Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Nawrocki vs. Trzaskowski

początekpoprzednia12
28.05.2025 16:27
59
odpowiedz
14 odpowiedzi
NightGeisha
3
Pretorianin

Koledzy (byli) Nawrockiego jak napisał Onecik poświadcza przed sądem, że KN organizował prostytutki. Ciekawe czy prostytutki to potwierdza. Oj ci głupi dziennikarze wymyślają przed 2 turą naprawdę coraz gorsze historie. Im ich więcej, tym bardziej chce mi się na Nawrockiego głosować.

28.05.2025 16:33
elathir
59.1
4
elathir
109
Czymże jest nuda?

Czyli popierasz go bo ludzie są gotowi zeznawać pod przysięgą, że zajmował sie sutenerstwem i to cię przekonało do głosowania na niego? Czyli gdyby nie był podejrzany silnie o sutenerstwo to byś nie był pewien by na niego głosować?

28.05.2025 18:04
59.2
NightGeisha
3
Pretorianin

Nie bądź naiwny, przecież to są banialuki wyssane z dupy, których publikacje maja z góry osiągnąć zamierzony efekt.

Jakie sutenerstwo? Zadzwonienie po prostytutki to nie jest sutenerstwo. Nadinterpretujesz i robisz to celowo. Sutenerstwo to czerpanie korzyści majątkowych z uprawiania prostytucji przez inną osobę.

28.05.2025 18:12
abesnai
59.3
1
abesnai
99
Kociarz

Jakie sutenerstwo? Zadzwonienie po prostytutki to nie jest sutenerstwo.

Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, nakłania inną osobę do uprawiania prostytucji lub jej to ułatwia, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
https://lexlege.pl/kk/art-204/

post wyedytowany przez abesnai 2025-05-28 18:19:44
28.05.2025 18:23
59.4
NightGeisha
3
Pretorianin

Sutenerstwo – czerpanie korzyści majątkowych z uprawiania prostytucji przez inną osobę. Zwykle jest powiązane ze stręczycielstwem i kuplerstwem, a czasami z innymi przestępstwami, jak handel ludźmi oraz stosowanie gróźb i przemocy wobec prostytutek.

Def z Wiki:
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Sutenerstwo

Rozumiem, że gdy był wybierany na prezesa IPN, to nikomu to nie przeszkadzało? Ba, nie było takich zarzutów. Teraz nagle - gdy startuje w wyborach prezydenckich - znaleźli się świadkowie.

No i sprawa fundamentalna, Onecik wyraźnie pisze, że: Karol Nawrocki uczestniczył w procederze sprowadzania prostytutek dla gości Grand Hotelu w Sopocie, gdy pracował tam jako ochroniarz — tak twierdzą jego ówcześni koledzy z ochrony, z którymi rozmawiał Onet. Więc o jakim sutenerstwie mówicie. Korzystacie z pojęć, których nie znacie przepisując bzdury za innymi.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/burza-wokol-karola-nawrockiego-to-jest-wstyd-na-caly-swiat-zapis-relacji-na-zywo/qnlmelb

Ulegacie manipulacji i nawet o tym nie wiecie.

post wyedytowany przez NightGeisha 2025-05-28 18:25:48
28.05.2025 18:34
abesnai
😉
59.5
3
abesnai
99
Kociarz

No tak, bo zgodnie z def. wiki do której się odwołujesz to... kuplerstwo, ścigane notabene z tego samego artykułu.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Kuplerstwozachowanie polegające na ułatwianiu innej osobie uprawiania prostytucji.

post wyedytowany przez abesnai 2025-05-28 18:35:41
28.05.2025 19:11
😂
59.6
NightGeisha
3
Pretorianin

Aha, dzwonienie po prostytutki (jeśli tak w ogóle było - rozumiem - to też przęstepstwo? Gdzie wy goście mieszkacie? W samozwańczym kalifacie na terytorium państwowym Iraku i Syrii? Oczywiście pytanie retoryczne.

Niezła reprezentacja poglądów liberalnych wśród osób popierających … liberała, wręcz można powiedzieć, że liberalne bezkręgowce.

28.05.2025 19:19
Herr Pietrus
59.7
2
Herr Pietrus
231
Jestę Grifterę

Tylko widzisz, misiu złoty, on dostawał za to hajs. Konkretnie za doprowadzenie do klienta - to trochę co innego niż sytuacja, w której pani prostytutka jedzie Boltem albo autobusem - wtedy nie będziesz ścigał kierowcy.

