Zajebisty exclusive. Mając PC-ta bardzo mnie to zachęciło, by kupić ich konsolę. :D
no rzeczywscie az mi gacie spadly.
98% zapreznotwanych gier wczoraj wychdozi na PS5.
a ten "rzekomy" exclusive Gears of War wychdozi na PC i bedzie w Game Pasie.
Firma generalnie chce sprawić, aby gracze czuli się zachęceni do kupna konsoli Xbox
Rychło. Tylko teraz pytanie. Czy ten "ekskluziw" wygeneruje odpowiednie przychody ze sprzedaży konsol zamiast wydać grę na inne konsole.
Przecież Sony nigdy tak naprawdę nie odeszło w pełni od exlusivów... np. Demon Souls, God of War, The Last of Us... otworzyło się na Windowsa, ale to nie to samo co robił MS. Ja tam tęsknię do chorej wojny fanów obu konsol XD
Ja pierdole, płacą wam za tą narracje zieloni czy co? Jeżeli tytuł jest dostępny na WIĘCEJ NIŻ JEDNEJ PLATFORMIE to nie jest to tytuł eksluzywny!
Zajebisty exclusive. Mając PC-ta bardzo mnie to zachęciło, by kupić ich konsolę. :D
no rzeczywscie az mi gacie spadly.
98% zapreznotwanych gier wczoraj wychdozi na PS5.
a ten "rzekomy" exclusive Gears of War wychdozi na PC i bedzie w Game Pasie.
W sumie najsensowniej jakby TESa i Fallouta wydali tylko na Xboxa i pc. To chyba jedne z największych tytułów które zacheciłyby do kupna konsoli. Obstawiam jednak dłuższą czasową ekskluzywność.
Trochę dziwne podejście, ale niech im będzie. Senua, Fable i Halo ogram na PS5 Pro, a na Gearsy najwyżej się kupi grę na Steam oraz GeForce Now najwyższy pakiet na miesiąc. Pewnie będzie też opcja z XGP Ultimate streamingu. Zresztą zanim nadrobię backlog to już może wyjść kolejna generacja i może faktycznie obok PS będę miał Xbox Helix jeśli faktycznie będzie odpalał wsyztskie gry z PC i z XBOXa.
I dobrze. Sony nie wydaje swoich gier na konsoli Xbox to Microsoft też nie powienien.
Szkoda, że wszystkch gier MS które chciałem ograć na Playstation to Fable i Clockwork. Nie obchodza mnie Gearsy czy Halo, ale akurat te dwa tytuły wyglądają ciekawie.
Teraz może być już za późno. Tą generację przegrali. Oglądając pokaz czekałem aż każda kolejna gra będzie exem. A tu tyko dwa tytuły.
BTW>Mogli CODa zrobić exclusivem to by byłą BOMBA 😁
Ah, czyli majac PS5 + PC nadal nie trzeba kupowac XBOXa? Spoko luz, to im sprzedaz na pewno wzrosnie XD
To działa również w drugą stronę
No chyba jednak nie, bo:
a praktycznie to i tak już gram już tylko na PC
Szybszego samozaorania nie widzialem.
Ja jednak bym uwazal z pochopnymi domniemaniami. Co do TES6 i ps6 bylbym niezwykle ostrozny. XSX do biedaPC, PC to PC i winda. Diehardy porzucajaca xboxa z zalu i ms wlasnie potwierdzil, ze slyszy fanow. Bzdury o tym, ze straca baze graczy sony mozna miedzy bajki wsadzic. Sony stracilo baze graczy z pc, ze strachu przed PCboxem. Im mniej dostanie sony tym lepiej dla wszystkich.
The Elder Scrolls VI, gdzie w żadnym scenariuszu – niezależnie od nowego kierownictwa czy nie – nie zrezygnują z ponad 20 milionów potencjalnych sprzedaży na PlayStation tylko po to, żeby zrobić z gry ekskluzywnego Xboxa.
A ja myślę, że tu się mogą tacy eksperci zdziwić... Rezygnacja z sprzedaży 20 milionów egzemplarzy na Playstation to może być dla nich +10 milionów egzemplarzy sprzedanych na PC oraz + 10 milionów kupionych Xboxów czy tam Helixów...
Szczególnie widać to po prezentacji Halo na PS5 Pro, jak oni chcą zachęcać do swojej konsoli jak nawet nie wierzą w moc Xbox Series X? Myślałem że ten sprzęt jest nadal mocniejszy niż PS5 Pro, ale jednak nie?
Jak ma się PC to jeszcze nic, bo nadal będzie się dało te gry włączyć.