Oglądam właśnie lajwa z eventu nowego battlefielda:
https://www.youtube.com/live/1U2gZQA2-4U?si=gEMg9a7JjdGgbJDZ
Vibe powiedziałbym takiego bad company 2, ewentualnie battlefielda 3 i 4, nawet dźwięki przykładowo czołgów są bardzo podobne, cieszy mnie fakt że w końcu posłuchali graczy w wielu aspektach. Gość ze streama do dziś nagrywa 1, czyli jedną z najlepszych części, ogólnie na battlefieldach i innych fpsach zjadł zęby, także zna się na rzeczy i ma tożsamą opinie na temat serii do mojej. Dodatkowo przyznał się, że bierze udział w tym projekcie od prawie dwóch lat - zapowiada się powrót w niezłym stylu, jeśli beta siądzie, to pomyślę czy nie kupić szóstki na premierę
Drodzy Panowie mam całą firmę na bani, to był naprawdę beznadziejny tydzień, (kolejny pewnie też taki będzie ) zwłaszcza dzisiejszy dzień ale mam jedno pocieszenie. Wiem jestem niereformowalny. Przed Wami shakowane przeze mnie PlayStation 5. Miłego weekendu Panowie.
to był naprawdę beznadziejny tydzień
Nie musisz mi mówić ;) Dla mnie też wybitny nie był.
Przed Wami shakowane przeze mnie PlayStation 5. Miłego weekendu Panowie.
Co tam to daje ciekawego? Odblokowuje jakieś fajne funkcje? Zdejmuje capa z 30 klatek w grach?
Tak jest.
Red Dead Redeption 2, Arkham Knight, Bloodborne, The Evil Within, The Order 1886, DriveClub i wiele innych w Glorious Locked 60fps<3
https://m.youtube.com/watch?v=zudVvpQS-8Y&pp=ygUZRGlnaXRhbCBmb3VucmR5IGphaWxicmVhaw%3D%3D
Są jeszcze cheaty. Np one-hit-kill, immortality itp w Bloodborne, spodobałoby Ci się
A ja wciąż czekam na upgrade w postaci 60 klatek do RDR2.. zresztą do Arkham Knight też bym chciał. Z tym pierwszym znając życie się doczekam, ale z Batmanem może być problem :/
I co, te 60 fps jest stabilne etc. To deweloperka w chuja leci po prostu z tym lockiem, że se wystarczy konsolę zlamac i już śmiga wszystko 5 razy lepiej?
Akurat przerobiona konsola to zazwyczaj najlepsza konsola :D Można na tym jakiegoś retroarcha zainstalować albo emulatorki?
Via Tenor
Jak nie jak tak?:)
Via Tenor
To dziel się Pan wrażeńkami na discordzie bo tutaj to pewnie za chwilę Dżon dostanie palpitacji serca :D
Szkoda, że early acces. Mam wrażenie, że teraz absolutnie wszystko co ciekawe wychodzi najpierw w EA.
Tymczasem najważniejszy news dekady przeszedł na GOLu właściwie bez echa:
https://www.gry-online.pl/newsroom/niezapomniana-trylogia-gothic-trafi-na-playstation-i-xboxa-piekna/z32e5f1
Pewnie będzie takie jak w Elexach czy Risenie 3. A te mimo że oczywiście drewniane to było całkiem ok. Ja się tam jaram, że będę mógł w końcu zagrać w Goticzka na plejaku <3
Cóż ostatnio grałem w goticzka z modem na sterowanie i kontrolowanie Dualsensem i o dziwo nie było to najgorsze doświadczenie na świecie. Gotik ogólnie śmierdzi, ale pod kątem sterowania na padzie naprawdę nie wypada do gorzej niż inne gry z tego okresu, które zazwyczaj już były kreowane pod np. Playstation 2.
Ja w zeszłym roku kupiłem ponownie G2 na Gogu, żeby zagrać sobie w Kroniki Myrtany, ale odpadłem po kilku godzinach. Nie umiem już grać w to na pc.
No i właśnie jedynie tych Kronik mi szkoda, mogliby się jakoś dogadać z twórcami tego moda i zaimplementować do tego zbiorczego wydania jak to się czasem dzieje w przypadku fanowskich modyfikacji.
Oby tylko sterowanie było bardziej zbliżone do tego w fanowskim pluginie, z którym ukończyłem niedawno G1 i G2, a nie do tego, co zrobili na Switchu. Niestety w reckach wyglądało to na skrajnie niewygodne, podczas gdy ogrywanie Gothica z fanowskim pluginem dodającym wsparcie dla padów na PC, to dla mnie obecnie najwygodniejszy sposób na ogrywanie tego cuda :P
Skonczylem Dooma 3 (po raz pierwszy, kiedys odpadlem w polowie), nie wiem czemu pod koniec mi sie rozdzielczosc zmienila, ale kit z tym.
Sama gra o dziwo mocno mnie wciagnela, bardziej odpowiada mi taka formula niz w tej nowej trylogii, niby straszy prostymi srodkami, a pare razy przyprawila mnie o palpitacje serca. Model strzelania nawet w 2004 roku nie byl jakis szczegolny, tym bardziej dzisiaj takowy nie jest, ale mimo tego grało mi się lepiej niz w te nowe czesci
Nie jest to najlepszy fps 2004 roku, ale na trzecim miejscu bym go dał - ogrywalem niedawno Far Cry 1 i dzieło cryteka o ile do polowy jeszcze daje rade to w drugiej czesci gry czesto wywoluje usmiech politowania. Doom 3 zdecydowanie lepszy ma klimat, wiec HL2>Riddick>Doom 3>Far Cry
Dodatek jest fajny? Troche mimo wszystko mam dosc tej formuly i teraz mi się chyba nie chce go odpalac
Via Tenor
Ukończyłem Atomfall.
Tytuł dobry wzorujący się w moim odczuciu na serii Fallout czy Bioshocku, czuć pasję do gier.
Bardzo fajny aczkolwiek, martwy świat na który składa się kilka pomniejszych map.
Jest ten pustostan jako tako usprawiedliwiony fabułą, ale jednak zbyt to wszystko "surowe"
Niespotykane AI gdzie w większości przeciwnicy zachowują się jak po udarze.
Przyjemna muzyka chodź jest jej za mało.
Bardzo ciekawa i mająca wiele zakończeń fabuła.
spoiler start
(Ja uciekłem z głosem)
spoiler stop
Warto poświęcić te 20 godzin, zwłaszcza gdy ktoś ma GP.
Via Tenor
Wasz Hacker od 7 boleści powraca. Jak to u mnie w życiu nie może być tak pięknie jak na Youtubach i nie może wszystko iść łatwo, szybko i przyjemnie. W piątek wgrałem łatwo Jailbreak Ps5 ale fanowskie/moderskie patche 60fps za cholerę nie chciały działać.
Zacząłem podmieniać pliki patchy wewnątrz konsoli, kilka razy wgrywałem program ItemzFlow, finalnie nie wiem co pomogło (może usunięcie pluginów które się same odtwarzają przy włączeniu ItemzFlow).
Tak czy inaczej ZWYCIĘSTWO, końcu łatki 60fps na Ps5 działają!
Testowania Ps5 ciąg dalszy. Sprawdzam pierwsze The Evil Within, który na Ps4 PRO miał na początku fajne 45-55 fps w pierwszych lokacjach ale... w dalszych w lesie i wiosce się wręcz załamywał do pokazu slajdów, o czym na początku wiedzieć nie mogłem.
Na Ps5 ewidentnie na początku stabilne 60, w lesie nie wiem bo nie ma licznika na Ps5 ale już coś lata od 40 do 60... może będzie lepiej podobno to właśnie te lokacje są najgorsze, potem niby lepiej. Z tego co czytałem jest to jeden z najbardziej skopanych growych kodów i nawet na mocnych PC się dzieją cudawianki.
Ale za to Bloodborne zgodnie z testami na YT chodzi wręcz bajecznie locked 1080p60<3
Via Tenor
W sumie ten Bloodborne to chyba taki highlight całości. Batman to wiadomo, że można go ograć ładniej, taniej i łatwiej, ale Bloodborne? Ja wciąż nie rozumiem dlaczego ta gra wciąż nie dostała oficjalnego portu na next-geny i PC albo przynajmniej łatki na PS5 znoszącej limit klatkarzu. Przecież ta gra już od dawna nieoficjalnie była testowana w 60 ramkach i wyglądało to i chodziło wspaniale. Tu muszą wchodzić w grę jakieś dziwne umowy i prawa autorskie między Sony, From i nieistniejącym już Japan Studio (R.I.P) przez co gra została utknięta w peesczwórkowym limbo...
BB należy do Sony, a Sony nie jest zadowolone ze sprzedaży BB mimo że sprzedało się około w 7 milionach sztuk niestety jest sytuacja jak z Days Gone albo Demon Souls Remake. Sony mogłoby z powodzeniem oddać Remake Bluepoint ale orają się w tej generacji grami usługami i Bluepoint też dostało grę usługę która oczywiście została skasowana. Microsoft nie zachwyca w tej generacji lekko mówiąc ale Sony też sobie wali po kolanach.
Znaczy, że Sony to w tej generacji właściwie nie istnieje to się zgodzę, ale no nie wierzę, że nikt tam nie wpadł na to, aby chociaż odblokować te klatki. W Dark Souls 3 się udało....
Podobno kod źródłowy BB zaginął (trochę mi się nie chce wierzyć w takie rzeczy) i nie da się ich odblokować, a jeśli się da to tylko taki sposób że zostałyby odblokowane wszędzie w tym na Ps4 co wiązałoby się z jeszcze większą lipą w płynności. BB nie ma nawet locka na 30 na Ps5 ale jest to podyktowane tym że lock na 30 to już duży input lag a w tych grach to zło. W 60fps jest nie 33,3 ms tylko 16,7 a to samo z siebie zmniejsza laga więc lock na 60 nic tu nie przeszkadza:
0:30
https://m.youtube.com/watch?v=QACSZ2S5HLo&pp=ygUUYmxvb2Rib3JuZSA2MGZwcyBwczU%3D
Jailbreak to głęboka ingerencja w soft konsoli. Zwykli developerzy nie zrobią czegoś takiego żeby ich gra na PS miała 60fps.
Niestety chyba jedyna opcja to pełen remake od zera a nie wierzę że Sony to zrobi.
Teoretycznie Blue Point przez swoje doświadczenie w rimejku Demon Souls miało by tu fajne szanse na zrealizowanie może nawet nie remake'u ale właśnie remasteru Bloodborne... Tyle, że jak sam powiedziałeś studia Sony w tej chwili praktycznie się jedynie marnują więc na jakikolwiek sensowny ruch w sprawie Bloodborna raczej bym nie liczył :(
No i tyle by było z wakacji z rodziną. Muszę przyznać że pogoda mi pykła, dobrze też zrobiło mi postanowienie "zero mediów społecznościowych". Dzięki temu postanowieniu, mimo iż większość dnia spędzałem bez telefonu, konsoli i TV to nadrobiłem kilka niezłych seriali (między innymi Dzikość i 4 sezony Yellowstone) i ukończyłem kolejną gierkę, mianowicie remaster genialnego Langriser na Switch, spędziłem też dobre 15 godzin w Octopath Traveler.
Nie zaniedbałem też książek, przeczytałem w końcu najnowszego Wiedźmina, i zanurzyłem się w uniwersum Sandersona.
Teraz moja "samotna" część urlopu, tym razem w Polsce. Switch jest ze mną i Sanderson jest ze mną, zapowiada się piękny (niemal) tydzień.
Tak tylko podrzucam link, bo muszę przyznać się do błędu.
Kiedy kilka razy w tym wątku pisałem że Game Pass przynosi Microsoftowi 300 milionów przychodu miesięcznie to niektórzy ostro to wyśmiewali.
Biję się w pierś, oficjalnie jest to ponad 466 milionów miesięcznie.
https://www.gry-online.pl/newsroom/xbox-game-pass-przyniosl-microsoftowi-prawie-5-mld-dolarow-przych/z92e59d
Przepraszam za niedoszacowanie.
Masz oczywiście rację, ale analizę kosztów robiłem na tym forum już dziesiątki razy, opierając się na oficjalnych danych i przeciekach, nie chce mi się kolejny raz.
Nie wiem czy ja mam jakies bugi czy tekstury tak mają wygladac w niektorych miejscach?
Dawniej chyba nie zwracalem uwagi, albo o tym zapomnialem
To nawet w Doomie takich nie bylo xd
To jakiś błąd u ciebie. Jak przechodziłem Maxa 3 rok temu, to takich dziwnych glitchy nie miałem.
Bardziej denerwowała mnie słaba optymalizacja. Mój komp to może nie jest demon prędkości, ale nowsze GTA 5, które powstało na tym samym silniku działa u mnie o wiele lepiej.
U mnie chodzi idealnie w 4k (na początku jak jestem w nowej lokacji to przez 2-3 sekundy jest mniej niż 60 klatek, ale potem jest stabilne jak skała 60)
W sumie coś mi się przypomniało nawet, że parę lat temu jak koledzy u mnie byli i im tą grę pokazywałem to też miałem taką teksturę i na pewno była to słoneczna lokacja w której Max jest łysy, więc może tak jednak po prostu jest
Ty masz o wiele mocniejszy sprzęt ode mnie, więc nic dziwnego. Problem jest jednak taki, że mój komp pomimo wieku też powinien wyciągać bez zająknięcia stałe 60 klatek na najwyższych ustawieniach, jednak z jakiś dziwnych powodów tego nie robi.
W sumie coś mi się przypomniało nawet, że parę lat temu jak koledzy u mnie byli i im tą grę pokazywałem to też miałem taką teksturę i na pewno była to słoneczna lokacja w której Max jest łysy, więc może tak jednak po prostu jest
Jesli faktycznie tak było, to najwyraźniej nie ogarnęli wtedy jeszcze syfu w kodzie silnika, jaki pozostał po GTA IV. W sumie to by wyjaśniało też duże problemy z optymalizacją u mnie.
https://www.ppe.pl/news/377690/mafia-the-old-country-znamy-czas-potrzebny-do-ukonczenia-historii-czy-fani-beda-zadowoleni.html
A ja jednak wolałbym coś na miarę 30 do 40 godzin.
Także słabo, na pewno w swoim czasie ogram, ale lekki zawód jest.
Gra nie kosztuje 350 zł na premierę, jest liniowym fabularnym doświadczeniem, 12-13 godzin jest absolutnie OK.
Mafia na 30-40 godzin? Ale po co? Jedynka i dwójka to liniówki na parę godzin i były to wyborne gry podczas gdy zachłyśnięta otwartymi światami Ubisoftu Mafia 3 okazała się rozczarowaniem.
10-15 godzin głównego wątku w grze kosztującej około 200 zł na premierę uważam za bardzo dobry ruch ze strony wydawcy.
Via Tenor
Mafia na 30-40h ›
A mnie tam ta trojka siadla, byla monotonna w swoich założeniach, powtarzalne zadania do osiagniecia podobnych celow, cos jak podbijanie dzielnic w valhalli, ale miala klimat, spoko strzelanie i fajnie sie po tym swiecie jezdzilo autem przy kapitalnej muzyce z radyjka.
Ale dwie pierwsze czesci byly super, takze akurat podobaja mi sie obie wersje. Tu nawet lepiej, ze poszli w liniowosc, bo otwarty swiat w tych czasach i miejscu nie obronilby sie tak latwo.
Z każdym kolejnym materiałem i newsem mój entuzjazm wobec nowej Mafii opada :( Już pal licho, że grafika została zdowngrade'owana, a wydawca postanowił nie puszczać kopii recenzenckich (co już jest bardzo ładną czerwoną flagą), ale ja po prostu kompletnie nie czuję, że to jest Mafia. To zdecydowanie bardziej wygląda jak coś co mogło być kolejną grą o Indianie Jonesie tyle, że w TPP. Chcę się pozytywnie zaskoczyć bo jednak uwielbiam tę serię.
https://www.youtube.com/watch?v=Pce6d-8Mwo8&ab_channel=PlayStation
Nie chciałem się wychylać, ale mam podobne odczucia. Mimo że mój gatunek, to nigdy nie byłem jakimś wielkim fanem Mafii, ale grałem czy to w jedynkę, czy dwójkę, a także remake 1. Już oglądając pierwszy trailer 4 miałem takie meh i totalnie nie czuję nadchodzącej premiery. Z drugiej strony chodzą po głowie myśli, że hej, to w końcu mafia i musi(?) być dobrze, już za parę dni się przekonamy czy nasze obawy były słuszne
Wiem że za wcześniej aby oceniać, ale czy po tym studiu można się czegoś dobrego spodziewać? Remake Mafii to dobre osiągnięcie, choć mam jej wiele do zarzucenia. Ale jednak remake, a kolejna autorska odsłona to dwie różne sprawy.
hej, to w końcu mafia i musi(?) być dobrze
Szkoda że w Trójce nie było.
W trójkę nie grałem, więc nie oceniam. Wylało się na nią tyle szamba, że wolałem wybrać w jej miejsce inne tytuły
Bo poczatek 20 wieku i sycylia to fajny okres na prolog, jedna misję, a nie cala gre.
A trojka, gdyby wziac pod uwagę same glowne misje, jest bardzo fajna, typowa mafia. Podbijanie dzielnic jest niestety generyczne, a bez tego fabuly nie popchniesz.
Początek sierpnia w Game Pass.
https://x.com/XboxGamePass/status/1952716501737443636?t=9GZQowzeUE0FJLdwaimHyg&s=19
Najmocniejsza pozycja to AC: Mirage które mam dawno kupione.
a tutaj klucz do wcześniejszego dostępu za grosze jakby komuś zależało, a nie miał kodu
Mam nadzieję że nie będziemy betatestów robić, bo ta opóźniona premiera konsolowa trochę mi śmierdzi...
Contraband kaput. Mam tylko nadzieję, że Fable nie uwalą.
Jak tam wrażenia z bety? U mnie póki co mieszane. Nie wiem po co zmieniać coś co było dobre w poprzednich częściach, mieszać w klasach, niektóre rozwiązania są wręcz irytujące. Nie czuję zbytnio klimatu bitwy, po prostu sobie biegam i strzelam. Muszę dłużej pograć żeby zebrać więcej informacji, ale jak na razie jest średnio, na tą chwilę nie widzę kupna pełniaka na premierę
Zestaw Heretic + Hexen właśnie wjechał na Xboxa i do Game Pass. Uwielbiam takie niespodzianki.
https://youtu.be/jnzow2f3Rt4?si=8hjoullQt0mVDDog
Ja nie mam żadnych wspomnień z Hereticem za to Hexen to gra mojego dzieciństwa. Uruchomiłem sobie wczoraj i jak zobaczyłem startową lokację to mi się od razu micha zaczęła cieszyć. Gry dodatkowo są spolszczone. Nie żeby w tych starych strzelaniach było to jakoś niezwykle istotne, no ale są :).
ZAPRASZAM DO KONTYNUOWANIA DYSKUSJI W NOWEJ CZĘŚCI:
https://www.gry-online.pl/forum/swiat-xboxa-145/z9ffc2f2