"Twórca filmów o Reksiu żyje w nędzy bez bieżącej wody - krzyczy od tygodnia internet. Ludzie zebrali już prawie 30 tys. dolarów pomocy. Tyle że Marian Wantoła żyje wygodnie, wodę w kranie ma, a twórcą Reksia nie jest. "
Śmiać się czy płakać?
http://wyborcza.pl/piatekekstra/1,129976,13006134,Sprawa_dla__prawdziwego__reportera.html
"Mieszkanie animatora odnajdujemy na pierwszym piętrze. Jest bardzo skromne, ale czyste, schludne i odmalowane. Żadnego grzyba na ścianach. Wantołowie mieszkają tu od kilkudziesięciu lat i już dawno wykupili lokal na własność. Wbrew temu, co krzyczy internet, jest bieżąca woda, działa przepływowy podgrzewacz. Obok zwykły piec węglowy. "
No, faktycznie opiewa w luksusy.
Na indiegogo i w wiadomościach przecież podana została informacja, że jest On ANIMATOREM "Reksia", czyli kimś, kto rysunki wprawił w ruch.
Dokładnie - jego rola jako Animatora była podkreślana od początku.
Chyba tylko media w leadach pisały o nim per twórca.
A ludzie zbierali już pieniadze na głupsze sprawy.
Dałem ten sam link w temacie dotyczącym właśnie zbiórki - cóż, typowe robienie z igły wideł, czyli z cyklu "Jak żyć Donaldzie..."
Bardzo trafnie całą sytuację skwitował na swoim blogu Marcin Kosman, ale nie wiem, czy link do openbeta może się tu znaleźć czy nie? :)
Mannan - cóż, zbiórki internetowe nie są przez prawo regulowane. Z kasą mogą zrobić wszystko na co pozwala regulamin indiegogo.
Śmierdzi mi tanią sensacją, ale nie od dzisiaj wiadomo, że Jaworowicz to typowa dziennikarska hiena, która nie liczy się z ludźmi.
pisuar, 28 listopada 2012
Co do wypowiedzi pisuara (ksywka adekwatna do zawartości mocznika w wypowiedzi) - to żałuję, że regulamin tego forum zabrania obrażania innych użytkowników. Cholerna szkoda!
Vader, 29 listopada 2012
spoiler start
A nie mówiłem? Niby TVP, ale wystarczy spojrzeć na mordę Jaworowicz / posłuchać jej pie...lenia i widać jak na dłoni, że to paranoiczka z parciem na szkło, dla której liczą się wyłącznie słupki oglądalności. Ilu ludzi już wydymała? Przecież to się ciągnie od lat...
Dla odświeżenia pamięci: http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/301037,elzbieta-jaworowicz-nas-skrzywdzila.html
spoiler stop
Gazeta Wyborcza właśnie sięgnęła dna...
Gazeta Wyborcza nigdy nie sięgnęła dna. Od początku była komunistycznym szmatławcem. Nie dziwie się, że ludzie czytający GW mają potem wodę zamiast mózgu.
pisuar - dlaczego wstydzisz sie wlasnego zdania az tak, ze ukrywasz je pod spoilerem?
Co do calej sprawy - od dawna zyjemy w ustroju zwanym demokracją medialną - gdzie postawy, zachowania a nawet poglady regulowane w znacznym stopniu sa przez roznego rodzaju masowe przekazy. Ludzie lubia jak sie nimi steruje, tak wygodniej - myslec nie trzeba za wiele, mozna zajac sie przyjemniejszymi i latwiejszymi aspektami zycia. Tak wiec od czasu do czasu padaja ofiarami roznaj masci manipulacji czy niedomowien. I zdaje sie to wcale im nie przeszkadzac.
Malymi kroczkami do celu.
GW przez pewien czas miala mix dziennikarski bylo troche z centrum i troche z lewicy a teraz to gazeta ktora jest zalezna od kroplowki rzadowej , bez tego by juz dawna padla.Wiec zbliza sie do poziomu Faktu a czolobitnoscia juz dawno przebila TVN
(...) jest bieżąca woda, działa przepływowy podgrzewacz. Obok zwykły piec węglowy.
Zwykły piec węglowy...no to faktycznie, powodzi mu się.
Zwykły piec węglowy...no to faktycznie, powodzi mu się.
Ja pier... moja babcia ma zwykły piec węglowy i jakoś nikt się dla niej nie zrzuca po 30 tysięcy :/
"Brak wody, ogrzewania i grzyb na ścianie. Tak żyje słynny animator" - to portal Gazeta.pl.
Aha, ludzie dali pieniądze, bo ten człowiek ma zwykły piec węglowy czy bo zostali oszukani, że nie ma ogrzewania i wody?
Jaki Ty człowieku jesteś mało inteligentny to ja nie mam pytań. Burżuj co dla niego zwykły węglowy to skrajna bieda.
Pewnie nie bedzie to polowa mieszkan w Polsce z piecami weglowymi, przede wszystki do ogrzewania, ale jednak wciaz takich mieszkan jest bardzo duzo.
Jak widze dla niektorych takie piece to juz skrajna bieda. Nie powiem ze niektorym sie w glowach poprzewracalo od luksusow bo to nie o to chodzi. Po prostu niektore dzieciaki w ogole nie wiedza co to takiego jest i na wszelki wypadek, skoro ktos gdzies "oglosil" oburzenie, przylaczyli sie jak to zwykle robia w swooim owczym pedzie i zapalali swietym oburzeniem na straszna biede.
W którym to momencie piec węglowy stał się wyznacznikiem zamożności ?
Robią zbiórkę w stanach na jakiegoś vloggera, aby im gejpleje dalej robił - wszystko ok, ludzie się cieszą.
Robią zbiórkę na poprawienie warunków życia starszemu człowiekowi w Polsce - zawiść, rwanie dupy że jak to, pogarda.
Cudownie.