Na gwałt...
...potrzebuję kilku rad. Kategoria jest dobra, nie musicie regulować swoich monitorów.
Chcę kupić notebooka (myślałem już o tym wcześniej, ale czekałem na przypływ gotówki), najlepiej w tym miesiącu, gdyż mój PC zaczyna coraz częściej doprowadzać mnie do szewskiej pasji, a chwilowo nie mam czas na jakiekolwiek grzebanie w nim. Jako że na notebookach się nie znam, proszę o rady lub konkretne propozycje. Czego oczekuję od zakupionego sprzętu:
- serwisu w Polsce
- sporej ilości miejsca na dysku (co najmniej 320 GB)
- niezawodności i wytrzymałej baterii, chociaż i tak rzadko będzie niepodłączony do stałego źródła prądu
- gwarancji, że odpalę na nim GW2 i League of Legends, nawet na niskich ust. xD
- systemu operacyjnego w zestawie
Przeglądam oferty, ale dla mnie wszystko wygląda tak samo, a pewnie tak nie jest. Nie chcę złożyć zamówienia w ciemno żeby później okazało się, że kupiłem coś, co zdechnie po roku i będzie działało jak traktor.
Szukam czegoś za... 1800 zł, oczywiście gdyby znalazło się coś wystarczająco dobrego za niższą cenę, byłoby super.
Tak jak już nie raz powtarzałem w tego typu wątkach, polecam Ci Asus'a K43E.
*Dysk 500 gb więc dla Ciebie by świetnie pasowa
*Co do baterii to nie jestem pewien bo praktycznie cały czas jest podłączony do sieci ale myślę, że z 5 godzin wytrzyma.
*GW2 i League of Legends raczej odpalisz ^^.
*Z systemem też nie powinno być problemu.
Cena to coś w granicach 1800-1900 zł.
Allegro i Ceneo milczą na temat Asusa K43E, sugerują P43E, ale ten model kosztuje prawie 3000 zł.
a łupnę :)
ostatni up :)
Jeżeli już przeglądasz oferty, to czytaj OPINIE! Jeżeli widzisz 2 opinie, w których jest napisane, że bateria trzyma krótko, to od razu wyłączaj stronę z tym notem. Ja na własnej skórze, przekonałem się o tym, kupując Laptopa..Ogólnie to bateria trzymała 2godziny, po półtora roku, 30 minut, a teraz trzyma 1minute..A nie myślałeś może, nad zakupem laptopa?
A laptop i notebook to nie to samo? :)
Tak samo jak samochód i auto.
Laptopy teraz swoją funkcjonalnością dorównują PeCetom. Netbook, jest przeznaczony do pisania różnych plików tekstowych, przeglądania sieci, a nie do grania! Niestety, ale do takie Not'a nie da się włożyć 8gb ram, oraz procesora rodem z gwiezdnych wojen. Za dużo od nie go nie wymagajmy..I tak spełnia dobrze swoją rolę..
[9]
Mylisz notebooka z netbookiem. Notebook to normalny laptop.
Sorki, mój błąd przeczytałem netbook'a.. :P
Bynajmniej nie szukam sprzętu stricte do grania, po prostu fajnie byłoby odpalić na tym LoLa, Dotę 2 czy GW2. A tak poza tym to notebook ma mi służyć do codziennego użytku (internet, pisanie). Do gier będzie konsola, do muzyki wieża, do telewizji telewizor.
Jeżeli mieszkasz w mieście, np:Wrocław. W którym jest pełno sklepów (małych) w których można się zaopatrzyć w części do komputera, jak i same komputery, czy notebook'i. W większych serwisach typu: Vobis, Komputronik, dostaniesz gwarancje, które też jest dość ważna..
natrafiłem na ASUS'A X54HR z grafiką AMD Radeon HD 7470M. Karta wydajnościowo jest porównywana do GeForce'a 520M. Procesor 2x2.2GHz (Intel)
Mimo, że nie przepadam za Asusami i podzespołami AMD to ta oferta (wnętrznościowo) wygląda dobrze
A jak prezentuje się model Asus X53TK?
up