Nie no, to jest jakaś paranoja, że KCD2 nic nie zgarnęło. Szacun dla twórców za reakcję, przynajmniej umieją obrócić to w żart i zwalić na Francuzów zamiast robić kwas. TGA to i tak cyrk, szkoda w ogóle strzępić jezyk na te wyniki.
To, że KCD2 nie dostało żadnej nagrody to jakaś kpina.
Expedition może być najlepszą grą roku, ale najlepszy RPG tego roku to KCD2
Kończ waść, wstydu oszczędź Warhorse gdyż to by dodaliście do gry wątek LGBT aby liczyć na jakieś nagrody natomiast zostaliście oficjalnie okradzeni przez tych od których te nagrody mieliście otrzymać licząc, że to będzie jakaś promocja dla gry.
Ohydne zachowanie bez godności i honoru.
Chyba już dzieci w przedszkolu wiedzą, że nie warto się komuś podlizywać aby dostać od niego cukierka.
Jak ktoś ma X to niech tam to napiszę tym gnojkom i tego Vavrze.
Dlaczego uważasz, że Warhorse ma z tobą skończyć? I czego się tak wstydzisz? Zrobiłeś jakąś grę, która przy KC:D2 okazała się totalną porażką?
Sprawdź w jakim kontekście używa się tego cytatu Kmicica. Spoiler Alert: użyłeś go bardzo źle. Właśnie się poddałeś przed Warhorsem.
Niestety tego typu gry nie są lubiane na zachodzie, szczególnie w USA.
Tak i nie trzeba mieć duże rozeznania w branży aby o tym wiedzieć natomiast jak widać Warhorse tego nie ma, to tak jakby w przyszłym roku wyszedł Gothic Remake który byłby grą idealną to i tak na zachodzie nie będzie istnieć już nawet nie wspominając o udziale w jakiś plebiscytach.
Dla mnie osobiście Kingdom Come Deliverance 2 było najlepszą grą w 2025 r., a Clair Obscur: Expedition 33 dałbym na miejscu 2. Ale cóż - de gustibus... W takich konkursach decydują zawsze prywatne gusta. To nie lekkoatletyka, że wygrywa ten, kto np. pobiegnie najszybciej albo najwyżej skoczy.
To "Blame the French" to chyba w grze odnosiło się do jednej konkretnej osoby, czyli do Vauquelina Brabanta.
Ograłem E33, nie grałem KCD1&2 (mam w planach) i jakoś na tym etapie uważam, że nagroda za RPG (z całym szacunkiem do E33) powinna trafić do KCD2.
Miałem dyskusję w pracy odnośnie tytułu RPG roku. Kolega który ograł oba tytuły stwierdził, że tytuł RPG roku bardziej należy się Clair. Argumentem było, że o ile obydwie gry pozwalają rozwijać postać, tak obydwie jednocześnie są mocno liniowe w założeniach (szczególnie KCD2, które stwierdził, że mocno zostało zubożone pod tym względem nieliniowości do jedynki) i jednak Clair robi to lepiej i ciekawiej, pozwalając na więcej.
Swoją drogą ten meme o psie siedzącym w płonącym pokoju pojawił się w samym Clair Obscure Expedition 33 xD
https://www.youtube.com/watch?v=1E7OV4VPKTw
Dobrze powiedziane. Niestety KCD jest za duże i zbyt skomplikowane dla masowego odbiorcy.
Syndrom świetnego sequela do świetnej gry. Szkoda trochę chłopaków. Osobiście oddałbym im nawet statuetkę RPG, aby było miło i wszyscy byli równo obdarowani w tym roku obfitującym w fantastyczne gry. No ale obiektywnie jak chodzi o merytorykę to jednak Ekspedycja 33.