I co się nabijasz. Odblokował się, trafił do bramki.
ed.
Myślałem, ze chodzi o Falcao, ale widzę, że wciąż nie wróciłeś do nas z alternatywnej rzeczywistości.
Ktoś w ogóle się orientuje, czy w tym roku TVP ma zamiar pokazywać Copa America?
Wa mać, co mam całkowicie wolny weekend w którym mogę się spokojnie rozwalić przed telewizorem i zamiast męczyć się streamami, w normalnej jakości obejrzeć mecz, to muszą dostać w dupę i to srogo.
Ciekaw jestem kiedy Premier League zrobi się tak zajebista, że zrezygnuje z sędziów. Skoro mają nie przeszkadzać w sportowej rywalizacji, to ich brak na boisku jest najlepszym rozwiązaniem.
Skoro jesteśmy przy sędziach, wczoraj w meczu Inter - Roma znany sędzia Rizzoli pełnił funkcje sędziego bramkowego (tego co stoi na linii końcowej)!
Ja tam do tej pory miałem pozytywny stosunek do Olivera. Starał się nie przeszkadzać w grze, rzadko się mylił i piętnował symulowanie. No ale dzisiaj to daje wybitny popis. Nie ma co liczyć na zmianę sędziego więc trzeba zacisnąć zęby i pocisnąć Arsenal w drugiej połowie. Przeszkadza tylko trochę brak napastnika...
Co takiego się stało, że Wenger kupił sędziego? Przed chwilą odpaliłem..
mozna bylo sie spodziewac, ze nie bedzie jakos wybitnie ciekawy mecz i moze byc 0-0 na koniec. moze i dobrze, ze nie ogladalem.
Bullz jak mediolańczykom uda się wbić z 13 punktów w następnych 6 meczach to myślę, że będą puchary
flaga Lazio na Wiśle?
Ramsey poprawia karmę. Wciąż obciąża ją kilka zgonów, ale jest na dobrej drodze.
With 4 match days still to play Bayern win the Bundesliga
a jednak nie schalke, dacie wiare?!
o, Real w koncu ma dobrego napastnika?
Ale Marcelo brame zaje*ał!
https://www.youtube.com/watch?v=EYPp23KjgA8
Sześciu obrońców.
Potwierdza się, że Real z galisyjskimi zespołami ma więcej problemów niż z kataluńskimi - zero kontroli. Nolito MotM.
233---> A dziwisz się? Z jego umiejętnościami to w polskiej lidze co najwyżej powinien grać.
Nolito pięknie wczoraj grał ale to nic nie dało i dalej przewaga 2 pkt ;/. Ostatnią nadzieję będzie Sevilla no chyba że Valencia na Bernabue urwie punkty ale wątpie.
[234] Nie, żebym coś, ale piszesz "ostatnia nadzieja" tak choćby od tego zależały losy mistrzowskiego tytułu. Przypominam, że tak naprawdę los jest w rękach Barcelona, bo jeżeli wygrają oni wszystkie mecze do końca ligi, to zdobędą tytuł. Tym bardziej, że teraz na własnym stadionie Getafe, a później słabiutka Cordoba z którą wstyd nie wygrać, bo w tym sezonie leje jej każdy. Wtedy to sobie nawet Real może po 100:0 wygrywać, a nic nie da.
EDIT: Nolito > Pedro
Ale Marcelo brame zaje*ał!
Liniowy był ujowo ustawiony. Piłka wyszła na aut bramkowy przy tym wślizgu. #sedziowanielaliga
235---> Przecież ja dobrze o tym wiem ale trzeba pamiętać że Barca ma wyjazd na Calderon, no ale z drugiej strony Real ma jeszcze cięższy wyjazd bo do Sevilli która jest jedyną drużyną w lidze bez porażki u siebie :)
Franz Beckenbauer: Jürgen Klopp could succeed Pep Guardiola at Bayern one day
Już widzę minę naszego trójmiejskiego nazisty.
mowilem pare dni temu, ze to naturalna droga kariery :P
mogliby tego Guardiole juz z Bayernu pogonic, bo w sumie lubie Bayern*, a tego typa nie bardzo ;P
*kiedys nienawidzilem, ale od 2010 lubie, Robben, Ribery i nie zrobili Interowi krzywdy w finale...
Te Wernyhora, parę dni temu to ja się nabijałem, a teraz Cysorz trolluje Nojtuma.
Nie irytuj się tak Chochole, ja mówiłem o ogólnej drodze kariery w Niemczech, a nie 666_Jurgenie
po prostu przyznaj sie, ze jest Ci glupio, pare dni temu wieszales psy na Marcelo, a on nie tylko gra, ale i strzela https://www.youtube.com/watch?v=EYPp23KjgA8
Przez chwilę kusiło mnie, by spytać czemu Real... ale mi się odechciało.
A skoro jesteśmy przy Marcelo, to mam szczerą nadzieję, że Danilo kupili z myślą o lewej obronie.
bardzo lubie ten filmik, moim zdaniem (pomijajac bramke) udalo mi sie na nim uchwycic cala frajde PESa
mam nadzieje, ze w przyszlym roku nie bedziecie sie juz wyglupiali z fifa ;)
bardzo lubie ten filmik, moim zdaniem (pomijajac bramke) udalo mi sie na nim uchwycic cala frajde PESa
no teraz to jestem juz absolutnie pewien ze ten pes to faktycznie taki szajs jak mi sie zawsze wydawalo
Cały ten system sztam i prześcieradeł to jedna wielka komedia. No, ale dla kumatych to poważna sprawa.
Arczi Boruc w Premier League
Sorry, jeszcze nieoficjalnie. Jeżeli Bournemouth przegra w ostatniej kolejce np. 0:1, to Middlesbrough musi wygrać 18:0 i wtedy odbierze awans Borucowi. Proszę się nie cieszyć, to nic oficjalnego.
Kurna, a na to moje nieszczęsne Nottingham Forest to się chyba w Premier League nie doczekam
to jest naprawde ch*jowa sprawa, albo chu*owy agent, koles ma mieszana opinie w polskiej prasie sportowej, ale ja go kojarze wylacznie z dobrych wystepow - czasem nawet wybitnych - w celtiku byl legenda kibicow, do Fiorentiny mial pojsc na emeryture, a wygryzl pewnego od paru lat Freya, juz na totalne dogorywanie poszedl do Southampton to tez mial tam przeciez pozytywne opinie, a jak juz wszyscy mowili, ze to koniec koncow Boruca to wladowal sie do jakiegos polprofesjonalnego klubu i jest "jednym z ojcow awansu do Premier League"
az szkoda, ze nigdy nie wypalil ten Milan czy Barcelona, o ktorych sie plotkowalo w kontekscie Boruca
Z tym Southamptonem to o tyle dziwna sprawa, że krążą plotki (nie wiem na ile prawdziwe), że posadzenie Boruca na ławce nie było spowodowane względami sportowymi. Pomimo tego, że Boruc grał bardzo dobrze, to został wygryziony ze składu przez Forstera. Krążą plotki, że Forster gra tylko daltego, że jest Anglikiem i tak chce Koeman.
Dobrze, że Borucowi ten kontrakt z Southamptonem w tym roku wygasa. Będzie wolnym zawodnikiem. Pytanie tylko, czy zostanie w Bournemouth, bo zatrzymać go będą chcieli na pewno.
Poza fantastycznymi występami w klubach, Boruca kojarzę głównie z rewelacyjnej postawy na MŚ 2006 i jeszcze lepszej na EURO 2008. Wtedy chyba tylko postawa Boruca uratowala nas od kompromitacji i przegrywania meczów 0:5 z Austrią czy Chorwacją, a sam Polak nie trafil do jedenastki turnieju tylko dlatego, że odpadl w fazie grupowej.
[255]
temat boruca w milanie to moze byl rozwazany przez 5 minut, i tak by nie wygryzl abbiatiego - raz, ze wloch, dwa, ze jest po prostu solidny, trzy, ze to po prostu swoj chlop, ktory nigdy nie narzeka i ma szacunek kibicow
a o samym milanie to nawet nie mam ochoty sie juz wypowiadac, niech juz ta cala farsa ze zmiana wlasciciela sie skonczy
[256]
no, fakt, ale warto tez wspomniec, ze zajebal nam eliminacje do rpa
Koeman od początku miał jakiś problem osobisty do Boruca i żadne względy sportowe nie decydowały o stawianiu na Forstera.
Zdziwię się jeśli Bournemouth nie podpisze z polakiem kontraktu na jeden sezon.
Dzisiaj półfinał Pucharu Niemiec: Bayern - Dortmund, o 20:30.