Jak wynajmiesz jej mieszkanie i nie będziesz wiedział, że przyjmuje klientów - też nie. Ale jak specjalnie je udostępnisz, żeby miała się gdzie bzykać i jeszcze zrobisz w sypialni przeszkloną ścianę i wejście pod prysznic... (Aż mi się pewne ogłoszenie z mieszkaniem na sprzedaż przypomniało... :))

A KK nikt z nas nie pisał, więc to akurat mało istotne czy i w jakim zakresie naszym zdaniem powinno być karane kuplerstwo.

Dobrze, że jeszcze tylko dwa dni twojej agitki tutaj :)

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2025-05-28 19:22:14
28.05.2025 19:22
abesnai
😉
59.8
2
abesnai
99
Kociarz

NightGeisha Nie głosuję za, tylko przeciwko, konkretnie Batyrowi. Widzisz, są ludzie, którzy mają wyższe standardy moralne niż popieranie kandydatury szemranego typa jakim jest Nawrocki na stanowisko prezydenta.

post wyedytowany przez abesnai 2025-05-28 19:32:07
28.05.2025 19:25
NicK
59.9
NicK
230
Smokus Multikillus

Co z tego, że skur....n? Ważne, że to nasz skur....n!

28.05.2025 20:27
59.10
NightGeisha
3
Pretorianin

Tylko widzisz, misiu złoty, on dostawał za to hajs. Tylko widzisz pluszaku z polietylenu, że w tzw. artykule Onecika nie ma słowa o tym, aby dostawał za to pieniądze. Co śmieszniejsze, osoby go oskarżające są anonimowe. Rozumiem, że do czasu kiedy NK nie chciał być prezydentem nie przeszkadzało im sutenerstwo, ale teraz nagle ich standardy moralne uległy zmianie i - bez premedytacji - podzielili się swoją skruchą z Onecikiem. Ajaj, patrz, przypadkiem w czasie kampanii wyborczej. Przecież to taka trywialna manipulacja, a wy nawet tego nie dostrzegacie. Ich kann mir keinen Reim darauf machen, jakby powiedział pewnie Tusk gdyby o Rafiego w tym wypadku chodziło.

A znalazłem też wyborczą o tym pisała wcześniej - co za zbieg okoliczności… i też nie ma nazwisk osób, które mogłyby to potwierdzić. Wszystko to anonimy. Dosłownie LOL.

post wyedytowany przez NightGeisha 2025-05-28 20:31:29
28.05.2025 21:37
Hayabusa
59.11
1
Hayabusa
244
Tchale

Nie no jasne, ćwok bez charakteru, samokontroli i podstawowych umiejętności będzie świetnym prezydentem.

Jprdl.

I w ogóle jakie PiS ma kadry że wybrali tego typa na kandydata?

PS A w sumie co mi tam, czasem można: piszesz w obronie gościa oskarżanego o sutenerstwo i ciemne interesy. Ty masz pewność, że masz dobry nick?

post wyedytowany przez Hayabusa 2025-05-28 21:39:12
28.05.2025 23:46
59.12
NightGeisha
3
Pretorianin

Nie no jasne, ćwok bez charakteru, samokontroli i podstawowych umiejętności będzie świetnym prezydentem. Rozwiń swoją wypowiedz. Moim zdaniem charakter ma, z samokontrolą nieco gorzej, ale to kwestia praktyki. Teraz to o co prosiłem - rozwiń wypowiedz, gdyz - przepraszam - nie wiem o jakie podstawowe umiejętności chodzi. Podstawowa umiejetność to przyswojona w procesie uczenia się zdolność do wykonywania zadań i rozwiązywania problemów właściwych dla dziedziny uczenia się lub działalności. Wymień umiejętności o jakich mówisz.

Jakie PiS ma kadry? To było nieco infantylne pytanie. Kaczor wybrał typa, który mu nie zagrozi. Myślałem, że dla wyborców tęczowego Rabiego (sorry napisałem Rafiego, ale t9 rznie glupa i zmienil na rabiego, kontekstowy LOL) jest to oczywista oczywistość.

BTW, twój nick - hayabusa - nawiązuje do jednego z najlepszych obecnie „plastikowych” motorów, czy tez tego przejściowego g., Nakajima Ki-43, którym Japonce wypełniały niebo gdy nie mogły już sobie z Amerykanami poradzic?

29.05.2025 07:20
Hayabusa
59.13
1
Hayabusa
244
Tchale

A pytania zadajesz na poziomie dziecka bo? Bozia dostęp do gugla uwaliła?

Swoją drogą z nickiem pudło i pudło, gratuluję :D Gambatte!

29.05.2025 11:02
59.14
NightGeisha
3
Pretorianin

Czyli zamiast odpowiedzi infantylne argumentum ad personam. W sumie nie spodziewałem się czegoś innego.

29.05.2025 13:03
Qverty
60
odpowiedz
28 odpowiedzi
Qverty
45
Yarpen z Morii
Image

Mamy to proszę państwa.

Przyszłość widzę tak. Rafał Trzaskowski wygrywa wybory. Natychmiast hurtem podpisuje wszystkie ustawy wygodne dla obecnej koalicji. A więc w krótkim czasie otrzymujemy ustawę o mowię nienawiści (definicję mowy nienawisci ustala niezalezna prokurator Ewa Wrzosek, od teraz jakakolwiek krytyka lub niewygodne pytania w stosunku do Donalda Tuska i jego partii ścigane są zarzutami prokuratorskimi. Jebanie pisu jest jak najbardziej nadal legalne a nawet wskazane). Bogdan Rymanowski zostaje skazany na 25 lat więzienia. Krzysztof Stanowski ucieka z Polski do Argentyny.

Toczą sie rozmowy w sprawie CPK, ale w zasadzie wszelkie prace zostają zamrożone.

Atom? Po co nam atom. Niemcy wygaszają.

Rok 2026, następuje delegalizacja PiSu i Konfederacji, wspieranie tych ugrupowań jest ścigane z urzędu. Tomasz Lis zostaje szefem TVP, Jan Piński i Tomasz Wiejski mają swój program w prime time.

Rok 2027, kolejne wybory parlamentarne wygrywa już nie żadna koalicja a PO otrzymując 89% mandatów w Sejmie. Na kartach do glosowania wyborcy trzy opcje PO, Lewica i Razem. Wybory odbywają sie tylko w Warszawie i Poznaniu. Nie ma sensu organizować ich wśród ciemnoty na wsiach.

Rok 2028, Imperator Donald Tusk kasuje kadencyjność prezydenta, od teraz prezydent nie jest ograniczony do 2 kadencji z rzędu.

Rok 2029, Donald Tusk mianuje sie Cesarzem Polski. Jarosław Kaczyński umiera z głodu w obozie koncentracyjnym dla pisiorów.

Rok 2030, nowym papieżem zostaje Sławomir Nitras.

post wyedytowany przez Qverty 2025-05-29 13:10:22
29.05.2025 13:14
Drackula
👍
60.1
3
Drackula
238
Bloody Rider

A qverty leci na smoku ratować swoją księżniczkę uwięzioną w lochach sztutgardzkiego zamku

29.05.2025 13:16
Qverty
60.2
Qverty
45
Yarpen z Morii

Via Tenor

Chłopie ja cie już dawno mam ukrytego i nie czytam twoich postów, możesz się nie produkować pecie.

post wyedytowany przez Qverty 2025-05-29 13:17:29
29.05.2025 13:23
60.3
2
robertoV
13
Konsul

Przypisujesz koalicji zapędy totalitarne, ale to pisozłodzieje kombinowali przez 8 lat jak zabetonować swoje wpływy jak na białorusi. Przeciwnicy tuska zarzucają mu że zrobi to i tamto kiedy kaczor już to robił, klasyk dla idiotów i oglądających tylko praniomózgową jedną telewizję.

29.05.2025 13:31
😂
60.4
NightGeisha
3
Pretorianin

i ma znajomych po całym świecie… i lepiej od ludzi np z prowincji … Lol, ta baba sama jest z prowincji osądzając po języku jakim mówi. Gorzów Wlkp? Sosnowiec? Może emigrantka w UK? Te swoje sorrowful songs wylewa na eksie? Że jej jeszcze Elon nie zbanowal to cud.

I te plusiki dla gości z dobrej zmiany, a raczej dla gościa piszącego z 10 kont.

post wyedytowany przez NightGeisha 2025-05-29 13:36:12
29.05.2025 13:37
elathir
60.5
1
elathir
109
Czymże jest nuda?

Przeciwnicy tuska zarzucają mu że zrobi to i tamto kiedy kaczor już to robił, klasyk dla idiotów i oglądających tylko praniomózgową jedną telewizję.

Po prostu mierzą innych swoją miarą. Oni opisują co sami chcieliby zrobić, ale nie mają jak. To są po prostu marzenia Qvertego, choć oczywiście obrócone w kierunku drugiego ugrupowania.

29.05.2025 13:43
Elwe Thingol Singollo
👍
60.6
1
Elwe Thingol Singollo
2
Pretorianin

Do tej pory myślałem że to jest fanatyczny pisiorek pokroju Manolita, zakłamany i z olbrzymimi kompleksami. Ale teraz raczej zaliczyłbym go do tej drugiej grupy, z Wujkiem Władkiem i Lutzem, czyli pisiorkami raczej pie*dolniętymi na głowę.

