Komentarze do wiadomości: Znany dziennikarz potwierdza niepokojące doniesienia. Za zamkniętymi drzwiami Xboxa szeptano o dramatycznym losie twórców legendarnych RPG

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
04.07.2026 11:23
1
odpowiedz
katai-iwa
71
Legend

No i po co taki M$ kupował Obsidian, jak miał w planie ich likwidację? Chore.
A ciekawe że drugie studio od RPG: InExile się uchowało i nie ma plotek, że ich też może czekać niewesoła sytuacja.

04.07.2026 11:36
Kwisatz_Haderach
2
1
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
26
GIT GUD or die trying

"It sounds like things just happened very fast with Obsidian. And maybe they weren't ever like at the risk of being shut down, but I don't know if it's as clear as, like, they were always safe. And Jason Schreier didn't say they were always safe. He just said no negotiations, and they're safe now."

Tak troche "Nic nie wiem, ale zaprzecze bo przeciez na pewno kiedys w przeszlosci ktos w MS baknal zeby ich zamknac/sprzedac, wiec nie mijam sie z prawda".

Ja przypuszczam ze na jakims tam spotkaniu i jakis tam exec na pewno kiedys tam powiedzial "a na uj nam w sumie ten Blizzard i Bethesda?"

Tylko ze to zaden nius. Jesli w momencie najwiekszego rozlanego mleka i kryzysu sa bezpieczni, to zawsze byli.

Jakkolwiek by nie bylo, smiesznie to wszystko wyglada w zestawieniu ze specjalistami z komentarzy, ktorzy co gre to wieszcza Obsidianowi zamkniecie. A oni sobie na Grounded 1/2 robia kaske bardzo dobra. OW1 to byl dla nich mega hit i money printer (5 milionow kopii). Nawet Pillarsy 2 przyniosly po czasie zysk, wiec jestem tez pewny ze mimo poczatkowego "faila" OW2 i Awoved tez sumarycznie bedzie nad kreska. Tylko to potrwa.

Obsidian nie do zatopienia. ;) Nie zdziwilbym sie jakby po Blizzardzie byli najbardziej rentowni ze wszystkich zakupow.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-07-04 11:40:47
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl