Witam.
Pykam sobie od czasu do czasu w WoW-a.
Po odpaleniu i wejściu do gry (ustawienia Ultra), komputer zaczyna hałasować jak suszara... Jaki podzespół może tak hałasować?
Intel Core i5-4570 4x 3,2 ghz turbo do 3,6 ghz
Gigabyte 2gb 256 bit 3x wentylatory Windforce z Chipsetem Nvidia GeForce gtx 760
Zasilacz Be quiet! SystemPower 500w
Obudowa Cooler Master CM Force 500
Help, ta suszara jest nie do wytrzymania :(
Jaki podzespół może tak hałasować?
Każdy, który ma wentylator... Otwórz obudowę i zlokalizuj hałas.
Wypisałem wszystkie podzespoły które mają wentylatory.
Look UP
I to my mamy wiedzieć co hałasuje, mimo że to ty siedzisz obok komputera? Podaj adres, przyjadę i sprawdzę.
Skąd możemy wiedzieć co wydaje taki hałas? Może to być chłodzenie na procesorze, karcie graficznej, zasilacz itd. Tak jak napisał novi, każda część, która posiada wentylator może tak hałasować.
Otwórz obudowę komputera (przy włączonym oczywiście), załącz tego WoWa i spróbuj zlokalizować źródło hałasu.
Sprawdź też temperatury podzespołów, możliwe, że coś się po prostu przegrzewa.
Kiedy ostatni raz "czyściłeś" komputer?
Wariatkowo
ul. Wariatkowa
Numer 99999999
A z wiedzy nikt nie wie co może hałasować tak bardzo? :)
Tylko w WoWie tak jest?
Sprawdź ile fpsów masz w grze, może masz za dużo. Ja miałem w Empire Total War na mapie strategicznej kilkaset fpsów, to karta graficzna mi nagrzewała ostro i wentylatory na 100% zaczynały iść. Wymusiłem 60 klatek wszędzie i był spokój.
Komputer jest nowy, ma prawie miesiąc.
W WoWie chodzi na maks, że sie wytrzymać nie da, przy samym pulpicie jest kultura, ale jak włączę neta to już też trochę głośniej.
CHODZI MI O TO, CZY Z OPINI NA TEMAT TYCH PODZESPOŁÓW NIE WYNIKA, ŻE SĄ GŁOŚNE.
xAssassino-> Ogarnij się.
Żaden z tych podzespołów nie powinien warczeć.
Co z tego, że komputer ma miesiąc. Być może został źle złożony, dla przykładu pasta termo została pominięta z jakiegoś powodu i komputer przegrzewa. Aczkolwiek to mało prawdopodobne bo nie masz resetów. Ale taka awaria regulacji obrotów na jakimś podzespole już jest bardziej możliwa.
Zacznij się stosować do rad, które Ci ludzie podali. A da się wyłapać co najmniej dwie.
Ściągnij budę i przysłuchać się co tak głośno chodzi i sprawdź temperatury.
Jak czytam bzdury jakie wypisuja tobie podobni KRETYNI to mnie krew zalewa.
Czy naprawde oczekujesz ze rozwiazujemy tu WSZYSTKIE bolaczki Twojego swiata?
RUSZ DUPE, otworz puche, przystaw mniej głuchawe ucho do utworzonej przed chwila dziury i posluchaj co halasuje. Ewentualnie wsadzaj po kolei wskazujacego palucha w poszczegolne wentylatory. Ten ktory gwaltownie ucichnie bedzie poszukiwanym przez Ciebie zrodlem hałasu.
p.s. Przyciety paluch schlodz w lodzie.
p.p.s. prawdopodobnie wyje Ci grafika.
Życie jeszcze mi miłe. Każdy debil wie, że metal przewodzi prąd. Otworzenie obudowy, podczas, gdy zasilacz jest włączony grozi porażeniem prądem.
Otworzenie obudowy, podczas, gdy zasilacz jest włączony grozi porażeniem prądem.
<---
To siedz w halasie, i nie zawracaj ludziom glowy.
Wątek roku?
Się śmiejecie... :D Tu trzeba pochwalać takie bezpieczne zachowania. Patrzcie i uczcie się.
xAssassino-> Dobrze, dobrze. Nie otwieraj drzwi nieznajomym, nie dotykaj kuchenki gazowej i nie otwieraj okien sam.
I powiedź tacie żeby oddał komputer do serwisu - to powinno załatwić sprawę.
... nie rób kanapek, nie operuj widelcem... nie zawiązuj butów - taki sobie kadłubek warzywko :)
Otworzenie obudowy, podczas, gdy zasilacz jest włączony grozi porażeniem prądem.
To otworz przy wylaczonym komputerze
xAssasino - dzięki za radę, nie wiedziałem, że mając komputer na biurku codziennie igram ze śmiercią!