29.05.2025 13:43
Megera_
60.7
Megera_
149
Furia

Odklejenie level hard, tylko dla profesjonalistów :D

Mam inną wizję przyszłości. W niedzielę Nawrocki zostaje prezydentem. Qverty posikany ze szczęścia, bo w końcu będzie mógł komuś legitnie spuścić wpier&#) na ulicy w ramach rekreacji i "zdrowej kultury sportowej" (a hasła jak ustawka oraz kibolstwo są wykreślane ze słownika raz na zawsze), za te wszystkie urazy o pochodzeniu z małego miasta i braku wykształcenia.
Rok 2026, Qverty dowiaduje się, że związek z konkubiną to jednak musi zalegalizować, bo inaczej to będzie lewacką urwą.
Rok 2040, syn Qvertego oświadcza, że zamiast synowej będzie miał synówa (WTF, nie wiem jak to odmienić :D) - kończy się świat.

29.05.2025 13:47
Qverty
60.8
Qverty
45
Yarpen z Morii

Po prostu mierzą innych swoją miarą. Oni opisują co sami chcieliby zrobić, ale nie mają jak. To są po prostu marzenia Qvertego, choć oczywiście obrócone w kierunku drugiego ugrupowania.

A wystarczyło napisać "chyba ty"

Megera_

Jak ostatnio czytam twoje posty to aż mi sie marzy, że Grzesiu Braun dojdzie do władzy, wtedy wrócisz tam gdzie twoje miejsce, czyli do garów.

post wyedytowany przez Qverty 2025-05-29 13:49:07
29.05.2025 13:57
Megera_
60.9
3
Megera_
149
Furia

Nikogo nie obchodzi, o czym sobie marzysz, Qvertyś, natomiast w przepięknym stylu pokazałeś, co tak naprawdę myślą sobie prawicowcy o kobietach :) Zero zaskoczenia.

Ale już się wyciszam, bo zaraz wjedzie tu kolejny waleczny Johny i będzie mnie przekonywał, że kobiety tak chcą i #tradwife to jest naturalny obrazek, tylko ja jak zwykle popieprzona i w bańce.

29.05.2025 13:59
elathir
60.10
2
elathir
109
Czymże jest nuda?

Jak ostatnio czytam twoje posty to aż mi sie marzy, że Grzesiu Braun dojdzie do władzy, wtedy wrócisz tam gdzie twoje miejsce, czyli do garów.

Jakoś mnie to nie dziwi. Pewnie rok potem hidżaby byś wmuszał, no i edukacji zakazał dla kobiet, bo po co im, co?

29.05.2025 14:17
Bukary
😂
60.11
Bukary
235
Legend

Via Tenor

Bogdan Rymanowski zostaje skazany na 25 lat więzienia. Krzysztof Stanowski ucieka z Polski do Argentyny.

Trzaskowski wygra, dlatego już w ciągu kilku miesięcy będzie można zweryfikować pastę wróżbity Macieja.

29.05.2025 14:22
Qverty
📄
29.05.2025 14:26
Bukary
60.13
Bukary
235
Legend

Żarty żartami, Qverty, ale weź ostrzegaj następnym razem przed zawartością linka, jak takie gówno wrzucisz.

29.05.2025 14:30
M@co
😂
60.14
4
M@co
126
Krzywda

I pisze to taki przegryw, który chwalił się jak to jest na utrzymaniu swojej kobiety. I tylko dzięki niej ma czym jeżdzić.

29.05.2025 14:36
Drackula
60.15
2
Drackula
238
Bloody Rider

Nie no, po tylu latach to już chyba jest jakimś dyrektorem w tym urzędzie i sam sobie dobiera asystentki ;)

29.05.2025 14:39
Megera_
60.16
Megera_
149
Furia

Chłopaki, przestańcie :)

Nie jedźcie tak bo biednym Qwertysiu, to forum to jest prawdopodobnie jedyne miejsce, gdzie on może znaleźć swoje jaja i się dowartościować. A widzimy, że ma spory problem z samooceną, może jak się internetowo wyżyje, to przynajmniej nie zagania swojej konkubiny do garów.

29.05.2025 14:45
Drackula
60.17
Drackula
238
Bloody Rider

Albo ona jego do garów gania ;)

Tak swoją drogą, konserwatyści chcą aby w Polsce pielęgnować tradycje, zero imigrantów, zero obcych kultur. Ale aby kraj funkcjonował to nam dzieci potrzeba!
Czy jest jakiś forumowy prawak z większą ilością niż 3ka? Bo jak tak czytam to większość tutaj na całe 0 :)

post wyedytowany przez Drackula 2025-05-29 14:45:22
29.05.2025 14:50
Ange Ushiromiya
😂
60.18
Ange Ushiromiya
29
Konsul

Tak swoją drogą, konserwatyści chcą aby w Polsce pielęgnować tradycje, zero imigrantów, zero obcych kultur. Ale aby kraj funkcjonował to nam dzieci potrzeba!

Niezły strawman, nikt nie chce aby w Polsce nie było imigrantów and obcych kultur, chodzi o to żeby nie wpuszczano ich nielegalnie i bez sprawdzania

Ale może powiesz ze bez nielegalnych imigrantów Polska nie przetrwa

29.05.2025 14:55
Drackula
60.19
1
Drackula
238
Bloody Rider

chodzi o to żeby nie wpuszczano ich nielegalnie i bez sprawdzania

Powiedz to swojemu pryncypalowi, nie mi ;)

29.05.2025 15:02
Qverty
😂
60.20
Qverty
45
Yarpen z Morii

Nie jedźcie tak bo biednym Qwertysiu, to forum to jest prawdopodobnie jedyne miejsce, gdzie on może znaleźć swoje jaja i się dowartościować. A widzimy, że ma spory problem z samooceną, może jak się internetowo wyżyje, to przynajmniej nie zagania swojej konkubiny do garów.

Tyle wniosków i wszystkie wysnute na podstawie tego, że nie popieram Trzaskowskiego. Nazwać was sektą wyznawców to mało.
Nie zwykłem też brać sobie do serca czegoś co jakiś frustrat na mnie wysrał bo mam czelność nie głaskać sie z nim po jajach w wątku Dobra zmiana.

post wyedytowany przez Qverty 2025-05-29 15:03:09
29.05.2025 15:03
Megera_
60.21
1
Megera_
149
Furia

Drack
istnieje takie prawdopodobieństwo, Qwerty może być w domu ciskany, dlatego wyżywa się na forum - to się nazywa "przeniesienie" ;)

Ange
straszne głupoty piszesz - wyobraź sobie sytuację, idziesz ulicą i widzisz obcokrajowca. Skąd masz wiedzieć, czy to legalny czy nielegalny? Skanery w źrenice macie wszczepiane, czy co? Na tym się opiera propisowska polityka - dla nich każdy "obcy" jest zły (no bo przecież nie mają możliwości zweryfikowania), i to są już bardzo mocne podwaliny do rasizmu i ksenofobii. Ponieważ statystyczny obywatel nie będzie się zastanawiał nad "legalizacją", tylko pomyśli sobie od razu obcy=zły. I zaorać.

Qwerty
robię z tobą dokładnie to, co ty ze mną. Dziwnie to wygląda, nie? Jak się jest po drugiej stronie balustrady.
Żywię głęboką nadzieję, że ten piękny wpis "baby do garów" to jednak pokażesz swojej partnerce, chciałabym zobaczyć jej minę.

post wyedytowany przez Megera_ 2025-05-29 15:07:51
29.05.2025 15:16
Ange Ushiromiya
😂
60.22
Ange Ushiromiya
29
Konsul

wyobraź sobie sytuację, idziesz ulicą i widzisz obcokrajowca. Skąd masz wiedzieć, czy to legalny czy nielegalny?

Może właśnie dlatego że wiem że nielegalnych nie wpuszczamy, więc skoro widzę obcokrajowca na ulicy, to uznaje od razu, lub jest to bardzo prawdopodobne, że skoro tu jest, to musiał to zrobić legalnie, bo inaczej nie przeszedłby przez granice i by go tu nie było (Oczywiście jeśli żyjemy w prawidłowym świecie gdzie rząd się o to stara).

To tak jakby powiedzieć że można wypuszczać kryminalistów z więzienia bo i tak jak idziesz ulicą to nie wiesz czy ktoś jest kryminalistą czy nie, więc po co.
Zapewne gdy idziesz ulicą i widzisz kogoś, to też przypuszczasz że to nie jest kryminalista, właśnie przez to że idzie ulicą razem z tobą, a nie siedzi w więzieniu. No ale tak możemy żyć dzięki temu że mamy działające więzienia.

Więc tak samo jak to że mamy działające więzienia i policje sprawia że nie ma powodu aby każdego przechodnia traktować jako potencjalnego kryminaliste, tak samo gdy będziemy mieli dziłającą granice, nie będzie powodu aby każdego obcokrajowca traktować jako nielegalnego

Ponieważ statystyczny obywatel nie będzie się zastanawiał nad "legalizacją", tylko pomyśli sobie od razu obcy=zły. I zaorać.
A to to są akurat lewackie bajki typu wrzucimy wszystkich lgbtów do komory gazowej
A pieprzenie że nie wpuszczanie nielegalnych imigrantów do kraju to rasizm itp to już totalny lewacki odlot

Otwórz sobie szeroko drzwi do domu na noc zanim zaczniesz mówić o kraju i granicy. Bo jak nie to jesteś xenofobem i rasistką.

Ktoś z takimi poglądami jak ty to powinien siedzieć przy garach w kuchni a reszte zostatwic, i to nie ważne czy jest kobietą czy mężczyzną

Ciekawe czy jeśli powiem że nie chciałbym aby nielegalnie do Polski wpuszczano również białych katolików którzy są przeciwko aborcji i LGBT, bo to prawda, to też byś się darła że jestem rasistą i czymś tam innym. Ciekawe jakie słowo trzeba by było wtedy wynaleźć

post wyedytowany przez Ange Ushiromiya 2025-05-29 15:39:14
29.05.2025 16:51
Megera_
60.23
Megera_
149
Furia

Nie chce mi się pisać, wnioski są takie, że powinnam iść do garów, bo tak powiedzieli najważniejsi na świecie prawicowe piwniczaki. No z czym mam się tu kłócić.

Żeby spełnić wasze marzenia, to pozostaje już chyba tylko wizja utworzenia nowego państwa, zgodnego z waszym chorym światopoglądem - szczelne granice i niewpuszczanie "kolorowych", ofc tylko ochrzczeni w wierze katolickiej, mile widziane wykształcenie podstawówkowe i nic więcej, no i żeby baby były w kuchni. Mordobicie żeby było nazywane aktywnością sportową, a umysł aby był głębszą myślą nieskalany. Ogólnie, żeby ograniczona ciemnota przejęła ludzkie umysły to byłby sukces (co gorsza, w niektórych państwach na świecie to właśnie się dzieje...)
Ależ to byłby piękny kraj! Wtedy każdy piwniczak byłby kreatorem i opiniotwórcą.

Myślę jednak, że sporo wody jeszcze w rzekach upłynie, zanim ten wspaniały plan się ziści, a imperium to możecie sobie budować z klocków lego co najwyżej.

29.05.2025 18:30
madmec
😜
60.24
2
madmec
101
Generał

A na koniec budzisz się i okazuje się że nazywasz się Ziemkiewicz, przydomek i zawód 'fantasta'.

29.05.2025 18:56
Ange Ushiromiya
😂
60.25
Ange Ushiromiya
29
Konsul

Megera_

ja mówie o nie wpuszczaniu nielegalnych imigrantów a nie coś o kolorze skóry, i wierze.

> Żeby spełnić wasze marzenia, to pozostaje już chyba tylko wizja utworzenia nowego państwa

Nie, wystarczy nie zmieniać tego jak państwa funkcjonowały do tej pory

post wyedytowany przez Ange Ushiromiya 2025-05-29 18:58:05
29.05.2025 19:51
Qverty
60.26
Qverty
45
Yarpen z Morii

Nie chce mi się pisać, wnioski są takie, że powinnam iść do garów, bo tak powiedzieli najważniejsi na świecie prawicowe piwniczaki. No z czym mam się tu kłócić.

Narazie kłócisz sie ze swoimi wymysłami i brakiem umiejętności łapania sarkazmu. Dodam tylko, że jeśli już całego mojego posta do którego sie odniosłaś wzięłaś na poważnie to - nie, myślę, że Sławomir Nitras nie zostanie kolejnym papieżem.

Mój post, czego wściekła tłuszcza rzucająca sie tutaj na mnie (co tylko potwierdza moja tezę o ślepym kulcie - nie wyznajesz religii Tuska to jestes śmieciem), nie zauwazyla to było sarkastyczne odniesienie sie do absurdalnego wpisu na X który umieściłem w obrazku.

Bez odbioru.
PS.
Jeżeli serio uważasz, ze ja tu marzę o jakimś imperium prawaków to serio Martusia, do garów.

PS2. Bo trochę jeszcze doczytałem. Te twoje wspólne z "Drackusiem" ataki na mnie (nie pierwsze) też troche żałosne. Trochę mi sie kojarzy z grupką popularnych dzieciaczków dręczących tych mniej popularnych bo mają inny światopogląd. Może to jednak ktoś inny tutaj był albo jest ciskany w domu. Nie umiesz gotować, że tak cie boli to "do garów"?

post wyedytowany przez Qverty 2025-05-29 20:03:38
29.05.2025 22:31
Megera_
60.27
3
Megera_
149
Furia

Ojoj, Qwerty, no bardzo mi przykro, że zrobiłeś z siebie idiotę. Szczerze mówiąc, nie sądzę, że faktycznie nim jesteś, tylko trochę ci się omsknęło, nie przemyślałeś, a potem to już poszło gładko.

Sarkazm potrafi być wartościowy, ale trzeba wiedzieć, jak i kiedy go używać. Przestrzeliłeś, no trudno, zdarza się. Zostałeś zbesztany - nie dziw się, trochę ci się nie udało. Nazywanie naszych kolegów "wściekłą tłuszczą" nie pomaga, sam sobie wydajesz świadectwo. Choć i tak jestem zaskoczona, że nie naskoczyłeś na nich zwykłym pierdolamento o rycerzykach, co stają w obronie baby - miło, że na minimalnym levelu zdołałeś się powstrzymać.
Do rzeczy - chciałeś być sarkastyczny, ale w ciul nie wyszło, bo serio Qwertyś, jaką bym babą nie była, wyganianie mnie do garów jest żenująco słabe, nawet jeśli to ma być "sarkazm" i kpina.

Przykro mi, że cię dzieciaki w szkole gnoiły i chyba stąd masz jakieś traumy (vide porównanie mnie i Dracka do "tych popularnych)", w ogóle smutno czytać, ile ty masz traum narobionych - nie tędy droga, żeby sobie kompleksy odszczekiwać ludziom w internecie.
FYI, nigdy nie byłam popularna, a gotować uwielbiam, to moje hobby, nie ma jednak mojej zgody, żeby jakiś siusiak mi wskazywał miejsce niczym psu budę, i chełpił się tym, jaki to on jest alfa i jaką ma sprawczość. Hamuj się, bo od bycia chamem to już cię raczej nie ustrzegę.

29.05.2025 23:36
Elwe Thingol Singollo
😂
60.28
4
Elwe Thingol Singollo
2
Pretorianin

No tak, to był sarkazm :) Typowy pisior, dostał po uszach i podwija ogonek xD

29.05.2025 14:09
Elwe Thingol Singollo
61
odpowiedz
Elwe Thingol Singollo
2
Pretorianin

W górę serca, łączmy się chrześcijańskim węzłem miłości, prawicowi bracia. Precz z tęczowym Rafałem :)

https://wiadomosci.wp.pl/powiesili-plakaty-z-trzaskowskim-ktos-zniszczyl-groby-ich-bliskich-7161662746643136a

29.05.2025 14:18
Bociek69
😐
62
odpowiedz
4 odpowiedzi
Bociek69
50
Byle do Wiosny

Via Tenor

Oj mowiem wam cos czarno to widze.

Braun i Konfa poparli gangusa, wiec chyba nawet nie bedzie wojny na zyletki w niedziele.

Bookmacherzy tez juz niemal wszystkie kursy na typka.

Wiec pozostalo chyba juz tylko liczyc na jakis cud.

post wyedytowany przez Bociek69 2025-05-29 14:20:40
29.05.2025 14:58
Qverty
62.1
1
Qverty
45
Yarpen z Morii

Przecież Memcen nikogo nie poparł.

W ogole "przekazywanie" poparcia ma 0 sensu. Czy ktoś myśli, ze gdyby Braun przekazał swoje poparcie Czaskoskiemu to jego elektorat by na niego glosowal?

post wyedytowany przez Qverty 2025-05-29 14:59:33
29.05.2025 15:19
elathir
62.2
1
elathir
109
Czymże jest nuda?

Mentzen niby nie poparł, ale jednak to wczorajsze wystąpienie to była agitacja na rzecz Nawrockiego.

29.05.2025 15:25
Ange Ushiromiya
62.3
Ange Ushiromiya
29
Konsul

Czy ktoś myśli, ze gdyby Braun przekazał swoje poparcie Czaskoskiemu to jego elektorat by na niego glosowal

W jakimś stopniu to możliwe, bo ludzie mogli by sobie pomyślec że skoro nawet już taki ktoś jak Braun popiera Trzaskowskiego, to z tym Nawrockim to na prawde musi byc cos nie tak

post wyedytowany przez Ange Ushiromiya 2025-05-29 15:25:22
29.05.2025 18:18
62.4
NightGeisha
3
Pretorianin

Tez to czarno widzę i obawiam się, że jednak wygra wrednooki Rafi.

post wyedytowany przez NightGeisha 2025-05-29 18:18:29
29.05.2025 18:23
Herr Pietrus
63
odpowiedz
3 odpowiedzi
Herr Pietrus
231
Jestę Grifterę

Już pozamiatane, ktoś krzyczał na debacie, ktoś wyolbrzymił żart gajowego (a nawet dwa), a co najgorsze - Zandberg zdissował Trzaska i "poparł go" przychlast Kapela. W niedzielę nie ma nawet po co iść do lokalu wyborczego... :/

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2025-05-29 18:24:20
29.05.2025 18:45
[Gammorin]
63.1
[Gammorin]
94
N7

Masz gdzieś to z Zanbergiem?

29.05.2025 19:19
elathir
63.2
4
elathir
109
Czymże jest nuda?

Jest jeszcze nadzieja. Tak naprawdę o wszystkim zdecyduje frekwencja. Niezdecydowani raczej na Nawrockiego się nie zdecydują, więc im wyższa frekwencja tym większe szanse na to, ze prezydentem nie zostanie drechol.

