Chyba wolałem gdy tytułowe grafiki były większe, bo nieraz po prostu wchodząc w artykuł oglądałem je. Tu chciałem zobaczyć jak ma się prezentować ten wielki świat i patrze znowu taka maleńka, że nic nie widzę co przedstawia po wejściu w artykuł.
RPG...
Fajnie gdyby ktoś do tej mapy stworzył jeszcze grę
Trochę się jaram, trochę nie mam pojęcia co to za dziwny twór.
To będzie albo przyjemna gierka albo straszne gówno, nie będzie nic pomiędzy.
"Twórcy obiecują świat, który nie jest tylko pasywną makietą, ale „niezwykle interaktywnym” środowiskiem. Poziom detali ma zaskakiwać – nawet tak trywialna czynność jak podniesienie kurczaka zaktualizuje nasz wpis w kodeksie wiedzy."
Taa, już to znamy.. Ale 80% drzwi to już nie będzie można otworzyć.
Widziałem ostatnią zapowiedź tego i nie wygląda to za dobrze pod względem rozgrywki. Azjatyckie single MMO to najlepszy opis co dało się wynieść z tego filmu.
Oh pięknie trafny opis, ajatyckie single mmo. Co oznacza że będzie to syf.
Ale z drugiej strony jest posucha na rynku tego typu rpg i kilka fajnych lokacji tam widziałem na materiałach.
Być może jeszcze nadzieją na ten produkt jest to że może to będzie taki inny AC Valhalla. Co też nie jest zbyt górnolotne ale i tak o kilkanaście poziomów wyżej niż azjatyckie single mmo :)
Rozmiar, skala to już od lat w gemeingu wypalony banał aż dziw bierze że powstał taki artykuł
A propos RDR2, ja właśnie dopiero zaczynam swoją przygodę z tym arcydziełem i mam do was ptytanko. Jakie polecacie sterowniki od nvidia pod karty z serii 30XX? Ja zauważyłem, że mam lepszą wydajność na sterownikach z około 2023/24 roku niż na tych najnowszych, bo one są w sumie bardziej pod te nowe serie 40XX i 50XX. Mam tylko taki problem z grafiką, że w nocy niektóre odbicia światła(np: na dachach budynków)dziwnie migoczą i wokół przewodów wysokiego napięcia, słupów i drzew jest taka biała poświata(otoczka), co robi chu..we wrażenie. Ja mam podrasowaną RTX 3060ti OC GDDR6X, która ma praktycznie takie same osiągi jak RTX 3070.
Jak o wielkości mowa, to chyba najbardziej ''rzygałem'' światem AC Valhalli, żeby tam wszystko zwiedzić i zrobić na 100 % to trzeba nie pracować i siedzieć w piwnicy 24/7 no chyba że ktoś chce grać na raty, to może w 3 miesiące skończy.
Nie skończy w 3 miesiące...
Próbowałem.
Dwa razy podchodziłem z podobnym efektem zniechęcenia powtarzalnością rozgrywki.
A jeszcze, głupi ja, kupiłem dodatki...
Co za dużo to nie zdrowo. Nie sztuką jest zrobić ogromny świat, sztuką jest go wypełnić tak, żeby nie znudził się po paru godzinach grania. Czy tak będzie? szczerze wątpię. Smutne jest to, że teraz idzie się w ilość, a nie jakość - no ale takie to mamy już czasy. Po drugie to wygląda jak jakiś klon Tsushimy.