Via Tenor
Zdrowych i spokojnych świąt panowie!
Via Tenor
Drodzy Panowie Wesołych spokojnych Świąt, niech ten wolny czas Nam za szybko nie ucieka. Giereczkowo życzę Wam i sobie rychłych premier naszych najbardziej wyczekiwanych gier, dużo czasu na nie oraz na nadrabianie kupek wstydu i niech to nasze grono się rozrasta o kolejnych grajków a może i growe Panie do Nas dołączą. Jeszcze raz Wesołych Świąt:]
U mnie w domu już wiedzą, że ja zielony jestem xd
Teraz będzie trzeba ukończyć tego AW2 ;) Być może na konsoli wejdzie jak masło
Na bogato, Panowie widać byli grzeczni:D Pudełkowy Alan Wake? Pochwalam:D Tą kruczą lekturkę sprawiłem właśnie na Święta bratu razemz kilkoma zł.... yyy koronami w środku;)
U mnie oprócz Silenta i Stalkera jeszcze taki prezencik leci:]
Crod zielony to w końcu kolor choinki:D
To już tradycja
spoiler start
Az chyba cala trylogie przejde setny raz
spoiler stop
W dlc poszli po rozum do glowy i dali normalne zadania fabularne. Teraz ogrywam jakies z sekciarzami, z mafia to wspólnego nie ma nic, ale klimat grozy jest oddany dobrze, mozna sie poczuc jak w horrorze, niczym w pierwszym sezonie detektywa.
Via Tenor
Właśnie skończyłem grać. Łoo Panie serio taka godzina?
Czyszczę mapę w Wiedźminie ile się da, plus kolejne pomagające mi w tym mody. Jeszcze ze 3 takie nocki i trzeci Wiesiek wpadły do ogranych 2024 ale aż dobrze nie będzie:P
Podróże z Geraltem zawsze szybko uciekaja ;) Ja też wczoraj trochę podróżowałem z naszym Wilkiem ale w formie czytanej ;)
Oczywiście ;) Póki co fajnie się zaczyna (po pasterce ogarnąłem 5 rozdziałów) i fajny klimat utrzymany. Geralt wydaje się tak cringowy że aż szok ;)
Najgorsze jest to że moja głowa podczas czytania widzi tylko Geralta z gry i lokacje też buduje na podstawie gier. Ciężko to wyplenić.
Aktualizacja na ps5 do pierwszego Horizona jest jednak płatna czy gdzie to wejść?
Może być płatna, bo na PC też zabuliłem 50zł lub troszkę mniej. Warto zaktualizować, bo gra jest dużo ładniejsza.
PS. Na PC dodało mi jako drugą grę, więc mam obie wersje.
Horizon: Zero Dawn.
Ale sie obżarłem słodkiego wczoraj. Po świętach to chyba jakaś dieta i bieganko będą musiały wejść.
zaraz po nowym roku też bez sensu, bo to w środku tygodnia wychodzi. lepiej od poniedziałku wtedy.
W marcu to się wiosną zaczyna i jak pogoda dopisze to pierwsze grille można odpalić więc też odpada
Jak tam drodzy Panowie Święta? U rodzinek wszystko gra? Wypoczęci? Z prezentów zadowoleni?:P
Z grubsza wszyscy zdrowi, dziękować. Przeżarty, w domu nowa konsola czeka. Jest ok :P
Fajne święta, dużo biesiadowania z najbliższymi, prezenty też bardzo fajne, w tym wyczekiwany nowy tom Wiedźmina.
Jutro już bez spiny, luźny chillout, może jakiś filmowy maratonik, zobaczymy.
Wszystko gra, dziekuje. Tyle wolnego, ze czlowiek w grze sie za robota rozglada.
Widzę że wszystko w porządeczku;) Ja też nie mogę narzekać, byle tylko wolne za szybko nie uciekło. Zdrówka Pany.
Spoko, fajnie było, pojedzone, pośmiane, nawet Kevin wleciał (wszystkie dzieciaki uśmiały się prawie tak jak ja, jak go oglądałem po raz pierwszy, co mi po raz kolejny uświadomiło, że jestem już starym koniem). Z growych prezentów to dostałem jedynie kartę podarunkową do psstore, ale parę innych fajnych rzeczy też się trafiło.
Dziś już na spokojnie. Będzie pograne, jakiś film, albo dwa planuje też obejrzeć. Lubię święta.
Wszystko spoko gdyby nie to, że w nocy z 24 na 25 jakaś ku#wa siedziała w moim samochodzie, który był zaparkowany na podwórku i ewidentnie czegoś szukała
ktoś Ci się wjebał do samochodu na podwórku? przylapaliscie go czy dopiero potem się zorientowałeś? mieszkasz na jakimś większym osiedlu czy gdzieś na uboczu? masakra...
Mieszkam przy względnie spokojniejszej ulicy, ruch samochodowy czasami bywa większy, bo ludzie omijają centrum i bardziej zatłoczone drogi. Ludzie też się kręcą, spacerują, ale nie jakoś przesadnie. Zauważyłem wczoraj kiedy wyszedłem na podwórko w celu spakowania rzeczy do auta ojca. Rzuciły mi się w oczy niedomknięte drzwi kierowcy i to przykuło moją uwagę. Po otwarciu drzwi osuszacz powietrza który leżał z boku w drzwiach był na moim fotelu, z kolei ściereczka ze schowka leżała tam gdzie pasażer trzyma nogi. Samochód akurat tego wieczoru stał otwarty, czasami zdarza mi się nie zamykać, bramę mamy zawsze zamkniętą i samochód też nie stoi na dole, tylko między domami, więc stosunkowo daleko od ulicy. Oczywiście moja wina że go nie zamknąłem, zgadzam się, ale to nie upoważnia kogoś do wejścia na podwórko i szperania po nocy w aucie. Z auta nic nie zniknęło, kamerka wisi tak jak wisiała, niestety nie mam jej włączonej na postoju, bo nigdy nie było takiej potrzeby. Karta pamięci też nietknięta, do bagażnika nikt nie zaglądał ani do miejsc z tyłu. Podejrzewam że ktoś szukał kluczyków ale ich nie znalazł, dziwne że zostawił po sobie ślady obecności, bo nawet furtka od bramy była otwarta rano. Sąsiad dwa domy dalej ma czujki i pełny monitoring, w dodatku też na podobnej wysokości parkuje samochód i to salonową nówkę którą ma od kilku miesięcy, jak go spotkam, to poproszę żeby przejrzał kamery czy nikt się tej nocy u niego nie kręcił. Wiem jedno, trzeba zainwestować chociażby w podstawową kamerę dla własnego bezpieczeństwa. Nie wiem do końca co o tym myśleć, podejrzewam że ktoś do końca trzeźwy nie był, ja na miejscu takiej osoby zatarłbym ślady swojej obecności, a nie zostawił ich aż tyle
w kamerę i jakiś router do niej zainwestuj na pewno, dla świętego spokoju.
ale ogólnie to totalnie nie Twoja wina, na swoim podwórku to powinieneś mieć prawo nawet drzwi na oścież zostawiać otwarte - zwłaszcza, że zamykacie bramę.
dobrze, że ostatecznie nic nie zginęło. mam nadzieję, że "włamywacz" upadnie i sobie głupi ryj rozwali.
macie jakąś grupę osiedlowa? pisałeś coś tam?
Trzeba byc mega kurwiem bez sumienia, zeby wykorzystać takie dni do szabru. Od razu bym nogi z dupy powyrywal.
Można powiedzieć, że nasza ulica po części wymarła, kilka domów stoi pustych, większość mieszkańców ma już swoje lata, dużo jest także emerytów, także nie mamy swojej grupy ani nic w tym stylu. Rozmawiałem z najbliższymi sąsiadami oraz z jednym kilka domów dalej, najbliższi mają atrapy, z kolei ten dalszy ma sprawdzić zapis w wolnej chwili. No i jest jeszcze ten sąsiad dwa domy dalej o którym pisałem wyżej, jego też mam nadzieję uda mi się złapać i poprosić o sprawdzenie. Poza nimi nikt inny raczej żadnym sprzętem nie dysponuje, chyba że w dalszym sąsiedztwie, muszę rozeznać się w temacie
masakra. z tym pisaniem to miałem też na myśli, żeby ostrzec, bo na grupie mojego miasta też czasem piszą, że chodzą grupy kilku osób i ciągną za klamki we wszystkich domach na przykład albo że po prostu do ogrodów przez płoty skaczą i wynoszą rzeczy.
niewiele rzeczy mnie tak brzydzi jak takie złodziejstwo. inna sytuacja, bo z firmy, ale jak robiłem w sklepie to jak ktoś kradł jakieś głupoty, jak alkohol albo energetyki, to zero litości dla typów, ale jak ktoś kitrał trochę sera albo jakieś szynki to zawsze mu kupowałem i mówiłem, że następnym razem ma dawać znać.
Zona ukonczyla wczoraj pierwszego zremasterowanego Spyro. Zaczela dwojke i rzeczywiscie jest znaczna roznica w gameplayu. Duzo nowych mechanik, bardziej arcadowa, wiecej do robienia niz tylko zbieranie krysztalow i klepanie przeciwnikow.
Fajna gierka, zaluje, ze jako dzieciak nie miałem okazji pograc.
No i tez Pingiwna obejrzalem, pod wzgledem realizacji dawno tak dobrego serialu nie widziałem. Kapitalne ujecia, niesamowicie dobra obsada, kazdy tam gral role zycia. Szczególnie matka Pingwina i Sofia na mnie wrazenie zrobily, a Pingwin to klasa sama w sobie.
Swietna rzecz.
A dzis premiera Squid Game 2. Mnie sie pierwszy sezon podobal, ciekawy jestem drugiego :)
Pingwin to absolutny sztos, długo nie zapomnę tego serialu, za to drugi sezon SG chyba odpuszczę, już pierwszy dooglądałem na siłę.
Ja z seriali będę oglądał drugi sezon Arcane, ale Squid Game może też się uda ogarnąć jakoś. Mam nadzieję, że nie odwalili znowu jakiegoś numeru z wypuszczanie odcinków co tydzień.
Mnie formula squid game siadla, taka ugrzeczniona nieco Piła. W drugim sezonie nie wiem czego się spodziewać, zobacze z ciekawosci.
Wszystkie odcinki wlecialy dzis z tego co na filmwebie widzialem.
Sama formuła też mi odpowiada ale ciężko mi znosić to przeszarżowane azjatyckie aktorstwo, a tutaj wydaje mi się że podkręcili to jeszcze bardziej niż zwykle. Sam pomysł na serial, czyli kolejna reinkarnacja Battle Royal nie jest specjalnie oryginalny i mocno ograny w popkulturze ale go lubię, tylko nie w tym konkretnym wydaniu.
Mimo iż sam lubię SQ i czekałem na sezon 2, to niestety jedna wiadomość ostudziła mój zapał. Znaczy nadal obejrzę i jestem ciekawy co dalej, ale strasznie nie lubię takich zagrywek.
spoiler start
Sezon drugi to ponoć dosłownie połowa historii. Nie jest to jedna zamknięta opowieść z ewentualnymi wątkami do wykorzystania w przyszłości. Nie. Masz tutaj zrobione ciach w połowie i resztę zobaczysz dopiero w S3. Motyw jak w Hobbicie drugim lub drugim Spiderverse.
spoiler stop
Obejrzalem wczoraj trzy odcinki. Zle nie jest, ale ogolnie wyglada na powtorke z rozrywki po prostu.
Już trochę męczy mnie to netflixowe dzielenie sezonów.
Z Cobra Kai, gdzie ostatni sezon podzielili na 3 części to już przegięli całkiem.
Tutaj ewidentnie pół sezonu jest dane jako cały sezon. Platformy straningowe będą usilnie skręcały w stronę telewizji, najlepiej odcinek emitować raz na tydzień/miesiąc i jeszcze reklamy w większości tierów CEO się marzy
Ale to chyba juz tylko netflix swoje seriale wrzuca hurtem? Inne platformy wrocily do premier co tydzien.
No i dlatego stale opłacam tylko Netflixa i Amazona (bo tani na rok + amazon prime w cenie).
Resztę biorę na miesiąc, bo się bawią w telewizję polsat z emitowaniem odcinków raz na tydzień.
Netflix też jak widać testuje grunt z dzieleniem sezonów i udawaniem że druga połowa sezoznu to nowy sezon, albo po prostu wydawaniem X odcinków na kwartal bo tak.
No nie tego od platform streamingowych się oczekuje - ma być full sezon od razu i sobie sam dawkujesz w tempie jakim chcesz, inaczej będzie powrót do zatoki, za darmo i jeszcze w lepszej jakości...
Ja głównie cisnę w Grand Theft Auto III - The Definitive Edition na PC, ale oprócz tego pykam w Kinect Sports na X360 i testuję gierki na XSX.
Wsteczna kompatybilność u MS to świetna sprawa. Szkoda, że nie ma w niej więcej gier.
No i przyznam się do czegoś. Mimo sympatii jaką darzę swoje stare konsole to jednak nowy komputer oraz Xbox Series X skradły moje serce. PlayStation One leży i się kurzy, a nie ma dnia, abym nie uruchamiał PC oraz XSX. Cały szał na klasyki przeminął i jeśli decydowałbym się na kolejny sprzęt do grania to byłby to następca Switcha.
No i z niecierpliwością czekam na premierę Grand Theft Auto VI, które ogram na XSX.
Dla mnie ilość w we wstecznej spoko, bardziej boleję że nie ma więcej gier w FPS Boost. Oba Red Dead Redemption, wszystkie 4 Batmany (choć płytowy Arkham City bez aktualizowania ma 60fps), pierwszy Evil Within, Quantum Break, seria Dead Space chyba też... jeszcze trochę tytułów by się znalazło które chciałoby się we wstecznej w 60 klatkach.
Co prawda teraz PC rozwiązał u mnie te problemy ale i tak szkoda.
Imho mój zakup staresieńkiego 360 wynika właśnie z faktu, że PGR-y i stare Forzy nie są kompatybilne z nowymi X'ami. Ogólnie wsteczna to był świetny pomysł, ale Microsoft to Microsoft więc jak zwykle świetne pomysły wolał zarżnąć.
X360 to świetna konsola. A sporo gier nadal zostało exami. No i muszę jeszcze coś sprawdzić, bo jak mam ustawionego XSX na 4K to gry z X360, które nie dostały ulepszenia tak jak Gears of War: Judgment - wyglądają dużo gorzej na XSX. Pikseloza taka jakbym uruchomił w 480p.
Pamiętam 2022 rok gdy złamałem piątą kość śródstopia. Xbox 360 umilał mi czas. I dzięki niemu mam miłe wspomnienia z tego okresu.
Ponoc te cody maja wnet trafic do gp
Call of Duty: Advanced Warfare
Call of Duty: Ghosts
Call of Duty: World War 2
Call of Duty: Black Ops 3
Nieograne w sumie mam tylko World at War i Mondern Warfare 2 (nowe), bo Vanguard to hard pass jak dla mnie
Wcześniej chodziły ploty o tych najstarszych, pewnie zaczną powoli wpadać, pograłbym.
Pograłem dziś trochę więcej w Veilguarda i są we mnie dwa dreadwolfy. Jeden dobrze się bawi, a drugi narzeka na to w jaką stronę poszło Bioware z tą grą. Zdecydowanie więcej tu gry akcji niż erpega, a cała gra jest dużo bardziej lekka i taka mocno "młodzieżowa". I widać to praktycznie we wszystkim, od tych fortnajtowych twarzy, przez dialogi, na samej historii kończywszy.
Gra się w to naprawdę przyjemnie, ale jako fan tej serii oczekiwałem jednak trochę czegoś innego.
Przyjemnie mi się grało również, ale do czasu ,aż mi się to przejadło.
