Tak jak prawie nigdy nie kupowałem Cybermychy, tak akurat trafiłem na Stunt GP i chociaż dla młodszego mnie gierka stanowiła spore wyzwanie, to po latach udało się ją już opanować na tyle, żeby dość regularnie ją przechodzić. Ostatnio próbowałem znowu - na Windows 11 też odpala i można pojeździć bez problemów (wersja z CD Cybermychy 04/06).
Tak, gra absolutnie świetna i w sumie do dziś nie dostaliśmy czegoś takiego, więc Team 17 powinno wypuścić remake lub chociaż remaster.
Re-volt 2 i 3 to były kupsztale, było też parę innych gierek o zdalnie sterowanych autach jak R.C. Racers, ale żadna nie miała tego co Stunt GP czyli przede wszystkim tras, gdzie nawierzchnie wpływały na prędkość i przyczepność. Dlatego Whellmates o którym mówi się, że to będzie duchowy następca Stunt GP to dla mnie jest mówienie tak na wyrost i to mocno, bo tam będziemy jeździć po domu i to w ko opie.
I przy okazji jest to jeden z sztandarowych przykładów, gdzie jest bardzo duża różnica między ocenami recenzentów i graczy, bo nie tylko w Polsce gracze ten tytuł pokochali i wiele osób go ciepło wspomina. Trafiłem już na kilkanaście osób z różnych krajów, które pamiętają i ciepło wspominają ten tytuł.