Już nie mogę się doczekać. W niedzielę prawdopodobnie najcieplejszy dzień w moim życiu🔥🔥🔥
Ja już mam dosyć, dzisiaj nawet zostałem godzinę dłużej w pracy gdzie mamy klimatyzację i dokończyłem kilka zaległości bo tak nie chciało mi się iść na ten skwar...
Via Tenor
Ja pierdziele a ja z żoną dzisiaj na narodowy z Podsiadło tańcuje,że też dałem się namówić...
Albo np ten stadion z obecnych mistrzostw.
AT&T Stadium (Dallas Cowboys w Arlington)
Schłodził publikę 80 tys osób do 22 stopni przy zewnętrznej 33
To jeden z tych momentów gdy cieszę się że jedno z moich mieszkań nie jest ocieplone xDDD
Dobra, może jestem pospolitym debilem, nie wiem. 🤦 Fakty są takie że w najchłodniejszym pomieszczeniu domu, które nie jest piwnicą, mam 22 stopnie.
mam identycznie, z tym, że dom nieocieplony, trzeba pomyśleć na klimą, ceny już skoczyły o 15% w górę, a w marketach przenośne już nigdzie niedostępne a to tylko dwa dni i ludzie już pierdolca dostają, pewnie masa zwrotów będzie :D

38 pękło. Dobre podłoże pod niedziele
To co, jutro bijemy legendarny rekord z Prószkowa? Jak nie kiedy to teraz jak to mawiał klasyk. Mam nadzieję, że forumowi ministrowie klimatu są już na posterunku.
Warto cyklicznie co rok prowadzić ten wątek bo łatwo można wyjaśnić ludzi który twierdzą że nawiedzają nas upały 😁
Pamiętacie jeszcze jaki lipcopad był rok temu? Nie. Będziecie tylko następne 20 lat pamiętać że w czerwcu 2026 były dwa dni z temperatura 38C. Tak w jednej miejscowości. UPALY W POLSCE!!!!!!
W zimie jak spadnie trochę śniegu to pogoda. 30C stopni przez tydzień to już klimat latem. Paranoja.

Zgadzam się, bo ten wątek świetnie pokazuje Twoje odklejenie umysłowe osoby która twierdzi że takie temperatury są normalne i że powinny być cały czas. Natomiast najlepsze dla zdrowia w zależności od warunków to są temperatury 16-24 stopnie.
Ja dzisiejszego dnia mam serdecznie dość...

Zaliczam.
Upał dzień 6
4 rok bawimy się w liczenie upałów. Pierwszy raz mamy temperaturę powyżej 36.6C i nie jest to Wrocław.
Te Wasze upaliki to smiech na sali. Jutro u mnie w ZG ma byc najwyzsza temperatura....z calej Europy przebijajac tym samym rekordy w Grecjibi Hiszpani. Przy odrobinie szczęścia ma byc "tylko" 47 stopni. Prognozuje sie 51 i nie zwtacsjcie uwagi na te bzdury, ktore Wam podaje prognoza, ze bedzie 40. Owszem bedzie tyle - o 6 rano. O 15 ma byc 50-51 stopni. Klekajcie narody. Oby od lipca byly juz tylko deszcze i burze do konca wakacji, blagam
Te maja byc podobno od 20-stej, ale i tak slabo to widze. Jak bedziesz mial racje, masz i mnie 4 dowolne piwa
Bardziej miałem na myśli 25 za dnia, a noce to tak 18-20 idealnie żeby dobrze pospać. Jak jutro będzie jeszcze gorzej niż dziś to faktycznie umrę.
Dobrze że nie muszę wychodzić z domu gdzie jest i tak już gorąc w hu. Współczuję jak ktoś musi być na dworze 🥵🥵😩
Dzień jak dzień ... ale w nocy od godziny 23:00 do 4:00 średnia temperatura ma wynieść 26 stopni... weź tu śpij jak nie maż klimy..
No właśnie, Racja ma rację, na razie to sondażowe exit polle, poczekajmy na oficjalne wyniki

BTW Rekord znów pękł, tym razem w Słubicach.

https://x.com/i/status/207125918311091041

Upał dzień 7
40C 😲 pierwszy raz od 100 lat. Ale tylko w Słubicach. I nie poszlo tak łatwo.
Czy padł rekord temperatury to nie wiem... ale temperatura prawie 30 stopni grubo po 22:00 to nie jest normalne..

Czemu niby u nas się nie da funkcjonować? Bo klimatyzacja nie jest powszechna? Szybko byśmy się dostosowali gdy uderzały w nas takie tygodnie.
Jak jadę na 10 dni urlopu w 40 stopni za dnia, nie nazwałbym tego całkowicie normalnym. Do sklepu ciężko wyjść, zwiedzanie też jest ciężkie ale rekompensują to widoki. Place zabaw dla dzieci? Jakie place ... :)
Przyjemne jest w zasadzie tylko siedzenie w wodzie i zimne piwo po 21.00
No właśnie - warto sobie chyba uświadomić jedną rzecz: nasza strefa klimatyczna na co dzień nie nadaje się do normalnego funkcjonowania. Przez większą część roku, aby przetrwać, musimy ciepło się ubierać i ogrzewač budynki, często bardzo intensywnie. Dlatego trudno zrozumieć, dlaczego ewentualne ocieplenie miałoby się nagle stać katastrofą. Zamiast przez siedem miesięcy korzystać z ogrzewania uzyskalibyśmy po prostu klimatyzacji - sumarycznie pewnie i tak krócej, więc koszty byłyby niższe. Do tego oszczędności na piecach, pompach ciepła, ubraniach...
My już mamy problem z suszami, ocieplenie się klimatu o te 2-3 stopnie średnio w roku sprawi, że spora część centralnej Polski zamieni się w pustynię.
Via Tenor
Na szczęście w środę już koniec tego, a potem długoterminowe pogody przynajmniej na te 2 tygodnie do przodu pokazują max 25-27 stopni i nie zanosi się więcej, więc idealnie, lipiec zara zleci, zacznie się sierpień i też zleci, no i wrzesień i jesień, idealnie.
Można wrócić do lasu na rower.

Upał dzień 8
Piękny żar był dziś w Rzeszowie.
40C jak zwykle się nie spełniły. Strachy pod kliki a potem gówno z tego. Ale ile płaczu było przez tydzień. Już klimatyzacje wszyscy zakładali. A tu zaraz 20 jak w Słubicach.
Życie wróciło, deszcz porządnie popadał i temperatura dla normalnych ludzi zamiast żaru dla kosmitów.
Upały są w Hiszpanii, Grecji czy Włoszech. Trwają miesiącami.
Tym bardziej jest to szkodliwe w srodowisku, ktore nie jest do tego przyzwyczajone. W krajach śródziemnomorskich to jest norma i ludzie tam z tym zyja na co dzień.
U dojczlandów autostrady pękają z gorąca, ale to przecież też normalne.
Pieprzysz takie glupoty, ze watek Bukarego jest pod ciebie skrojony, albo raczej ty pod ten wątek.
Wątek nie służy do narzekania na upały tylko liczenia upalnych dni.
Jest dokładnie tak jak mówiłem, niby globalna katastrofa klimatyczna i ocieplenie, brak zim i tak dalej, tymczasem okazuje się, że w całej UE nadal trzeba jesienią, zimą i wiosną ogrzewać budynki, więc już się zaczyna zesrańsko o poziom zapasów gazu w związku z niedawnymi problemami z cieśniną Ormuz. Szybko poszło, wystarczył jeden dzień ochłodzenia poniżej 30 st. C. 😁
Właśnie przełożyłem urlop...
Czy już po ptokach? Wyrzygało się w czerwcu i teraz jesień do listopada? Już tak bywało...

za ciepło, teraz za zimno, polakom to nie dogodzisz.
Tolka siem miesjaczew zima a reszta leto i leto... :P
Via Tenor
Tydzień temu 40 a dziś 20, dobre.
Tak czy inaczej dziś jest super, lepiej się spało w takim chłodzie a z rana jest szaro i spokojnie 👍
Dziś było znakomicie wbrew obaw. Cały dzień w Majalandzie przy 20+ bez deszczu. Co polatałem to moje

Niestety piękna pogoda nie zmiescila się do samolotu i z Majorki wróciłem tylko ja.

Nie no przy takiej aurze to jest lipa a nie miłe spędzanie czasu na świeżym powietrzu.