Nie cierpię Game Passa i tego typu podobnych usług, w tym także grania w chmurze i uwielbiam dystrybucję cyfrową, za to nie mam nic przeciwko wydaniom fizycznym i osobom które je wolą. Może i osobiście nie wspieram rynku wydań fizycznych bezpośrednio ale nie chciałbym także aby ten rynek kiedykolwiek zanikł całkowicie. I co w takiej sytuacji?
LOL, toż to piękna antyreklama gamepassa i ogólnie grania na xboxie. GP zawsze traktowałem jako kolejną opcję do grania, a teraz co, na siłę chcą się pozbyć pudełek? A weź spier** MS
Od urodzenia, po moj kres, tylko fizyczne wydania gier w pudełeczkach. A ten spencer niech sobie wsadzi xgp w odbyt.
Dobrze że mam wybór, nienawidzę Abonamentów.
Zawsze staram się kupować wersję fizyczne.
Cyfrowe wersje gier to rak. Nie należą do ciebie i możesz je stracić w przypadku utraty konta. Fizycznych nie stracisz chyba, że nie potrafisz dbać i płyty ci się walają poza pudełkami. Nie dziw się potem, że są wszystkie w pizdu porysowane i nie działają. Najbardziej powalony argument tych co są za cyfrówkami to porysowane płyty XD. Jak dbasz tak masz. Śmieszne, że krytykują płyty, bo możesz je porysować, ale nie mówią nic o tym, że cyfrówki możesz stracić przez utratę konta i wtedy stracisz wszystko, a porysowanie każdej płyty to raczej jest mało prawdopodobne. Jedyne co jest dobre w cyfrówkach to, że nie musisz targać ze sobą płyt, albo dostęp do gier, których na płytach nie ma, bo ceny nie są za cyfrówkami, które czasami są powalenie drogie w porównaniu do pudełek.
Oczywiście nie wspominając, że w przypadku tych rakowych abonamentów to musisz płacić cały czas, żeby grać. Co z tego, że se zapiszesz w bibliotece grę np. z PS Plus jak bez plusa nie pograsz xD. Nie dość, że nie twoje to jeszcze płacisz haracz, żeby grać, bo jak nie to nie pograsz. To chyba wolę jednak zapłacić raz i mieć na zawsze MOJE.
Prędzej umrę na zawał nim dożyję wszystkie dekady 21 wieku pogodzać się z tym. Chociaż ja sam kupuję gry cyfrowo w wiekrzości to jednak mimo to nadal czasem lubię kupować gry na tradycyjnym wydaniu jakim są pudełka.