hahahahaha XD Ahh, to dlatego czyli się komfortowo wypuszczając niedorobiony produkt i teraz naprawiają go w nieskończoność. idealnie pasuje pod ukraińskie standardy XD dostać kasę i odwdzięczyć się niczym XD. Jestem ciekaw kiedy ktoś napisze że autor artykułu jest "ruską onucą" XD
EDIT: Chciałbym sprostować. Nie chodzi mi o zwykłych mieszkańców Ukrainy. Nie mam na celu ataku na narodowość Ukraińską.
ADMIN: Bez wyzwisk, proszę.
Czemu to takie złe, zapytasz może. Otóż negatywne stereotypy mogą z czasem przekładać się na pogardę i nienawiść, jak to widzimy obecnie w Polsce.
I nie widzę nic dziwnego w tym, że GSC tłumaczyło opóźnienia wojną w swoim kraju. Wyobrażam sobie, że na ich miejscu byłbym w nie najlepszym nastroju do pracy, zwłaszcza jeśli wpływała bezpośrednio na nich lub ich bliskich.
I nie widzę nic dziwnego w tym, że GSC tłumaczyło opóźnienia wojną w swoim kraju. Wyobrażam sobie, że na ich miejscu byłbym w nienajlepszym nastroju do pracy, zwłaszcza jeśli wpływała bezpośrednio na nich lub ich bliskich. dlatego mieli prawo oszukać graczy, wydać półprodukt i naciągnąć MS na grubą kasę? Ja tylko przypominam że 60% dev pracowało w Pradze. Zrobili ogromny skok na kasę broniąc go sytuacją w kraju. Taka jest prawda i na prawdę nie interesuje mnie to że dla kogoś jest niewygodna.
Znowu: nie, nie mieli prawa. To jest standard branży, nie konkretnie ukraińskiego gamedevu. Żeby było jasne: masz prawo im to wytknąć, ale nie dlatego, że są Ukraińcami. Napisałem, że ich rozumiem i nie widzę nic dziwnego w tym, że gdy Twój kraj jest w stanie wojny, a 40% Twojego zespołu cały czas w tym kraju mieszka, to prace nad czymś tak skomplikowanym jak gra mogą nie postępować zgodnie z planem czy zamysłem.
Gra nie dowiozła, jasne, GSC obiecywało gruszki na wierzbie, owszem, ale premiera nie była tragedią jak wiele premier w ostatnich latach i wykorzystywanie jej żeby psioczyć na Ukraińców to tak naprawdę tylko wymówka. Tu zataczamy koło. Mam nadzieję, że nie potrzebujesz więcej wyjaśnień, bo muszę się zabierać za pracę.
DO MODERACJI: Nie uważam, żeby słowo, którego użyłem, było wyzwiskiem, ale usuwam je także i tutaj.
W mojej opinii zwykłą agresję nazywasz ksenofobią bo to łatwe potwierdzenie twoich poglądów.
Gra nie dowiozła, jasne, GSC obiecywało gruszki na wierzbie, owszem, ale premiera nie była tragedią jak wiele premier w ostatnich latach i wykorzystywanie jej żeby psioczyć na Ukraińców to tak naprawdę dla Ciebie tylko wymówka, bo, podtrzymuję, jesteś ksenofobem. Tu zataczamy koło. Mam nadzieję, że nie potrzebujesz więcej wyjaśnień, bo muszę się zabierać za pracę. premiera była katastrofą, gry się przejść nie dało bo była tak zepsuta. Wszelkie negatywne opinie były atakowane przez twórców i określane mianem prowokacji. Zamiast naprawiać grę to świętowali i już wiemy dlaczego :). Pułapka w którą wpadłeś to pewnie ta sama pułapka która nie dała możliwości walki MS z GSC.
Czemu mówię o ukrańskim modelu działania? Bo brak wdzięczności i dobrego smaku to coś co widzimy na co dzień w mediach i internecie. Od takich błahych rzecz jak gry aż po kwitnący banderyzm czy plucie na dumę narodową innych narodowości. Przejebanie pieniędzy które Ukraina dostała na polityków czy otwarte grożenie Polsce przez wysoko postawione osoby. Ale dla ciebie to już ksenofobia nie jest bo przecież wojna XDDDDDDD. Najgorsze w tym jest to że przez takie właśnie podejście cierpi naród ukraiński, bo jak zniknie wojenna kurtyna to staną się wrogiem nr 1 dla całej cywilizowanej Europy. Tyle w temacie.
Hmmm, to coś tu ewidentnie poszło nie tak z ich pracą. Dostali dużo pieniędzy przed premierą, mieli komfort finansowy by pracować. A z tego co można poczytać z opinii graczy, to gra nadal nie jest skończona. Własnej opinii nie mam, bo czekam z zakupem :)
Ja długo zwlekałem z S2 i zacząłem parę tygodni temu. Ze względu na nostalgię i preferowany klimat z eksploracją gra mi się bardzo dobrze. Nie mam jakiś specjalnych wymagań co do AI czy innych detali, ale bugi faktycznie nadal są, wczoraj musiałem 4x oglądać dłuższą cutscenkę, bo mi się na niej w różnych miejscach cała gra wykrzaczała. Okazało się, że problem jest na tyle powszechny, że i rozwiązanie szybko się znalazło, czyli wyłączenie DLSS.