Klopp jest na 100% już dogadany z jakimś klubem bo na pewno nie zrezygnowałby z trzyletnich poborów rzędu 5-6 mln euro.
CA o Gattuso: pewnego razu podczas treningu w Milanello znalazł w krzakach i zjadł żywego ślimaka.
Trael - dlaczego ściema? Szczerze mnie interesuje punkt widzenia osób które nie dopingują na stadionie.
uwazaj co napiszesz Trael bo tomazzi ma zgodę z kibicami Valerengi i pewnego dnia podczas wizyty na fjordach mozesz swojej riposty powaznie zalowac
Klopp jest na 100% już dogadany z jakimś klubem bo na pewno nie zrezygnowałby z trzyletnich poborów rzędu 5-6 mln euro.
Pewnie z City.
Jak już wielokrotnie pisałem buc Boruc to mój ulubiony polski piłkarz i szczerze mu życzę tej Premier League, ale facet nie ma do niej szczęścia. Czy sobie w niej pogra okaże się jesienią.
[259]
On mi zawsze wyglądał na gościa, którego wychowywały zdziczałe psy.
fjordach czy fiordach, bo juz sam nie wiem
chyba jednak to drugie, ale czy koobon by mi tak latwo przebaczyl?
Ja to sobie kiedys musze na spokojnie ogarnac wszystkie reguly stawiania przecinkow.
Mohen spoko fiordy już widziałem, więc nie muszę już tam jechać. BTW u nas przez "i" a w Norwegii przez "j". I bądź tu mądry :D
Tomazzi -> Po pierwsze napisałem komedia a nie ściema. Po drugie chętnie ci przedstawię mój punkt widzenia.
Czytałeś ten komunikat? "Gościła delegacja rzymskiego Lazio", no fajnie. Czyli kilku chłopa z Wisły pojechało na kilka meczy do Rzymu, kilku kibiców Lazio przyjechało na kilka meczy do Krakowa. Dogadali się i będzie zgoda. Od tego momentu cała trybuna wie, że Roma to k.... i szmata. Choć 3/4 tych ludzi w życiu nie było w Rzymie, a 90% pewnie nie widziało meczów Romy. Gdyby nie odwiedziny delegacji mieliby wyjebane zarówno na Lazio i na Romę. Teraz Lazio jest fajne a Roma to piz..... . Dlaczego? Bo kilku ludzi tak sobie zadecydowało i tak ma być.
Koszulki Romy będą traktowane na równi z tymi z Cracovii. Znaczy co? Kiedyś można było względnie bezpiecznie wyskoczyć na miasto w koszulce Romy a od dziś ktoś będzie miał pretekst żeby ci łapy maczetą upierdzielić. Bo tak sobie ktoś zadecydował z "wierchuszki".
Co ci ludzie, z miasta oddalonego od Krakowa o 1000 km, zrobili że będą traktowani na równi z tymi co się zabijają maczetami (pomijam już całą bzdurność wojny Wisła - Cracovia). Nic nie zrobili, ale od dziś Roma to k....
Cały absurd i komedia jest chyba aż nadto widoczna.
Paudyn -> Zasady są proste. Przecinki stawiamy przed "że" i "ale" a w pozostałych wypadkach tak jak nam wygodnie albo jak nam się wydaje :P
Przecinki stawiamy przed "że"
Tak i nie.
http://www.polityka.pl/galerie/1613269,1,30-bledow-jezykowych-ktore-popelniaja-nawet-najlepsi.read
Przypomnę, bo widzę, że towarzystwo znów poszło w wypas owiec. MECZÓW
Fuck the system!
Nasz język jest na tyle dziwny, że pewnych rzeczy nawet nie staram się zrozumieć :)
Link, który podałeś jest świetnym tego przykładem. Raz tak a raz inaczej. Dej pan spokój.
Jak fjordy i Norwegja, to oczywiscie szatanski klimat z Bergen w postaci Taake.
https://www.youtube.com/watch?v=EZEQYacaTbQ
Trael - rzeczywiście 'komedia' a nie 'ściema' :) Pomijam obecną kibicowską sytuację w Krakowie, bo to patologia nawet jak na polskie, kibolskie realia. To co opisałeś istnieje w wielu dziedzinach życia. Wyobraź sobie grupę kibiców danego klubu jako pewną społeczność. Społeczność tak, jak każda większa społeczność ma jakąś drabinkę. Na jej szczycie ktoś jest i ta osoba/osoby jest akceptowana przez niższe partie drabinki.
Twój przykład zgody Wisły z Lazio i nieakceptowania Romy można przyrównać do ostatnich sytuacji na naszym terenie. UE wprowadza sankcje dla Rosji i nagle nie mogę wyprodukować sobie dóbr i ich sprzedawać dla Rosjan, choć w Rosji nigdy nie byłem i bezpośrednio nie zrobiła mi ona nic złego.
Przynależność do kibiców, np. Wisły, jest dobrowolna i jeżeli ktoś się nie zgadza z postanowienia i prawami jakimi rządzi się ta społeczność nie musi do niej należeć.
A jeżeli chodzi o zgody fajnie to funkcjonuje jeżeli dochodzi do meczu pomiędzy dwoma zaprzyjaźnionymi drużynami. Przeważnie kibice jednej z drużyn miło przyjmują kibiców drużyny przeciwnej oferując np. nocleg czy wyżywienie.
a w bialymstoku jeszcze samogon i udzial w polowaniach na grasujace po ulicy niedzwiedzie na monocyklach
Przeważnie kibice jednej z drużyn miło przyjmują kibiców drużyny przeciwnej oferując np. nocleg czy wyżywienie.
Taaaa... A potem w nocy, na niczego nie spodziewajacego sie delikwenta, spada maczeta.
Bullz - przecież sam kiedyś opowiadałeś, że Cię wieczorem cygan, karzeł i rudy zaczepili na mieście
sztamy to jest zajebista sprawa. pamietam jak dwa lata temu bylem przejazdem w toruniu ze znajomym i spotkalismy kilku kibicow elany, ktorzy po tym jak godolismy po slasku sie zorientowali ze jestesmy za ruchem. skubani tak nas ugoscili, ze do domu wrocilem po czterech dniach i przez nastepne dwa dni musialem leczyc kaca. :d
Koobon! Jak mogłeś postawić przecinek przed "albo"?!
EDIT: A może i dobrze, że go postawiłeś? Właściwie sprzeczne. Teoretycznie nie powinno się stawiać przecinka przed "albo", ale są wyjątki i czasami go stawiamy :D
jeśli "albo" zostaje powtórzone w zdaniu to przecinek przed takim powtórzonym się stawia
Tak też myślałem. Zwracam honor.
Ps: Jak się zepną, to możemy mieć czterech bramkarzy w przyszłym roku w Premier League. Szczęsny, Fabiański, Boruc, a jak baraże o Premier League przejdzie Ipswich Town, to będzie i Białkowski.
moze szczesny ucieknie z arsenalu. juz go nawet janek tomaszewski namawial, a on sie zna na wszystkim jak nikt inny, wiec moze go posluchac.
Z tym De Gea w Realu to na poważnie?
Hiszpanski niewdziecznik nie chce przedluzyc kontraktu, wiec pewnie cos jest na rzeczy.
czyli tak
Szczęsny w United
De Gea w Realu
Casillas w Levante
w koncu wszystko na swoim miejscu
on w ogole gra jeszcze w pilke?
swoja droga, hehe, teraz to "naszego Valdesa", a jeszcze pare lat temu było zaperzanie się "carrick lepszy od valdesa, carrick lepszy"
Na treningach.
"swoja droga, hehe, teraz to "naszego Valdesa""
Teraz nalezy do rodziny :D
przecietny fan united zamawiajac kanapke zapytany o to, czy chce ja z szynka czy z serem odpowiada "carrick"
Szedl sobie David Luiz ulica, az nagle wpadl do kanalu i koniec kawalu.
A potem jeszcze dwa razy.
czyli nie oglądasz :(
a już miałem nadzieję, że Twoje serce przybrało właściwe czarno-niebieskie barwy :(
Jak tak dalej pójdzie, to i Bravo strzeli dzisiaj gola.
Podolski zauwazylem, ze ma cos takiego zabawnego jokerowatego w sobie, ze jak gra od poczatku to jest w opór ch**owy, a jak wejdzie na boisko na ostatnie minuty to nawet nawet
Borussia ma tyle akcji w końcówce, że muszą to wygrać!
Szkoda Robbena, pograł niecałe 20 minut
E tam, szanse Lewandowskiego na króla strzelców właśnie poważnie wzrosły.