Nowy sezon tuż za rogiem. Gdy opada kurz po letnich turniejach, a zawodnicy wracają z wakacyjnych plaż i prywatnych odnowy biologicznej w Dubaju, kibicowski głód piłki zaczyna narastać. Plotki transferowe rozgrzewają timeline’y, prezentacje koszulek dzielą fanów na tych „dla których to tylko koszulka” i tych, którzy nie śpią po nocach, bo pas nie jest symetryczny. A mimo wszystko – gdzieś w tym całym zamieszaniu – każdy z nas znowu wierzy, że to będzie ten sezon.
Wielkie pytania czekają na odpowiedź:
- Czy United w końcu zbuduje coś przypominającego drużynę z pomysłem?
- Czy Arsenal utrzyma poziom i nie zawali w kwietniu?
- Czy Real, Inter i Bayern odzyskają kontrolę nad swoją ligową rzeczywistością?
- I najważniejsze – czy Liverpool bez Diogo Joty nadal będzie w stanie marzyć?
Bo właśnie – ten sezon zaczyna się też w cieniu bardzo bolesnej wiadomości. Odejście Diogo Joty, nie tylko znakomitego piłkarza, ale też człowieka, który wnosił do futbolu styl, pasję i cichy profesjonalizm, to cios, który wielu z nas poczuło osobiście. Niby “tylko piłkarz”, ale przez lata obecny w naszych dyskusjach, składach FPL, memach, wzlotach i frustracjach. Zbyt wcześnie, zbyt niespodziewanie.
Niech więc ten sezon będzie także formą hołdu – dla niego i dla wszystkich tych, których piłka łączyła, cieszyła i inspirowała.
Czekamy na wasze typy, przemyślenia, złośliwe uwagi, memy, przewidywania i oczywiście coroczne: „[aktualny trener United] powinien odejść” – wątek otwarty!
Nie odpowiadamy bezpośrednio pod postem
Poprzednia część: https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-cz-907-dwie-polskie-druzyny-w-lidze-mistrzow-zostaly/zdfeb8b6#
- Czy United w końcu zbuduje coś przypominającego drużynę z pomysłem?
Nie.
- Czy Arsenal utrzyma poziom i nie zawali w kwietniu?
Zależy od okienka transferowego.
- Czy Real, Inter i Bayern odzyskają kontrolę nad swoją ligową rzeczywistością?
Dwa z nich na pewno, które? Przekonamy się. :)
- I najważniejsze – czy Liverpool bez Diogo Joty nadal będzie w stanie marzyć?
Zmotywuje ich to jeszcze bardziej.
---
Arsenal bajeruje Eze, bardziej jestem na ten transfer nahype'owany, niż na Gyokeresa i Rodrygo. XD W ogóle, co Berta gotuje to w szoku jestem, Edu Gaspar to był jednak cienias nieziemski. Zubimendi podpisany, saga z Gyokeresem już chyba się zbliża ku końcowi, transfer Eze, który ma nie wpływać na zakup lewego skrzydłowego (Edu by dopiero grilla gasił i zapytania pierwsze wysyłał)... ale tu dochodzimy do jednego niefajnego transferu - Madueke z Chelsea. XDD Już by sobie dali spokój z tymi odpadami od niebieskich.
A Theo Hernandez już jedną nogą w Al Hilal. Szkoda go tam.
no szkoda, co byl kotem przez 5 sezonow to mu nikt nie zapomni, 195 meczow/31 bramek/27 asyst w serie a to kosmiczne liczby jak na LB
Zawsze mnie zastanawialo, że kibice United są tak uparcie źli. Nie licząc obecnego idioty Amerykanie nie żałowali pieniędzy. W przeciwieństwie do Stana.
Czy Real, Inter i Bayern odzyskają kontrolę nad swoją ligową rzeczywistością?
Bayern to jakoś niekoniecznie stracił. W miejsce Interu bardziej pasowałby mi Juventus, ale to raczej mało prawdopodobne. Co do Realu to w Hiszpanii dawno nie dominował, od czasów Schustera nie udało mu się obronić mistrzostwa. Natomiast z Xabim może być ciekawie, a na pewno będzie lepiej się oglądało. Przy czym Barca Flicka jest świetna, mimo swoich problemów, to czapki z głów, co udało mu się wyciągnąć z tej drużyny.
Co do Interu to sie znam, to sie wypowiem: absolutnie cudem będzie TOP4, a co dopiero mistrzostwo. Simone Inzaghi zostawił tam zgliszcza, zawodników złamanych mentalnie, wypalonych, zmęczonych, a na koniec się ewakuował z dnia na dzień i jeszcze klub nie ma trenera, bo Christian Chivu jest trenerem w seniorskiej piłce od 17 spotkań i bynajmniej nie pokazał tam warsztatu mistrza.
Jak dla mnie to będzie sezon Napoli i Milanu, któryna duecie Ricci-Modrić będzie grał ponad stan (ponownie, bo Milan od 2007 zawsze gra wyłącznie ponad stan)
Jak dla mnie to będzie sezon Napoli i Milanu, któryna duecie Ricci-Modrić będzie grał ponad stan (ponownie, bo Milan od 2007 zawsze gra wyłącznie ponad stan)
akurat ostatni sezon to grali wyjatkowo ponizej stanu, wielu ludzi calcio mowilo ze biorac pod uwage same personalia to mogla byc najsilniejsza ekipa w lidze
akurat ostatni sezon to grali wyjatkowo ponizej stanu, wielu ludzi calcio mowilo ze biorac pod uwage, same personalia to mogla byc najsilniejsza ekipa w lidze
Buahahaha, Michał, co Ty pitolisz, na odpadach z Crystal Palace nie da się zrobić najlepszej ekipe w Serie A, ale więcej transferów typu Modrić/Ricci i kto wie, może to zaskoczy
Najlepszego!
<-
Teraz pytanie, czy Real dumnie kontynuuje tradycję bycia nijakim, czy jednak PSG stał się je...nym terminatorem.
mysle, ze jednak to drugie, jak mozesz sie bronic przeciwko druzynie w ktorej jedynie bramkarz i dwoch stoperow ma przypisane jakies pozycje
no mam nadzieje, ze uda im sie w koncu komus duzemu te 6 wcisnac, to bedzie troche mniejszy wstyd, chociaz finalu LM raczej nawet 10 nie przebije
Moje Barcelonowe serduszko cieszy się na widok gry Asencio i Rudigera.
Ale szczęście że Ancelotti odszedł przed tymi mistrzostwami bo by była jego wina :D a to zawodników jednak. Kto by się spodziewał.
No niestety, znowu sie nie udalo przebic obciachu, ale mimo wszystko troche razniej
razniej i sympatyczniej, bo mlode chlopaki sobie pykaja w gale jak na osce po prostu robiac swoje, cieszac sie gra i nikomu nie wypominajac, ze nie scial trawnika na 65 mm
ale ze wszystkich rzeczy, za ktore nienawidze lukaku, to za tego Hakimiego go nienawidzę najbardziej
Jeśli Madueke faktycznie ma przejść do Arsenalu za 52(!!!) miliony, to ja już nie mam sił na ten klub. Na prawej stronie Saka,Nwaneri i teraz Madueke? Bo jeśli ktoś tam planuje grać tym kolesiem na lewej stronie to powodzenia. Tam albo komuś załączyło się panic mode jak ze Sterlingiem rok temu, albo do transferów używają maszyny losującej. Klub bez żadnych ambicji, coś czuję, że Arteta straci cierpliwość i to będzie jego ostatni sezon w Arsenalu. Przy obecnym właścicielu i takiej konkurencji, to oni nigdy nic nie wygrają.