Świat Battlefielda #4
Witajcie w głównym wątku poświęconym serii Battlefield!
To miejsce dla wszystkich fanów – zarówno weteranów, jak i nowych graczy.
O czym tutaj rozmawiamy?
W tym temacie możecie pisać o wszystkim związanym z Battlefieldem, między innymi:
- dzielenie się spostrzeżeniami i opiniami
- dyskusje o nowościach, zmianach, broniach oraz mapach
- ustawianie się na wspólne granie
- wrzucanie screenów i klipów. Najlepsze akcje, śmieszne sytuacje i epickie momenty. Masz coś ciekawego? Podziel się tym z nami!
Lista graczy:
cswthomas93pl - Xbox
matmafan - Xbox
XFarben87 (Mutant z Krainy OZ) - Xbox
TypicalJakub (MarkcusFetysz) - Xbox
HautamekiPL (Marcinkiewiczius) - Xbox
1-800-Disco Thunder (Wujek Face S.) - PC
Miłej dyskusji i do zobaczenia na polu bitwy!
Nie ma chętnych do grania, gra martwa 😁
Btw tryb z kontraktami daje radę, chyba ani razu botów nie widziałem. Fajnie jakby zawsze tak było
Taki ze mnie pecetowiec, że aż musiałem w google wklepać co to w ogóle jest. I wychodzi na to, że idzie to dokupić i wpiąć do płyty głównej za nieduże pieniądze?
tylko dlaczego miałby wydać złamanego grosza na rozkaz EA?
edit: okazało się, że cały czas miałego TPM wyłączonego BIOSie, ciekawe. Przynajmniej dzięki tej niewiedzy nie zainstalowałem windowsa 11 do tej pory co mnie akurat cieszy.
Jakaś gierka dzisiaj? Prócz nowych wyzwań dodali dodatkową ścieżkę z rzeczami do odblokowania
Jak bedzie golmud to wsiadam w puche.
Pozmienialo dmg karabinow, niektóre teraz zadaja 35 obrazen i wystarcza dwa trafienia w pale, zeby zaliczyć killa. Cronusiarze wniebowzieci.
Rpk ktore chce wymaksic zadje 20, a gra rejestruje co trzeci trafienie pociskiem. Zjebali mi gre ta aktualizacja.

Odpalilem solo, gram se calkiem fajnie i sie skaplem, ze runda zbugowana, tickety nie ida i czas nieograniczony
Mozna pkt tluc xD
Dzieki, dzis sie fajnie gralo, juz prawie 50lvl w nowym rpk.
Surprise motherfucker :D
https://www.xbox.com/play/media/ypk8vqqJtF
Również dzieki, mi dzisiaj totalnie średnio sie grało, było parę fajnych akcji ale gdzieś bez hypu, chyba gierkowanie mi sie przejadło przez to 6 dni.
Na początku grało sie nim dobrze i grałem na krótki dystans, ale na krótko trochę wolny jest.
Z czwartym sezonem cztery nowe bronie. Ni chuja nigdy tego wszystkiego do 50 nie dobije, co zrobie, to daja nowe i wychodze na zero xD
Sprawdzałem sobie ostatnio różne bronie, dla mnie 50/50, jedne spoko, inne do zapomnienia, nie ma szans nabić 50 lvl w każdej 😀 jestem ciekaw jak długo będzie wsparcie i tak dalej tego battlefielda, ponoć ma mieć 5 sezonów, pytanie co dalej? Fajnie jakby dorzucili chociaż jakieś mapy, bo póki co pod tym względem czuję lekkie wybrakowanie, bo część jest spoko, a przy części mam takie meh, nic specjalnego. Wydaje mi się, że w poprzednich częściach był większy wybór za sprawą dlc
Właśnie oglądam czasami streamera jak gra na padzie od ps5 z włączonym crossplayem. I ostatnio widziałem jak strzelał m4a1, zero wizualnego odrzutu i stwierdziłem, że pewnie nowy update zmienił jej parametry. Jakie było moje zdziwienie jak się okazało, że rozrzut nadal jest i ciężko zabić kogoś na dystans, bo broń skacze jak szalona nawet strzelając seriami, a on wali full auto w przeciwnika i strzela praktycznie jak laser. Z tego co wiem nie gra na cronusie, a czułość gałek ustawioną ma na 100%, dużo słyszy się o kontrolowaniu odrzutu, ale jakoś ciężko mi to ogarnąć na polu bitwy gdzie liczy się każda sekunda w walce z wrogiem. Może do tego dochodzi też ustawienie martwych stref, sporo poradników odnośnie tego, ale nigdy się nie bawiłem w ich zmianę
Czołgiem!
