Loon oglądałem skrót tego hitu wczorajszego i raczej Perisic chciał zatrzymać gracza Fiorentiny. Nie dał rady biegowo a faulować nie chciał żeby nie dostać kartki. Więc w tym wypadku chyba nie możesz mieć do niego pretensji :)
<
Fiorentina została liderem po raz pierwszy od 14 lutego 1999 roku. Jednak wtedy kontuzji doznał Gabriel Batistuta, a Edmundo zamiast pomóc zespołowi w tym trudnym okresie pojechał na karnawał do Rio de Janeiro. I nie mógł zostać za to ukarany przez klub, bo wynegocjował sobie taką klauzulę w umowie. Viola po słabym lutym (trzy punkty w czterech meczach) zajęła dopiero trzecie miejsce, tracąc szanse na mistrzostwo.
Zapomniałeś czegoś jeszcze dokleić czy pomyliłeś emotikonkę? :)
Mascherano oskarżony o oszustwa podatkowe
http://www.espnfc.com/barcelona/story/2636136/barcelonas-javier-mascherano-charged-with-spain-tax-fraud
Jeżeli go skażą to mam nadzieję że dostanie zawiasy i będzie musiał co weekend się na komendzie meldować. Grajek z niego marny więc żadna straty dla futbolowego świata.
#dnaBarcelony
przypominam o fantasy jutro, na tę chwilę mamy 3 osoby do gry...
http://en.uclfantasy.uefa.com/championsleague/leagues/view/8006931/
gowniany interfejs + znudzilo sie pewnie ludziom, rok temu gralem z ziomkami, a przeciwko nerdom z gryonline to zadna zabawa
kuźwa, nie wiem co się z Wami dzieje, rok temu chyba 60 osób gralo
Z czasem ludzie dorastają.
Ale strasznie wątek zamilkł. Nikt się nie cieszy z niepodległości Katalunii i odejścia Barcelony z La Liga?
Dzisiaj chyba najciekawszy mecz Porto z Chelsea. Drużyny na podobnym poziomie a The Blues strasznie cieniują ostatnio więc może być ciekawie. W dodatku Falcao będzie mógł się zmierzyć ze swoim stary klubem.
Pytanie czy to jego inicjatywa, czy osób prowadzących jego fanpage. Ale kto by to nie był to zachował się profesjonalnie. Żal się człowiekowi robi jak patrzy na niektóre wojenki w internecie, wylewanie wiadra pomyj albo wielkie płacze jak w przypadku tego konia Chodakowskiej.
Zal tym bardziej, ze zawsze to jeden z naszych, ktory robi dobry sportowy PR za granica.
albo wielkie płacze jak w przypadku tego konia Chodakowskiej.
????
Bayern rozjechał już Dynamo 3:0 do 25'
Edit
Pomyłka 27' i znowu Lewy - 4:0 :)
Cholera ta Ania to dobra kucharka :P
Mam wrażenie, że Messi kulawy lepiej by zagrał.
Arsenal, Barcelona, Roma i Chelsea - widzę, że wszyscy pięknie po pierwszej połowie.
Upokorzenia angielskiego futbolu i Barcelony - ciąg dalszy
EDIT: Cholera, po co ta Chelsea wyrównała :D
Chciałbym narzekać na łysego, ale nie mogę... Nawet z dystansu zaczęli strzelać...
Bardzo przyjemnie się ogląda Bayern, szybkie podania, jeszcze szybszy pressing, Costa czaruje, Lewy kończy akcje, Gotze kręci obrońcami w ich polu karnym, reszta też na dobrym poziomie. Pierwszy raz widzę kolesia z nr 32 i 29, trzeba nadrobić zaległości Bundesligi. W sumie to tylko mistrz Chorwacji, ale mam nadzieję, że Bayern utrzyma taki poziom do finału LM.
Ja pierdolę, jaki ten Ter Stegen razem z tą całą obroną są dramatyczni.
W taki sposób: https://www.youtube.com/watch?v=iziRv04e0Ig
Szczęsny też niczego sobie :D http://www.meczyki.pl/newsy/wpadka-szczesnego-w-lidze-mistrzow-video/8431-n
Z wolnego Willian strzelił, pierwsza bramka zawalona przez Bronka czyli standardowo ;d
No to przynajmniej czterech bramkarzy dzisiaj zjebało mecz, TerSztegen, Czezny, Ośpina i Eduardo.
ja nie wiem co ten lewy ostatnio odpierdala, ale nie pamietam zeby jakikolwiek napastnik mial taki tydzien
Jak zajebiście ta współpraca układa się między Lewym, Costą i Comanem. Wpuszczenie Robbena, byłoby karygodnym błędem.
EDIT: O, Porto wychodzi na prowadzenie :D
Iniesta z kontuzją. Coraz bardziej imponująco wygląda ławka Barcelony: Masip, Alba, Bartra, Munir, Gumbau, Masip, Douglas, Roberto
Akurat Blademu przyda się odpoczynek. Gnojony Szawi za podania do tyłu potrafił konkretną asystą się popisać raz na jakiś czas, a ten nawet piłki przy nodze w tym sezonie nie potrafi utrzymać tylko macha rączkami, smutne.
BTW. Lewy nawet za wolne się zabrał :D
No kurwa chłopaki, tak się gra! Nareszcie!
Nero, daj znać jak padły bramki dla mesqueunclub, bo aż nie wierze, że już prowadzą :o
ławka Barcelony: Masip, Alba, Bartra, Munir, Gumbau, Masip, Douglas, Roberto
Czy ten Masip(kimkolwiek jest) ma na koncie dwie kontuzje?
Edit: Pomijając słabą grę Chelsea muszę wyróżnić wyjątkowo słabą postawę sędziego.
Olo -> Roberto https://www.youtube.com/watch?v=ebVf3Oshhg0
Suarez https://www.youtube.com/watch?v=0c3Bd1g3ajI
Maco -> Nie czaję pytania, może już za późna pora.
Nie wiem kto asystował (Munir?) przy drugiej bramce, ale wykończenie Suareza palce lizać.
Inna sprawa, że bardzo podoba mi się waleczność Urugwajczyka. Zero gwiazdorzenia, zostawania po akcji gdzieś w polu karnym rywali, pochwalam takie coś bardzo. Przypomina mi się Leo jak wracał pod swoje pole karne w Gran Derbi, były czasy piękne...
I jeszcze gamoń nie podyktował karnego na koniec. Idealne podsumowanie dzisiejszego sędziowania. Żeby nie było, ten ślepiec dzisiaj mylił się częściej na korzyść Chelsea.
Szkoda, że Costa tego nie strzelił na koniec...
Nero --> Albo w Barcelonie gra dwóch piłkarzy o tym samym nazwisku, albo jeden ma dwie kontuzje bo został wymieniony dwa razy.
Masip jest jeden, to bardzo rezerwowy bramkarz. A ta lista co zapodał Nero to ławka rezerwowa, a nie skład kontuzjowanych.
Nie wiem kto jest blizej dna, czelsi czy arsenal? Arsenal? Czelsi?
Chelsea, upadali ze znacznie większej wysokości, fizyka.
a arsenal chyba pierwszy raz ever nie wyjdzie z grupy w lidze mistrzow? no ale kurwa, przegrac z dinamem i olympiakosem to nawet obecny milan by nie potrafil :D
+ jak sie patrzy na barcelone to trudno nie oprzec sie wrazeniu, ze w momencie gdy karlowaty pojdzie na emeryture to bedzie mega problem, zeby cokolwiek ugrac
+ jak sie patrzy na barcelone to trudno nie oprzec sie wrazeniu, ze w momencie gdy karlowaty pojdzie na emeryture to bedzie mega problem, zeby cokolwiek ugrac
no i Bogu dzięki, ostatnia dekada wystarczy im na luzie na cały XXI wiek, a i tak powinni być zadowoleni
są też inne drużyny: Inter, Liverpool, Nottingham Forrest...
a tak poważnie, to to jest na tyle duży klub i zbudowali sobie ostatnią dekadą takie zaplecze finansowo-kibicowskie, że najwyżej zmienią model na galacticos (co zresztą powoli robią neymarem, suarezem i przymiarkami do pogby) i dalej będą w czołówce - raz im się nie zgra, to za 5 lat wymienią całą ekipę i znowu się zgra
Bad Olo faktycznie, źle przeczytałem.
Ale trzeba przyznać, że ciekawa była ta dzisiejsza kolejka. Boli tylko oglądanie Chelsea w obecnej formie. To co stało się z formą Fabregasa przechodzi ludzkie pojęcie. Strasznie wygląda rozgrywanie piłki gdy ten piłkarz nic nie gra. Gnidę Pedro kupił Mourinho na zapchanie dziur to teraz ma za swoje. No i wiadomo jakich piłkarzy będzie chciała ściągnąć Chelsea w zimie. Niestety Pozycja Ivannovica nie pozwala na starzenie się z klasą jak to miało miejsce chociażby w przypadku Pirlo czy Drogby. Aż przypomina mi się Gary Neville, który przed zakończeniem kariery kosił wszystkich równo z trawą.
karzełek może nie doczekać emerytury jak katalonia się odłączy w pizdu :P
tak, tak. wiem nie odłączy się ale fajnie by było patrzeć na płacz tego nudnego zespołu
Mnie tak a propos tego całego odłączania się wielkiej katalunii od Imperium Zła, zastanawia tylko jak ci wszyscy głosujący za niepodległością dogadują się z resztą ekipy na zgrupowaniach kadry.
Znowu Iker wszystkim loda robi?
ed.
Chryste panie, zespołom z Premier League chyba trzeba zacząć przyznawać jakiś handicap.
przeciez barcelona jest glownym orędownikiem tej separatystycznej tendencji
Robert Lewandowski is the top scorer this season in:
Euro 2016 qualifying (10)
Bundesliga (10)
Champions League (3)
przeciez barcelona jest glownym orędownikiem tej separatystycznej tendencji
Przecież wiemy i to właśnie nas zastanawia.
Nikt nie wspomniał o machaniu rączkami Ikera po tym jak się źle do wolnego ustawił? Chyba mu się upiekło bo Porto wygrało.
arsenal teraz dwa mecze z beyernem, mam nadzieje, ze lewy nie odpusci
dlugo sie jeszcze robben ma leczyc?
Apropo symulowania, czytałem bardzo krótki artykuł na jakimś fp w okresie wakacji, że w premier league mają ostro się wziąć za nurków, coś w stylu 3 mecze zawieszenie, ale nie mogę tego odnaleźć. Ciekawi mnie czy to tylko był gówniany post czy jednak coś w tym prawdy było, bo przydałoby się coś w tym kierunku zrobić (w każdej poważnej lidze).
Co do Neymara to w pierwszym sezonie niestety często korzystał ze swojego talentu teatralnego, ale na szczęście teraz się uspokoił (nie, nie oglądałem wszystkich meczów). Wczoraj pewnie chciał poczarować w ten sposób przy kiepskim wyniku dla Barcy, co nie zmienia faktu, że jeden mecz na trybunach + cięcie tygodniówki byłoby dobrym pomysłem ;d
Według wyliczeń Bleacher Report, 11 z 17 straconych bramek przez Chelsea w tym sezonie to po części wina Branislava Ivanovicia.
Taka sytuacja.
Jeżeli pytasz o skład na sezon 15/16 to nie ma w nim nikogo, kto mógłby grać na prawej stronie. Jeśli zaś chodzi o młode talenty to wszyscy wiedzą jak Portugalczyk lubi stawiać na takich piłkarzy więc wszyscy są obecnie wypożyczeni. Znając życie Chelsea przepłaci w zimie za jakiegoś przyzwoitego RB i jego kosztem sprzeda, któregoś z wartościowych zawodników bo FFP.
Jeżeli pytasz o skład na sezon 15/16 to nie ma w nim nikogo, kto mógłby grać na prawej stronie.
A Azpilicueta to co?
A Azpilicueta to co?
Przecież po odejściu Filipe Luisa i wypożyczeniu masy piłkarzy na lewej stronie też nie ma za bardzo kim grać. Cesar nie ma żadnego poważnego konkurenta. Ten Bab, który przyszedł tego lata nie miał za wiele szans do pokazania się.
Btw. co dzisiaj wybieracie?
liga angielska już w formie
a tak poważnie to jednym okiem gram w PESa, a drugim zerkam na Kovę
Oni nawet nie są śmieszni.
ed.
Niechcący wyszedł mi komentarz zarówno sportowy jak i polityczny.
Bez przesady, aby dwa dzisiejsze niemiecko-angielskie pojedynki zakończyły się na korzyść Niemców - to możliwe chyba nie jest.
nudy jak w szlagierze serie a poki co
uuu monchengladbachhcehcheehcjejeh prezent dla calej ligi angielskiej :P
dar litości :P
Nie wiem czego się spodziewałeś. Real w weekend ma derby, więc od początku było wiadomo, że zagra na pół gwizdka.
a idz pan w chuj z tym kovaciciem
MU to chyba na treningach uskutecznia strzały jak w footballu amerykańskim. C strzał to w kosmos leciał.
https://streamable.com/asd0?t=12.8 a calutka akcja od bramki była kontrą jak za najlepszych lat z Ronaldo ...
i tak się trochę wyrobił, już nie jest taki beznadziejny jak w ostatnich latach
Widzę, że Atletico standardowo daje dupy u siebie z Benficą, a myślałem, że dosyć gładko przejdą tę rundę.