Wszystko jest w tej grze bez jaj - dosłownie wszystko.
Nie wiem za bardzo czego tu było oczekiwać skoro praktycznie od premiery było wiadomo, że ta gra to śmieć dla fanów Origins jak i ogólnego dark fantasy :P Jako, że lubię tpp-kowe action erpegi to pewnie sam się skuszę, ale dopiero gdy gra trafi na steamową wyprzedaż za jakieś 30 zł :P
dopiero gdy gra trafi na steamową wyprzedaż za jakieś 30 zł :P
Podobno słabo się sprzedaje, więc pewnie szybko wleci do gamepassa i plusa. Ale jak ktoś lubi po prostu action rpg (albo raczej gry akcji z elementami rpg) i wali go Dragon Age, to myślę, że spokojnie mu siądzie ta gra. Ja narzekam, bo jestem fanem tej serii, ale poza tym, to jest naprawdę przyzwoita produkcja i gra mi się w to (przynajmniej na razie) zwyczajnie dobrze.
Udało się ukończyć przed końcem roku jeszcze jedną grę. Dwójka była świetna, a trójeczka wcale nie odstępuje. Te gry mają jedne z najlepszych modeli jazdy jakich doświadczyłem jeśli chodzi o bardziej simcade'owe ścigałki i absolutnie nie mogę doczekać się aż zagram w czwórkę... choć ta będzie musiała poczekać bo w tej chwili oczekuje na paczkę z inną grą wyścigową, która również kończy się czwórką i również jest xboxowym exem, którego niestety nie można ograć w ramach wstecznej kompatybilności... Jakieś pomysły? :P
A ja nie wiem co się dzieję z tymi grami...
Ten mój RTX 3070 to nie jest jakiś taki staruch by mieć taką jakość i 50 fpsów...
No niestety wymagania gier są duże. Np. taki Silent Hill 2 Remake potrafi wymęczyć w 4K na full detalach, ale bez ray tracingu takie GPU jak RTX 4090... bez dlss ani rusz.
Rozumiem że golowa kompresja, ale co tutaj się wydarzyło, włącznie z polskim jesiennym kolorem
Witamy w świecie PCtowców, gdzie karty z 8gb Vram nadają się na złom i w ciągu roku będą odpalać gry na low xd 12 gb w ciągu 2 lat czeka o samo. Dlatego wolę konsole i po nowym roku się będę zastanawiał czy kupić lepszą kartę czy pójść w ps5 pro, ale patrząc na genialne porty pctowe, które possysają po same kule to chyba jednak pro.
4K ok ale jak gram w 2K.
Ja osobiście z roku na rok widzę mniej tych różnic a czasami wręcz regresję.
Widzę jakość w RDR2 i widzę w Cyberpunku a ostatnio szczęka mi opadła podczas grania w Calisto ale Indiana ma sporo płaskich tekstur.
Zalezy jaka rozdzielczość, ja w 2560x1080 na srednich teksturach i reszta max ustawieniach mam super jakosc
Ale w 1440p juz sie na teksturach srednich grac nie da
Dlatego wolę konsole
Które tez gry odpalają na low, ale fakt aspekt psychlogiczny, ze nie masz czegos na maxa jest dla wiekszosci ludzi ciezki do zniesienia
I szczerze to wątpie, zeby kazda gra wymagała tyle vramu, ot specyfika silnika na którym wyjdzie jeszcze Doom The Dark Ages i pozniej predko nic
KCD2 bedzie smigac jak zloto, AC Shadows pewnie tez, a nawet jakbys mial grac w nie maksymalnych ustawieniach to za jakis czas mozesz sobie karte wymienic, to i bedziesz mial dodatkową zachete zeby przejsc grę drugi raz, a na konsoli jak kupisz gre to jest uwiazany jak pies do niskich detali
O i jest nasz PCtowy beton xd Zawołaj jeszcze kolegę V będzie wam raźniej. Ostatnio wróciłem do Forbidden West na PC i musiałem dać tekstury na średnie bo się vram zapchał w południowych lokacjach i dawno takiej paćki i gówna na ekranie nie widziałem xd. Poszedł zapis i wyjście z gry bo tak się grać nie da. Dogma 2 też na 8gb nie działa, albo działa z pięknymi zwiechami, a to tylko 2 przykłady gier z tego roku. KCD jest na CryEngine. Też piękny silnik, który Vram zapcha ci tak, że uszami ci wyjdzie. Ale spoko graj na teksturach low kiedy na konsolach masz często ustawione je na wysokie bo tak te twoje pierdzenie "UUUU PONIŻEJ LOOOOOW" dotyczy często jakiś opcji RT czy oświetlenia lumen. 12gb skończy się równie szybko co 8gb i stanie się to nie później niż w ciągu 2 lat.
