No nie wiem, to tak bardziej w ramach ciekawostki ten artykuł. Chociaż dziwię się, że Dunga teraz powołał Kakę na Copa America. Na pewno wielu piłkarzy jest zdecydowanie lepszych. No i ci piłkarze z Al Ahli czy tam jakiegos chińskiego Lang :D
w kadrze Canarinhos - grali albo najlepsi aktualnie piłkarze, albo wręcz powoływano randomów
Diego Alves, Miranda i Filipe Luis* pozdrawiają !!!
Sięgam pamięcią do ostatniego mundialu, bo kadra Brazylii średnio mnie interesuje. AFAIK zawsze była tutaj gorąca dyskusja o powołaniach do Kanarków.
*Jak o kimś zapomniałem to proszę o przypomnienie.
No ok, tych faktycznie zabrakło.
Zauważ tylko, że w ich miejsce powołano nie Taffarela, Roberto Carlosa czy Bebeto, tylko jakiegoś Victora, Henrique z Napoli czy nawet Maxwella, który jest dupa, a nie bardziej medialny niż Miranda.
ps. czy komus by przeszkadzalo, gdybysmy skrocili wątek do 200 postów/część? moim zdaniem 300 to jest za dużo, niewygodnie się to czyta na mobile'u
niewygodnie się to czyta na mobile'u
Kup sobie komputer. Albo przynajmniej tableta.
Soul zrobił tak fajną wersję mobile, że przegląda się bardzo wygodnie i nawet nie trzeba przewijać by dostać się do nowych postów
Fabregas :D
Co zrobił?
czy komus by przeszkadzalo, gdybysmy skrocili wątek do 200 postów/część?
Mnie
Co to się dzieje, że taki super przecinak z Włoch (Cuadrado) nie jest wystawiany nawet w meczach o pietruszkę?
ta mobilna wersja jest mega chujowa, bo na glownej stronie forum nie ma dat i godzin ostatnich postow
Co to się dzieje, że taki super przecinak z Włoch (Cuadrado) nie jest wystawiany nawet w meczach o pietruszkę?
To chyba doskonale obrazuje obecny poziom ligi włoskiej. Posłany na wymianę Salah, który tak jak Cuadrado łapał tylko ogony z miejsca stał się tam gwiazdą ligi.
Fabregas dzisiaj zapewnił WBA trzy punkty. Co prawda cały zespół grał słabo(na czele z Hazardem) ale brak playmakera zabił grę tej drużyny. Według niektórych Cesc nawciągał się czegoś już przed meczem - https://vine.co/v/eAJ00DvIaDl
Btw. internety ćwierkają, że Depay przeszedł pomyślnie testy w MU.
Edit: Widzę, że Salah zaliczył kolejne trafienie dla Fiorentiny #JustInTime
tak, tak, widzielismy w lidze europejskiej i lidze mistrzow
No ja też cały czas oglądam Juventus w LM ale czy to nie Ty byłeś tym, który najgłośniej krzyczał, że Juve to nie jest włoski klub?
Nic. Chociaż nawet Ci odpisałem coś w temacie ale ta chujowa wersja mobilna ukradła mi mojego posta więc nie będę się drugi raz produkował.
http://www.zczuba.sport.pl/Zczuba/1,138263,17941380.html#MTstream
Obrońca PSG i reprezentacji Brazylii David Luiz przyjął chrzest i ślubował czystość przedmałżeńską. Ceremonia odbyła się w basenie jego klubowego kolegi Maxwella.
moze nie docenilem potencjalu Maxwella
ślubował czystość przedmałżeńską
Ale to, co sobie pouzywal dotychczas, to jego.
https://www.gry-online.pl/forum/warunkowe-w-szkole/z2d1243d?N=1
Pomozcie drakusiowi. Chlopak sie nawet wstydzi pod wlasnym osobistym nickiem zapytac.
wiesz jak jest
plany planami, ale patrząc na hype dookoła, mam do tej gry jakiś taki dziki gon
Rafał Stec @RafalStec 2 min2 minuty temu
Wymyśliłem, jak uczynić ligę jeszcze ciekawszą. Niech ci z grupy „mistrzowskiej” grają o utrzymanie, a ci ze „spadkowej” o tytuł
:)))
BTW, WC Piker w Realu
Az sobie wszedlem sobie z tej okazji poczytac komentarze i... jest moc.
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=aktualnosci&id=59126&kom=ok
moze byc ciekawie
albo bedzie totalna klapa, albo w koncu zrobi z tego realu sympatyczna druzyne, ktora warto ogladac
Ale trzeba przyznac, ze jednak kibicowanie Realowi odbija sie na psychice co slabszym osobnikom. 1LM w 2 sezony - out!
^^ +1
no bez jaj :-/ chociaz dla barcy to akurat dobra wiadomosc, przeczuwam dramy z cr7
Według plotek Carlo ma wylecieć, a Iker zostać. Chyba zacznę kibicować Interowi.
Dlaczego znowu, gdy Real ma zamiar zatrudnić nowego trenera, Benitez jest wolny? #byledowrześnia
Iker stał się już totalnym zerem, a ja się pytam, dlaczego duża część kibiców za nim stoi?
Nie wiedziałem, że syn Zidane'a jest bramkarzem.
Jego wyczyny z serii rzutów karnych: https://www.facebook.com/EurosportPL/videos/638429242954722/
Tylko 25 tematów dotyczacych Wieska na pierwszej stronie, coś mały hype.
Btw. De Gea wybrany najlepszym graczem sezonu, szkoda chłopa, szkoda....
For non MUFC fans: right now, LvG is screaming, blind drunk, on stage about beating Arsenal and being awesome.
De Gea wybrany najlepszym graczem sezonu, szkoda chłopa, szkoda...
Szczególnie, że w Realu będzie grzał ławę.
Normalnie powiedzialbym, ze nowe gwiazdy Realu raczej graja, ale transfer Navasa kaze sie zastanowic. Inna sprawa, ze Real mocno sie stara o Davida i czyms musza go skusic, na pewno nie bedzie to rok na lawce.
juz ja sobie wyobrazam jaki cyrk urządzi ten "święty" Hitler w bramce, wliczając w to pranie wszystkich brudów realu przez panią Hitlerową
De Gea jeszcze tego lata zostanie wypożyczony do Pampeluny
Sport pisze również, że niepewna jest z kolei przyszłość Marca Bartry. Jako że obrońca rozegrał mniej niż 60% meczów, jego klauzula zostanie obniżona do 10 milionów euro. „Chcą go wielkie kluby Europy i może być bohaterem transferu podobnego do odejścia Thiago”, czytamy.
sorry ale chujowy z niego obronca skoro nie potrafi sie przebic do skladu mimo ze na jego pozycji gra pomocnik
A propos ch****ych obrońców, Arsenal zarobi jakieś trzy miliony funtów jeśli Barcelona wygra Ligę Mistrzów.
#ciekawostka
Nieprawdopodobny rekord. W 3743. meczu z rzędu w kadrze meczowej Manchesteru United był wychowanek klubu!
Rekord ten trwa od 1937 roku.
Sorry za double-posta ale już jest nowy filmik, jak co roku, z wpadek z ligi australijskiej.
https://www.youtube.com/watch?v=F6Bb3MeiM4I
koobun ---> Raczej to nie prawda. http://blaugrana.pl/17924-Bar%C3%A7a-zaoszczedzi-4-miliony
Bartra jest bardzo dobry. Większość meczów które grał to nie zawiódł i prezentował się super. Jeśli chodzi o Masche to już tak się przyjęło pisać/mówić, że Barca nie ma kim grać w obronie i grać na środku obrony musi pomocnik. Prawda jest taka, że Masche jest obrońcą i w pomocy gra dużo gorzej i Barca więcej zyskuje umieszczając go w bloku obronnym niż w pomocy. Gdyby porównać gre na DM Busquetsa i Masche to Argentyńczyk wygląda słabiutko. Oczywiście Masche jest świetnym pomocnikiem i pokazał to na mundialu ale jednak w systemie gry Barcy lepiej jak gra tak jak teraz czyli obrońca który również rozprowadza piłki i ma największą ilość celnych przerzutów w całym sezonie jeśli chodzi o wszystkich zawodników Barcy. Uzbierał ich 298 a drugi Pique w tej klasyfikacji 181.
Dzięki Skiter za linka. Z tamtego sezonu też oglądałem :)
Już wiem skąd FIFA zaczerpnęła ten patent z napastnikami wbiegającymi w linię strzału.
Guardiola wkurzony na porcelanowość Ribery'ego i Robbena, tabloidy na prawą przymierzają Bale'a, na lewą Sterlinga.
Pomnijcie moje słowa, a przypominam, że ostatnim loonizmem było przewidzenie awansu Juve do finału, wielkie Bayern oficjalnie skonczy sie wraz z odejsciem Ribery'ego i Robbena na najblizszych kilka lat.
bayern sie skonczyl, jak lysy przyszedl. dopoki nie przyjdzie jakis ogarniety trener i nie wzmocni powaznie druzyny bayern bedzie tylko ogrywal ogorow w lidze.
wlasciwie skrzydla sa obowiazkowo do wzmocnienia w bayernie. do obrony chyba tez tam sie by przydal ktos lepszy niz boateng.
No bez przesady, Ribery i Robben to już piłkarze na zejściu. Nie ma niczego dziwnego w tym, że Guardiola chce ich zastąpić. Szczególnie, że obydwaj są podatni na kontuzje.
Swoją drogą, Ribery to ostatnio znośnie grał dwa sezony temu, i to też w niektórych meczach.
Doniesienia o pozytywnym zakończeniu negocjacji z Yayą Toure potwierdza także Sportmediaset. Dziennikarze gazety dodają także, że Inter zaproponował Manchesterowi City kwotę rzędu 12 - 14 mln euro za 32 - latka. Działacze The Citizens poprosili jednak Piero Ausilio o podwyższenie propozycji. Wydaje się jednak, że porozumienie jest blisko i Toure może zostać piłkarzem Interu już w przyszłym tygodniu.
Nieźle, nie jest to już grajek pierwszej świeżości, ale nadal na światowym poziomie. Mam nadzieję, że pomoże Interowi w odzyskaniu chociaż ligowego TOP 3.
To popraw póki możesz, nie jesteś chyba tym, który postanowił że swoich postów poprawiać nie będzie?
Paudyn to jest miękka faja, ja bym wybrnął o tak:
Do Roberta:
Robert, choć do Manchesteru
choć do Londynu
choć do Liverpoolu
choćby nawet do Swansea,
byle tylko podratować ligę angielską
i swoją karierę,
Robert, choć do Manchesteru City!
i druga zwrotka
daleka droga,
choć do Premiership
degradacja sportowa,
nim łysy demon zrobi
z ciebie deemefa,
daleka droga.
konsultacja artystyczna: Negocjator
Juz nie moge. Kiedys nawet kupowalem abonament pod "wietrzna" edycje, ale w koncu dalem za wygrana.
Swoja droga ponoc edycja trwa tyle minut, ile ma sie punktow w rankingu (tak slyszalem), co nie jest prawda, bo nie uplynelo 2h od opublikowania posta, a ja juz nie moglem nic zrobic.
no już dobrze, 269, naprawdę wystarczy
NOWA
https://www.gry-online.pl/forum/pod-pomocna-dlonia-cz-744-robert-choc-do-manchesteru/z2d12adf?N=1