Sleeping Dogs Zacina się
Witam otóż gram na Średnich detalach w ową grę i stały FPS jaki jest to 50 a gdy już chcę dać na większe ustawienia to już pojawiają się ścinki takie przez które nie da rady już grać a ja widzę że co poniektórzy grają jeszcze na 9600GT na takich ustawieniach co ja i na dwu rdzeniowych procach co jest grane
Czy może jak dajesz te wysokie ustawienia przy okazji też włączasz MSAA? To jest cholernie wymagające wygładzanie krawędzi i przykładowo u mnie to znacząco wpływało na FPS. Tak więc spróbuj to wyłączyć. Jeśli to nie pomoże to mogę jedynie obwiniać procesor bo on nie ma cache L3, które jest bardzo przydatne w grach.
Teraz dopiero obczaiłem kiedy gra zaczyna ścinać bo słuchajcie jak dam ustawienia na maxa to gra nadal chodzi dobrze ale jak już jest jakaś akcja np. policja mnie ściga to wtedy momentalnie spadek fps do 20 i potem gra cały czas tak chodzi
Oj chłopie ty masz śmietnik w systemie po prostu (ewentualnie coś z hardwarem). To już nie jest pierwszy raz, kiedy piszesz na tym forum, że ci jakaś gra się tnie - najpierw FC3, a teraz SD.
Ale w takiego Wiedzmina 2 GRAM na ultra i mam stały fps 45 (oczywiście bez tego próbkowania jakiegoś)
sprite18--> Jeśli chodzi o Wieśka II to uberpróbkowania jak coś ale mniejsza z tym...System wolny od syfu? Zdefragmentuj dysk.