Komentarze do wiadomości: Zachód nie docenił, a Polacy pokochali. Stunt GP to jedno z tych niezapomnianych wspomnień z dzieciństwa

Forum Gry Sportowe
Dodaj komentarz
14.02.2026 20:49
1
1
odpowiedz
Samaritan
34
Generał

Tak jak prawie nigdy nie kupowałem Cybermychy, tak akurat trafiłem na Stunt GP i chociaż dla młodszego mnie gierka stanowiła spore wyzwanie, to po latach udało się ją już opanować na tyle, żeby dość regularnie ją przechodzić. Ostatnio próbowałem znowu - na Windows 11 też odpala i można pojeździć bez problemów (wersja z CD Cybermychy 04/06).

14.02.2026 21:05
Marky
2
odpowiedz
Marky
32
Generał

Tak, gra absolutnie świetna i w sumie do dziś nie dostaliśmy czegoś takiego, więc Team 17 powinno wypuścić remake lub chociaż remaster. 

Re-volt 2 i 3 to były kupsztale, było też parę innych gierek o zdalnie sterowanych autach jak R.C. Racers, ale żadna nie miała tego co Stunt GP czyli przede wszystkim tras, gdzie nawierzchnie wpływały na prędkość i przyczepność. Dlatego Whellmates o którym mówi się, że to będzie duchowy następca Stunt GP to dla mnie jest mówienie tak na wyrost i to mocno, bo tam będziemy jeździć po domu i to w ko opie.

I przy okazji jest to jeden z sztandarowych przykładów, gdzie jest bardzo duża różnica między ocenami recenzentów i graczy, bo nie tylko w Polsce gracze ten tytuł pokochali i wiele osób go ciepło wspomina. Trafiłem już na kilkanaście osób z różnych krajów, które pamiętają i ciepło wspominają ten tytuł.

post wyedytowany przez Marky 2026-02-14 21:35:40
14.02.2026 22:23
DarthMadara
3
odpowiedz
DarthMadara
2
Centurion

StuntGP <3 
Do dzisiaj mnie zastanawia czemu Team17 porzuciło tą markę, przecież to mega potencjalny hit sprzedażowy.

Forum Forum Gry Sportowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl