Śmieszne trochę, że ludzie mają pretensje, że główna bohaterka książek zostanie w końcu główną bohaterką gier.
Po tym jak ogłosili dodatek do W3 na 2027, można było się spodziewać, że czwórka wyjdzie w 2028.
Nie zdziwiłbym się gdyby właśnie to było główną przyczyną, że dodatek dostaniemy w 2027.
Pewnie 2 lata przerwy to by było zbyt wiele.
Obstawiam, że dodatek wyjdzie w maju lub na przełomie kwietnia i maja, skoro głównym motywem ma być Belleteyn.
Nie taka odległa data. Może dożyję. Może świat jeszcze się całkiem nie zawali :D A muszę dodać sobie jeszcze jakiś rok dodać. W ciągu roku od premiery chyba załatają większość najgorszych błędów;P
Na pewno kupię płytkę z Wiedźminem 4 na moją nową konsolę PS6, aby mieć na półce w kolekcji.
Oby był to 2028 rok, bo „premiera jest planowana na 2028 rok” to nic nie znaczy.
Nie jest to stwierdzenie faktu, a jedynie przypuszczenie.
Nic dziwnego, byłbym zdziwiony gdyby wyszła w 27.
A przede wszystkim szkoda, że Geralt nie jest główną postacią bo to już nie będzie to:)
Jestem ogromnym fanem Wiedźminów, ale jak dla mnie to mogą to wydać choćby i w 2030 - byleby gra była DOPRACOWANA.
Ech... normalnie bym się jarał... gdyby nie ta Ciri... Na szczęście powstaje też Remake Wieźmina 1, który będzie na tej samej technologi.
Śmieszne trochę, że ludzie mają pretensje, że główna bohaterka książek zostanie w końcu główną bohaterką gier.
Szczerze to redzi przecież nie musieli wcale iść do przodu z historią, mogli się cofnąć, do czasów młodości Vesemira lub dalej. Wtedy Redzi mieliby dużo swobody twórczej i same czasy były ciekawe i pełne groźnych potworów.
Osobiście byłem za pomysłem tworzenia własnego Wiedźmina, ale gracz ustala zwłaszcza wygląd, a sama postać może mieć już jakąś swoją przeszłość. Coś jak V w Cyberpunku czy Shepard w Mass Effect. Czy tam źle to działało? Jak dla mnie nie.
Możesz sobie nie lubić, ale jak można mieć pretensje, że główna bohaterka jest główną bohaterką? To tak jakby w grze Hobbit mieć pretensje, że głównym bohaterem jest Bilbo, a nie np. Bard, bo jest bardziel cool i walczy.
+10.
Trzeba być niespełna rozumu żeby a) uważać Geralta za główną postać sagi (piecioksięgu), b) żeby w ogóle lubić Geralta z sagi. (Inna sprawa ma się z opowiadaniami)
A już ogólnie trzeba być skończonym ulungiem żeby mieć jakikolwiek problem o to że Ciri będzie główną postacią nowej serii.
To Redzi zrobili z Geralta jakkolwiek fajną postać. Nie było lepszego wyboru na postać do gry niż Ciri i w sumie całe szczęście że dostajemy ją teraz jak już studio doskonale wie co robi.
Aha. Czyli znowu robią to samo. Zwiastun z The Game Awards został wypuszczony 4 lata przed faktyczną premierą.
Po jakiego grzyba wypuszczali go tak wcześnie a nie rok lub dwa lata później? Przecież tym sposobem sami się wystawiają na ostrzał i nakładają na siebię presję w stylu "bo przecież mieli tyle czasu".
Czy naprawdę były tak wielkie naciski wewnątrz studia żeby wypuścić jakikolwiek materiał w 2024? Czy Epic ich zmusił do tej prezentacji technicznej?
Obstawiam, że umowa z Epiciem na tech demo na to wpłynęła. Chcieli już wcześniej pokazać Ciri i być może uniknąć jakiegoś leaka, kto będzie bohaterem nowej sagi. No i wiadomo, są spółką giełdową, także takie coś im się opłaca xD
Czas szybko zleci do tego 2028, a do tego czasu będziemy mieć sporo gierek do ogrania 🙂
Ten nowy trzeci dodatek do Wiedźmina 3 pełni trzy role: promuje markę, poprawia wyniki finansowe i sprawia że rok 2027 nie jest pusty rokiem dla studia. Może pierwotnie remake W1 miał pełnić tą rolę ale coś poszło nie tak w podległym studiu