A by tak The Old Republic 2 też wypuścili 😓 nie wygląda już tak super dobrze choć i tak sporo poprawili. Najgorsze że są nowe dodatki fabularne. Taka głupia padaka że szok, nieciekawe, wręcz nie chce się przechodzić. Nic nie zostało z najlepszych wątków z początku gry a wciskany jest ciągle tylko Malgus i Malgus 😑
To już chyba jedna naprawdę nielicznych dużych i niekoreańskich MMO jaka się ostała.
No i tak patrząc na kierunek, w którym idzie trailer - GW2 było chwalone ze najlepszy chyba system mountów i traversal abilities, więc poszli jeszcze dalej w tym kierunku - bieganie po ścianach itd. Chyba to całkiem dobry pomysł.
Dodaję do oczekiwanych.
GW2 spoko ogólnie jak więszkosć gier, za które nie trzeba płącić abonamentu :) bo jednak oczekiwania są inne, jakbym miał płacić to zdecydowanie wybrałbym czy WoW czy inne opcje
To właśnie jest fajne w GW3 że będzie od nowa, że będzie masa ludzi i wszyscy będą się uczyli.
Jak najbardziej warto.
Nie wiem jak jedynka (ale ostatnio zaczela znowu dostawac patche i content), ale dwojka ma mnostwo ludzi WSZEDZIE. Bo jest tak zaprojektowana zeby miala ludzi wszedzie (oczywiscie w granicach rozsadku bo wiadomo ze tak gigantyczna mapa bedzie miala mniej zaludnione miejsca. Ale zdecydowanie nie sa to mapy startowe).
Rejony dla poczatkujacych NIE SA I NIE BEDA PUSTE, bo gra jest zrobiona tak zeby je odwiedzac. Jeszcze teraz jest lekki przyplyw nowych graczy.

No dobrze juz dobrze, ale nie pisz wiecej.
Gra ma jeden 'megaserver'. Ludzie sa wszedzie. Lacznie z zonami startowymi oraz ty,i w przedziale 10-79, w ktorych sa eventy rowniez endgame'owe. Do tego ma cos takiego ze jak wykryje ze na danej instancji mapy jest malo ludzi (zeby komfortowo robic eventy), to proponuje teleport do wersji/sharda z wieksza iloscia ludzi.
I nie brnij bo zas wyjdzie ze nie grales, albo grales 8 lat temu a probujesz swiecic i zgrywac specjaliste.
Dodaje losowy screen z twitch, zrobiony przed chwila. Normalnie robia grupowego eventa z randomami, w zonie lvl 20-30. Dookola jest okolo 10 graczy non stop. A to jest tylko jedna lokacja z kilkunastu na mapie.
I tak jest wszedzie. Niby sobie biegasz sam, ale jak sie zaczna event chainy to magicznie sie zbiega zaraz kilku/kilkunastu ludzi.
Skoncz pisac bzdury, bo jak zaczynasz pisac o mmorpg to tylko sie osmieszasz za kazdym razem.
GW2 jest tak zrobione ze praktycznie nigdy nie czuc ze "nie ma ludzi". A jak juz czuc to predzej wlasnie na jakims wypizdowie lvl 80, bo tych zon jest doslownie kilkadziesiat do wyboru (i niektore maja malo contentu), a nie w poczatkowych.
Najwiecej problemow ZDECYDOWANIE przysparza kontentu dodatku Heart of Thorns.
Podsumowujac: "iksde nie sluchaj go."
Nadal strasznie toksyczny jesteś, jak zawsze w swoich wypowiedziach. Nie dawaj mi rad na temat pisania na forum, bo jestem na tym forum pewnie z 15 lat dłużej niż ty, o tyle jestem starszy i o tyle dłużej gram w MMO. Ale jak masz ochotę coś ciekawego o GW2 napisać to chętnie poczytam.

iksde
Napisz do Anet, zeby zwijali gre mimo ze 7 miesiecy temu mieli peaka na Steam, a teraz jest 75% tegoz).
Guzik wiesz. Ludzi jest pelno wszedzie. Na serio skoncz.
MOzesz sobie byc wannabe specjalista i miec jakies tam ledwo uzywalne mapy, ale jak zaczynasz ludzi wprowadzac w blad (uj wie czemu) i sie za bardzo madrzyc, to trzeba to powiedziec glosno.
https://old.reddit.com/r/Guildwars2/comments/1m5okw5/thinking_of_starting_gw2_how_populated_are_the/
https://old.reddit.com/r/Guildwars2/comments/1mkrcm4/just_a_shoutout_to_older_maps_still_being/
I nie wiem czy chcesz zebym zaczal pisac cos ciekawego o GW2, i watpie zebys chetnie poczytal. Poniewaz jedyne co osiagniemy to odsloniecie twojej niewiedzy o samej grze i jej stanie.
A co jest bardziej toksyczne... Klamanie z niewiadomo jakiego powodu o grze i jej stanie, zeby ktos sobie nie zagral. Czy wytykanie tego oraz niewiedzy. To dla mnie jest oczywiste. Zreszta zawsze jak zaczynasz pisac o mmorpg to mam beke, jak ostatnio z "wcale nie scamem" pana Sharifa.
Poprostu nie udawaj ze masz wiedze o stanie AKTUALNYM gry. Bo jej nie masz.
Zreszta wogole masz male pojecie o niej. Bo jakbys mial, to bys wiedzial ze problemy z populacja praktycznie nie wystepuja (bo gra jest zrobiona tak zeby je wyeliminowac), i jest to jedna z czesciej chwalonych rzeczy w GW2.
Jedynka była super (mówię o wszystkich 3 częściach i Eye of the North) dwójka nieco gorsza ale też fajna. Ciekawy jestem jak wypadnie trójka pomimo że nie mam już czasu wbijać się w nią na tysiące godzin.