to i bedziesz mial dodatkową zachete zeby przejsc grę drugi raz, a na konsoli jak kupisz gre to jest uwiazany jak pies do niskich detali
Uuu super motywacja xd Ostatnio odpaliłem Black Flaga na PC i gra ma capa na 60 klatek xd Zdjąłem ograniczenie i zaczął się suttering nie z tej ziemi. Świetne te powroty. Albo Gothic 3, który w 120 klatkach ma przyśpieszoną animację biegu :D Genialne
No patrz pan, a dopiero co niedawno Adam mi pisał, że teraz pecety to takie sprytne, że z tymi wszystkimi dlssami nawet na złomach pograsz w większość gier w dobrej jakości. I jak to w końcu jest?
Zależy od rozdzielczości. Na RTX 2060 Ray tracing to chwyt marketingowy. Lepiej tego nie włączać. Jeśli chodzi o kilkuletnie gry jak Gears 5 to w 4K prawie na fulla ładnie wciągnie. Ładnie, czyli w okolicach 60 FPS.
NFS Unbound to już 2K z DLSS jakość i wysokimi detalami. Natomiast Alan Wake 2, The Last of Us Part 1 to już lepiej ogrywać w Full HD. Ewentualnie w 2K, ale z pewnymi opcjami w dół. Oczywiście z włączonym DLSS.
Oczywiscie, ze ceny kart są chore, ale nie zmienia to faktu, ze konsole są słabe i przecietny, a nawet dosc slaby pecet = konsola
Jak obecne karty beda sobie coraz słabiej radzic w grach to i konsola bedzie sobie radzic coraz gorzej, ale niektórzy wierza w cuda, ze tam jest jakas nieograniczona moc xD
Control na PS4 ledwo zipał pod koniec generacji i działał na ustawieniach ponizej low i tak samo bedzie tym razem, jesli wyjdzie cos co zajedzie obecne pecety to i zajdzie obecne konsole
Grałem w Forbbiden West na PC i działało swietnie, wiec nie wiem albo grasz w 4k bez zadnych dlssow itp albo cos innego ustawiasz zle. W starych grach tez masz opcje typu MSAA 8X czy nawet 16x i to zajdzie kazdą karte xD
Niestety na Pececie trzeba troche czasu na konfig poswiecic jak nie masz sprzetu z najwyzszej polki, na konsoli robia to za ciebie devsi i to jest ta roznica
PS5 ma 16gb pamieci ram wspołdzielnej, wiec jakim cudem 12gb vramu ma nie wystarczyc?
To juz chyba koncówka? -->
Gra ma parę fajnych momentów i ogolnie dobrze odwzorowuje filmy, ale jak dla mnie czesto, gęsto jest po prostu nudna, dlatego w poboczne aktywnosci sie nawet nie bawie. Nie mniej dałbym 7/10, bo ogolnie jest ok, ale szalu nie ma
Ogarnąłem.
Jednak chodzi o ustawienia.
Uruchomiłem z DLSS na równowadze plus średnie tekstury i w zasadzie wszystko inne na ultra.
Różnica jest ogromna, gra wygląda pięknie i trzyma taki przedział pomiędzy 75 a 90 klatek.
https://imgur.com/a/EhOmuGv
Właśnie przez takich graczy jak gołst gejming robi się coraz chujowszą sferą.
