Niby tyle premier, a nie będzie nic w sensownym rozmiarze, tylko same nieporęczne patelnie.
Czasy sie zmieniaja, trzeba sie przystosowac, albo byc skazanym na bycie wiecznym opozycjonista bez szans na wygranie sprawy.
Dla mnie telefon, to teraz ekran dostepu do internetu. Na nim ogladam, na nim wlaczam muzyke, na nim pisze na golu. Wole to robic na ekranie 7 calowym niz 5 calowyn.
I taka ciekawostka, bo teraz rynek się trochę odwrócił. Kiedyś największe ekrany miały flagowe najdroższe modele, a w średniej i niskiej półce szło dostać bardziej kompaktowe modele. I wtedy często rezygnowałem z zakupu wysokopółkowego modelu na rzecz średniaka bo był po prostu zajebiście wygodny, bo pisałem w innym wątku że stawiam wielkość ponad funkcje. Dlatego po cichu liczę że jak skończy się wsparcie dla 13 Mini (choć jego Mini też na wyrost, bo to wielkość dawnych 5" z ramkami), to Jabłko odważy się za jakiś czas zrobić kolejną serię Mini dla takich dziwolągów jak ja. Ale wracając do początku tego akapitu, tak teraz im tańszy telefon na rynku tym ma większy ekran chyba żeby klienci go na półce zauważali. Teraz najbardziej kompaktowe modele są te z wysokiej półki bez dopisków max, plus, ultra i inne oryginalne slogany.
Dla mnie telefon ma być idealnie poręczny do obsługi całego ekranu jedną ręką bez przesuwania go w terenie podczas ruchu. Tym charakteryzuje się dla mnie mobilne urządzenie, a nie tablet.
Chodzi po prostu o zwyczajną różnorodność, bo gdyby ona była jak jeszcze gdzieś dekadę temu to by w ogóle problemu nie było. Ale w pewnym momencie producenci uznali że im większy ekran tym będzie lepiej. Bardzo często widuje ludzi na ulicach, przystankach jak im te cegły wypadają na ziemię bo próbują jedną ręką coś zrobić i leci 😁
Ja tam problemu z obsługą jedna reka nie mam, jezeli potrzebuje cos z górnej belki, to obracam telefon i sciagam belke kciukiem. Ale rozumiem, ze dla kogos to moze byc problem. Nie bylem świadomy, ze teraz wybor jest ograniczony tylko do duzych ekranow.
Zadziwiające bo właśnie obsługuje tę "patelnie" jedną ręką. Zresztą w kuchni patelnie też obsługuje jedną ręką 🤣
Czekam na następcę Blackberry KeyOne/Key2 z klawiaturą QWERTY a nie to wszystko takie.. Nijakie.