Coraz gorsze wieści dotyczące czwartej części.
Szczerze Gowy w swiecie nordyckim nie stały walką była ona koślawa na maksa i nie umywała się do typowych slasherów.
Oby Wiedźmiński duch nie zaginął a w to miejsce nie wszedł GOW bo szczerze nie podoba mi się tam system walki...
Szczerze Gowy w swiecie nordyckim nie stały walką była ona koślawa na maksa i nie umywała się do typowych slasherów.
Tyle, że on pracował jako projektant walki tylko przy tym najnowszym. Wcześniej pracował przy jedi survivor, tam walka jest całkiem spoko, ale w jedi, nie był stricte projektantem walki... O ile był projektantem czegokolwiek, bo to było stanowisko juniorskie... To młody chłopak, a nie weteran, więc pisanie o tym, że pracuje w CDPR ma mało sensu... Ale no przyjechał z USA i pracuje.
Na Cyberpunka 2 nie liczę wcale, bardziej na nowe DLC do jedynki o którym krążą ploty od nie dawna.
Ale Remake ma się opierać na mechanikach i wszystkim z W4... Jakim cudem Fools Theory, małe studio, zajęte teraz DLC do W3 miałoby nagle wyczarować sobie to wszystko ? W4 nie ma ogłoszonej daty premiery, bo mówili, że będzie miał, jak będzie bliżej stanu, w którym może wyjść. DLC do W3 ma niewiele wspólnego z W4, jak coś może opóźnić, to prędzej opóźni W1R, ale W1R też ma być raczej wielkości dobrego DLC do W4. I opóźnienie DLC do W3 na 2027 rok, wynika raczej z tego, że chcą wyeliminować bugi prawie do 0. A obecna wersja W3 jest daleka od ideału... Przy okazji data na koniec roku jest zajęta przez GTA hype...
Jakby CDPR nie miał jeszcze planów na 2026 i na 2027 rok, to by była bida dla zarządu, bez gigantycznych premii. Takich rzeczy sie nie pomija...
Obstawiałbym, że na Gamescomie będzie shadowdrop czegoś małego typu mobilka. Ten ich animowany serial i informacje o premierze W4 i W3 DLC.
To zatrudnienie, poza tym, że gośc sie chyba przenosi pół świata, o niczym nie świadczy. Ten gość nawet jak będzie projektował walkę, to ma 5 lat doświadczenia, zbyt wiele może nie mieć do gadania. Ot kolejny chłop do projektowania (nie koniecznie walki- bo to tylko jego ostatnia robota). W zasadzie to nawet nie wiadomo, czy na tym etapie W4 czy już bardziej W5...
Może robić co chce, może wszystko już zrobione poza walkami, niech jego robota tylko nie wpłynie na opóżnienie wszystkiego.
Coraz gorsze wieści dotyczące czwartej części.
Oby Wiedźmiński duch nie zaginął a w to miejsce nie wszedł GOW bo szczerze nie podoba mi się tam system walki...
To kiedy ten wiedźmin 4 skoro zatrudniają teraz projektanta walki? ... W 2027 mamy 3 dodatek. Więc wypadałoby w końcu tą 4 wydać w 2028. Jeszcze przecież remake 1 powstaje a oni chcą częśći 4-6 wydać w ciągu 6 lat...
Powiem tak: Chciałbym aby walka w W4 i kolejnych trylogiach była bardziej rzeczywista. Żadnego odwracania się postaci do potworów, ludzi którzy mnie chcą zaatakować. Jeśli będę biegł, jechał konno czy pływał to niech mnie atakują, przewrócą, zrzucą z konia( trochę lepiej żeby to wyglądało niż obecnie) a nie że moja postać przejmie kontrolę i będzie się odwracać w stronę atakującego. Wspinaczka, skakanie, skradanie( też do poprawy), walki wręcz, turnieje rycerskie co większe miasto, taming zwierząt, więcej questów pobocznych związanych z zwierzętami. Wiemy że Wiedźmińskie perski nie są nieograniczone to może więcej questów pozwalających zdobywanie artefaktów zwiększających np ochronę..Nie wszystkie potwory da się przecież zabić przy pomocy 4 znaków....
Walka w Wiedźminie zdecydowanie jest do poprawy. Jednak po tym gościu nie zapowiada się by miało być dużo lepiej, ale zawsze coś.