Komentarze do wiadomości: Windows 11 przejął Steama. Gracze długo bronili Windowsa 10, ale liczby są bezlitosne

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
03.07.2026 10:07
1
odpowiedz
Procne
93
Generał

Hmm Linux spadł, szkoda :(

03.07.2026 10:10
2
odpowiedz
MadTrigger
7
Pretorianin

Ja tylko czekam na drobiazg, który przechyli czarę goryczy i spowoduje bezpowrotną przeprowadzkę na linuka. Cóż to może być? No zablokowanie logowania lokalnego było blisko, ale mogłem obejść. Ogólnie wciśnięcie AI, zaostrzenie telemetri, nadzoru nad którym nie mam nadzoru, przymusowa chmura to będzie raczej to. W sumie wszystko co sprawi, że mój komputer z tym systemem przestanie być moim komputerem tylko będzie NASZYM komputerem M$ i moim. Szczerze mówiąc nawet bez tego próba przesiadki odbędzie się przy następnej reinstalacji win bo coś czuję, żę to nie kwestia czy, ale kiedy.

post wyedytowany przez MadTrigger 2026-07-03 10:11:02
03.07.2026 11:01
3
odpowiedz
1 odpowiedź
MatKus
56
Centurion

A ktoś wie może, co zrobić, albo raczej, jakie warunki spełnić, żeby Steam brał cię pod uwagę? Teoretycznie pisza, że to losowo, ale coś mi się w to nie chce wierzyć.
Mam 3 komputery. 2 w domu, jeden w pracy. W domu ani razu nikt nigdy mnie o to nie pytali, w pracy odpalam steama może 3 razy do roku, jak zostajemy po pracy, i już kilka razy mnie pytali.
Tylko w pracy gram na Windows 11, w domu na jednym komputerze (starszym) win 10, na drugim (głównym) linux.

03.07.2026 11:09
3.1
odpowiedz
pawel1812
81
Generał

MatKus
Mi kilka razy wyskoczyła ankieta, zawsze odmawiałem udziału. Mam przyzwyczajenie odrzucać każdą tego typu propozycje... Windows często daje taką z przejściem na alphę Win11...

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl