LOL, nieźle. Na razie największy przebieg mam w Imprezie, nieco ponad 2600km. Z drugiej strony nigdy nie zwracałem na to większej uwagi, więc jak mi się licznik zatrzyma to nie zrobi mi to większej różnicy. Później przy odsprzedaży powiem kupcowi "no jak, nigdy nie był kręcony, przebieg oryginalny, co pan chcesz" :D
Ja mam największy w Italii, 1500km niecałe chyba. Mało bo mało ale ja jeżdżę praktycznie wszystkimi autami po równo, Aventador 500 (teraz 12 bo starego mi bug usunął), Gallardo 450 (teraz 0) CCXR 800 i ogólnie dużo aut z przebiegiem 200-300.
A dzisiaj jak będziemy jeździć to może zrobimy rundkę po Oahu w Muscle carach?
Można rundkę zrobić wokół jak najbardziej, ja będę na pewno, za chwilę zmykam do gry robić dalej wyścigi.
edit. Kuba ja w ciągu 15min powinienem się pojawić w grze.
Ok, jestem teraz. No i znalazłem lepszy sposób na $. Puchar na hawajach, za wyścig 40k a też jest tam wyzwanie prędkości które trwa minute 20 sek.
A popatrz, widziałem że na Hawajach pucharowe wyścigi są warte 40k, ale przeoczyłem tą próbę prędkości.
Ja mogę chwilę pojeździć, ale tak góra 45 minut, później wybywam.
Wywaliło mnie z gry z tekstem, że serwery nie są teraz dostępne, mam nadzieję, że to chwilowe.
Teraz razem z kubą wskoczyliśmy na lotnisko :D
A takie info dla wszystkich:
Jeśli używacie CameraHacka to nie zrobicie zdjęć w grze bo będzie crash gry, zdjęcia można robić tylko bez hacka.
A tu taka moja fota, szkoda że tak mało filtrów można nałożyć na obraz.
Coś cicho ostatnio w temacie, widzieliśmy się teraz przelotem w grze z grishem, pisze się ktoś jutro wieczorem na małą sesyjkę? Generalnie nie musimy od razu jeździć jak ostatnimi razy po kilka godzin :D Można się zgadać na godzinkę albo i pół. Ja powinienem być jutro dostępny cały wieczór gdzieś do 23.
Ja ogólnie tak sprawdzam czy mi kiera chodzi, potencjometr chyba już szlag trafia, kierownica szarpie strasznie i nie da się prosto jechać. :(
Ja się dzisiaj piszę na przejażdżkę, godzina w zasadzie dowolna, czekam na propozycje ;)
O, nie spodziewałem że ktoś się odezwie przed południem :) Jasne, już jestem w grze.
Wejdzie ktoś na chwilę? ;)
Nie szkodzi, dzisiaj i tak za długo nie pojeździliśmy, ja już musiałem kończyć. Zrobiliśmy parę wyścigów z bizonem, później dołączyć Simen, ale dosłownie jedną rundkę zrobiliśmy we trzech, potem musiałem znikać. Kiepsko mają się rzeczy jeżeli chodzi o klub, otóż wygląda na to że poza nami nie ma chętnych do wyścigów, ile razy nie sprawdzam to po prostu nie ma żadnych sesji. Chyba trzeba będzie po prostu założyć drugi klub i ścigać się między sobą, może nie być innego wyjścia.
To tak jak mówiłem właśnie, drugi klub i jazda, tylko trzeba się przynajmniej we czterech jednocześnie zgadać bo pisałeś grish, że wyzwania muszą być przynajmniej 2vs2 o ile dobrze zrozumiałem.
Ja jutro już raczej bankowo będę, gdzieś od 19 myślę. Mogę jutro założyć drugi klub.
To Ty i Kuba zrobicie klub a ja z Grishem zostanę w obecnym ;) Lipa będzie jak plan nie wypali i nie będzie się dało i tak grać. A coś czuję że tak będzie bo mi nigdy nie wykryło drugiego klubu do gry.
Ja muszę zostać w obecnym bo go założyłem, nie mogę zmienić ;) I nie powinno być lipy, jak będzie nas czterech, jeden klub założy grę, drugi do niej dołączy i musi się udać. Mi też nie wykryło innego klubu, bo prawdopodobnie ludzie się wysrali na kluby i nie organizują takich zawodów. Warunek jest jednak że będzie nas grało w jednym czasie minimum czterech, bo faktycznie musi być przynajmniej 2vs2.
Jutro jeżeli będę to po 22:00.
Ja jutro też najwcześniej o 22 będę. Za to jak coś to mogę siedzieć do późna, bo piąteczek wolny :D
BTW, wiecie może czy da się odblokować jakoś auta z DLC bez kupowania dodatków? Mam wczesną wersję gry, bez nich ;<
To jak Wy o 22, to ja odpadam ;) Ostatnio znowu przestawiłem się na szybszy tryb chodzenia spać i o 23 muli mnie strasznie no i w ogóle nie chce mi się grać w takich późnych godzinach ;)
BTW jak będziemy kiedyś w 4 to w trójkę (ja, kuba, fenfir) musimy wziąć Ferrari F430 Scuderia 16M i będziemy cisnąć do odciny specjalnie, grisha wkurza ten dźwięk bo jest zbugowany i chodzi jak komar :D
Simen --> niestety nie, będą co prawda widoczne w salonach, ale nie będziesz w stanie żadnego kupić jeżeli nie będziesz miał tego samochodu wykupionego jako DLC.
bizon --> Ty już tam nie kombinuj za bardzo i pamiętaj że zawsze mogę głośniki wyłączyć :P
Simen - ja na razie dwa modele z dlc kupiłem, widziałem chyba opcję, że można auto kupić dla klubu, nie wiem jak to działa, ale w razie czego mogę coś z tych dodatkowych aut kupić i dać na klub.
Ja mogę dzisiaj o 22 wejść. Wcześniej też pewnie będę, ale nie wiem dokładnie o której, pewnie koło 20. Dzisiaj założę ten drugi klub.
Ktoś wbije teraz? fenfira już widzę ;)
Dobra, udało się, rozgrywka założona, jedźcie do swojego klubu i spróbujcie dołączyć. Bizon, Ty też, bo nie mogę zaprosić.
[edit] Czekałem 15 minut i dałem sobie spokój. Bizon gdzieś zniknął, do was dwóch ani dołączyć ani zaprosić, zasrane serwery...
Na dzisiaj kończę, dzięki za przejażdżkę, może kiedy indziej będziemy mieć więcej szczęścia.
Cholerne serwery... To jest ciągła męka z tym. Nawet żeby wejść do gry jest problem, o wyścigu to już nie wspominam
Ja zniknąłem bo po 3 crashach gry i komunikatach "członkowie rywalizującego klubu opuścili wyścig" wolałem dać sobie spokój, co mnie zaprosiłeś to akceptowałem i jak już miałem wejść do wyścigu to się pojawiał w/w komunikat i mnie wywalało do klubu a jak dałem żeby dołączyć do sesji to się pojawiało "nie można dołączyć do sesji" i tyle...
Bizon -> jak się nazywa ten mod do zdjęcia limitu prędkości z aut? Bo bym to rs5 chętnie odblokował.
Przy okazji ma ktoś z was rs6 avant? Bo jakiś taki mułowaty się wydaje, jest z A4 a rs5 jest z A5 a wydaje się szybszy, chętnie bym porównał ze świateł.
Ja dzisiaj z okazji wolnego dnia ładnie cisnę wyścigi, trochę autek w kolekcji się pojawiło, za chwilę też zmodyfikuję na 4 poziom veyrona ss :)
TDU 2 Performance Editor:
http://forum.turboduck.net/threads/32558-TDU2-vehicle-property-editor-UPDATED
Plik wymagany do instalacji działania Performance Editora:
http://aluigi.altervista.org/papers.htm#tdudec
Jakbyś nie umiał go tam znaleźć to wciśnij CTRL+F i wpisz "tdu", pojawią się 3 wyniki, wszystkie dotyczące tdudec, kliknij w ten link obok i się pobierze. Zresztą, link jest tak ustawiony że po wejściu w tą stronę jest idealnie na środku monitora, nie powinieneś mieć kłopotów ze znalezieniem go.
Instalujesz poprzez wrzucenie obydwu plików z archiwum do folderu gry, potem musisz w TDU 2 PE wpisać odpowiednią ścieżkę folderu w którym znajduje się gra i pliki tdudec czyli po prostu główny folder gry, u mnie wygląda to tak ------>>>
Potem dajesz save, klikasz brand, wybierasz audi, klikasz model, wybierasz RS5, wchodzisz do zakładki "drive-train" i w polu speed limit wpisujesz 1000. Pojedzie oczywiście tyle ile silnik pozwoli, obstawiam że jakieś 300. Ale po prostu nie będzie limitu. Wątpię czy nawet znajdziesz prostą by te RS5 rozkulać do odciny na 7 biegu.
RS6 Avant-ja mam, muli jak skur... Niby ma 572 KM ale gra chyba coś źle oblicza tą moc bo jedzie jakby miał może 250-300 KM. Wiem że waży 2 tony ale RS5 też do lekkich nie należy a przy nim to rakieta, no i ma ponad 100 KM mniej.
Dzięki za instrukcję, to jak będziesz w grze to daj znać to zrobimy mały test rs5 vs rs6.
edit. Veyronem SS po tuningu wycisnąłem równe 444 km/h :) Szedłby dalej, ale prostej brakło.
edit.2 Jednak ten edytor nie działa z wozami z dlc :( Wywala błąd przy próbie załadowania rs5, tak samo dzieje się z veyronem ss. Normalne auta działają, szkoda.
Ech, aż sprawdziłem u siebie, faktycznie nie wczytuję aut z DLC. Szkoda a RS6 Avant to ja chyba odblokuję, na necie są filmiki jak objeżdża italie w sprincie od 200 km/h w górę. Po prostu obydwa samochody jadą równe 200, na 3 startują i po paru sekundach avant ucieka italii. W Top Gearze było też mówione że testerzy audi wyciągnęli z Avanta ponad 325 km/h, ciekawe czy mi się uda :D
Mnie już dzisiaj nie będzie, idę spać za niedługo bo jutro o 6 wstaje.
I takie pytanie: Miałby ktoś zarzucić linkiem do moda który dodałby mi gdzieś coś w stylu test tracka czy coś? Chcę po prostu mieć taką w cholerę długą drogę i prostą, niestety ale TDU 2 nie oferuje takich dróg na których mógłbym rozpędzić tego CCXR'a do 450 tak jak jest napisane w danych pojazdu.
Jednak jestem ale to tylko żeby zdjęcia dodać, nawet do online nie wchodzę.
Dodam parę fotek z dziś i ze wczoraj.
Dzisiejsza z fenfirem i randomem ------>
Też z fenfirem i jakimś randomem.
I tylko z fenfirem
A ta ze wczoraj
Grish, ja i fenfir.
I na zakończenie dnia bizon w latającym Ferrari.
Najlepsza hopka w grze.
Trzeba dodać, że ten random w bugatti pytał się jak zmienić awatar łamanym angielskim - zaczął pytanie od "how" a później już po rusku :P Także dogadaliśmy się z chłopakiem :)
Ludzie ale heca! :D Driftowałem sobie Viperem i jechałem tak z 200, chciałem spróbować driftu przy takiej prędkości więc daję po ręcznym ale za mocno mnie rzuciło i szybko odbiłem w prawo i coś wtedy strzeliło w kierownicy. Pomyślałem że już się spieprzyła na amen ale się okazało że się...naprawiła :D Fakt że teraz jak skręcę w prawo to nie odbija do pozycji prostej ale już się nie trzepie tak jak przedtem, w końcu prosto można jechać :D
Głupi to jednak zawsze ma szczęście.
Przeglądając mody na turboducku natrafiłem na ciekawą informację sprzed kilku dni:
GUIS I STOP THIS TOPIC BECAUSE WE START WORK AT BRAND NEW CAR PACK WITH STARGT, KIBORG-DVA, TDUCHICKEN AND SOME OTHER MODDERS. WE TRY TO MAKE SOMETHING LIKE A NEW UNOFITIAL PATCH FOR THE GAME. ENJOI THIS PACK, BUT FOR NEW PACK YOU WILL NEED CLEAN GAME ONLI WITH DLC'S AND UP0,4.
http://forum.turboduck.net/threads/32428-TDU2-new-car-pack-Final-Update
Wiadomo, że nie ma co się tego szybko spodziewać, ale fajnie, że komuś się chce jeszcze pracować na tą grą.
Bawimy się teraz z Kubą edytorem aut, ja modyfikuję audi tts, na razie poszedł 467km/h, ale są widoki na więcej :)
Obok screen z ustawień dla Kuby w celach pomocniczych.
Ps. Reszty aut nie ruszam, nie chcę sobie psuć zabawy, to tak żeby nie było ;)
Fenfir
Ja każde auto przed zmodyfikowanie exportuje do specjalnego folderu-po to żeby jak coś pójdzie nie tak to wgrać oryginalne parametry.
No i 467, średnio, ja zrobiłem italie tak że pojechała 682, przebieg idzie mniej więcej tak że 200m na sekunde ;)
Wiadomo, italia szybsza od TT ale jakby przyszło co do czego to beetlem objadę Veyrona SS :D
Aha i wiec że zmiana parametru koni mechanicznych nic nie daję, możesz i 10k dać, pojedzie tyle ile wcześniej. Za moc odpowiada jedynie Acceleration/Torque (NM), było w italii na 540, ja ustawiłem 4000, potem tylko zmieniłem przełożenie 7 biegu z 0,8200 na 0,4000 i jedzie prawie 700 km/h.
No i teraz zrobiłem 660 na prostej na oahu obok lotniska jednak to chyba nie był dobry pomysł bo chyba zagiąłem czasoprzestrzeń i gra wywaliła komunikat że serwery TDU 2 są chwilowo niedostępne :D
Wiem, że trzeba inne parametry zmieniać, nie bój żaby :P
Długo się tym nie bawiłem, jutro przygotuję coś lepszego, zresztą to co teraz ustawiłem to nawet by się normalnie dało wycisnąć w aucie :D Nie szalałem ;)
1500 km i 850nm mają auta z ekstremalnym tuningiem.
Ho ho ho...ustawiłem acceleration/torque (NM) na 50k, nie można wystartować nawet z 7, od razu zrywa i idzie do odciny :D
1500 km i 850nm mają auta z ekstremalnym tuningiem.
850Nm na 1500KM mocy to średnio, Veyron ma 1200NM przy 1001 KM, Q7 ma chyba 800 z hakiem przy 500KM (chyba, nie wiem dokładnie ile ma). No ale moment obrotowy nie jest proporcjonalny do mocy silnika, wiele zależy od jego pojemności, elastyczności pracy itp itd...
No widzisz, veyron ma 1200nm a ja w tts 850nm i robi go jak chce na prostej, generalnie ustawiłem tak tts, że da się bez problemu jeździć, nie rwie nigdzie, rusza normalnie itp.
Ja italie niestety mam tak zrobioną że muszę startować z szóstki. Tzn. mogę normalnie jechać od 1 ale wtedy minimalnie gazu, ogólnie dobre to jest na odkrywanie dróg bo się szybko zbiera, 300 km/h w jakieś 6-7 sek robi. A propo odkrywania dróg, mam 99% na ibizie obszar 2 i za ch...a nie umiem zrobić 100. Pewnie będzie to jakiś metrowy kawałek chodnika drogi gdzieś na kompletnym zadupiu.
To tts ładnie mogę od jedynki z gazem ruszać, nie zrywa przyczepności.
bizon, zobacz czy nie chodzi o ten ogonek drogi na południe od szkoły jazdy A, łatwo go przeoczyć bo pokrywa się z krawędzią pola i jest przez to na mapie ledwo widoczny.
Mam już ten ogonek :)
No i co najgorsze, wczoraj całą mapę oglądam na full przybliżeniu i nagle widzę jakiś metr drogi w terenie. Teleportuje się i myślę "w końcu się udało", przejeżdżam ten kawałek i nic...skończyłem szukać i teraz robię drogi na Oahu, Ibiza się może "sama znajdzie" jak będę po niej jeździł dość często.
Jest jeszcze jeden taki fragment, na samej północy, mniej więcej pośrodku mapy. Przy wyjeździe z tunelu jest przy drodze stacja benzynowa i tuż za nią jest króciutka dróżka dojazdowa do niej, też liczona jako droga.
Niestety ale tam też już jechałem. Pewnie będzie to jakiś kawałek drogi w mieście którą ominąłem bo jechałem np po poboczu i mi nie zaliczyło. Na razie to pierniczę.
A tymczasem testuję ENB, ładnie wygląda tyle że jest pełno bugów, jak są wystrzały z rury to wygląda jakby fajerwerki leciały a mapa cała świeci na niebiesko od odkrytych dróg (źle są jakieś odbicia/refleksy zrobione i po prostu te drogi zaznaczone na niebiesko się strasznie świecą)
Edit
Znalazłem inną wersję, nazywa się Epic ENB i nie dość że lepiej wygląda to nie trzeba bawić się w setkach ustawień i nie ma bugów z odbiciami :D wstawię zdjęcia za niedługo.
Ok, wersja oryginalna, bez ENB
Wersja z ENB
Ze stałych 75 FPS jakie miałem na oryginalnej wersji zrobiło się niestabilne 55FPS (50-60, różnie jest) no ale to przecież dalej płynnie a kompa mam słabego ;)
GTX 650
I3-2120
6GB RAM
Świetne jest to że ciągle możemy porównywać wersję oryginalną z ENB, wystarczy wcisnąć Shift + F12! :)
Link:
http://forum.turboduck.net/threads/31149-EPIC-ENB
Instalacja bardzo prosta, wrzucamy te 4 pliki do głównego folderu gry i gotowe ;)
ENB testowałem, w pierwszej chwili wygląda fajnie, ale te podkręcone kolory zwyczajnie nie pasują i wywaliłem to po kilku minutach.
edit.
Bizon -> zrobiłem swoją "teteką" 730km/h przodem, na wstecznym za to 580km/h :)
Osiągnięte przy 3500nm.
To jak Ty ten tylny ustawiłeś że od zera do 580 jedzie o_O :D
No i propsy za to że udało Ci się utrzymać samochód w linii prostej jadąc z taką prędkością do tyłu ;)
Ja za to zrobiłem w balona całą ekipę Atari. Stało się to tak że wszedłem sobie do salonu z Jaguarami, Caterhamami i czymś tam jeszcze, no i strasznie spodobał mi się XKR Speed Pack no ale wiadomo-trzeba kupić za tokeny. No to wziąłem sprawy w swoje ręce i postanowiłem na necie poszukać moda na XKRa właśnie w takiej wersji. Niestety (lub stety) nie znalazłem takiej wersji ale za to znalazłem XKR-S! :) Wygląda niebo lepiej od zwykłego XKR-a ;) No i tak sobie nim jeżdżę i przy 252 block, no to odpalam PE, ściągam ograniczenie i włączam TDU no i myślę że pojedzie tak z 300 ale nie, jedzie na 5, pociągnął na niej do 307 bodajże, wrzucam mu 6 a on dalej ciśnie i tak jedzie i jedzie, przy 350 byłem nieźle zaskoczony no a przy 388 już odcina ale to nie że nie ma mocy i nie pojedzie tylko po prostu skończyły mu się obroty :D Jakbym mu dodał 7 bieg to objedzie Super Sporta z palcem w d... No ale to trochę bez sensu, nie chcę żeby miał jakiekolwiek ograniczenie ale też auto z A5 jadące 388? Kiepsko...
Tyłem jechałem na lotnisku na Ibizie, na zwykłej drodze nie testowałem, ale podejrzewam, że bym go nie utrzymał. Oczywiście poszedłby spokojnie więcej, ale kończy się pas.
Trzeba odpowiednio główne przełożenie skrzyni ustawić.
Ile ten XKR-S ma NM? Normalnie to auto tyle w życiu nie zrobi, więc ktoś poszalał z ustawieniami.
Ile ten XKR-S ma NM
625. No ale to nie jest moc z XKR-Sa tylko z zwykłego XKR-a bo mody takie pojedyncze to zmieniają tylko karoserie i wnętrze, silnik trzeba samemu ustawić jeśli chcemy faktycznie samochód odwzorować ale ja nie zrobiłem nic poza ustawieniem limitu prędkości na 1000. No i on przy powiedzmy 360 przyspiesza tak samo jak przy 280. Po prostu on ma normalnie ograniczenie na 250 i chyba jak jest to ściągnięte to on po prostu przyspiesza w nieskończoność.
Normalnie to chyba ani 300 nie pojedzie, nie wiem nie chcę mi się sprawdzać na necie.
Mi to tam nie wadzi bo szukałem auta do cruisingu a nie popierniczania 350 przez miasto. Śmigam sobie nim spokojnie po autostradzie z prędkością 150 km/h i podziwiam widoki jakie oferuje ENB ;)
Mocy ma tyle samo co XKR który w salonie stoi, 503KM, jakoś 5sek do 100 i 250 ograniczenie, ja tylko je ściągnąłem i takie prędkości rozwija :D Przy 503KM w życiu by się to nie udało.
-------->>
Niczego nie świadomy że Ci fote strzeliłem nie? :D
Cayman jest piękny, ten jaskrawy pomarańczowy kolor w słoneczne dni na tym ENB wygląda niemożliwie.
Te nm jakoś dziwnie działają, zwykły veyron ma w grze 1250nm i robi te 407? km/h a jak modowałem wczoraj tts to przy 850nm robiłem 470km/h. Różnica w wadze jest, ale nie aż taka, żeby to usprawiedliwić. Także nie można ustawiać w grze prawdziwych wartości bo to się nie skaluje.
Zwróć uwagę na Engine Acceleration i Engine Inertia. Jak odpowiednio ustawisz to możesz zrobić moc Seicento ;)
Jednak ciężko się eksperymentuje z tą Inertią, ja po zabawie tym przy Californi nie umiałem nią ruszyć ;) Dobrze że exportowałem oryginalne wartości bo tak to musiałbym reinstalować :)
Inertia to chyba coś w rodzaju elastyczności silnika i przeniesienia jego mocy na skrzynie którą oczywiście też trzeba idealnie ustawić jeśli chcemy zrobić realne osiągi jakiegoś samochodu.
A i a propo reinstalla, skopiuj sobie cały folder TDU 2 w jakieś bezpieczne miejsce, dzisiaj musiałem na nowo rozpakowywać grę, instalować patcha i wszystkie mody. No po prostu na nowo instalować cała grę bo coś poszło nie tak z Caymanem bo chciałem mu ustawić prawdziwe wartości i gra zaczęła wywalać przed oknem startowym.
BTW przed chwilą takie coś widziałem ------>>
Skąd się Lexus wziął w tej grze? Nie mam też żadnego moda na Lexusa więc jak to możliwe że widzę tego Lexusa a nie random cara TDU 2 (czyli lancie na tych kołach wielkich)?
No i gdzie jest Grish i Kobba? Cały dzień ich nie widziałem.
Zrobiłem sobie kopię pliku gdzie siedzą ustawienia aut, kopii gry nie mam zamiaru robić bo więcej i tak nie zamierzam grzebać przy osiągach aut, pobawiłem się tts i starczy.
A ja takie cuś odkryłem: Ściągnałem TDU 2 Open DLC bo podobno można przez to grać w kasynie nie płącąc 800 tokenów za nie. No i faktycznie dzieła, mogę grać (tyle że jeszcze nie grałem bo strasznie mało ludzi), ścigać się o te R8 (mam świetny czas, jestem tylko 15558, pierwszy dostaje R8 V10 w wersji Spyder którego nie można kupić poza kasynem).
Ogólnie to nieźle, poszukam jeszcze hacka dzięki któremu będę mógł jeździć autami z DLC (ale pewnie w Offline :))
--------->>>
Prędkość
Zrobiłem dzisiaj nowy, udokumentowany rekord prędkości - 782km/h :) Dasz radę pobić bizon?
Przed nagrywaniem przejazdu na próbie zrobiłem nawet 795km/h, ale nie mam zdjęcia.
edit. Jeszcze się chwilę bawiłem i zrobiłem 811km/h.
Ja nie umiem, Italia-686 km/h a jak się bawiłem TT RS Roadster to powyżej 600 huśta jak cholera. Też nie możesz ustawić "downforce front"? Ja klikam apply i nic się nie dzieje, wartość zostaje taka sama, właśnie przez to nie umiem tego zrobić bo samochód zaczyna podskakiwać i nie można przyspieszać.
BTW Polecam tą stronę:
http://caravto.com/
Wiem że to od wschodnich "kumpli" i nic nie można poczytać ale jest tam chyba ze 100 razy więcej samochodów niż na turboducku. Na panelu po lewej klikacie Test Drive Unlimited 2, zjeżdżacie na dół i macie wszystkie firmy, klikacie w tą która Was interesuje i możecie przeglądać mody samochodów do TDU 2 z tej wybranej przez Was firmy, ja już znalazłem Evo IX którego na Turboducku nie było ;)
A jednak nie polecam, strona ma Ukasha, mi na szczęście nic się nie stało bo w porę reagowałem uruchamiając jakieś 10 programów czyszczących kompa ze śmieci ale okienko z powiadomieniem że kompa zablokowała mi policja i muszę wpłacić 500zł nieźle mnie przestraszyło.
Tak się właśnie kończą wizyty na ruskich stronach :D
Co do ustawień to też mi cała ta zakładka działa jak chce gdzie jest siła docisku.
Auto dość specyficznie ustawiłem, na jedynce robi prawie 400km/h, przez prawie cały czas przyśpieszam z gazem na 30-40% tylko na sam koniec daje full. Później podeślę screeny z ustawami, może sam coś wyciśniesz z tego więcej.
Autami które mają na 4 łatwiej się rozpędzić do takich prędkości. Ja to w Italii na minimalnym gazie musiałem jechać bo od razu mieliła asfalt, powyżej 200 już spokojnie na 3/4 gazu można było dać ale do 120 strasznie łatwo zrywa.
No i chyba znalazłem sobie porządne auto do cruisingu. Toyota Camry, wyciska 240 czyli nie za dużo i nie za mało (i tak nie przekraczam 200), 7 sek do setki i 200 KM, ogólnie to to są osiągi z Golfa bo za niego ją zamieniłem :D Jedynie co mnie wkurza to to że strasznie czułe ma hamulce, albo nie hamuje wcale a jak wcisnę milimetr mocniej to już słychać jak koła asfalt zabierają ze sobą przy hamowaniu. Nie robi tego po prostu płynnie.
No i jeszcze Peugeot 406 ale jego nie testowałem.
Jak za mocno hamuje to zmniejsz wartości w zakładce grip performance -> grip/tarmac
Ja się bawiłem też dodając przyczepności to powyżej pewnej wartości auto z miejsca skakało a nie ruszało, w drugą stronę można znowu zrobić tak, że praktycznie w ogóle nie hamuje więc coś dobierzesz.
Będzie ktoś dzisiaj koło 22?
Tylko normalnymi autami, a nie takimi, co robią 700km/h ;)
Na jakieś 2h mogę wbić. Nie moduję samochodów więc spokojnie, max. ~420 pojadę ;)
Dzięki za przejażdżkę dzisiaj, niebawem wrzucę kilka zdjęć z dzisiejszego dnia :)
Również dzięki.
bizon -> te zdjęcia na turboducku u góry, screen of the week to są zdjęcia z gry, z tdu2?
http://img.turboduck.net/sotw/sotw_65_2.jpg
Tu jest fajne bmw, ale coś nie mogę znaleźć.
Też tej M4 nie umiem znaleźć ale też jakoś specjalnie jej nie szukam bo BMW nie lubię.
No i nie wiem czy to faktycznie screen z TDU 2, nie ma chyba żadnego Free Camera Moda którym można by robić takie swobodne zdjęcia, ale taką grafikę można zrobić bo ja mam więc potwierdzam :D
Dzięki za grę dzisiaj. Fajny offroad był ;p
bizon- ten sposób na zmianę piosenek w radiu na pewno działa http://forum.tdu-central.com/threads/27248-Badman-Custom-Radio-Guide Miałem podmienioną tylko jedną i przez jakiś czas próbowałem jeździć na tym jednym radiu żeby ją usłyszeć, aż w końcu zapomniałem. Teraz w trakcie jazdy odpalam radio i "O, znam tę piosenkę... O cholera, działa" ;)
No fajny offroad, fajny, zwłaszcza jak musiałem wam pomagać pod górkę podjechać :D No ale nie ma zmiłuj, pod taką stromiznę, w deszczu, z napędem na tył - marne szanse :)
Akurat mnie nie było :D A jak jestem to tylko fenfir jeździ a w 2-kę kiepsko.
Bizon -> da się zmienić dźwięk silnika? Konkretnie chodzi mi o subaru imprezę. Przy większych prędkościach lekko świszczy co na dłuższą metę doprowadza mnie do szału, poza tym świetne auto do zaliczania bezdroży, tylko ten dźwięk.
Tutaj fota z wczorajszej eskapady. -->
A tutaj zdjęcie zrobione jak bawiłem się audi tts. Wybiło mnie przy prawie 700km/h na krzaczku.
fenfir
Da się:
http://forum.turboduck.net/threads/28157-Pilots-Subaru-Impreza-WRX-STi-Sound-Mod
I poszukaj jeszcze tu:
http://forum.turboduck.net/forums/137-Sound-Mods
;)
@bizon1807 > Fajny wątek. ;-)
Gierka wygląda nieźle. Zamierzam ją sobie kupić. Ale ja wolę przed kupnem wypróbować, jaka ona jest. Poda mi ktoś linka do pobrania DEMA Test Drive Unlimited 2? Oczywiście, jak jest. :-)
EDIT: Jeszcze trochę i będzie 300 postów. Taka ich ilość w takim czasie? Wnioskuję, że gra musi być wciągająca widząc taką aktywność GOL'owiczów.
Dużo postów to wrzucenie zdjęć więc klepanie kilku postów pod rząd ale i tak nie spodziewałem się że wątek dotrwa chociaż do 50 postów a tu proszę, 20 dni i 300 :D
A wciągająca jest, jak już się wydaje że nie chcę nam się grać to nagle znajdujemy kolejnego świetnego moda dzięki któremu gra znowu świetnie bawi ;)
No i nie ma dema TDU 2. Jak chcesz ją przetestować to tylko pirat pełna wersja ale i tak gra w offline w TDU 2 jest strasznie nudząca. Cała zabawa zaczyna się w online bo pod niego TDU 2 zostało zrobione ;)
Szymon_1904 -> Jak się zdecydujesz to moja rada jest taka, żebyś się nie zniechęcał na samym początku.
Ja jak włączyłem pierwszy raz to niezbyt mi się spodobało, jakby nie chęć pojeżdżenia z ludźmi z forum pewnie bym odstawił grę w kąt. Na szczęście pojeździliśmy trochę razem i po 2-3h gra mnie wciągnęła.
Ja kupiłem tdu 2 za 5 euro w grudniu na promocjach steama, na allegro pewnie dorwiesz w podobnej cenie także ryzyko małe.
Bizon -> natrafiłem na mod poprawiający cienie:
http://forum.turboduck.net/threads/25336-Ichibu-Optimised-Shadows
Korzystałeś może? Bo w opisie jest ostrzeżenie, że można bana w grze online wyłapać to niezbyt ciekawie. Orientujesz się jak to wygląda?
Nie miałem tego moda, pierwszy raz widzę no i nie wiem czemu miałby grozić ban za lepsze cienie :D
W grze online dostałem dwa razy bana za trainery. Po prostu pojawia się okno tytułowe gry (te w którym pojawia się żeby kliknąć start) z napisem "Wykryto cheatera!" Potem włączyłem na nowo tyle że bez trainera i grałem ;) Żadnych problemów.
To może zaryzykuję.
Właśnie zaliczyłem wszystkie drogi na Ibizie, jak dalej ci brakuje tego jednego procenta to polecam dobrze sprawdzić miasto, w którym się pojawia na początku gry, to przy pierwszej szkole jazdy, tam to miasto ma szarawą teksturę i łatwo ominąć jakąś drogę lub mam jeszcze jedno miejsce, które można łatwo przeoczyć, jakby co to mogę podesłać zdjęcie.
ooo gtx się pojawił :D
Grasz też w TDU 2?
W TDU 2 nie. Wgl w nic teraz nie gram z braku czasu. Mam w tym roku maturę więc wolę sobie głowy grami nie zaprzątać :D za bardzo. Ale grałem jakieś 2 miesiące temu w TDU (pierwszą część). Pograłem trochę niestety na klawiaturze i doszedłem do wniosku, że bez kierownicy czy pada to nie ma za bardzo sensu. Niby się jeździ fajnie ale na kierownicy było by 2x fajniej. Mam nadzieję, że zagram kiedyś w TDU 2, kto wie może się spotkamy w wirtualnym świecie :).
TDU 2 to fajna gra tylko trzeba się przyzwyczaić. Głównie to mody sprawiają że tak do siebie przyciąga ;) No i faktycznie to gra tylko pod kierownice, pad też nie daje takiej przyjemności. Kierownica+jakieś szybkie auto którym będziemy wolno jeździć i ulubiona muzyczka przygrywająca w tle i automatycznie z godziny przed kompem robi się 5 :D
A ja jak zwykle wbijam i nikogo nie ma :D a jak mnie nie ma to Wy jesteście w trójkę :P Ale spoko, miałem świetne towarzystwo w postaci XKR-Sa i jego orkiestry V8 zaprzężoną w 503 kucyki które swobodnie hasały po górskich ścieżkach O'ahu ;)
Jutro zrobię nową część, wprowadziłem zmiany we wstępniaku.
Nie było nikogo to około 22 wyłączyłem :P Generalnie to od ostatnich kilku dni ostro cisnę w tdu i potrzebuję trochę przerwy, jutro mnie raczej nie będzie jak coś.
Jeżeli dzisiaj będę to po 22. Za to od jutra mam 4 dni wolne, więc będzie trochę więcej czasu na wspólne przejażdżki.
[edit]
Nowa część by się zdała ;)
Jest, mój jest trzysetny post :D
A tak na serio to trzeba by się zgadać żeby zrobić jeszcze może jedną próbę wyzwań między klubami.
Jak wcześniej zaznaczyłem, w ciągu najbliższych 4 dni powinienem być dostępny, więc będzie można spróbować.