Ktoś mi wyjaśni, dlaczego po każdym uaktualnieniu muszę na nowo konfigurować ustawienia mysz/klawiatura?
mam się denerwować na tych co robili i nie ogarnęli czy na siebie bo nie ogarniam? 😁
Jak tam wrażenia z nowej mapy? Na gorąco będąc w pierwszym meczu - wielki, wręcz ogromny teren, największy jak do tej pory, masa punktów do przejęcia, bo aż 9. No i tak jak na golmudzie irytowały pojazdy, tak tutaj też irytują.. łodzie 🥲
Dokładnej wagi Ci nie powiem, ale na pewno nie, bo pobrało mi szybko i nawet nie patrzyłem na postęp. Rozmiar zapewne standardowy jak na update z mapą i nowościami
17 giga zdaje sie
Na drugim trybie graficznym gra wygląda zapewne zdecydowanie lepiej, chciałem ostatnio sprawdzić, ale rozgrywka była tak intensywna że zapomniałem 😀 punkty są spoko, jest i hotel z battlefielda 4, szkoda że bez klasycznych wind 😒 póki co jedna z lepszych map dla mnie, jak nie najlepszych i chyba tylko jeden little bird lata na stronę z tego co zauważyłem? Reszta to dwa heli zwykłe pasażerskie z minigunem, do tego duży obszar działania daje trochę oddechu w trakcie rozgrywki bez ciągłej młócki, mi się podoba, więcej tego typu map i również stwierdzam że w ekipie siła, ale solo też idzie ładnie kosić 😜
Naprawde dobra ta nowa mapa, wreszcie najazdy na punkt helikopterem wypełnionym ziomkami ma sens. W dodatku jakoś tak skonstruowali tą mapę, że pomimo dużych rozmiarów raczej nie zdarza się, żebyśmy idąc gdzieś nie natrafili na choćby jednego przeciwnika. Mapa zdecydowanie w topce najlepszych map.
Wszyscy biegają z broniami dodanymi w 4 sezonie. Ja jeszcze nie probowalem wiec nie wiem czy sa tak dobre, czy po prostu ludzie nimi graja bo nowe. Ale z nowego karabinu wyborowego zabijaja jak z pompy, 5 metrow dystansu, 3 szybie strzaly i trup, z biodra, bez celowania 🤔
Jest coś zepsute. Dodatek który praktycznie usuwa jakikolwiek recoil broni aktualnie chyba został zablokowany. Ten nowy ef88 całkiem okej, nie wiem jak reszta, dużo ludzi biega też z vssm
Za to stare rpk i m4 do 50lvl wbilem :)
m4a1 to prawdziwy og battlefielda 6, ostatnio zrobiłem sobie builda, między innymi tłumik + laser + baker 3.00, na iberyjskiej okazał się prawdziwym killerem, jaki level to nawet nie wiem, ale też może być coś koło 50, musiałbym sprawdzić. Z kolei rpk - szkoda mi tego drugiego, ale przez mały dmg nie widzę sensu żeby go używać, za to pierwszy.. montaż bakera i jazda, nawet na nowej mapie się sprawdza 🙂

Ten vssm to jest najbardziej niezbalansowana bron, musza to zmienic, grac się nie da normalnie.
Dzis sie minelismy, jutro moze cos?
Boom headshot headshot :D
https://www.xbox.com/play/media/RQmMKHpaFc
Zauważyłem, że żeby odblokować bronie z któregoś poziomu trzeba strącić igłą 5 pojazdów. No to powodzenia z tym, z pewnoscią chce mi się spędzić nad tym 5 godzin.
Podobnie było na początku z jakimś karabinem, który wymagał chyba 5 kili z 200 m. Momentalnie to zmniejszyli do 120
Wróciłem sprawdzić nowy sezon i widzę, że wyrzutnie zostały jeszcze bardziej znerfione, niż były. Teraz nawet strzał rpg w helikopter nie powoduje zniszczenia, a z igły to chyba musiałyby trzy osoby na raz działać.
Bliżej niezidentyfikowane koty zadomowiły się na nowej mapie 😸
https://www.xbox.com/play/media/6iBwnpaU4S
Weekend w rozjazdach, ale jutro nie planuję totalnie nic, battlefield wjedzie oporowo 😀
Byłem, pograłem, byłeś offline, jak kończyłem to chyba w brotato grałeś 😀 w razie czego mogę wejść jeszcze około 19
Ze mną grałeś z 2 tygodnie temu bodajże?
A
To gramy dziś jeszcze, czy już Cię nie będzie?
Na piątek nic już nie planuję, wrócę od lekarza i będzie można sie ustawić 😃

Ale nie do konca podobaja mi sie zmiany wzgledem bf2. Nie ma lotniska na lądzie, obie strony zaczynaja z lotniskowcow. W dwojce wyspa nalezala do zoltkow i usa ja po prostu podbijalo krok po kroku.
Czy tylko mi się wydaje jakby ten gameplay był nagrany w przyspieszonym tempie? Działa mega szybko w porównaniu do tego jak działa szóstka na series x. Co do samej mapy, to nie mam żadnych oczekiwań, bo w bardzo małym stopniu zapadła mi w pamięć z poprzednich, starszych części (w 3 i V akurat tej mapy nie grałem).
Czekam na więcej lokacji z 3 i 4, na takiej granicy kaspijskiej bym postrzelał
Ja na wake island, o ile mnie pamiec nie myli, spedzilem najwiecej czasu ze wszystkich map w dwojce.
Po pracy chciałem zasiąść do trybu deweloperskiego i emulatorów, nie wiem ile mi na to zejdzie, ale w razie czego mogę zacząć dziś, a skończyć przykładowo jutro. Tak więc jestem elastyczny, może 17/18?
Konsola przeżyje, bardziej się obawiam czy wszystko dam radę ogarnąć żeby to ruszyło 😀
Spoko, odezwę się 😉
Bede pozniej niz wczesniej:/ juz w domu bylem to stary mnie na jazde wkoło komina wzial i kisne w jendym miejscu :/
Na weekend takie niespodzianki? Będąc już w domu?
Jeśli o mnie chodzi, to na spokojnie. Wrócę do domu i mam wolne popołudnie i wieczór, także w razie czego możemy zacząć później
M121 A2 wczoraj na 50 lvl weszlo, teraz blisko do tego ma snajpa m2010 i usg90, to drugie jakiegos buffa dostalo, kosilem tym wczoraj po cztery osoby na raz.
Praktycznie co sezon grzebią przy broniach, w tym nagrzebali tak, że usg stał się potężny 😀
A grałeś może nowym brodem?
Panowie, nie wiem co się dzieje z tą grą, ale aktualnie zostały do wyboru tylko trzy tryby. Czy oni w ogóle jakoś tłumaczą te zmiany?
Jak tam wake island? Ponoc nowa snajpa wali 150 obrażeń i zawsze zabija jednym strzalem?
To jest już nowa mapa? I nowa snajperka? 😆
Nie odpalałem battlefielda od piątkowego grania, więc nawet nie wiem. Widziałem gameplaye na yt wczoraj, ale to był wczesny dostęp dla wybranych