Komentarze do wiadomości: Wiedźmin 4 lub Cyberpunk 2 zyskały potężnego sojusznika. Do CD Projektu RED dołączył twórca Kingdom Come: Deliverance 1 i 2

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
11.05.2026 09:42
Racja
1
odpowiedz
Racja
13
Konsul

Ta gra nie wyjedzie wcześniej jak w 2028. Pewnie już na kolejną generację. Albo skończy na obecnej jak cyberpunk na ps4.

post wyedytowany przez Racja 2026-05-11 09:43:47
11.05.2026 09:52
1.1
Samaritan
37
Generał

Via Tenor

Racja historia się rymuje, ale nie powtarza. Zobaczymy co pokażą to będzie można mówić co będzie - Cyberpunk na PS4 to historia sprzed 5,5 roku. Po drodze wyszedł przyzwoity Phantom Liberty, zmieniły się kadry, a nawet trochę kierownictwo.

11.05.2026 09:48
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Samaritan
37
Generał

Jak lubię KCD i KCD2, to do otwartego świata mam pewne zastrzeżenia, zwłaszcza w kontekście umiejscowienia hubów. Rataje w jedynce były umieszczone w narożniku mapy, co sztucznie wydłużało podróże. Na pierwszej mapie dwójki Troskowice leżały z grubsza pośrodku, więc pół biedy, ale Kutna Hora to znów jedna część mapy. I pewnie, sekretów czy mniejszych lokacji było mnóstwo, większość ciekawa, a jednak nie był to na tyle wyróżniający element obydwu gier, by był z tego zysk. Prawdę mówiąc pod tym względem bardziej mi chyba jednak odpowiadał Wiedźmin 3 i Cyberpunk, ale i one nie były wolne od was.

Drugą sprawa - Glatz, jak wynika z tego resume, nie zajmował się otwartym światem w KCD1 i 2. Pytanie czym będzie się w praktyce zajmował jako "open world designer", czy bardziej fabułą (czyli tym czym większość czasu w Warhorse) czy tworzeniem otoczenia (lead level designerem był ledwie rok)?

No i ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz - czy to nie jest nieco późno jak na open world designera do Wiedźmina 4? Tytułu gry przy jakiej pracuje nie podano, nie chciałbym wyciągać pochopnych wniosków ani też nie wysyłam go do Bostonu, ale wykorzystanie tytułu kolejnej gry Cedepów to lekkie nadużycie :))

11.05.2026 10:04
jiker
2.1
jiker
169
Gladiator

GRYOnline.plNewsroom

Samaritan Jako że ogłoszenie dotyczy konkretnie CDP Red, to możliwości są dwie. Dopisaliśmy więc też Cyberpunka 2 :)

11.05.2026 09:52
3
2
odpowiedz
Halabarda Geralta
31
Konsul

Co to za podstarzały brzydki facet? Myślałem ze główną bohaterka będzie Cirilla ?

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl