Wygląda na to, że będzie możliwość grania z Linuxa.
Więc w końcu godny następca BF3/4
Dokłądnie.
To jest to, czym Battlefield mógł być po serii 2/3/4,
Ale EA/Dice wybrało klona COD'a.
#POLECAM
Po godzinie bety gry refund. Zwykły milsim jak Arma czy Squad. Słaba grafika, powolne tempo, drewniane poruszanie się i pełno kamperstwa. Nie polecam.
Gra jest naprawde wyśmienita. Powolna gra, drewniane poruszanie sie, przyzwoita grafika - same plusy.
Jest szybsza niż Squad.
Wymusza na graczu granie zespołowe.
Pomysł zakupu ekwipunku przed kazdym wyruszeniem w drogę jest naprawde świetnym pomysłem.
Zakupilem w preorderze i czekam na premierę.
Jak na wczesną betę to gra się bardzo dobrze. Podoba mi się elastyczny system progresji oraz perki dla pilotów i kierowców. Mam nadzieje że twórcy nie pójdą w agresywną monetyzację i gra będzie się stopniowo rozwijać.
Czy ktoś mógłby pokusić się o opisanie przykładowej rozgrywki? PIerwsze filmy wskazywały na konkurenta bfa, a teraz czytam skrawki tego, że wszystko opiera się o mechanizmy znane z hell let lose. To jak to jest.
Aha no i należy pamiętać, że każda broń z osobna i sprzęt wymaga odblokowania za exp, a następnie za pieniądze. I to samo tyczy się magazynków, celowników, które też trzeba odblokować i można wziąć tylko tyle ile mamy miejsca w plecaku. Jak dokopałem się do Glocka to się okazało, że nie mogę go używać bo nie mam odblokowanego maga. Także płacimy przy unlocku i każdorazowo ilekroć kompletujemy się na początku gry albo po zgonie. Jak giniemy to oczywiście wszystko trzeba kupować od nowa.