Komentarze do wiadomości: „Zapłaciłem za to 240 złotych”. Gracze chcą rozegrać ostatnią rundę w Anthem, ale EA potajemnie „zabija” strzelankę przed czasem

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
07.01.2026 19:40
1
4
odpowiedz
Micelius
31
Pretorianin

To jak z przewałami premiera - ludzie postękają, a potem i tak kupią, albo zagłosują za...

08.01.2026 12:54
1.1
Beneksor
14
Generał

Myślę, że Morawiecki jeszcze za to wszystko odpowie przed sądem.

07.01.2026 20:28
2
1
odpowiedz
1 odpowiedź
A_wildwolf_A
234
Senator

jak zapłacili a nie mają gry to charge back.

07.01.2026 23:09
2.1
asasin24
43
Konsul

Wydaje mi się, że nie zadziała po takim czasie

07.01.2026 20:47
baltazar1908
3
1
odpowiedz
baltazar1908
43
Generał

Pozbyć sie jak najszybciej, kasa graczy tych którzy zaufali studiu i ich produkcji jest na szarym
końcu.

07.01.2026 23:11
4
5
odpowiedz
1 odpowiedź
asasin24
43
Konsul

Gracze to dziwne stworzenia. W jednej karcie przeglądarki piszą płaczliwy komentarz o licencjach i zabieraniu kupionych gier, a w drugiej już mają złożone preordery na dwie następne śmieci-usługi. Podpisują jakieś petycje, krzyczą i wypisują na forach, jak to im się nie podoba. A później kolejne gry biją rekordy w przedsprzedaży. Szympansy...

08.01.2026 20:23
4.1
Grigori1922
31
Konsul

Nie wiem ilu jest graczy na świecie, ale pewnie bezpiecznie można by stwierdzić, że co najmniej z kilkaset milionów. Przy czym ci od petycji i forów to raczej jest margines tej grupy. Taka jest smutna prawda. ;)

08.01.2026 08:36
😂
5
odpowiedz
skorp_
64
Pretorianin

Aaah, Anthem, gra która miała mieć "wieczne wsparcie" udaje się teraz na wieczny spoczynek.

08.01.2026 08:40
6
odpowiedz
Verax1
37
Chorąży

Przeciez byly 100% zwroty za ten szrot przez wiekszy okres czasu, a strzelam ze jak ktos bardzo chcial to zalatwilby to przez support nawet dzis. Jak gracze maja nie dawac sie dymac jak sami wystawiaja dupe? Ktos kto zwlekal do tej pory to w sumie zasluzyl zeby go naciagnac po raz kolejny.

08.01.2026 09:20
Rumcykcyk
7
odpowiedz
Rumcykcyk
131
Głębinowiec

Dlatego unikam gry-usługi od EA, Ubisoft, Blizzarda. Blizzard w szczególności bo jak straci zainteresowanie to też szybko ubija swoje gierki za gruby hajs. Plus taki, że można zagrać ale to już martwa gra.

08.01.2026 12:40
8
odpowiedz
Prawdaaaa
1
Junior

To bardzo dobra wiadomość... w kontekście przyszłości gamingu. Może w końcu ludzie nauczą się omijać sieciowy szrot i zaczną grać w kampanie single player. Bo dobra gra to nie taka, która ładnie wygląda, tylko taka która ma ciekawą fabułę i dobrą mechanikę, gameplay. Sieciówki są dla bezmózgów wpadających na jakąś mapę i strzelających do siebie bez większego sensu. Oby więcej takich newsow

08.01.2026 18:50
Link
9
odpowiedz
2 odpowiedzi
Link
31
Senator

Prawdaaaa
Tylko że EA, UbiSoft i coraz więcej firmy będą tworzyć gry single, co będą uzależnienie od Internetu. Bez launcher nie uruchomisz nawet gry single. Łatwo Ci pisać.

Sieciówki są dla bezmózgów wpadających na jakąś mapę i strzelających do siebie bez większego sensu.
Jako miłośnik gier single też grałem w World of Tanks i World of Warships i śmiem nie zgadzać się z Tobą. Gry sieciowe oferują coś, czego na próżno szukać w gry single. Dreszczyki emocji i poczucie rywalizacji z żywymi graczami. Czasami graczy są lepsi przeciwnicy niż boty w gry single. Gry sieciowe też oferują unikalne mechaniki, czego na próżno szukać w gry single. To zupełnie inne doznanie. Każdy tryb gry oferuje coś unikalnego.

Tak jak człowiek raz czyta książki, a raz gra w karty (lub gry planszowe) z kolegami. To nie samo.

Co nie zmienia to faktu, że EA i UbiSoft to są bardzo toksyczne firmy.

post wyedytowany przez Link 2026-01-08 18:52:15
08.01.2026 19:34
9.1
Prawdaaaa
1
Junior

Jednak utrzymywanie serwerów gier multiplayer żywych a istnienie launcherów niezbędnych do uruchomienia gry singleplayer to nie to samo... Do tego by zagrać w multi trzeba miec abonament PSPlus + kasa za grę... że też ludziom się chce tak przepłacać. I dlatego gracze powinni głosować portfelami przestając kupować abonamenty i gry multi. Jak dla mnie tylko single i NIGDY..żaden preorder czy nowość za 300zl. A gier jest mnóstwo tylko trzeba poczekać na promocje

08.01.2026 20:39
Link
9.2
Link
31
Senator

Prawdaaaa
Jednak utrzymywanie serwerów gier multiplayer żywych
Serwery gier mogą być utrzymywanie tak długo, jak gracze będą płacić abonamenty. Ale EA złamał dane słowa i wyłączył serwery Anthem bez wiedzy i zgody klienci, to zupełnie inna bajka. Po co w ogóle podał termin zamknięcie serwery, skoro tak nie dotrzymał? Tak samo było z UbiSoft i The Crew, nawet jeśli gracze za to chcą zapłacić. UbiSoft i EA nie szanują swoich klienci.

Warto przypomnieć o Minecraft, Heroes III i inne gry. Przecież gracze mogą zakładać własne serwery i grać z innymi. Dlatego te wybrane gry "multi" mogą żyć tak długo, jak fanów tak chcą. Skoro EA i UbiSoft nie chcą już wspierać wybrane gry, to czemu nie dają gracze możliwość zakładanie własne serwery? W końcu za to zapłacili. To takie trudne? Na tym polega cały problem.

a istnienie launcherów niezbędnych do uruchomienia gry singleplayer to nie to samo...
Takich jak STEAM? Tak długo, jak będą zarabiać na pewne % za sprzedaży gier. Co będzie, jeśli ktoś wykupuje i przejmie władzy nad STEAM, a potem wyłączy. Dużo gry mają DRM, a szczególnie Denuvo, który też przecież potrzebuje serwery wydawcy.

Najnowsza trylogia Hitman też są gry single, a potrzebują połączenie z Internetem. Wielu gry single od UbiSoft też jest to samo.

Nie zapominaj o gry na nieistniejący platformie Windows for Games Live. Ile było problemów z tym.

Dlatego warto jest wspierać GOG i ich politka DRM-free w połączeniu z GOG Preservation Program.

post wyedytowany przez Link 2026-01-08 20:50:08
08.01.2026 21:21
Devilyn
10
odpowiedz
Devilyn
217
Organised Chaos

Ja jestem w szoku że ktoś w ogóle jeszcze w to gra, przecież tam chyba od paru lat nie było żadnego kontentu nowego xD Gracze są na prawdę dziwni.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl