Jeśli chodzi o oświetlenie, cienie i odbicia to wygląda to w niektórych momentach gorzej. Widziałem porównania na YT i ogólnie to cienie mniej widoczne bo wszystko straciło kontrast i jest mega rozjaśnione i blade a odbicia wydają się jakby bardziej ziarniste. Zobaczę jak będzie wyglądać to jutro, bo ta wersja recenzencka podobno nie jest finalną.
Tez mi sie wydaje ze wizualnie jest gorzej albo bez zmian :/
Szczegolnie zachody slonca wygladaja gorzej i mniej klimatycznie! W oryginalnym W3 byly bardziej "Magiczne" jakby namalowany farba obraz olejny. W tym nowym Remasterzy wyglada jakos blado i sterylnie :(
Moze i baridzej realistycznie ale wlasnie jakos ten bajkowy/malowany klimat uciekl. Wielka szkoda. W podobnym sposob zje#*ali zachody slonca w Remasterze Spider-Mana :/
Oświetlenie drzew jest tragiczne w nowej wersji :( co oni ślepi są przecie to wygląda źle.
Mówią, że z path tracingiem, w najwyzszych detalach, ciężko osiągnąć płynność bez 4080 i 5080.
Są też ułatwienia w porównaniu z pierwotną wersją (oddychanie pod wodą, automatyczne olejowanie broni etc.)
Ta płynność najbardziej martwi - człowiek by chciał w starej grze chociaż obejrzeć pełne spektum, a tu klops
Darowanej Płotce nie zagląda się.....Wiem że w W3 nie wszystko trzeba ustawić na Ultra żeby się cieszyć jakością. Recenzenci nie pokwapili się na zabawę ustawieniami.. Ja poczekam do jutra i przetestuje osobiście...
zwracając jednak uwagę, że to nadal ta sama gra - to niemożliwe 😅 ciekawe kto myślał, że będzie inaczej.
Na ps5 można pobrać wcześniej? Coś na switchu czytałem że już mogą