LOL, toż to piękna antyreklama gamepassa i ogólnie grania na xboxie. GP zawsze traktowałem jako kolejną opcję do grania, a teraz co, na siłę chcą się pozbyć pudełek? A weź spier** MS
Nie cierpię Game Passa i tego typu podobnych usług, w tym także grania w chmurze i uwielbiam dystrybucję cyfrową, za to nie mam nic przeciwko wydaniom fizycznym i osobom które je wolą. Może i osobiście nie wspieram rynku wydań fizycznych bezpośrednio ale nie chciałbym także aby ten rynek kiedykolwiek zanikł całkowicie. I co w takiej sytuacji?
Nie cierpię Game Passa i tego typu podobnych usług, w tym także grania w chmurze i uwielbiam dystrybucję cyfrową, za to nie mam nic przeciwko wydaniom fizycznym i osobom które je wolą. Może i osobiście nie wspieram rynku wydań fizycznych bezpośrednio ale nie chciałbym także aby ten rynek kiedykolwiek zanikł całkowicie. I co w takiej sytuacji?
LOL, toż to piękna antyreklama gamepassa i ogólnie grania na xboxie. GP zawsze traktowałem jako kolejną opcję do grania, a teraz co, na siłę chcą się pozbyć pudełek? A weź spier** MS
Czytnik dvd rzadko kiedy spotkasz w pc, laptopy rowniez w wiekszosci ich nie maja. Konsole to ostatni bastion płytek, nastepna generacja moze juz byc pozbawiona napedu. To normalny tok ewolucji technologicznej. Po co ci plyta z gra, ktora juz dzien po premierze jest nieaktualna, bo wyszedl patch day one 75GB co powoduje, ze i tak pobierasz gre z sieci. Zreszta duzo plyt dvd z gra to tylko launcher do pobrania zawartosci z neta.
Od urodzenia, po moj kres, tylko fizyczne wydania gier w pudełeczkach. A ten spencer niech sobie wsadzi xgp w odbyt.
Dobrze że mam wybór, nienawidzę Abonamentów.
Zawsze staram się kupować wersję fizyczne.
Cyfrowe wersje gier to rak. Nie należą do ciebie i możesz je stracić w przypadku utraty konta. Fizycznych nie stracisz chyba, że nie potrafisz dbać i płyty ci się walają poza pudełkami. Nie dziw się potem, że są wszystkie w pizdu porysowane i nie działają. Najbardziej powalony argument tych co są za cyfrówkami to porysowane płyty XD. Jak dbasz tak masz. Śmieszne, że krytykują płyty, bo możesz je porysować, ale nie mówią nic o tym, że cyfrówki możesz stracić przez utratę konta i wtedy stracisz wszystko, a porysowanie każdej płyty to raczej jest mało prawdopodobne. Jedyne co jest dobre w cyfrówkach to, że nie musisz targać ze sobą płyt, albo dostęp do gier, których na płytach nie ma, bo ceny nie są za cyfrówkami, które czasami są powalenie drogie w porównaniu do pudełek.
Oczywiście nie wspominając, że w przypadku tych rakowych abonamentów to musisz płacić cały czas, żeby grać. Co z tego, że se zapiszesz w bibliotece grę np. z PS Plus jak bez plusa nie pograsz xD. Nie dość, że nie twoje to jeszcze płacisz haracz, żeby grać, bo jak nie to nie pograsz. To chyba wolę jednak zapłacić raz i mieć na zawsze MOJE.
nie mówią nic o tym, że cyfrówki możesz stracić przez utratę konta i wtedy stracisz wszystko, a porysowanie każdej płyty to raczej jest mało prawdopodobne
Utrata konta też jest mało prawdopodobna. W sensie jest szansa, że ci się to może przydarzyć. Ale prawdopodobnie nie. Najpewniej przeżyjesz jak większość z kontem, którego nie stracisz. Zakładanie jakiegoś czarnego scenariusza, który dotyczy małego procenta graczy, to spore nadużycie.
Jedyna sensowna cyfra to GOG, bo tam przynajmniej dostajesz dostęp do plików które kupiłeś. Więc jeśli je sobie zarchiwizujesz i będziesz dbał jak o płyty, to ich nie stracisz.
Prędzej umrę na zawał nim dożyję wszystkie dekady 21 wieku pogodzać się z tym. Chociaż ja sam kupuję gry cyfrowo w wiekrzości to jednak mimo to nadal czasem lubię kupować gry na tradycyjnym wydaniu jakim są pudełka.
Tak jest, kiedy do marketingu bierze się ludzi, którzy nie maja pojęcia o produkcie, który "sprzedają". XBOX to nie jest kiełbasa, że napiszesz 100% mięsa i ludzie kupują. Najpierw to trzeba wiedzieć o czym się robi reklamę, a dopiero później ją robić.
Dni płyt są policzone, cyfra już dzisiaj stanowi ponad 80% rynku i cały czas w górę. Rozpłakały się po prostu cebulaki, żebrzące po olx czy innym allegro. Gram na PC i nie wyobrażam sobie sterty płyt#śmieci walających się gdzieś po szafkach. A pseudo argument o własności gier....na własność to ja mam mieszkanie i samochód a nie plastikowe pudełeczka - bądźmy poważni.
Ty tak serio? Ostatnio kupiłem GTA 4 na Xa za 20zł, GTA 5 30 zł, taka gra jak Driver San Francisco za 10 zł (które nie jest dostępne do kupienia cyfrowo). To jak już ktoś chce zaoszczędzić na nowej grze, i zagrać później za grosze bo odkupi płytkę taniej, to już cebulak? Mam nadzieje że jak kupiłeś/wybudowałeś dom to zrobiłeś i kupić sprzęt z najwyższej półki, nie za 700 tyś tylko za 2 bańki, bo nie jesteś cebulakiem i nie oszczędzasz. Bądźmy poważni.
Jak nie bot, to d3bil ?? proponuje zakopać się żywcem, podpalić, utopić, cokolwiek.
Świat będzie bez ciebie lepszy ??
Microsoft w marketing potrafił tylko przy X360, a potem wyszedł Xbox One i im dalej tym gorzej. Odkąd zaczęli sobie strzelać w stopy po premierze XO tak trwa to do dzisiaj.
Ciekawi mnie tylko gdzie pochowali się Ci wszyscy krzykacze wiwatujący jak MS chciał wszystko wykupywać, a szczególnie głosili żeby Steama kupili. To dopiero byłoby szambo i katastrofa. MS nic nie potrafi zrobić dobrze, a jak im nawet coś wyjdzie X-X360 to i tak to zniszczą. Mieli wiele ciekawych możliwości, wszystko zajechali co zdobyli. Jedynie z Windowsem im jeszcze jakoś idzie, ale to tylko dzięki przeszłości i dominacji.
mam jeszcze jakieś pół roku i kończę, dla kogoś kto nie jest "graczem" to zupełnie zbędny wydatek.
sama reklama jest dokładnym odzwierciedleniem kto w tej chwili zajmuje się działem Xboxa, ta panna nie ma pojęcia i to raczej się nie zmieni. Spencera trzymają chyba tylko żeby nie stracić tej reszty lojalnych klientów która została
To nie tylko nabijanie się z wydań fizycznych, ale i plucie na własną historię. Grałeś na Xboxie 360? Byłeś w oczach Microsoftu świrem zamkniętym w piwnicy.
Żałosne. Xbox umrze na własne życzenie.
Nigdy nie kupię gry cyfrowo. Według mnie to dość ryzykowna opcja bo w przypadku stracenia konta tracę także grę a jedynie co po niej zostaje to wspomnienie. Gdy kupię wersję pudełkową to wiem że raczej jej nie zgubię. Tymbardziej trudniej będzie mi ją stracić
Dlatego mam PlayStation i nie korzystam z game pass.
Dbam o jakość i przyszlosc gamingu oraz o wybór i rozsądne ceny gier.