Komentarze do wiadomości: Wydawca Baldur’s Gate 3 nie ma wątpliwości: „to koniec pewnej ery”. Jutro może dokonać się sąd ostateczny na studiu Spiders, twórcach niezłych RPG

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
28.04.2026 20:19
Draugnimir
1
1
odpowiedz
Draugnimir
154
Mały diplodok

GRYOnline.plRedakcja

Wielka szkoda :(

Miałem nadzieję, że GreedFall 2 okaże się tylko wypadkiem przy pracy i w kolejnej grze Spiders wróci do formy (czyt. znów zrobi jakieś klimatyczne RPG we własnym stylu, zamiast naśladować Baldur's Gate 3 albo coś innego)... Cóż, pozostaje chyba liczyć na odrodzenie się tej ekipy pod nową banderą.

28.04.2026 20:48
1.1
1
Terefere85
64
Konsul

Draugnimir Dokładnie. Życzę im aby faktycznie zebrali się w nowym studiu i znowu zaczęli robić gry, bo jednak ich produkcje miały swój unikalny klimat, którego próżno szukać u innych deweloperów.

post wyedytowany przez Terefere85 2026-04-28 20:50:10
28.04.2026 20:46
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Terefere85
64
Konsul

Trochę żal, bo jak ich gry były na ogół trochę drewniane mechanicznie, tak zawsze nadrabiały pomysłem i kreacją świata, które jednak były dość unikalne. W te najnowsze tytuły jak Greedfall 2 czy Steel Rising nie grałem, ale poprzednie mimo swoich wad jednak wspominam bardzo dobrze.

28.04.2026 20:56
Dead Men
2.1
Dead Men
196
Senator

Terefere85 ale nie ma czegoś takiego jak greedfa;; 2 jest prequel  to nie jest żadna kontynuacja.

28.04.2026 21:31
2.2
gamingmode.pl
2
Legionista

Dead Men - gra była tak tragiczna, że Nacon usunął "2" z nazwy. Przez długi czas taki był tytuł.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl