Gry lipca 2026Ukochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Wszystko, co wiemy o Guild Wars 3. ArenaNet rzuca wyzwanie rynkowym standardom i zamierza rozwijać trzy gry jednocześnie

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
07.06.2026 05:00
Soulcatcher
1
odpowiedz
Soulcatcher
294
Crimson Desert

Premium VIP

Trzymam kciuki, w GW2 dobrze się bawiłem

07.06.2026 08:03
cycu2003
2
odpowiedz
cycu2003
263
Legend

A by tak The Old Republic 2 też wypuścili 😓 nie wygląda już tak super dobrze choć i tak sporo poprawili. Najgorsze że są nowe dodatki fabularne. Taka głupia padaka że szok, nieciekawe, wręcz nie chce się przechodzić. Nic nie zostało z najlepszych wątków z początku gry a wciskany jest ciągle tylko Malgus i Malgus 😑

07.06.2026 08:51
Szlugi12
3
1
odpowiedz
Szlugi12
134
BABYMETAL

Też GW2 miło wspominam :D trochę sobie poczekamy na 3, ale pewnie warto.

07.06.2026 10:28
WeCreateWorlds
4
odpowiedz
WeCreateWorlds
15
Konsul

To już chyba jedna naprawdę nielicznych dużych i niekoreańskich MMO jaka się ostała.

No i tak patrząc na kierunek, w którym idzie trailer - GW2 było chwalone ze najlepszy chyba system mountów i traversal abilities, więc poszli jeszcze dalej w tym kierunku - bieganie po ścianach itd. Chyba to całkiem dobry pomysł.

Dodaję do oczekiwanych.

07.06.2026 11:19
Kowalus20
5
odpowiedz
Kowalus20
162
Generał

GW2 spoko ogólnie jak więszkosć gier, za które nie trzeba płącić abonamentu :) bo jednak oczekiwania są inne, jakbym miał płacić to zdecydowanie wybrałbym czy WoW czy inne opcje

11.06.2026 19:17
Tupolew
6
odpowiedz
6 odpowiedzi
Tupolew
98
Pretorianin

Jeszcze mam do nadrobienia poprxzednie części gry.

11.06.2026 19:27
Soulcatcher
6.1
odpowiedz
Soulcatcher
294
Crimson Desert

Premium VIP

Tupolew Nie warto. Jak nie grałeś to rejony dla początkujących są puste, bo ludzie już lata w to grają.
To właśnie jest fajne w GW3 że będzie od nowa, że będzie masa ludzi i wszyscy będą się uczyli.

11.06.2026 19:53
Kwisatz_Haderach
6.2
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
27
GIT GUD or die trying

Tupolew iksde nie sluchaj go.
Jak najbardziej warto.

Nie wiem jak jedynka (ale ostatnio zaczela znowu dostawac patche i content), ale dwojka ma mnostwo ludzi WSZEDZIE. Bo jest tak zaprojektowana zeby miala ludzi wszedzie (oczywiscie w granicach rozsadku bo wiadomo ze tak gigantyczna mapa bedzie miala mniej zaludnione miejsca. Ale zdecydowanie nie sa to mapy startowe).

Rejony dla poczatkujacych NIE SA I NIE BEDA PUSTE, bo gra jest zrobiona tak zeby je odwiedzac. Jeszcze teraz jest lekki przyplyw nowych graczy.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-06-11 19:55:46
11.06.2026 19:58
Soulcatcher
6.3
odpowiedz
Soulcatcher
294
Crimson Desert

Premium VIP

Kwisatz_Haderach Może mówisz o jakiejś innej grze. Bo teraz w GW2 ludzie grają w dodatki. A jak będzie GW3 to nie będzie nikogo.

11.06.2026 20:07
Kwisatz_Haderach
6.4
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
27
GIT GUD or die trying
Image

No dobrze juz dobrze, ale nie pisz wiecej.
Gra ma jeden 'megaserver'. Ludzie sa wszedzie. Lacznie z zonami startowymi oraz ty,i w przedziale 10-79, w ktorych sa eventy rowniez endgame'owe. Do tego ma cos takiego ze jak wykryje ze na danej instancji mapy jest malo ludzi (zeby komfortowo robic eventy), to proponuje teleport do wersji/sharda z wieksza iloscia ludzi.

I nie brnij bo zas wyjdzie ze nie grales, albo grales 8 lat temu a probujesz swiecic i zgrywac specjaliste.

Dodaje losowy screen z twitch, zrobiony przed chwila. Normalnie robia grupowego eventa z randomami, w zonie lvl 20-30. Dookola jest okolo 10 graczy non stop. A to jest tylko jedna lokacja z kilkunastu na mapie.
I tak jest wszedzie. Niby sobie biegasz sam, ale jak sie zaczna event chainy to magicznie sie zbiega zaraz kilku/kilkunastu ludzi.

Skoncz pisac bzdury, bo jak zaczynasz pisac o mmorpg to tylko sie osmieszasz za kazdym razem.

GW2 jest tak zrobione ze praktycznie nigdy nie czuc ze "nie ma ludzi". A jak juz czuc to predzej wlasnie na jakims wypizdowie lvl 80, bo tych zon jest doslownie kilkadziesiat do wyboru (i niektore maja malo contentu), a nie w poczatkowych.
Najwiecej problemow ZDECYDOWANIE przysparza kontentu dodatku Heart of Thorns.

Podsumowujac: "iksde nie sluchaj go."

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-06-11 20:25:39
11.06.2026 20:26
Soulcatcher
6.5
1
odpowiedz
Soulcatcher
294
Crimson Desert

Premium VIP

Kwisatz_Haderach Mam od premiery serwis internetowy z mapami do GW2 i wiem doskonale jak zmieniała się populacja w poszczególnych zonach w czasie, bo mam statystyki oglądalności.

Nadal strasznie toksyczny jesteś, jak zawsze w swoich wypowiedziach. Nie dawaj mi rad na temat pisania na forum, bo jestem na tym forum pewnie z 15 lat dłużej niż ty, o tyle jestem starszy i o tyle dłużej gram w MMO. Ale jak masz ochotę coś ciekawego o GW2 napisać to chętnie poczytam.

11.06.2026 20:39
Kwisatz_Haderach
6.6
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
27
GIT GUD or die trying
Image

iksde
Napisz do Anet, zeby zwijali gre mimo ze 7 miesiecy temu mieli peaka na Steam, a teraz jest 75% tegoz).
Guzik wiesz. Ludzi jest pelno wszedzie. Na serio skoncz.

MOzesz sobie byc wannabe specjalista i miec jakies tam ledwo uzywalne mapy, ale jak zaczynasz ludzi wprowadzac w blad (uj wie czemu) i sie za bardzo madrzyc, to trzeba to powiedziec glosno.

https://old.reddit.com/r/Guildwars2/comments/1m5okw5/thinking_of_starting_gw2_how_populated_are_the/
https://old.reddit.com/r/Guildwars2/comments/1mkrcm4/just_a_shoutout_to_older_maps_still_being/

I nie wiem czy chcesz zebym zaczal pisac cos ciekawego o GW2, i watpie zebys chetnie poczytal. Poniewaz jedyne co osiagniemy to odsloniecie twojej niewiedzy o samej grze i jej stanie.

A co jest bardziej toksyczne... Klamanie z niewiadomo jakiego powodu o grze i jej stanie, zeby ktos sobie nie zagral. Czy wytykanie tego oraz niewiedzy. To dla mnie jest oczywiste. Zreszta zawsze jak zaczynasz pisac o mmorpg to mam beke, jak ostatnio z "wcale nie scamem" pana Sharifa.

Poprostu nie udawaj ze masz wiedze o stanie AKTUALNYM gry. Bo jej nie masz.
Zreszta wogole masz male pojecie o niej. Bo jakbys mial, to bys wiedzial ze problemy z populacja praktycznie nie wystepuja (bo gra jest zrobiona tak zeby je wyeliminowac), i jest to jedna z czesciej chwalonych rzeczy w GW2.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-06-11 21:04:53
11.06.2026 21:24
7
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Jedynka była super (mówię o wszystkich 3 częściach i Eye of the North) dwójka nieco gorsza ale też fajna. Ciekawy jestem jak wypadnie trójka pomimo że nie mam już czasu wbijać się w nią na tysiące godzin.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl