Potrzebuje pomoc w wyborze laptopa tak max do 10 000 zł jaki był by najlepszy ?
Tylko i wyłącznie Acer Helios 500.
Niesamowite chłodzenie, ciche i wydajne z temperaturami na poziomie 80 stopni bez undervoltingu. Świetna matryca ips z 144Hz i g-sync
a teraz lepiej kupić czy poczekać bo kolega mówił mi , że wchodzą nowe karty i lepiej poczekać ?
Nie ma sensu czekać, zanim nowe karty wyjdą to minie sporo czasu i laptopy z nimi przekroczą 10000 o sporo. Ja w tym tygodniu kupiłem heliosa po szukaniu laptopa przez długi czas. Helios 500 nie ma konkurencji na ten moment.
ASUS ROG Strix GL504GS i7-8750/32GB/256PCIe+1TB/Win10X wszyscy polecają mi ten i nie wiem czy sklep po prostu nie chce mia naciąć i wolę spytać kogoś mądrzejszego nie jest lepszy i bardziej mobilny ?
sory że zawracam ci głowę ale chciał bym by był minimalnie mobilny a 4kg trochę ciężki i wielki
Miałem Strixa GL703GM i oddałem na zwrot, nic nie ma podejścia w kulturze pracy do Heliosa 500.
Helios bez ładowarki nie istnieje także to jest ok 5kg :P ale warto pójść na siłe aby go móc podnieść bo jest naprawde dobry :D
Miałem również Predatora 15 ale temperatury na poziomie 99 stopni i walka z serwisem az po kilku miesiącach zwrot kasy.
Walczyłem z serwisem Acera i byłem na nie dla niego ale teraz z perspektywy czasu uważam że jest to dobry serwis, pomogli mi ile mogli a jak laptop nie spełniał wymagań zwrócili kase bez problemu. Serwis trwa ok tygodnia max 2 ale na helios jest serwis premium.
a coś miejszego i lżejszego byś polecił czy między heliosem a czymś takim za duża przepaść jest ?
Jesli chcesz mieć mobilnego laptopa z 15 calami to raczej coś z Asus Rog Strix ale przy 15 calach i procesorze 8750h musisz się liczyć z temperaturami na poziomie 90 stopni i wyżej. Asus ma niezłe chłodzenie. HP Omen podobno tez niezły ale nie testowałem.
Nadal to przepaść do heliosa z jego AeroBlade 3D
ASUS ROG Strix GL504GS i7-8750/32GB/256PCIe+1TB/Win10X chyba się zdecyduje na niego najwyżej ci napisze jak bardzo strzeliłem sobie w kolano :P
Zobacz sobie tą recke. Moim zdaniem warto troche więcej podźwigac. Zresztą lapki gamingowe w tej cenie zazwyczaj trochę już ważą.
Dokładnie, laptop jest genialny. Od wczoraj jestem pod niesamowitym wrażeniem.
Obejrzałem materiał bardziej z ciekawości niż zainteresowania tym laptopem i w 5:37 kiedy testujący pokazywał głośność przy graniu, to trochę sie uśmiałem biorąc pod uwagę, jak diaboł u góry zachwala ten aspekt produktu. Z tego co widziałem były trzy tryby i pierwszy w spoczynku był najbardziej chichy ale ten z początkowej fazy "podczas gry" już dla mnie był głośny. Ale ja jestem uczulony nawet na delikatny hałas.
To ja jako alternatywe dla pana zafascynowanego Heliosem, polecam rozejrzeć się w ofercie MSI. Bebechy mają również swojej produkcji co jest sporą zaletą i klawiatura Steelseries do której tak się przyzwyczaiłem, że gdy muszę pracować na innej czuje się niekomfortowo. Sprawny serwis door-to-door (przez 3 lata skorzystałem raz, bo padło łożysko w jednym wiatraku i bardzo hałasował). Jako jedne z niewielu laptopów gamingowych, nie mają żadnych problemów z chłodzeniem, pod warunkiem, że raz na rok albo dwa się go przedmucha, ale to jest standard w zarówno w laptopach jak i PC, że trzeba je czasami przeczyścić z kurzu.
No i jeśli lubisz bajery tak jak ja, to klawiatur w MSI mają obecnie oddzielne podświetlenie RGB na każdy klawisz, co można też wykorzystać w grach.
Niedługo powinnien wyjść Asus Rog Strix 704 i może być niezły ale również drogi :)
niestety potrzebuje coś w miare małego i lekkiego bo czesto się przemieszczam i ciężko z takim kolosem a jak myślicie co będzie najlepsze z 15 cali ?
Sprawdź Dream Machines GS1070:
https://www.morele.net/laptop-dream-machines-gs1070-17pl33-4862249/
i7-8750H/GTX 1070/16GB RAM/17.3''/1TB+500GB/matryca IPS
Mam Alienware 17 - wcześniej miałem takiego "składaka" polskiej firmy, na którym grałem w wiedźmina 1 gdy wyszedł, potem miałem ASUS ROG, na którym grałem w BF3 i BF4, ale się zepsuł.
Od czasu gdy mam Aliena nigdy nie kupię niczego innego niż Alien (był minimalnie droższy, niż 10tys.
Kumple mają MSI - cieszę się, że nie kupiłem, ale wiem to teraz - rozpatrywałem zakup.
WIem, że NIGDY nie kupię ASUSa - mój ROG miał oczywiste błędy konstrukcyjne, które człowiek zauważa dopiero, gdy rozpakuje go, położy na stole i siada do BFa ;)
np.
wymontowanie czegokolwiek (np. czyszczenie wiatraków, dodanie RAM lub dysku ... sam film o tym jak się do niego dobrać trwa kilkanaście minut) to męka - choś słyszałem, ze to poprawili
gniazdo zasilania DOKŁADNIE w miejscu, gdzie masz podkładkę na mysz (o ile jesteś praworęczny) i do tego PROSTY DŁUGI wtyk - wyłażący gruby kabel prosto przez miejsce, gdzie chcesz operować myszą
czujnik klapy - magnetyczny - UWAGA!! dadam! zamontowany w stalowym uchwycie, który sie magnetyzuje - grasz a tu nagle laptop "myśli", że zamknąłeś klapę - jeśli nie zmieniłeś ustawień na "brak reakcji na zamknięcie klapy" i masz np. uśpij to jest wesoło (nauczyłem się wtedy jak na amen wyłączać hibernację w WIN ;)
kilka małych g... (których Alen nie ma)
www.x-kom.pl/p/432616-notebook-laptop-156-msi-gs65-i7-8750h-16gb-256-win10-gtx1070-144hz.html
Sprzęt raczej wydajny, jak to u MSI chłodzenie daje radę, do tego stosunkowo lekki jak na tak silną maszynę, bo niecałe 2kg.
Razer Blade 15 ktoś miał okazje testować bo jeszcze to znalazłem niestety w 15 z temperaturą trzeba się pogodzić :(
kurde i na temat asus żadnej recenzji nie ma i nie wiem co robić :(
A tutaj test tego Acer'a, ale z wnętrznościami od AMD:
https://www.purepc.pl/notebooki/test_acer_helios_500_amd_ryzen_7_2700_i_radeon_rx_vega_56