Expedition 33 na dzień dobry rozniosło konkurencję - 12 nominacji! Brawo Sandfall!
W wielu płaszczyznach był to regres porównując z Origins czy Odyssey czy Valhalla.
Beznadziejne nominacje!
Gdzie świetny "The Precint"?
Gdzie genialna opowieść Mafii Old Country?
Doom i Indy ratują trochę sytuację ;)
To jest Sracz Awards czyli ranking popularności korporacyjnych produktów wspólnie głaszczących się po jajcach.
Czasami ukaże się coś takiego jak Clair Obscur albo Baldur’s Gate III które trudno pominąć natomiast taki KCD2 nic nie wygra właśnie dlatego, że to nie jest produkt najwyższych lotów pod względem wydawcy i marketingu.
Pewnie znajda sie zle jezyki piszace, ze nominacji dla Awoved, The Outer Worlds 2 nie powinno byc, ale prawdziwym zartem jest to ze mamy nominacje dla Monster Huntera.
Czekam na nominacje dla Cybertrucka na samochod roku i Emmy dla Wiedzmina jako najlepszej adaptacji.
Jesli zas chodzi o GOTY, to najwiecej czystego funu dala mi gra, o ktorej bedzie pewnie najciszej. Hades 2.
Zas pod wzgledem gra jako dzielo sztuki/kultury (ktore mimo wszystko nie zapomina ze jest jednak gra video... wiadomo o ktorego nominata chodzi...) to Claire Obscure, i tutaj wygrywa o pare dlugosci i bezsprzecznie.
Najlepsza gra mobilna, Uma Musume i tyle w temacie, ubóstwiam te koniodziewczyny
Jedyna - z tego co widzę - grą, na którą warto głosować to KCD2. Jeszcze E33 była niezła, acz głównie od strony fabularnej i koncepcji art, reszta była akceptowalna, ale bez rewelacji, długość gry jednak pozostawiła wiele do życzenia.
Że wam chce się głosować, podziwiam.
Oczywiście gra roku to Ghost of Yotei, ale Death Stranding był postawił na równi. Expedition 33 to niezły rpg, ale jak dla mnie za bardzo korytarzowy.
W kategorii najlepsza gra akcji mamy kolejno: fps głownie multi, fps single, rogal, slasher i platformówka. Nie wiem jak można wepchnąć 5 gatunków w jedną kategorię.