Juz pisalem o tym w poprzednich edycjach - gra ma niskie wymagania co do mocy gpu, wymaga za to 12gb vram do max ustawien
Na spokojnie mozesz dac wszystko na maxa i cala gra bedzie ci chodzic w 60 fpsach, bo ja juz jestem blisko konca
P.S. Nie wiem jak Dogma działa na PC, bo nie gralem w to, ale wiem ze na konsolach działa ujowo wiec z czym do ludzi #konsolowybeton
konsolowe "ultra" w Alan Wake 2 -> to dwie opcje ponizej srednich (gorsze tekstury i postprocessing), a z blokada na 30 klatek w 1440p i przy maksymalnych teksturach to ja bym pogral nawet na swoim starym 2070S, bo w trybie jakosci nie ma 60 fps co nie?
Swoją drogą. Kto będzie grał w GTA VI na premierę?
1. raziel88ck
Na rynku nawet do 1080p zarówno intel, nvidia i amd nie od wczoraj mają gpu z 16GB GB VRAM o wydajności ps5 lub lepszej czyli rx 7600xt, 4060ti i ARC 770. Istnieją tez gpu z 12gb VRAM poza tym XD
A jak ktoś jest debilem to siedzi nadal na takim z 8GB.
Nieopłacalny syf/odpad produkcyjny 4060ti xdddd w prehistorycznej rozdzielczości xdddd
Debilem jest raczej osoba kupująca te szroty i dająca im znać że takie gówna się sprzedają.
Uff, jak dobrze że mam 6 GB, a nie 8. Inaczej byłbym debilem.
Co do RTX 4060 Ti. Tej karcie 16 GB jest tak potrzebne jak niegdyś 1 GB w kartach GeForce 9500GT.
Zarówno RTXy 4060 itp jak i konsole to sprzet dla niedzielnych graczy i nie wiem o co się tu kłócić. Jedno i drugie ma podobną jakość
Plusem peceta jest to, ze masz dostep do miliona gier z wszystkich lat i w kazdym momencie mozesz zrobic uprgade czego sobie tam chcesz
Na konsoli pewnie bedzie 720p z uspcallingiem z 30 fpsami pod koniec generacji w niektórych grach, a na PC sobie wymienisz karte :D
Kurde a ja się wpisuje i jestem Debilem.
Nicpoń.
A jak ktoś ma 4060 ti 16GB VRAM i nie stać go na nic lepszego to może spokojnie siedzieć na nim do końca tej generacji konsol, bo ma wydajniejsze gpu na lajcie od ps5, a z DLSS3 na miękko ośmiesza nawet prosiaka ta karta i gry nie wyglądają na nim jak gówno typu AW2 i cała reszta z pssr w prehistorycznym 864p
Teraz to już czekajcie na 5060 ti z 16GB VRAM, które może przegoni 4070, a w najgorszym wypadku dorówna mu.
Lub na wszystko inne z minimum 16gb do lepszych rozdziałek
Mav nie celowałem w ciebie, ale musiałem zezłomować tego odklejeńca i oberwałeś rykoszetem :p
Obzarlem sie jak skurwol w wiedzminskiej knajpie w krakowie. Robienie sobie eliksirow zajebiste :D
Szpitalna 22, kolo Rynku.
https://maps.app.goo.gl/JsYFRybuU53xi58QA
Tyle, ze mozna pechowo trafic i stac dlugo w kolejce, nam ponad godzine zeszlo :/
Będę miał 6 godzin wolnego czasu, więc spoko. A lokalizacja idealna, bo będę krążył w tych okolicach.
Najs. Mnie siostra ostatnio zachwalała podobny lokal, tylko, że w świecie Harrego Pottera. Ponoć też potrafią być kolejki niezłe.
Świetna knajpka, kiedy znowu będę w okolicy na pewno wpadnę, dla fanów Wieśka rzecz absolutnie obowiązkowa.
https://www.gog.com/pl/game/the_dark_eye_chains_of_satinav
Takie coś rozdają może ktoś sobie chapnie.