przymierzam sie do zakupu samochodu z roku 2008-2010, niestety w uk podobnie jak w polsce "niejeżdżone dziesięciolatki z 30k mil" to normalka, samochod ma byc kombi i chcę uniknąć kupowania jakiegoś potaksówkowego badziewia.
wiem że nowe mazdy mają stany liczników przechowywane w centrali, przez co oszukiwanie jest utrudnione, orientuje się może ktoś jak wygląda to w przypadku nowej (2009 buda) hondy accord i volvo v70?
A czemu nie kupisz samochodu od Apple?
wystarczy jak bedzie slot do iphone/ipoda. w tej chwili większość marek to ma z tego co słyszałem
Wyślij sms z rejestracją na 83600 i dostaniesz podstawowe info, przebieg tez da sie sprawdzić ale to dodatkowy sms z tego co pamiętam.
Poza tym jak chcesz kupować taki rocznik to rozejżyj się za salonowym "approved used".
Swoją droga mój poprzedni samochód to właśnie był niejeżdzony 10 latek z 40K, sprawdziłem go od każdej możliwej strony a puźniej mi to mechanik potwierdził, tak więc można znaleźć.
[3] A oni samochodów nie robią?
[6] --> podejżewam że gdyby się za to wzięli to i tak trzeba by poczekać na 3cią generację żeby kupić coś w pełni funkcjonalnego.
[5] Ja nie mowie, ze takich nie ma, tylko, ze raczej trudno trafic, a nie bede czekal na jakies okazje.
[7] wiesz tylko z drugiej strony jakbym mial siedziec pod samochodem i dodawac te funkcjonalnosci samemu, to tez mi sie nie podoba
Mazdy nie chce, a zauwazylem ze hondy z 2009+ maja w ogloszeniach wyraznie wyzsze przebiegi niz ich mlodsi bracia :) stad wniosek, ze ktos lub cos za tym stoi
wjedz na forum poswiecone hondzie accord ! jest takie na pewno sporo jest maniakow tego samochodu , tam sie wszystkiego dowiesz.
np. http://www.accordklubpolska.pl/
lutz -->
jest nawet przykład z macpadem, to moze bedzie dla ciebie lepiej przyswajalne :)
Tym, którzy jeszcze tego nie wiedzą, trzeba w końcu wyjaśnić, że „funkcja” i „funkcjonalność” to dwa różne słowa o dwóch różnych znaczeniach. Ostatnimi czasy coraz częściej używa się ich zamiennie mówiąc/pisząc:
nowe funkcjonalności sklepu internetowego
iPad 2 ma więcej funkcjonalności
Takich przykładów można by wymieniać wiele. Należy jednak zauważyć, że funkcjonalność to rzeczownik niepoliczalny. Sklep internetowy może mieć nowe funkcje, a ogólnie być funkcjonalny. iPad 2 może mieć więcej funkcji, niż jedynka, może też być dzięki temu bardziej funkcjonalny.
Tego typu błędy popełniają nawet redaktorzy tak wielkich korporacji, jak Microsoft, więc nie można się dziwić, że funkcjonalności się tak upowszechniły.
[11] pewnie nie zdaze, ale od dzisiaj juz wiem ze volvo odpadlo - zona zobaczyla honde na zywo i raczej zadna argumentacja nie zmieni jej podejscia.
[12] ja tam mieszkam w uk, mozna mi wybaczyc, co innego prawdziwym polakom... (functionality funcjonuje :P jako plural)
Acha, i jeszcze jedno - uważaj na te Accordy, posiadanie wiąże się z kosztami - np ja znowu ostatnio musiałem wlewać płyn do spryskiwaczy. Co za samochód...
z kosztami problemu nie ma, jednak troche zaniepokoily mnie opinie, ze najnowszy model nie dorownuje jednak poprzedniemu (pre 2009). A najgorsza rzecz to, że wielkość bagażnika tak bardzo zmalala, to dla mnie najistotniejsza sprawa i prawie 2 razy mniejsza pojemnosc niz w volvo v70 to przepaść (zresztą porównując do starszego accorda różnica też jest bardzo duża. To chyba najmniejsze "duże" kombi jakie jest na rynku.
Dokładnie jest tak jak piszesz,\nowszy Accord jest pod każdym względem gorszy od "siódemki".
Silnik to jedyny plus, a konkretniej to są identyczne, z lekko podniesioną mocą, co wyrównuje się jeśli chodzi o osiągi ale w zamian negatywnie odbija na spalaniu.
Dlatego też ja wciąż wożę się karawanem z 2005 roku w oczekiwaniu na następcę następcy :)
A teraz serio: nie zamieniłbym na nic innego, a motoryzacyjny temat to mój zawód + hobby, więc troszkę tam się znam na rzeczy. Naprawdę, w tym samochodzie po prostu nie ma co się popsuć, szczególnie jeśli bieremy pod uwagę benzynę 2.4 z kutym wałem korbowym ;)
A to ja sie podlacze pod temat, bo za mniej-wiecej rok :) planuje zmienic autko i ogladam sobie dla picu hondy civic 2006+... Co o niej sadzicie??? Wiem ze moglbym wejsc na jakies fora hondy, ale wole tutaj.