29.05.2025 19:53
Bukary
😂
63.3
Bukary
235
Legend

Herr, zapomniałeś jeszcze o Demagogu... Jak Trzaskowski przerżnie, to również wina Demagoga!

spoiler start

Ale nie przerżnie.

spoiler stop

post wyedytowany przez Bukary 2025-05-29 20:13:37
29.05.2025 18:38
64
odpowiedz
5 odpowiedzi
NightGeisha
3
Pretorianin

W większości sondaży wygrywa kandydat Tuska. Ciekawe czy powtórzy się sytuacja znana z pierwszych wyborów Dudy Andrzeja. W sondażach tez przegrywał, finalnie jednak został prezydentem.

https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/9810507,nawrocki-czy-trzaskowski-najnowsze-sondaze-prezydenckie-2025-wszystkie-badania-w-jednym-miejscu.html

29.05.2025 18:44
[Gammorin]
64.1
[Gammorin]
94
N7

Może tak być. Przecież bukmacherzy też muszą zarobić.

29.05.2025 18:58
marcinbvb
64.2
marcinbvb
154
Generał

Różnica jest w granicach błędu statystycznego wiec raczej nie ma co przywiązywać do tych sondaży zbyt dużej wagi. Exit poll też pewnie będzie bardzo blisko, a tutaj pis zazwyczaj jest niedoszacowany. Trochę może jedynie pomóc frekwencja. Jeśli będzie wysoka, szczególnie w miastach to Trzaskowski będzie w grze do końca. Jeśli w kolejnych godzinach frekwencja nie będzie wyższa niż w 2020 to raczej Nawrocki wygra.

29.05.2025 20:19
frer
64.3
frer
175
Legend

Teraz wszystko rozgrywa się o mobilizację swojego i demobilizację przeciwnego elektoratu. Raczej nie da się przewidzieć wyników. A pierwsza tura pokazała, że sondaże to o kant tyłka potłuc. Moim zdaniem jak już coś to Nawrocki jest niedoszacowany w sondażach, bo jakaś część osób pytana o preferencje raczej będzie się kryła z poparciem dla niego, a poparcia dla Trzaskowskiego ludzie nie będą ukrywali.

29.05.2025 20:42
64.4
Hajle Selasje
102
Eljah Ejsales

Niestety też tak to widzę. PiS zazwyczaj jest niedoszacowany w sondażach, ale w przypadku popierania osoby o takiej reputacji jak Nawrocki wstyd przed ankieterem jeszcze wzrasta. Zresztą pokazuje to najlepiej ostateczny wynik Brauna względem sondaży.

Jeżeli nie będzie naprawdę imponującej mobilizacji normalsów, to pozostanie nam uczenie dzieci łamańca językowego na nowe, lepsze czasy: Król Karol skroił królowej Karolinie korale koloru koralowego.

post wyedytowany przez Hajle Selasje 2025-05-29 20:45:53
29.05.2025 23:23
twostupiddogs
64.5
twostupiddogs
258
Legend

Hajle Selasje

Zgadzam się, ale sama myśl, że jednak nie poszedłem głosować przeciwko takiemu typowi w przypadku jego wygranej....

29.05.2025 21:35
65
odpowiedz
4 odpowiedzi
NightGeisha
3
Pretorianin

Tvn24 promuje trzaska jak może, w sumie ta tv stała się tym samym czym jest tvrepublika, tylko popiera inna stronę. Co włączę TVN czy tvn24 to trzaskowski w różnych formach.

BTW Braun poparł Karola.

29.05.2025 22:39
Sevek007
65.1
Sevek007
92
Everybody lies

w sumie ta tv stała się tym samym czym jest tvrepublika

Nie, nie dokonałeś właśnie tego porównania... X d

29.05.2025 22:47
Lateralus
65.2
Lateralus
145
Last Of The Wilds

Natomiast w radiu RMF, podobnie, od rana do nocy cisną i nabijają sie z Nawrockiego, troche takie nie fer i nie na miejscu, i w ten sposób utwierdzają by głosować na Tuska i jednak są stronniczy.

29.05.2025 23:33
Elwe Thingol Singollo
😍
65.3
Elwe Thingol Singollo
2
Pretorianin

w sumie ta tv stała się tym samym czym jest tvrepublika

30.05.2025 00:26
65.4
NightGeisha
3
Pretorianin

Nie jest moim kandydatem KN, ale ta medialna nagonka na niego odniesie przeciwny skutek niż zamierzony. Głupcy nie uczą się na wcześniejszych błędach.

30.05.2025 01:57
Herr Pietrus
66
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Herr Pietrus
231
Jestę Grifterę
post wyedytowany przez Herr Pietrus 2025-05-30 01:57:40
30.05.2025 02:18
66.1