąc 1 dni
Deepdelver 2 lat 1 miesiąc 0 dni
Lucas76 2 lat 0 miesięcy 4 dni
arkadiuszr 1 rok 11 miesięcy 5 dni
X-Cody 1 rok 4 miesiące 19 dni
mikmac 1 rok 1 miesiąc 5 dni
Tomal_P 1 rok 10 miesięcy 11 dni
Walhior 1 rok 9 miesięcy 28 dni
alvvatita 1 rok 9 miesięcy 23 dni
Torn 1 rok 8 miesięcy 9 dni
Gratius87 1 rok 1 miesiąc 29 dni
No to odpalam wspominki:
1. Gra przeglądarkowa TDZK, gdzie ekipa z forum GOL miała poważną reprezentację w postaci klanu Silver Horde. Wokół gry i klanów w niej było sporo kanałów IRC i w samej grze też były fora
2. Jeden z forumowiczów pewnego dnia odpalił się, żeby robić własną grę (chyba MMO) - no i poleciał klasyk: "kto chce ze mną robić, kto co umie" :) Dostałem zadanie nauczenia się modelowania 3d, co skłoniło mnie do zainstalowania 3d Maxa i zlepienia ze sobą kilku podstawowych kształtów w formę BUŁAWY xD w sensie była to kula + walec + stożki dolepione do kuli. Do dziś pozostaje to moim szczytowym osiągnięciem w dziedzinie grafiki 3d (A MOŻE I GRAFIKI W OGÓLE)
3. Stowarzyszenie Attyli. Ogólnie Attyla i jego nemezis Vader. Fajnie tak być od małego wystawionym na pełen bukiet chwytów erystycznych :D
Co jest, jakieś wspomnienie na maila dostałem. Ja na GOLu nie pisałem już od 4 lat. Aż się łezka w oku zakręciła. Ale widzę że trochę zmieniło.
Ależ ja musiałem tego naspamować, że po 10 latach braku aktywności (chociaż po 2010 i tak już ledwie co to pisałem chyba) dalej jestem w TOP40 postów i mam średnio 2.5 posta na dzień... Aż mi wstyd trochę :-|
Zaduma po przejściu 'Wiedźmina 3' była tak wielka, że zapomniałeś o forum na 10 lat ;)
Sprawdźcie tutaj, tylko się nie przestraszcie :D
https://www.gry-online.pl/users/#/father-michael/komentarze/zc10fe

Tak się przerzucacie tymi "powrotami", ale na pewno musicie sobie zdawać sprawę, że gro użytkowników korzysta z serwisu i wcale się nie udziela na forum. Tu macie kogoś kto ma ponad 20 lat różnicy pomiędzy postami ( przy okazji fun fact, jedynymi postami na tym forum! ) chociaż w serwisie istnieje i regularnie uzupełnia swoje gry. Celowo nie ujawniam kto to :P
A Semaj jeszcze tu żyje? Z GG zniknął parę lat temu.
Czy może to był inho (po jakimś banie na oryginalnym koncie)?
Via Tenor
Teraz tak sobie myślę że Bezi dostał w łapę żeby rozruszać forum, udało się więc przelew będzie.
Via Tenor
Melduję się dla podbicia frekwencji w wątku i własnej pozycji na liście największych spamerów. :P
matko jedyna, w ilosci:
Najwięcej postów na forum:
mam 91 w historii Gola :D
(12 275) postów
i to wszystko na 1 ksywce, bez zadnego bana nigdy w historii :D
Witam
Ostatni wpis 20 lat temu, ale jak widać trochę się spamowało
Teaneria.Derivia.Zalus.Kitara - to były czasy :)
Nie spodziewałem się że będę w top 100. Ostre spamowanie postów w młodości jednak zrobiło swoje :D.
Właśnie wróciłem z koncertu z Kingdom Come Deliverance we Wrocławiu. Piękna sprawa.
jak jest tak dużo ludzi którzy dawno nie zaglądali to polecam wątek: https://www.gry-online.pl/forum/ej-ludki-qwa-jak-uratowac-moje-patrzalki/z3ffb22a w którym dowiecie się więcej o tym, że opłakiwana przez lata Anima Vilis nigdy prawdopodobnie nie istniała.
Przez kilkadziesiąt miesięcy myślałem, że to gamingman był forumowym wcieleniem szatana, okazuje się że jednak byłem w błędzie.

Zaglądam od czasu do czasu na GOLa, ale że w sierpniu ominął mnie jeden z najbardziej epickich wątków jakie kiedykolwiek widziałem w internetach...
Przeczytałem całość i zbieram szczękę z podłogi. Były różne trollowania w historii (xircomowe reqi, karachanowe wrzuty), różne rozdwojenia jaźni (wiedźminy, kaczmarki, ewunie), ale to przebija wszystko o parę poziomów.
Najchętniej to bym ten wątek z patrzałkami wydrukował i powiesił w Bibliotece Narodowej.
Brawo Jan Muszyński!