Via Tenor
Wasze TOP 3 Anime/ Mangi
Jakie tytuły znalazłyby się w Waszym TOP 3? Mogą, to być serie, które uważacie za arcydzieła, ale też takie, które są dla Was po prostu ważne czy nostalgiczne.
U mnie byłoby to na pewno Naruto, które pozwoliło zanurzyć mi się w kulturę Japonii, to od tej serii zaczęłam poznawać czym jest anime i manga, ale także zainteresowałam się japońską muzyka, a później całą kulturą. Dla mnie najbardziej nostalgiczny tytuł! Na drugim miejscu myślę, że byłby OnePiece, który pozwolił mi znów poczuć ogromne szczęście i satysfakcję podczas oglądania kolejnych odcinków. Bardzo lubię, że walki potrafią trwać kilkanaście odcinków, a także ciepło, jakie bije z tej serii. Na trzecim miejscu myślę, że znalazłoby się Attack on Titan, ze względu
spoiler start
na jeden z większych plot twistów i gorzkie zakończenie.
spoiler stop
Specjalne miejsce ma także Berserk 🖤
Wołam osoby aktywne pod newsami z tą tematyką 😉
Code Geass, Helsing Ultimate oraz Bleach to absolutna topka, zwłaszcza Bleach powinien Ci przypaść do gustu po obejrzeniu Naruto i One Piece
Bleach nadal się wam podoba? Słyszałem, że anime bardzo źle się zestarzało i jedynie co z niej zostało to nostalgia.
Gintama za fantastyczne połączenie humoru które nie boi się parodiować wszystkiego co mu się nawinie z głęboką, często wzruszającą historią o przyjaźni, poszukiwaniu miejsca na ziemi i przepracowywaniu przeszłości, houseki no kuni za piękne połączenie motywu buddyjskiej czystej krainy z paradoksem statku Tezeusza. Kurde 3 to trochę za mało bo chciałoby się wymienić kakushigoto, monstera czy frube